Galaxy A30s 4GB, 64GB2019
2019. godina
6.4" OLED, 84.9% body
13% 7885 Octa, Android 10
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 25MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A30s 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A30s 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A30s 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Samsung Galaxy A30S

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Kabl za sinhronizaciju
  • Punjač
  • Uputstvo za upotrebu

Specifikacije

Ovaj pregled je obuhvatio primerak uređaja sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije (model SM-A307FN). U prodaji će biti dostupna i verzija sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Pored toga, na nekim tržištima biće dostupna verzija bez NFC čipa (modeli čija oznaka na kraju nema „N“). Stoga, ako neko želi kupiti ovaj pametni telefon u inostranstvu, trebalo bi da razmisli o ovim detaljima.

Dimenzije i masa 158.5x74.7x7.8 mm; 169 g
Materijali kućišta Sjajna plastika
Ekran 6.4 inča, 1560 x 720, Super AMOLED
Operativni sistem Android 9.0 Pie, One UI 1.5
Platforma Samsung Exynos 7904: 2 Cortex A73 jezgra (1.8 GHz) + 6 Cortex A5 jezgara (1.6 GHz), Mali-G71 MP2 GPU, 14 nm FinFET tehnologija izrade
Memorija 3 GB ili 4 GB RAM-a (LPDDR4X), 32 GB ili 64 GB interne memorije (eMMC 5.1), zaseban slot za microSD memorijske kartice (do 512 GB)
Bežični interfejsi Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 / 5 GHz), Bluetooth v5.0, NFC
Mreže 2G (GSM): 850/900/1800 MHz;
3G (WCDMA): 2100/1900/850/900 MHz;
4G (LTE): 2100/1800/850/2600/900/800/2600/2300/2500 MHz
(B1 / 3/5/7/8/20/38/40/41);
dva zasebna slota za Nano-SIM kartice (4FF)
Navigacija GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
Senzori i konektori Skener otiska prsta u okviru ekrana, akcelerometar, žiroskop, senzori osvetljenja i blizine, Hall senzor, USB 2.0 Type-C, 3.5mm audio jack
Glavna kamera 25 MP, F1.7, 0.9 mikrona, 1 / 2.8 "(Sony IMX576), autofokus + 8 MP, F2.2 (GC5035) + 5 MP (S5K), F2.2; LED pozadinsko osvetljenje
Prednja kamera 16 MP, F2.0, fiksni fokus
Baterija 4000 mAh; brzo punjenje (9V / 1.67A)
Boja Bela, crna, ljubičasta, zelena
Zvuk Stereo FM radio sa snimanjem uživo

Pozicioniranje

U martu ove godine, južnokorejska kompanija prikazala je ažuriranu seriju Galaxy A pametnih telefona, koju su u to vreme predstavljala tri modela - Galaxy A50, Galaxy A30 i Galaxy A20, koji su zahvaljujući dobrom odnosu cene i funkcionalnosti zabeležili visoku potražnju kupaca. Sada, šest meseci kasnije, Samsung je odlučio da ažurira deo linije najavom unapređenih verzija svojih prolećnih uređaja u vidu modela Galaxy A50S i Galaxy A30S, pri čemu ovaj drugi razmatramo u ovom pregledu. U isto vreme, cene novih pametnih telefona na početku prodaje ostaju iste kao i kod starijih modela.

Dakle, naše „eksperimentalno“ pozicioniranje ostaje isto - da zauzmu upražnjena mesta svojih konkurenata, uvećavajući razliku u odnosu na njih, nudeći kupcima za isti novac najbolji uređaj u pogledu funkcionalnosti i izgleda.

Dizajn, dimenzije i kontrole

Ako se ranije Galaxy A30 nije mogao lako razlikovati od svog „starijeg brata“ - Galaxy A50, onda je to u slučaju A30S postalo još teže: slične veličine, ista trostruka kamera i skener otiska prsta ugrađeni su u ekran. Po pitanju izgleda se ova dva modela razlikuju samo po različitim izrezima na ekranu za prednju kameru (u A50 je u obliku slova U, u A30S - u obliku slova V) i dizajnom zadnjeg panela, koji je u A30S predstavljen u obliku holografskog prikaza koji se menja pod različitim uglovima.

