One Action 2019
2019. godina
6.3" LCD, 82.5% body
20% 9609 Octa, Android 9
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT SDXC
3500 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 16MP
Test mobilni telefon Motorola One Action
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Motorola One Action. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Motorola One Action vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test modela Motorola One Action

Pozicioniranje

Motorola ima u svojoj ponudi modele One Power, zatim One Vision, postoji One Zoom, samo One, a sada se pojavio novi model One Action. Na osnovu imena možete pogoditi za šta je svaki od uređaja specijalizovan. Power je baziran na bateriji kapaciteta 5000 mAh; Vision "prodaje" kamera rezolucije 48MP. Možete pomisliti da je Action telefon sa visokim stepenom zaštite, ali nije. Pametni telefon, za razliku od One Vision, može da snima 4K video i dizajniran je tako da zameni akcionu kameru. Verovatno ime potiče odatle, želimo da verujemo da su inženjeri bili inspirisani frazom "Svetla, kamera, akcija!".

Šta prema navodima kompanije treba da inspiriše kupca da kupi ovaj pametni telefon:

  • Prvi telefon na svetu sa akcionom kamerom širokog ugla (trostruki sistem kamera)
  • Korišćenjem akcione kamere širokog ugla možete da kreirate horizontalni widescreen video, bez obzira kako držite telefon
  • Zahvaljujući glavnoj kmaeri rezolucije 12MP sa brzim fokuiranjem i tvorom blende f/1.8 nećete gubiti vreme da maksimalno iskoristite osvetljenje
  • Automatsko prepoznavanje osmeha
  • Google Lens Image Search
  • 6.3 inčni CinemaVision široki ekran
  • Velika količina memorije od 128 GB

Baterija sa opcijom brzog punjenja koja je dovoljna za ceo dan rada i brzi punjač

Na ovaj način Motorola je pokušala da primeni taktiku koja je više karakteristična za glavne modele pa je tako predstavila telefon ne samo sa dobrim karakteristikama za svoj segment već je pokušala i da mu da jedinstveni izgled.

Futrola je deo prodajnog pakovanja

Prodajno pakovanje

U prodajnom pakovanju se nalaze kabl, adapter, alat za izvlačenje fioke SIM kartice, sam telefon i futrola. Potrebno je da uklonite zaštitnu foliju sa ekrana jer će u suprotnom fotografije nastale prednjom kamerom biti muutne.

Specifikacije

  • Procesor: Exynos 9609 (10 nm), 8 jezgara (4x2.2 GHz Cortex-A73 i 4x1.6 GHz Cortex-A53), Mali-G72 MP3 grafika
  • Operativni sistem: Android 9.0 (Pie), Android One Series
  • Memorija: 4 GB / 128 GB, kombinovani microSD slot podržava kartice kapaciteta do 512 GB
  • Ekran: 6.3 inča, LTPS IPS LCD, 1080 x 2520 piksela, 21: 9 odnos stranica, gustina 432 ppi, osvetljenost 450 nits
  • Baterija: Li-Po 3500 mAh, 10 W punjač
  • Glavna kamera: 12 MP, f / 1.8, 26 mm (široki ugao), 1.25mikrona, PDAF + 16 MP, f / 2.2, 14 mm (ultra široki ugao), posvećena video kamera (1080p) + 5 MP, senzor dubine, 2160p @ 30fps video snimanje, 1080p @ 30 / 60fps (gyro-EIS)
  • Prednja kamera: 12 MP, 26mm (široki ugao), f / 2.0, 1.25 mikrona
  • SIM kartica: 2 Nano-SIM
  • Mreže i transfer podataka: GSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, 2.4 GHz + 5.0 GHz, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, EDR, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, USB Type-C 2.0, OTG
  • Senzori: skener otiska prsta (pozadi), akcelerometar, žiroskop, senzor blizine, kompas
  • Ostalo: dostupni su NFC, FM radio, 3.5 mm priključak, zaštita protiv prskanja IPX2 (vertikalno potapanje u vodu ne bi trebalo da utiče na rad uređaja a isto važi i ako ga nagnete do ugla od 15 stepeni)
  • Materijali: staklo i plastika
  • Dimenzije: 160.1 x 71.2 x 9.2 mm, weight 176 g

