P30 Pro Dual SIM2019
2019. godina
6.47" OLED, 88.6% body
37% 980, Android 10
RAM 6 GB, INT 128GB, EXT NM
40W, 4200 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 40MP
Test mobilni telefon Huawei P30 Pro Dual
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei P30 Pro Dual. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei P30 Pro Dual vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test glavnog modela Huawei P30 Pro (VOG-L29)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Silikonska futrola
  • Punjač (40W, brzo punjenje)
  • USB Type C kabl
  • 3.5 mm USB Type C adapter
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 158 x 73.4 x 8.4 mm, 192 grama
Materijali kućišta Staklo, aluminijum
Ekran 6.47 inča, 2340x1080 piksela (FullHD +), 398 ppi, AMOLED, 19.5: 9, izrez na ekranu, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3
Operativni sistem Google Android 9, EMUI 9.0
Platforma HiSilicon Kirin 980 (7 nm, ARM 2xCortex-A76 2.6 GHz + 2xCortex-A76 1.92 GHz + 4x Cororte-A55 1.58 GHz), Mali-G76 MP10
Memorija 8 GB RAM-a, 256 GB ROM-a (dostupna je opcija 8/512 GB), ND memorijska kartica kapaciteta do 256 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0, aptX HD, LDAC NFC
Mreže PRVa SIM kartica: 4G LTE TDD: B34 / B38 / B39 / B40 4G LTE FDD: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B6 / B7 / B8 / B9 / B12 / B17 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28 / B32 3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 (Japan) / B8 / B19 (Japan); 3G TD-SCDMA: B34 / B39 2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8 (850/900/1800/1900 MHz) Druga SIM kartica: 4G LTE TDD: B34 / B38 / B39 / B40 4G LTE FDD: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B6 / B7 / B8 / B9 / B12 / B17 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28 3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19 2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8 (850/900/1800/1900 MHz) Dual SIM cards, nanoSIM
Navigacija GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou
Senzori i konektori USB Type C (USB 3.1), OTG akcelerometar, senzorblizine, senzor osvetljenja, senzor otiska prsra (ispod ekrana, žiroskop, barometar, električni kompas
Glavna kamera Standardna sočiva, 40 MP, optička stabilizacija, f / 1.6 sočivo širokog ugla, 20MP, f / 2.2 Telefoto sočivo, optički zum x5, hibridni x10, f / 3.4, optička stabilizacija ToF, podrška za lasersko autofokusiranje, fazni i autofokus kontrasta, AIS - (Huawei AI stabilizacija slike)
Prednja kamera 32 MP, f / 2.0, 26 mm široki ugao
Baterija Li-Pol 4200 mAh, prosečno vreme rada jedan do dva dana, bežično punjenje Qi, mogućnost punjenja drugih uređaja punjačem snage 40W, brzo punjenje do 70 odsto za 30 minuta.
Stepen zaštite IP68
Boje Breathing Crystal, Amber Sunrise, Aurora, Pearl White, Black
Zvuk Dolby Atmos, zvučnik je skriven ispod ekrana

Pozicioniranje

Pre skoro pola godine, u pregledu modela Mate 20 Pro, napisali smo sledeće: „Mate 20 Pro će kao trenutni vodeći model, to ostati i u narednoj godini. Naravno, biće ažuriranja P-serije, moguće je da će neke funkcije biti još bolje i zanimljivije, ali neće biti fundamentalnih promena. Granica performansi, mogućnosti za narednu godinu su postavljene sa Mate 20 Pro, ovo je uređaj na kojim je baziran ostatak Huawei / Honor linije. Ako želite, ovo je glavni model kojim je kompanija pokušala da postigne odsustvo bilo kakvih kompromisa.“

Zbog toga nam je to bilo veoma interesantno da vidimo ono što može da pokaže P30 Pro kao u vodeći model 2019. godine. Šta će ga razlikovati od Mate 20 Pro i koliko smo pogrešili, pretpostavljajući da Huawei neće moći da nadmaši svoje vlastiti model. Ispostavilo se da se promene između Mate 20 Pro i P30 Pro mogu sigurno nazvati kozmetičkim, i nisu uvek u korist P30 Pro. Šest meseci nakon što se pojavio Mate 20 Pro, Huawei je predstavio njegovu kopiju na tržištu, uređaji koriste istu osnovu - istu ploču, iste interfejse, isti procesor, neznatno modifikovanu memoriju i drugačije kamere. Ovde, navodimo šta je sve to Huawei promenio na ovom uređaju.