Prilikom predstavljanja novog proizvoda, po našem mišljenju takav pristup imitaciji skupljeg modela je opravdan i malo je verovatno da će štetiti njegovoj trenutnoj prodaji, posebno jer se na tržištu predstavlja i ažurirana verzija Galaxy A50.

Galaxy A30S je dostupan u četiri boje (crna, bela, zelena i ljubičasta), ali neće sve biti istovremeno dostupne u prodaji na svim tržištima.

Dimenzije novog Galaxy A30S gotovo identične kao kod prethodne generacije i iznose 158,5x74,7x7,8 mm. Dimenzije su kao i kontrole slične između Galaxy A30 i A30S (desetine milimetra nisu uzete u obzir).

Ekran uređaja zauzima gotovo ceo prednji panel i ima izrez u obliku slova V za prednju kameru, kao i senzore blizine i svetlosti. Malo iznad kamere nalazi se zvučnik u obliku jedva primetnog uskog proreza.

Na gornjem kraju možete videti samo jednu malu rupu za drugi dodatni mikrofon.

Na dnu se nalazi standardni 3,5 mm audio priključak za žične slušalice, USB Type-C konektor, glavni mikrofon i zvučnik.

Sa leve strane je zasebni slot za dve odvojene nano-SIM kartice i microSD memorijsku karticu, što sada nije tako često.

Sa desne strane možete videti standardni par tastera za podešavanje jačine zvuka i taster za zaključavanje / uključivanje ekrana pametnog telefona.

Sa zadnje strane u gornjem delu, uz levu stranu, vertikalno je smeštena glavna kamera sa tri sočiva i svetlim LED blicem.

Ekran

Proizvođač tvrdi da je rezolucija ekrana u Galaxy A30S 1560x720 piksela, tj. HD +. Međutim, u servisnoj dokumentaciji, koja je namenjena servisnim centrima, bilo je moguće pronaći podatak na nekoliko mesta u kojem se navodi da je stvarna rezolucija modula ekrana 2340x1080, tj. Full HD +. Na ovaj ili onaj način, na kraju, korisnik (i sistem) vide isečenu sliku HD+ rezolucije. Možda je to posledica činjenice da je Samsung u nekom trenutku odlučio na softverskom nivou da smanji karakteristike Galaxy A30S, tako da bi postao manje sličan Galaxy A50S. Ili možda je jednostavno kompanija u poslednjem trenutku odlučila da zameni matricu Full HD + rezolucije onom HD +, ali servisna dokumentacija nije izmenjena.

Ipak, ovaj ekran je napravljen korišćenjem Super AMOLED tehnologije, dijagonale 6,4 inča i zauzima gotovo ceo prednji panel, izuzev malog prostora od nekoliko milimetara na dnu. Ima izrez za prednju kameru u obliku kapi, podseća na latinično slovo V, što proizvođač odražava u nazivu - Infiniti-V.

Ako želite, u naprednim podešavanjima ekrana možete sakriti izrez na ekranu, a zatim će celi gornji deo ekrana, do ivice kamere, biti ispunjen crnom bojom.

Uglovi vidljivosti ekrana su veoma veliki, paleta boja i zasićenost se ne menjaju, slika je vrlo svetla i zasićena, a na direktnom suncu slika na ekranu ostaje jednako šarena - ne morate gledati u ekran, tražiti senku ili pravi ugao da biste videli detalje slike. Radi svega toga, vredi kupiti pametne telefone sa OLED ekranima. Šteta je što A30S nema funkciju "Always On Display", koju je proizvođač namerno isključio u ovom modelu.

