Honor Magic 2 8GB, 256GB, Dual SIM2018
2018. godina
6.39" OLED, 84.8% body
37% 980, Android 9
RAM 8 GB, INT 256GB, EXT nema
40W, 3500 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 24MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor Magic 2 256GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor Magic 2 256GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor Magic 2 256GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test glavnog modela Honor Magic 2

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Silikonska futrola
  • 40W punjač
  • USB Type C kabl
  • Adapter USB Type C na 3.5 mm
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa: 157.3 x 75.1 x 8.3 mm, 206 grama
Materijali kućišta: Staklo, aluminijum
Ekran: 6.39 inča, 1080x2340 piksela, 403 ppi, AMOLED, 19.5: 9, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3, DCI-P3 (100% pokrivenost)
Operativni sistem: Google Android 9, EMUI 9.0 (ili Magic 2.0 za neka tržišta)
Platforma: HiSilicon Kirin 980 (7 nm, ARM 2xCortex-A76 2.6 GHz + 2x Cortex-A76 1.92 GHz + 4x Cororte-A55 1.58 GHz), grafika Mali-G76 MP10
Memorija: 6 GB RAM-a, 128 GB ROM-a (postoji i opcija 8/512 GB, 3D prefix)
Bežični interfejsi: Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0, aptX HD, LDAC NFC
Mreže: prva SIM kartica:
4G LTE TDD: B34 / B38 / B39 / B40
4G LTE FDD: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B6 / B7 / B8 / B9 / B12 / B17 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28 / B32
3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 (Japan) / B8 / B19 (Japan);
3G TD-SCDMA: B34 / B39
2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8 (850/900/1800/1900 MHz)

Druga SIM kartica:
4G LTE TDD: B34 / B38 / B39 / B40
4G LTE FDD: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B6 / B7 / B8 / B9 / B12 / B17 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28
3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8 (850/900/1800/1900 MHz)

Dual SIM, nanoSIM
Navigacija: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou
Senzori i konektori: USB Type C (USB 3.1), OTG akcelerometar, senzor blizine, senzor svetlosti, senzor otisaka prstiju (ispod ekrana), žiroskop, barometar, elektronski kompas
Glavna kamera: 16/24/16 MP, (1x + 2x + 5x + 0.6x); optička stabilizacija, zum
Prednja kamera: Prednja kamera sa efektom dubine polja, dodatni režimu snimanja - 16/20/2 MP
Baterija: Li-Ion 3400 mAh, prosečno vreme rada jedan do dva dana, bežično punjenje Qi, 40 W punjač, brzo punjenje do 50 odsto za 20 minuta
Stepen zaštite: IP68
Boje: plava, crvena, boja srebra
Zvuk: Stereo zvučnici, dolby atmos

Pozicioniranje

Ne bi bilo suvišno podsećati da se Huawei i Honor smatraju zasebnim kompanijama. U stvari, obe kompanije koriste ista istraživačko razvojna odeljenja, ali kreiraju različite uređaje. Dakle, ako je za Huawei za 2018-2019, vodeći model Mate 20 Pro, onda je za Honor brend to Magic 2. Možemo sa sigurnošću pretpostaviti da je ovaj uređaj nešto jednostavniji od vodećeg Huawei modela, jer je pozicioniranje samog Honor brenda drugačije, odnosno donosi više uređaje pristupačnije cene. Ali, svi znaci glavnog modela su tu, kompanija je pokušala da ostvari maksimum koji je moguć uz razumnu cenu.

Magic 2 nije zvanično dostupan globalno obzirom da je to politika kompanije. Mate linija kompanije Huawei je po prvi put globalno dostupna postala tek 2018. godine, dok do sada snaga brenda nije dozvoljavala masovnu prodaju takvih uređaja. Ali percepcija se promenila, pa je Mate stigao širom sveta. Sa Magic-om, nešto slično bi moglo da se dogodi sledeće godine, tako da ima smisla pogledati šta nudi trenutni model. Ovaj uređaj moguće je kupiti u Kini, ali nema mnogo smisla u tome, jer nema lokalizacije, postoji mnogo kineskih servisa u softveru i neće biti moguće neko posebno zadovoljstvo korišćenja ovog modela. Sa druge strane, to je nešto neobično, nešto što nemaju svi. Za takve proizvode uvek postoji publika, oni koji žele nešto ekskluzivno, a ne isto kao i svi.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Jedan od problema modernih pametnih telefona bio je rast dijagonale ekrana, kao i potreba za smeštanjem prednje kamere i raznih senzora. A ako senzori mogu biti upakovani ispod stakla ekrana, kamera se može sakriti bez gubitka dela slike na ekranu. Koncept mnogih kineskih kompanija i odgovor na ovaj izazov je stvaranje dizajna sa klizačem. Ekran se pomera vertikalno na gore i pojavljuje se deo u kojem je postavljena prednja kamera. Pošto je klizač aktivan, možete izbeći nepotrebno trošenje energije prilikom skeniranja okoline u očekivanju pojave lica korisnika kao što se to radi na iPhone-u. Alternativno, neke kineske kompanije su napravile pop-up modul kamere, ali sa mehaničke tačke gledišta, to nije baš optimalan dizajn. Klizač je pouzdaniji, lakši za implementaciju, ali očigledan nedostatak je što ne možete napraviti kućište tankim kao u običnom monobloku, i možda ćete morati delimično žrtvovati kapacitet baterije.