To ne znači da je P30 Pro loš i da će predstavljati neuspeh na tržištu, već da je Mate 20 Pro suviše dobar za vreme kada se pojavio i da je donekle pretekao konkurente, Galaxy S10 + se pojavio kasnije, i on je direktni konkurent modelu P30 Pro.

Na tržištu vodećih modela, P30 Pro deluje kao ultimativno rešenje; to je model koji nudi maksimalan skup karakteristika, naglašava kvalitet fotografija, a posebno je jedini uređaj na svetu sa petostrukim optičkim zumom. Ali što se tiče tržišta i kupaca koji su spremni da izdvoje za vodeći model kompanije Huawei po ceni Samsungovih vodećih modela? I što je najvažnije, kako će kompanija izbeći konkurentnost sa svojim vodećim modelom Mate linije, koji je star šest meseci? Odgovore na ova pitanja potražićemo u pregledu.

Pozicioniranje P30 Pro je jednostavno - to je ultimativno rešenje za one koji traže vodeći model sa dobrim mogućnostima za fotografije, ali nisu toliko kritični za sve karakteristike uređaja, na primer, rezoluciju ekrana.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Uređaj je dostupan u nekoliko boja, a nije svako kolor rešenje prisutno na svakom tržištu. Stvarno nam se dopadaju dostupne opcije.

U prodajno pakovanje je uključeno i silikonsko kućište, koje će mnogi korisnici iskoristiti da telefon ne bude prekriven otiscima prstiju. Kućište se presijava na svetlosti, svetluca u različitim bojama, što je veliki plus Huawei modela.

Zaštita od vode prema standardu IP68, je prisutna pa možete čak i plivati sa telefonom, ali u svakom slučaju, ako voda uđe, garancija to neće pokrivati, pa to radite na vlastitu opasnost i rizik.

Huawei je napustio korišćenje 3.5 mm utičnice, što ne odobravamo obzirom da ima dovoljno prostora za nju, a 3.5 mm adapter bele boje izgleda kao strano telo na kućištu, što je banalno ružno.

Kućište uređaja je napravljeno po klasičnoj šemi: aluminijumsko kućište i bočne strane, Gorilla Glass na prednjoj i zadnjoj površini. Mehanička pouzdanost je na dobrom nivou, uređaj podnosi padove.

Dimenzije - 158 x 73.4 x 8.4 mm, a ukupna masa iznosi - 192 grama. Aparat odlično pristaje u šaku, možete ga koristiti jednom rukom, ali sve zavisi od veličine ruke. Ipak, za većinu će biti uređaj koji se koristi obema rukama, što je tipično za moderne uređaje.

Uređaj poseduje dva mikrofona (Mate ima tri), nalaze se na donjem i gornjem kraju. Implementiran je sistem za smanjenje buke koji radi vrlo dobro, nema razlike u poređenju sa Mate 20 Pro.

Sa donje strane nalazi se USB Type C konektor, ovde je i izlazni zvučnik koji je ugrađen u ovaj konektor. Neobičan dizajn koji dovodi do činjenice da kada gledate video, prst ponekad pokriva zvučnik i slabi zvuk. Potrebno je navići se drugačije držati telefon.

Tu je i konektor za dve nanoSIM kartice, kao i zaptivna guma. Umesto druge SIM kartice, možete staviti ND memorijsku karticu, ali one još nisu rasprostranjene, manje ili više su uporedive sa microSD, razlikuju se po veličini u poređenju sa nanoSIM karticom.Korišćenje novog formata memorijskih kartica povezano je sa željom da se pojednostavi dizajn pametnog telefona što je više moguće te odustane od korišćenja različitih konektora.