Osvetljenost ekrana možete podesiti - ručno ili automatski, bilo iz menija podešavanja ili brzim pristupom sa zavese, a klizač za podešavanje može se premestiti na sam vrh. Veoma smo bili zadovoljni brzinom reakcije automatske kontrole osvetljenja ekrana na promenu ambijentalnog osvetljenja – obzirom da se promena izvodi trenutno.

Od dodatnih podešavanja ekrana moguće je uključiti i plavi filter za „smanjenje stresa i umora očiju ograničavanjem plave boje koju emituje ekran“. Ova funkcija je dostupna i sa zavese menija za brzi pristup i sa menija postavki ekrana, dok je u liniji Galaxy M pametnih telefona dostupna samo sa zavese.

Takođe u podešavanjima ekrana možete izabrati režim ekrana - sa prirodnim bojama ili zasićenim, podešavanjem ravnoteže boja po vašem ukusu.

Ali vrlo uski okviri oko ekrana opet utiču na korišćenje ne na najbolji način – kada uzimate pametni telefon u ruku, ekran je prekriven otiscima prstiju, ometajući komande za upravljanje. U isto vreme, prilikom rada sa interfejsom operativnog sistema, nisu primećeni lažni pozitivni rezultati.

Baterija

Galaxy A30S je opremljen baterijom vrlo pristojnog kapaciteta 4000 mAh. Kapacitet je dovoljan za pun radni dan pod opterećenjem. U režimu igranja igara (na primer, Asphalt 9), pametni telefon radi neprekidno oko 5 sati.

Za Galaxy A30S, u meniju „Device Maintenace“ možete da izaberete tri režima rada:

  • Optimizovani, glavni režim kada je „postignuta preporučena ravnoteža između performansi i trajanja baterije“;
  • Prosečna ušteda: u ovom režimu je podrazumevano (možete onemogućiti) uključeno ograničenje pozadinskog prenosa podataka kada je aplikacijama zabranjeno da koriste Wi-Fi i mobilne podatke u pozadini; uključuje se podrazumevano (možete ga i isključiti) ograničenje frekvencije procesora do 70%; osvetljenje ekrana se smanjuje za 10% (možete ga ograničiti na 5% ili isključiti);
  • Maksimalna ušteda: Pored postupaka koji su uključeni prilikom uključivanja režima prosečne uštede takođe su obuhvaćeni pojednostavljeni izgled, tamna tema sa preskakanjem čuvara ekrana, pozadinske slike, widgeti i funkcije prepoznavanja lica.

Pored toga, u podešavanjima režima trošenja baterije možete da omogućite „Adaptive Power Mode“ (Automatski režim potrošnje), koji će automatski odabrati režim rada u zavisnosti od prirode korišćenja uređaja za uštedu energije baterije.

Ukupno vreme punjenja baterije putem standardnog punjača (5V / 2A) je oko dva sata. Tokom testa nije bilo moguće proveriti brzinu punjenja baterije u režimu brzog punjenja, zbog činjenice da je na naš pregled došao samo pametni telefon bez ikakvih dodatnih dodataka, uključujući brzi punjač.

Memorija, čipset, performanse

Kao što je već pomenuto, uzorak koji smo testirali koristi 3 GB RAM-a (LPDDR4X) i 32 GB (eMMC 5.1) interne memorije. U testovima ugrađene memorije, brzina prenosa podataka bila je 70 MB / s za pisanje i 253 MB / s za čitanje. Za RAM, brzina kopiranja podataka je na nivou od 5200 MB/s.

A30S koristi vlasnički Samsung Exynos 7904 čipset, proizveden 14-nm procesom FinFET koji, u suštini, nije ništa drugo do Exynos 7885 sa smanjenim frekvencijama dva proizvodna jezgra Cortex A73 sa 2,2 GHz na 1.8GHz, a tu je i dodata podrška za nove povećane rezolucije ekrana (do 2400x1080) i ugrađene kamere (do 32 MP sa 21.7 MP). Za grafiku je tu dvojezgarni GPU Mali-G71 MP2.

Ako uporedimo performanse sintetičkih testova, performanse Galaxy A30S su negde na istom nivou sa uređajima koji su opremljeni Qualcomm Snapdragon 632 procesorima.