Izgled

  • Gornji kraj: 3.5 mm priključak, mikrofon
  • Donji kraj: USB Type-C konektor za punjenje, zvučnik
  • Desna strana: Tasteri za regulaciju zvuka, uključivanje
  • Leva strana: slotovi SIM kartice, jedan od njih se može zameniti slotom microSD kartice
  • Zadnja strana: 3 kamere, blic, skener otiska prsta
  • Prednji panel: 6.3 inčni ekran, LTPS IPS LCD, 1080 x 2520 piksela, 21: 9 odnos stranica, gustina 432 ppi, osvetjenost 450 nita

U proleće ove godine pojavio se pametni telefon One Vision. Njegova cena je niža od cene modela One Action. Međutim, njegovo kućište je napravljeno od stakla i plastičnog okvira. One Action ima samo prednje zaštitno staklo, a samo kućište u potpunosti je napravljeno od plastike. Imamo samo jedno objašnjenje. Plastika je tvrđa od stakla, a pošto je pametni telefon planiran kao zamena akcione kamere i mogući su padovi, inženjeri su odlučili smo da ga promene na ovaj način.

Savremeni pametni telefoni obično su širi od 75 mm. One Action je širok 71,2 mm. A u ruci Motorola One Action deluje veoma udobno. Čini se da je razlika samo nekoliko milimetara, ali razlika kada je reč o osećaju je značajna.

Odnos stranica ekrana je 21: 9, a veličina ekrana je 6,3 inča, ali zahvaljujući tome što kamera ulazi u ekran, pametni telefon se pokazao vrlo kompaktan.

Tasteri i skener otiska prsta locirani su veoma dobro.

U pogledu dizajna, nije moguće reći ništa negativno. Uređaj liči na uzornog radnika: uredan, pametan, bez vizuelnih ekscesa poput divljih preliva boja i sjajnih detalja. Od oznake brenda tu je samo slovo „M“ na skeneru otiska prsta.

Sa prednje strane pametni telefon ističe kameru koja ulazi u ekran. Za segment kojem uređaj pripada u pitanju je jedinstveno rešenje.

Poklopac zadnje strane karakteriše tekstura

Ekran i zvuk

Pametni telefon ima ekran od 6.3 inča, LTPS IPS LCD, rezolucije 1080 x 2520 piksela. Ekran pametnog telefona zaslužuje pohvalu. Prvo, odlikuje ga kamera koja je inkorporisana u ekran. Nijedan od vodećih brendova nema to. Svi radije koriste već pomalo dosadni izrez na ekranu, što je i lakše i jeftinije.

Drugo, odnos ekrana je 21: 9, što nije često na tržištu. Kamera na ekranu, odnos slike - sve su to pokazatelji da Motorola nije išla po principu „sklepano od onoga što već jeste“, naime, potrudili su se sa inženjerske tačke gledišta, pokušavajući da korisnicima pruže više.

Gustina ekrana je dobra, 432 ppi, odnosno ljudsko oko ne razlikuje pojedinačne piksele. Izmereno osvetljenje iznosi 450 nita. Ovakvo osvetljenje je dovoljno za korišćenje ekrana na ulici.

Motorola o ekranu navodi sledeće: CinemaVision ekran omogućava gledanje video zapisa odgovarajućeg formata, a odnos stranica 21:9 pruža dodatne funkcije i uveliko olakšava rad sa više zadataka.

Na Netflix-u nema puno filmova sa 21: 9 odnosom strana, ali nakon nedavnog tužnog Džokera u vozu, sigurno ćete uživati gledajući Mračnog viteza sa Heath Ledger-om. Ipak, šta god da kažete, ovo je najbolji Joker. Nekad je u toj ulozi briljirao Jack Nicholson, ali Ledger-ov Džoker je mnogo dublji, živahniji i zastrašujući. Uzgred, neverovatno je, ali mobilni internet je omogućio gledanje celog filma.