Na vrhu se nalazi IR port, služi za kontrolu kućnih aparata. Za mnoge, ovo će biti prijatan dodatak mogućnostima uređaja, koji ne postoji kod Samsung-ovih vodećih modela, i nikada nije bio prisutan kod Apple-ovih pametni telefona.

Uređaj nema LED indikator (u Mate 20 Pro je bio u izrezu ekrana, desno od zvučnika, ovde nema mreže zvučnika).

Taster za kontrolu jačine zvuka nalazi se na desnoj strani, a tu je i taster za uključivanje / isključivanje. Ne treba tražiti senzor otiska prsta na kućištu jer je on ugrađen u ekran.

Prva kompanija koja je uspela da pokrene proizvodnju senzora za skeniranje otisaka prstiju koji mogu biti ugrađeni u ekran, bila je američka kompanija Synaptics. Modul odgovoran za čitanje otisaka prstiju nosi naziv Clear ID, a možete videti kako se instalira ispod ekrana pametnog telefona. Trenutno su takvi senzori dostupni samo za OLED-ekrane, dok za druge tipove nisu.

Prvi proizvođač koji je prilagodio prvu generaciju Clear ID-a bio je Vivo a broj onih koji koriste ove optičke senzore doveo je do druge generacije pa su i drugi proizvođači dodali ovu opciju, uključujući Huawei. Uklonjeni su nedostaci prve generacije, vreme prepoznavanja otisaka prstiju u proseku iznosi 0.7 sekundi, što je brže nego prepoznavanje lica u bilo kojoj od dostupnih tehnologija. Kod modela P30 Pro senzor je pomeren niže na donju ivicu u odnosu na Mate 20 Pro koji izgledom podseća na S10 +. On je takođe i prilično brži.

Poređenje sa modelom Mate 20 Pro

Mate 20 Pro, P30 Pro i Galaxy S10 +

Čim uzmete pametni telefon u ruku, senzorska oblast je istaknuta i lako možete kliknuti na nju. Baš kao kod Mate 20 Pro, senzor može prestati da radi ukoliko je vreme hladno ili ako su vam ruke mokre, ali takve situacije su retke, gotovo uvek radi kako treba.

Molimo vas da ne koristite filmove ili zaštitna stakla kod ovog aparata ako planirate da koristite senzor otiska prsta. Njegov rad postaje težak, a kada postavite dodatno staklo, nećete odmah videti probleme ali će se oni kasnije sve više pojavljivati. Pametni telefoni sa optičkim senzorom za otisak prsta ispod stakla nisu uređaji na čije ekrane bi trebalo da stavite nešto. Ili bi to trebalo da bude specijalno napravljen zaštitni film za takve uređaje.

Laminacija se koristi na prednjem poklopcu, ekran je skoro crn, što je dobro. Nema mreže zvučnika jer je on skriven ispod ekrana. Nova tehnologija nam je omogućila da se ostavi samo mali objektiv prednje kamere, ali postoji i mana pošto u uređaju nema de facto stereo zvučnika. Kada gledate video, vi čujete samo zvučnik koji se nalazi sa donje strane. To čini da gledanje video zapisa nije tako dobro kao kod Mate 20 Pro ili drugih uređaja sa dva zvučnika. Ako pokrijete jedini zvučnik vašom rukom, nećete čuti više nikakav zvuk.

Prepoznavanje lica se zasniva na analizi fotografija, a zaštita je ovde slaba. Kao i kod Mate 20, uređaj se može otključati od strane sličnih osoba. Ali ako koristite veći broj otisaka prstiju i prepoznavanje lica, ne bi trebalo biti problema. Verovatnoća da će neko hakovati vaš uređaj, stoga, ostaje izuzetno mala.