Prilikom testova performansi i u zahtevnim igrama, zagrevanje pametnog telefona se jedva oseća.

Opcije povezivanja

Kao što odgovara modernom pametnom telefonu, Galaxy A30S je opremljen dvopojasnim (2,4 / 5 GHz) Wi-Fi modulom sa podrškom za 802.11 a / b / g / n / ac standarde, Bluetooth bežičnom tehnologijom verzije 5.0, USB 2.0 Type -C konektorom, a takođe i NFC modulom kojim možete izvršiti beskontaktno plaćanje ili povezati kompatibilne uređaje. Na primer, proces povezivanja bežičnih slušalica Sony SBH56 koji podržava NFC trajao je samo dve sekunde - bilo je dovoljno da ih prinesete pametnom telefonu, i povezivanje se trenutno vrši bez dodatnih manipulacija unosom lozinki ili PIN kodova. Takođe, rad ovih slušalica u saradnji sa A30S je bio zadovoljavajući - nije bilo kašnjenja u zvuku i nivo jačine zvuka je bio savršeno sinhronizovan, dok su na pametnim telefonima drugih proizvođača postojali problemi sa Sony SBH56:

A30S podržava 4G (LTE) mreže u sledećim frekvencionim opsezima 2100/1800/850/2600/900/800/2600/2300/2500 MHz (B1 / 3/5/7/8/20/38/40/41). Za 3G (WCDMA) mreže - 2100/1900/850/900 MHz i sva četiri frekvenciona opsega za GSM - 850/900/1800/1900 MHz. Treba imati na umu da ovaj uređaj ima dva odvojena slota za SIM kartice i zasebni slot za microSD memorijsku karticu - što je još uvek prilično retka pojava.

Kao naznačeni globalni sistemi za pozicioniranje pojavljuju se podrška za američki GPS, ruski GLONASS, kineski Beidou i evropski Galileo. Određivanje koordinata na otvorenom području nije duže od tri sekunde.

Kamera

Trostruka glavna kamera ugrađena u Galaxy A30S po parametrima odgovara kameri iz modela Galaxy A50, koja se sastoji od glavnog 25 MP modula kompanije Sony (IMX576) sa otvorom blende F1.7, dodatnog modula rezolucije 8 MP (GalaxyCore GC5035) sa širokougaonim (123 °) objektivom čija je vrednost otvora blende F2.2, kao i 5 MP senzora sopstvene proizvodnje sa istim otvorom blende, koji se koristi za podešavanje dubine polja. Tu je i automatsko fokusiranje i LED pozadinsko osvetljenje. Interfejs kamere modela A30S potpuno je identičan onome u Galaxy A50 i drugim uređajima sa One UI 1.5 interfejsom.

Sviđa nam se što kamera ima širok spektar različitih režima i efekata koji su dostupni u realnom vremenu. Korisnik može da koristi sledeće režime snimanja:

  • Feed:U ovom režimu označava se okrugla oblast snimanja u čijem središtu se nalazi subjekt, a njena okolina je zamućena (ova opcija može da se onemogući). U ovom režimu možete da menjate balans boje u smeru od toplih ka hladnim nijansama.
  • Panoramaje tipičan režim za poanormasko fotografisanje. Moguće je odabrati normalan i širok ugao.
  • Pro: profesionalni režim snimanja u kojem možete manuelnim putem da podesite različite parametre kamere koji po podrazumevanom podešavanju imaju sledeće vrednosti:
    • IISO vrednost od 100 do 800
    • Podešavanje balansa bele boje sa promenom temperature boja od 2300K do 10000K
    • Ekspozicija u rasponu od -2 do +2
    • Režim blica: On, Off, Auto
    • Režim nsimanja sa tajmerom: 2, 5 ili 10 sekundi
    • Odnos stranica fotografije: 3: 4H (u visokoj rezoluciji), 3: 4, 9:16, 1: 1 i u punoj rezoluciji
    • Tip merenja: centralno merenje, mesto, i matrica tačaka
  • Live focus: efekat zamućivanja ozadine za subjekt koji ne mora da bude lice. Možete podesiti nivo zamućenja.
  • Fotografija: glavni režim snimanja. Ovde, pored standardnih funkcija za kontrolu blica, tajmera i proporcija fotografije, korisnik ima pristup režimu automatskog odabira scene (pametni telefon sam određuje šta se nalazi u kadru i automatski postavlja odgovarajuća podešavanja - bilo da je u pitanju lice, pejzaž ili obični štampani tekst), način snimanja širokog ugla, kao i uključivanje raznih filtera i efekata za lepotu, koji se po potrebi mogu unaprediti preuzimanjem iz online biblioteke proizvođača.
  • Video snimanje - sve opcije koje su dostupne za fotografisanje su dostzpne i za video sa izuzetkom režima automatskog biranja scena.
  • Slow motion- video u HD (1280x720) rezoluciji sa uvećanim brojem kadrova.