U zatvorenom stanju je nemoguće potvrditi da je u pitanju uređaj sa klizačem, ništa ne odaje takvu konstrukciju uređaja.

Xiaomi ima sličan dizajna modela Mi MIX 3 koji takođe koristi klizač.

Spolja, Magic 2 liči na P20 Pro: kućište, isti format kamera na zadnjem panelu. Nema zamerki o tome kako je uređaj izrađen. Kao što nam se čini, u poslednjih nekoliko godina kvalitet izrade je bolji kada je reč o svim proizvođačima, prestali smo da razmišljamo o tome, jer je svuda nivo jednak, a to je kvalitativno dobar nivo.

Poređenje sa modelom Huawei Mate 20 Pro

Poređenje sa modelom Samsung Galaxy Note 9

Dostupno je nekoliko kolor opcija koje možete videti ispod.

Za one koji ne vole dosadne izreze na ekranu, Magic 2 će biti osveženje. Ekran zauzima skoro celu prednju površinu, nema izreza, jer je tu dizajn sa klizačem. Bočne stranice su minimalne i uređaj je dovoljno udoban za rad, uključujući i rad uređajem jednom rukom.

Otključavanje prepoznavanjem lica je različito u različitim verzijama ovog modela, tako da je u osnovi to prepoznavanje slike, dok u naprednoj verziji (onaj koji ima 8 GB RAM-a) u pitanju je sistem analogan Apple tehnologiji, odnosno napravljena je mapa lica koja se sastoji od 30.000 tačaka. Nismo uspeli da isprobamo ovu drugu opciju, jer takvih uređaja nema za sada na tržištu. Zbog toga je teško govoriti o prepoznavanju, jer ovaj model nudi upravo ono što danas vidimo u drugim uređajima koji dolaze iz Huawei / Honor brenda, brz i pouzdan način za otključavanje. Da biste aktivirali otključavanje prepoznavanjem lica, samo povucite klizač da biste aktivirali kameru, i to je veoma zgodno, brzo se naviknete na ovu funkciju.

Senzor otiska prsta je ugrađen u ekran, baš kao i kod Mate 20 Pro. Na hladnom ne radi uvek ispravno, kapilarni obrazac vašeg prsta se menja, a tačnost prepoznavanja nije tako visoka. Sa druge strane, u svim drugim uslovima je zgodan i dobro radi.

U donjem delu se nalazi USB Type C konektor, kao i izlaz zvučnika, i mikrofon. Drugi mikrofon je na vrhu, dok sistem za smanjenje buke dobro radi.

Na vrhu se nalazi prozor infracrvenog porta, koji služi za kontrolu kućnih aparata. Za mnoge, ovo će biti prijatan dodatak mogućnostima uređaja, koji je nestao sa Samsung vodećih modela, odnosno nikada nije bio prisutan u Apple pametnim telefonima.

Taster za regulaciju jačine zvuka je na desnoj strani, tu je i taster za uključivanje / isključivanje. Senzor otiska prsta se ne nalazi na kućištu, već je on ugrađen u ekran.

Sa leve strane nalazi se fioka za dve nanoSIM kartice, postoji zaptivna guma (uređaj karakteriše IP68 zaštita).

Na kvalitet izrade nema nikakvih pritužbi, isto važi i za ergonomiju. Uređaj je prilično velik, ali zgodan za upotrebu.

Ekran

Ekran ima sledeće karakteristike: 6,39 inča dužina dijagonale, 1080x2340 piksela, 403 ppi, AMOLED, 19,5: 9 odnos stranica, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3, DCI-P3 (100% pokrivenost).