Što se tiče Mate 20 Pro, ergonomija ovog rešenja je vrlo dobra. Sve je poznato i dobro. Kvalitet izrade je takođe odličan.

Ekran

Specifikacije ekrana su sledeće: 6.47 inča, 2340 x 1080 piksela (FullHD +), 398 ppi, AMOLED, 19.5: 9, izrez, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3. Možda je nedostatak QHD rezolucije, za razliku od Mate 20 Pro, glavni nedostatak uređaja. Dugo možete raspravljati o tome da pojedinačni pikseli nisu vidljivi ovde, i oni nisu vidljivi, ali kada je u pitanju vodeći model, korisnici žele da dobiju maksimalne moguće karakteristike ekrana, što je ovde nemoguće.

Automatsko podešavanje osvetljenja je, kao i obično za Huawei, veoma agresivno, ekran je mračan u većini situacija. Ali postepeno se situacija poboljšava pa je potrebno vreme da se prilagodite. Nakon toga će osvetljenje biti odgovarajuće ali to utiče na vreme rada pametnog telefona.

Možete podesiti režim boje i temperaturu. Podešavanja su dovoljna da biste dobili boju koja vam najviše odgovara.

Postoji i režim zaštite očiju kada se na ekranu pojave topli tonovi. To je teško primenjivo u svakodnevnom životu, a zastrašujuću priču o štetnom zračenju možemo u potpunosti zaboraviti jer se proizvođač pobrinuo da ublaži ovaj problem.

Ostala podešavanja ekrana su jednostavna.

Podaci na ekranu ostaju čitljivi i pri direktnim sunčevim zracima, ali u režimu kamere možete videti da osvetljenost pri direktnim sunčevim zracima često nije dovoljna. Slika nije tako živopisna te krajnji rezultat nije zadovoljavajući.

U svakom slučaju, ekran je odličan, dobro konfigurisan i jasno je da pripada vodećem modelu. Ovaj ekran je na nivou Samsung i Apple uređaja, nema sumnje.

Nažalost, režim prikaza AlwaysOn je veoma jednostavan, vidite samo vreme, ikone za događaje u okviru standardnih aplikacija. Nije moguće podešavati režim, ili menjati oblik ili izgled sata.

Baterija

Ovaj pametni telefon ima ugrađenu Li-Pol bateriju kapaciteta 4200 mAh. Počnimo sa najzanimljivijim, naime brzim punjenjem SuperCharge 2, odnosno drugom generacijom, koja ima brojne razlike. Prva i glavna razlika je u jedinici za punjenje od 40 W (ovo je kompletna jedinica, prilično je teška). Parametri su sledeći: 5V / 2A, 9V / 2A, 10V / 4A. Kabl je deo maloprodajnog pakovanja, 5A, a korišćenje starih kablova nije moguće, nećete dobiti istu brzinu punjenja. Ovo je uobičajena priča kada se pomešaju kablovi kod kuće i na poslu, i kao rezultat toga nema brzog punjenja, ili rizikujete da se neki kineski kabl zapali.

Huawei može da se pohvali TUV sigurnosnim sertifikatom, a ovo je drugi telefon koji odlikuje taj sertifikat. Ali važi samo za originalnu dodatnu opremu i bateriju, kompanija Huawei je odgovorna samo za njih. U toku testiranja nije dolazilo do pregrevanja baterije ili nečeg sličnog, tako da je nemoguće reći da li problem postoji ili ne.

Potpuno punjenje baterije traje 65 minuta. Prisutna je opcija za bežično punjenje Qi, podržano je brzo punjenje. Da bi napravio bolji utisak proizvođač je dodao mogućnost punjenja drugih uređaja pomoću bežičnog punjenja. Ali ovo je više iz reklamnih razloga nego stvarne potrebe, gubici tokom takvog punjenja su ogromni, a implementacija nije baš interesantna - neophodno je da uređaji leže nepomično na stolu.