Zaštitni film se može videti na ovoj slici. U donjem desnom uglu je mesto gde trba da ga uhvatite da biste ga uklonili. Da slika koja se kreira prednjom kamerom nije mutna ovaj film uopšte ne bi trebalo ukloniti.

Kada govorimo o videu, možemo pomenuti zvuk. Motorola je obezbedila podršku za Dolby Audio. Ako uslovi dozvoljavaju, gledajte film bez slušalica.

Ovo je verovatno stvar ukusa, ali sočivo kamere ni u filmovima ni u igrama ne predstavlja smetnju. Estetika se uvek svodi na sledeće: neka bude jednostavno.

Performanse

Što se tiče ostalog što karakteriše Motorola One Action, ništa tu nije jednostavno. Korišćen je Exynos 9609 procesor, 8 jezgara (4 x 2.2 GHz Cortex-A73 i 4 x 1.6 GHz Cortex-A53), Mali-G72 MP3 grafika.

Dosta produktivno rešenje za cenovni segment, čija je snaga postojanje DSP (digitalni procesor signala) i analiza mreža. DSP pretvara analognu sliku u digitalnu, a zatim neuronske mreže analiziraju i poboljšavaju sliku.

U pogledu referentnih vrednosti, pametni telefon beleži dobre rezultate. Ispod su snimci svih značajnijih testova.

Motorola je uradila dobar posao. Pametni telefon nije sklon smanjenju radnog takta procesora pri dugotrajnom maksimalnom opterećenju.

Ne dolazi do zagrevanja pod opterećenjem. U toku testiranja izvršen je eksperiment u vidu igranja Call of Duty Mobile u trajanju od sat vremena (uz visoka podešavanja grafike i broja kadrova u sekundi). Pametni telefon se ne zagreva, bio je prijatan za igru. Inače, odnos 21: 9 je vrlo dobar. Tu su i razdvojene kontrole i više horizontalniji prikaz. Za one koji vole da snimaju, to je to. Računari imaju 32:16 monitore, a odnos 21: 9 je analogan kada su u pitanju mobilni uređaji. Možete pokušati da igrate igru pri klasičnom odnosu 16: 9, a zatim promenite na 21: 9, odmah ćete shvatiti o čemu se radi.

Povezivanje

Model odlikuje Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, 2.4 GHz + 5.0 GHz, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, EDR. To jest, trenutna verzija svih protokola komunikacije.

Postoji NFC pa možete vršiti plaćanje u prodavnicama.

GPS je brz i pouzdan.

Nema prigovora u vezi sa radio delom. Bonus kod ovog modela je FM radio koji koristi slušalice kao antenu a dostupan je i taster za snimanje.

U pitanju je neočekivano moćan pametni telefon kompanije Motorola koji kada uzmete u ruku, sat i obaveštenja pojavljuju se na ekranu, ako ih ima.

Trajanje baterije

Trajanje baterije je jedan od glavnih aduta ovog pametnog telefona. Model odlikuje baterija kapaciteta 3500 mAh i veliki ekran. Međutim, pri maksimalnom osvetljenju i jačini, pametni telefon je obezbedio 16 sati i 42 minuta reprodukcije video sadržaja preko VLC plejera. To je, u neku ruku, rekordan rezultat.

Wi-Fi stranica osvežava se svakih 15 sekundi pri maksimalnom osvetljenju - 10 sati i 18 minuta.

Kamera

Glavna kamera pametnog telefona:

  • 12 MP, f / 1.8, 26mm (široki ugao), 1.25 mikrona, PDAF
  • 16 MP, f / 2.2, 14 mm (ultra široki ugao), posvećena video kamera (1080p)
  • 5 MP, senzor dubine, video snimanje 2160p @ 30fps, 1080p @ 30 / 60fps (gyro-EIS)

Prednja kamera:

  • 12 MP, 26mm (široki ugao), f / 2.0, 1.25 mikrona

Pomoću širokougaone akcione kamere možete snimati horizontalni širokougaoni video, bez obzira na to kako držite telefon. Stvarno je moguće. Pogledajte kako slika izgleda. Usput, akciona kamera može snimati samo u Full HD.