Postavka automatske osvetljenosti, kao i obično za Huawei, je vrlo agresivna, ekran je taman u većini situacija. Ali postepeno situacija postaje bolja, ako stalno podešavate ovaj parametar. Trebalo nam je dve nedelje da ga dovedemo na zavidan nivo. Za razliku od Mate modela, nema RGB senzora, tako da nema podešavanja prirodne boje na ekranu, sve je nešto jednostavnije.

Zasebno, možete podesiti režim boje i temperature, ali u ručnom režimu. Podešavanja su dovoljna da dobijete boju koja vam je bliža.

Postoji i režim zaštite očiju kada se na ekranu pojave topli tonovi. Loše se primenjuje u svakodnevnom životu, a zastrašujuća priča o štetnom zračenju treba da nas ubedi da je proizvođač rešio ovo pitanje. Lično smatramo da proizvođači ne bi trebalo da plaše korisnike, posebno ne "štetnim zračenjem".

Ekran ostaje čitljiv na suncu, ali u režimu kamere shvatate da osvetljenost na suncu često nije dovoljna, slika nije više živahna, i to nije ono što dobijate u konačnom rezultatu.

Nažalost, AlwaysOn režim prikaza je veoma jednostavan, vidite samo vreme, ikone događaja za standardne aplikacije. Nije dostupna opcija da podesite režim, promenite oblik i izgled sata.

Baterija

Ugrađena Li-Ion baterija je kapaciteta 3400 mAh. Podsećamo vas da je u Mate 20 Pro ugrađena baterija kapaciteta 4200 mAh. No, kod modela Magic 2 je ograničena brzina procesora, nema mogućnosti za overklokovanje (nema takvog podešavanja u meniju), što, zajedno sa manjom rezolucijom ekrana, daje uporedivo vreme rada – jedan dan sa velikim opterećenjem (5,5 sati rada ekrana, osvetljenosti 50-55%) ili dva dana rada uz 4 sata rada ekrana. Vreme punjenja baterije je nešto manje od sat vremena, postoji ugrađeno bežično punjenje. Zaista nam se svidelo koliko uređaj obezbeđuje vreme rada. Postoji agresivan sistem upravljanja pozadinskim procesima, ali što više koristite pametni telefon, to brže normalizuje rad i ne isključuje potrebne aplikacije.

Memorija, čipset, performanse

Osnovna verzija uređaja ima 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, što je dovoljno za većinu korisnika. HiSilicon Kirin 980 čipset je prvo rešenje na svetu koje nudi 8-jezgreni procesor u kojem dva Cortex A76 jezgra rade na radnom taktu od 2,6 GHz, dva na 1,92 GHz, a tu su i četiri Cortex A55 jezgara koji rade na 1.8 GHz. U pitanju je dobar čipset, visokih performansi, a nedostaci neće biti primetni, performanse koje ovaj čipset nudi će biti dovoljne za narednih nekoliko godina. Ako pogledate performanse u stvarnom životu, interfejs "leti", nema kočenja i drugih problema.

Opcije povezivanja

Počnimo sa glavnom stvari, uređaj poseduje NFC podršku, tu je podrška za Google Pay. Dual-band Wi-Fi ne izaziva probleme, sve radi kao sat. Prisutna je Bluetooth verzija 5.0, podržani su LDAC i aptX HD zvuk, muzika preko bežičnih slušalica zvuči dobro.

Za LTE, podržan je maksimalni skup frekvencija, njihova agregacija i maksimalna brzina.

USB Type C konektor (3.1) je podržan od strane OTG, ali tu se pojavljuju određeni problemi. Uređaj nije mogao da pročita naše USB flash drive-ove tipa C, ponudio je da ih napuni, ali je odbacio bilo koju drugu vrstu konekcije. Nije bilo moguće prevazići ovaj problem, iako se u svim drugim uređajima ovi flash diskovi čitaju bez problema.

Ugrađeni infracrveni predajnik vam omogućava kontrolu kućnih aparata.

Kamere

Prednja kamera se sastoji od tri modula, ali to je više marketinški potez nego nužda, ne snima fotografije boljeg kvaliteta od modela Mate 20 Pro, slike su uporedivog kvalitete.

Kada je reč o poređenju sa Mate 20 Pro, moramo reći da Magic 2 nudi samo 2X optički zum, dok je sama optika je takođe drugačija, jednostavnija je.