Agresivno upravljanje aplikacijama vam daje dugo vreme rada. U našim scenarijima, uređaj je radio ceo dan sa 5-5,5 sati rada ekrana (70% osvetljenosti), uključujući i prenos podataka. Za svakog korisnika, vreme rada ekrana će zavisiti od mnogih parametara, i nemoguće je fokusirati se samo na njega. Zato polazimo od stava da je aparat dobar i lako izvršava sve zadatke koji su mu povereni.

Memorija, čipset, performanse

HiSilicon Kirin 980 čipset je najbolje rešenje koje nudi prvi svetski 8-jezgreni procesor, u kojem dva Cortex A76 jezgra rade na frekvenciji do 2,6 GHz, dva jezgra na do 1,92 GHz, a postoje četiri Cortex A55 jezgra sa frekvencija do 1.8 GHz. Ovo je prvi procesor baziran na 7 nm tehnologiji, koji je razvijen zajedno sa kompanijom TSMC. Kao što znate, smanjenje tehnološkog procesa automatski dovodi do poboljšanja energetske efikasnosti, koje je ovde navedeno kao 56% u poređenju sa prethodnom generacijom. Glavna prednost koju Kirin donosi je njegov sopstveni modul predviđanja opterećenja koji je razvio Huawei. Zanimljivo je da su koristili algoritme koje kompanija koristi u telekomunikacionoj opremi iako se čini da se zadaci i korisnici dramatično razlikuju. Ali u stvari razlika i nije tako velika. Predviđanje opterećenja je podložno određenim algoritmima koje softver beleži. Na ovaj način se izbegavaju kašnjenja pri otvaranju aplikacija, na primer, kada se koristi Kirin, ovaj indikator se u poboljšava, pa ako je aplikacija otvarana pre u proseku za nekoliko sekundi, sada je to sekunda ili manje. Ne biste trebali zanemariti činjenicu da se količina RAM-a povećala; po prvi put se takođe koristi RAM sa frekvencijom od 2333 MHz.

Grafika je obezbeđena preko Mali-G76 čipa, njegova efikasnost je povećana za 46%, potrošnja energije se poboljšala za 178% u odnosu na prethodni Kirin. Trenutno je ovo jedan od najproduktivnijih pametnih telefona na svetu.

U uređaju postoji 8 GB sistemske memorije, dok je količina ugrađene 256 GB (postoji opcija od 8/512 GB). Imajući sve to u vidu vreme je da pogledamo sintetičke testove performansi, gde se smart telefon pokazuje sa najbolje strane.

Ako pogledate performanse u stvarnom životu, interfejs "leti", nema zastoja i drugih problema.

Opcije povezivanja

Počnimo sa glavnom stvari, uređaj ima podršku za NFC, podržava Google Pay). Dual-band Wi-Fi ne izaziva probleme, sve radi savršeno. Prisutan je Bluetooth 5.0, tu je i podrška za LDAC i aptX HD zvuk, muzika putem bežičnih slušalica zvuči dobro.

Za LTE, podržan je maksimalni set frekvencija, njihova agregacija i maksimalna brzina. Listu frekvencija možete naći ispod:

Drva SIM kartica

  • 4G LTE TDD: B34, B38, B39, B40
  • 4G LTE FDD: B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, B17, B18, B19, B20, B26, B28, B32
  • 3G WCDMA: B1, B2, B4, B5, B6, B8, B19
  • 3G TD-SCDMA: B34, B39
  • 2G GSM: B2, B3, B5, B8 (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Druga SIM kartica

  • 4G LTE TDD: B34, B38, B39, B40
  • 4G LTE FDD: B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, B17, B18, B19, B20, B26, B28
  • 3G WCDMA: B1, B2, B4, B5, B6, B8, B19
  • 2G GSM: B2, B3, B5, B8 (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Dostupan je USB Type C konektor (3.1), sa podrškom za OTG-a, ali smo naišli na određene probleme. Uređaj nije mogao da pročita naše USB flash drive-ove tipa C, on je ponudio da ih napuni, ali je odbacio bilo koju drugu vrstu veze. Tako da nije bilo moguće prevazići ovaj problem, iako se u svim drugim uređajima ovi flash diskovi čitaju bez problema.