Regularni video

Vido snimljen akcionom kamerom širokog ugla

Interfejs kamere je tipičan za Motorola pametne telefone. Postoje određeni elementi koji fotografiju čine zanimljivijom. Na primer, možete odabrati koju boju da ostavite na fotografiji, a ostatak uradite u crno-beloj boji.

Kao i u bilo kojem pametnom telefonu, postoji AI koji prepoznaje prizore:

Ovo je neočekivano moćan pametni telefon kompanije Motorola koji beleži fantastične fotografije za svoj cenovni segment. Pogledajte neke primere fotografija i video zapisa nastalih tokom testiranja aparata.

Prvo fotografije snimljene uz dobro osvetljenje.

Sada su fotografije snimljene u relativno složenim svetlosnim uslovima. Izgleda da je još uvek svetlo, ali u stvari dan se završava. Ili kada zalazak sunca pogodi objektiv.

Nekoliko noćnih snimaka.

I par primera fotografija snimljenih prednjom kamerom, uz efekat fotoaparata - selektivna boja.

A evo primera video snimka u režimu akcione kamere. Pametni telefon je bio u vertikalnoj poziciji.

Primer video klipa (MP4, 21 MB) >>>

Softver

Pametni telefon pokreće Android 9. Operativni sistem je čist, nema unapred instaliranog softvera. U pitanju je Android One serija, tako da će ažuriranja stizati redovno. Neposredno nakon testiranja objavljena je sigurnosna zakrpa.

Od zanimljivih, tu je i komplet brendiranih „podešavanja“ kompanije Motorola koji interakciju sa pametnim telefonom čine prijatnijom. Na primer, ako brzo protresete svoj pametni telefon, baterija će se uključiti. Takođe možete napraviti snimak ekrana dodirom ekrana s tri prsta, a ako napravite kružni pokret zglobom, kamera će se pokrenuti. Ili opcija koja je poznata i na Samsung telefonima - ekran se ne isključuje dok ga gledate.

Utisci, prednosti, mane, konkurenti

Motorola uređaji su privlačni, jer kompanija, za razliku od većine proizvođača, pravi pametne telefone po zaostavštini stare škole. Motorola se ne bavi samo štancovanjem uređaja, već pokušava da osmisli sopstveno pozicioniranje za sve, dodajući elemente koji će se izdvojiti od ostalih. Mnogi proizvođači stvaraju pametne telefone u srednjem i donjem cenovnom segmentu prema osnovnom principu: stavimo sve što se uklapa u cenu i dajemo korisniku da smisli kako da ga koristi. Nema isticanja, detalja ili optimizacije OS-a, ali smo stavili dovoljno RAM-a. Nekome odgovara i takva opcija.

Motorola može da se pohvali da je napravila dobar uređaj. Možete da igrate Call of Duty maksimalnom brzinom, možete da gledate video tokom 17 sati, možete da snimate dobre fotografije i video zapise. Operativni sistem takođe ima veliki broj mogućnosti i sitnica zbog kojih je interakcija sa uređajem prijatnija.

Pokazalo se da je pametni telefon veoma uravnotežen, a po celokupnosti karakteristika, nema većih problema pri radu. Upoređujući pojedinačne elemente možete pronaći grešku. U ovom uređaju hardver je snažniji ali je softver sirov i ogoljen.

Verujemo da se Motorola One Action može preporučiti za kupovinu. Ovaj model vas sigurno neće razočarati. Ali ako pomenuti brend nema dušu, onda možete obratiti pažnju, na primer, na novi Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Dizajn mu je zanimljiviji a ekran veći za 0.23 inča. Ali usput, imajte na umu da sa baterijom od 4.500 mAh pametni telefon reprodukuje video sadržaje za isto vreme. Generalno, Redmi Note 8 Pro je takođe dobar uređaj koji vas takođe neće razočarati.

Samsung ima Galaxy A30s sa 4/64 GB, a u istom cenovnom opsegu, pri čemu Motorola pruža duplo više memorije (128 GB) i ima snažniji čipset, kao i neobične funkcije u obliku akcione kamere i ekrana sa kamerom. U ovom slučaju Samsung gubi.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024