Magic 2, Mate 20 Pro

Ne znamo kako ocenjujete fotografije, ali, po našem mišljenju, ova kamera je svesno oslabljena i kao rezultat toga, primetno je inferiorna u odnosu na Mate 20 Pro, ali takođe, oseća se da je lošija od one u okviru P20 Pro. Bili smo u mogućnosti da koristimo kameru u različitim režimima tokom testiranja i bukvalno u svakom je lošiji od modela iz kompanije Huawei. To je logično, pošto je Honor kao brend pozicioniran ispod Huaweija, i kao takav, da bi uređaj postao moćniji i jeftiniji nema smisla. Dobijate tačno ono što plaćate.

Ako ne posmatramo samo Huawei / Honor linije, možemo reći da je kamera iznad proseka, ponekad su slike odlične, ali ponekad kamera promaši podešavanja. Glavna pritužba na kameru je potpuno ista kao i kod starijih modela, nije uvek predvidiva. Ponekad su to vrlo, vrlo dobre slike, ponekad loše. Veoma je teško pogoditi kada i šta se dešava. Kada je reč o Samsung modelima, predvidljivost je viša za red veličine; sigurno znate kada možete dobiti pristojan snimak, a kada jednostavno ne možete da računate na automatski i morate se prebaciti na manuelni režim.

Evo kako izgleda interfejs kamere.

Multimedijalne karakteristike

Stereo zvučnici su prilično glasni, da biste gledali video na uređaju u sa uživanjem nema nikakvih problema. Podrška za aptX, aptX HD, LDAC, HWA (bežični zvuk visoke rezolucije) i Dolby Atmos će biti ugodna za sve koji slušaju muziku bežičnim i žičnim slušalicama. Multimedijalna komponenta se činila običnom, bez ikakvih problema, ali i bez ičeg vanrednog.

Softverske karakteristike

Pošto je uređaj namenjen različitim tržištima, ovde se koristi operativni sistem analogan EMUI 9, ali sa prethodno instaliranim programima na kineskom.

Glasovni asistent Yoyo je teško proceniti zbog činjenice da ne poznajemo kineski. Nije loše imati takav alat ali ne možemo da kažemo koliko je on dobar. Na prezentaciji su mnogi govornici navodili kako Yoyo pobeđuje u kvalitetu prepoznavanja i brzini rada Siri.

Trenutno je podržano samo deset jezika, glavni je kineski, a tu su i francuski, engleski, nemački, španski i još neki.

Od onoga što nam se svidelo i što još nismo imali prilike da vidimo zabeležićemo prevod u realnom vremenu tokom razgovora. To jest, zovete nekoga ko ne govori vaš jezik, a vi ga odmah dekodirate i prevodite. Na ekranu se pojavljuje prevod. To je vrlo pametna stvar, i ako nekako funkcioniše, će postati nezamenjiv pomoćnik na putovanjima. Sve do nedavno, Google prevodilac učinio je život veoma lakim. Činjenica da je sada dostupna opcija prevođenja u hodu za telefonske pozive je veoma zanimljiva. To je nešto što će skoro sve kompanije implementirati u budućnosti, u to nema sumnje.

Yoyo takođe ima aplikaciju za procenu starosti vaše kože i razne defekte. O ovoj opciji je govorilo nekoliko relevantnih organizacija, što služi kao dokaz da funkcioniše. Za žene koje brinu o sebi, ova osobina će biti zanimljiva.

Utisci

Kvalitet konekcije se pokazao dobrim, ovde nema zamerki, prijem mreže je dobar u različitim uslovima. Nema problema sa prenosom podataka, brzine su visoke, koristi se agregacija frekvencija. Zvono je glasno, vibracija se oseća u različitim uslovima.

Magic 2 se prodaje po ceni sličnoj ceni modela P20 Pro. Ovaj model osvaja prisustvom senzora za otiske prstiju ugrađenom u ekran, velikim ekranom, mehanizmom klizača. U pitanju je zanimljiv model, ali ovi uređaji su prilično uporedivi u onome što daju korisniku.

U principu, svideo nam se Magic 2, ovo je uređaj sa kliznim mehanizmom koji izgleda neobično. Na tržištu nema mnogo konkurenata ovom modelu, ako se masovni modeli ne uzmu u obzir. Ali zašto ga ne uzeti? Samsung-ovi vodeći modeli su skuplji, tako da će razlika u ceni učiniti Magic 2 privlačnim za mnoge. Ako razmatrate Apple liniju, onda najbliži iPhone Xr jednostavno ne stoji kao konkurent ovom modelu. Direktni konkurent je Xiaomi Mi MIX3, ali brojni parametri su lošiji kod pomenutog modela na primer, senzor otiska prsta na zadnjem panelu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024