Ugrađeni IR predajnik vam omogućava kontrolu kućnih aparata.

Multimedijalne karakteristike

Podrška za aptX, aptX HD, LDAC, HVA (Hi-res bežični audio) i Dolby Atmos će biti ugodna za sve koji slušaju muziku bežičnim i žičanim slušalicama. Multimedijalna komponenta nam se čini običnom, bez ikakvih grešaka ali i bez ičega posebnog.

Softverske karakteristike

Pametni telefon radi na Androidu 9, ali je skriven iza EMUI 9.0 interfejsa, tako da nećete koristiti ogoljeni Android. Logika menija i sva podešavanja su jasna, možete pogledati neke snimke sa ekrana da biste bili sigurni da je sistem jednostavan.

Nažalost, Huawei interfejs nije uvek tako jednostavan, jer su poznate Android stavke skrivene ili nazvane drugačije. Ovo je svakako stvar navike, ali činjenica je da je interfejs očigledno lošiji od onog koji je dostupan kod konkurenata, čiji interfejsi izgledaju savršeno, bez ikakvih nelogičnosti ili usporavanja.

Utisci

Kvalitet konekcije se pokazao dobrim, ovde nema zamki, mreža se održava u različitim uslovima. Nema problema sa prenosom podataka, brzine su visoke, koristi se agregacija frekvencija. Zvuk je glasan, vibracija se oseća u različitim uslovima.

Cena P30 Pro (verzija 8/256 GB), je takva da se čini da biste za ovaj model koji je u suštini Mate 20 Pro u nešto drugačijim bojama morali da izdvojite mnogo više novca nego da kupujete Mate 20 Pro. Glavna razlika između modela P30 Pro i Mate 20 Pro je u drugačijim kamerama, ali je važno razumeti da nije svakome potreban takav optički zum. Ali stereo zvučnici su bolji kod modela Mate, a sve ostalo je na istom nivou. Sa razlikom u ceni kakva danas postoji između pomenuta dva modela, privlačnost Mate 20 Pro postaje više nego očigledna, ovaj uređaj izgleda zanimljivije. Moguće je da je isključivo iz tog razloga Huawei odlučio ukloniti Mate iz prodaje, iako kompanije to obično ne čine, jer su vodeći modeli po sniženim cenama uvek dobra prilika za generisanje prodaje. Pored Mate 20 Pro, P20 Pro je takođe nestao iz prodaje. A razlozi za to su potpuno isti.

Po našem mišljenju, izbor ovde je očigledan, vredi uštedeti i kupiti Mate 20 Pro, nećete osećati nikakve posebne razlike, optički zum x2 je sasvim primenjiv u svakodnevnom životu i često praktičniji. Više memorije može biti argument za P30 Pro.

Možete videti poređenje sa Galaxy S10 +, ovi uređaji su direktni konkurenti, u šta se možete uveriti u našem videu.

P30 Pro je odličan uređaj, ali ne donosi novine, jer u stvari imamo Mate 20 Pro. Tu je modifikovana kamera, čiji glavni plus je optički petostruki zum. Zbog toga se prodaja uređaja Mate 20 Pro zaustavlja, pri čemu se još uvek može naći, ali neće biti novih isporuka. Sumnjamo da će se P30 Pro prodavati uspešno kao Mate. Huawei još uvek nije uspeo da stekne poverenje u segmentu vodećih modela za mase na isti način kao Samsung ili Apple. Razlika u prodaji je uočljiva i velika. Ali prvi korak je najteži, potražnja za takvim uređajima je visoka, Huawei je jasno ispred svih kineskih proizvođača. U bliskoj budućnosti, Honor 30 Pro će se pojaviti na tržištu, i on će biti malo pojednostavljena verzija P30 Pro, ali sa izuzetno agresivnom cenom.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024