Rezolucija prednje kamere je 16 MP sa vrednošću otvora blende F2.0. Pozadinsko osvetljenje koristi beli sjaj ekrana.

Snimci glavne kamere vrlo su dobri za klasu kojoj uređaj pripada. Automatsko fokusiranje je brzo i precizno. U tamnim prostorijama, sa uključenim režimom automatskog blica, kamera prvo osvetljava kadar, fokusira se, a zatim fotografiše. Ovaj proces traje samo sekundu duže nego kada je LED pozadinsko osvetljenje isključeno.

Za one koji vole da se zabavljaju prilikom snimanja portreta i autoportreta, postoji veliki set stikera, uključujući animirane i vezane na neki događaj (obično namigivanje ili otvaranje usta). Ako korisnik ne nađe dovoljno unapred instaliranih stikera, nove se mogu preuzeti iz Samsung prodavnice. Ovaj režim, nazvan "Selfimoji", dostupan je i za prednju i za glavnu kameru.

Galaxy A30S omogućava vam snimanje video zapisa u standardnoj rezoluciji Full HD (1920x1080 piksela) na obe kamere. U podešavanjima možete da promenite rezoluciju na nižu - HD (1280x720), višu (2336x1080), uz odnos stranica ekrana ili u razmeri 1: 1 (1440x1440).

Primer video klipa (MP4, 22 MB) >>>

U meniju sa podešavanjima kamere (prednja i glavna) možete za svaku od njih odabrati s kojom će se rezolucijom i odnosom snimati.

Pored toga u ovom meniju možete:

  • Podesitep onašanje kamere tako da pritiskom tastera okidača duže vreme možete da snimite fotografiju, seriju fotografija ili GIF animaciju
  • Odaberete format fajla za sačuvane fotografije
  • OOmogućite HEVC kodek za video snimanje
  • Omogućite (trenutno ili manuleno) ili onemogućite HDR video
  • Uključite mrežu (3x3 ili kvadrat)
  • Dodate geotagovanje snimcima
  • Odaberete koji režim fotografisanja želitei pod kojim redom će oni biti locirani u interfejsu kamere
  • Odaberete metod snimanja - kako da koristite taster za regulaciju zvuka (kao taster okidača ili kontrolu zuma), snimate uz pomoć dlana a tu je i mogućnost da se doda dodatni tester okidača bilo gde na ekranu
  • Mogućnost da brzo pokrenete kameru dvostrukim prtiskom tastera za uključivanje
  • Omogućite brzi pregled fotografije nakon snimanja
  • Dodate vodeni žig svojim fotografijama
  • Okrenete fotografiju kao u ogledalu kada snimate selfi

Pored skenera otiska prsta na ekranu, A30S takođe ima opciju za prepoznavanje lica za koju je odgovorna prednja kamera. Podešavanje ove metode traje nekoliko sekundi, a postupak utvrđivanja lica vlasnika ovog pametnog telefona odvija se odmah. Istovremeno, brzina prepoznavanja ne zavisi od ambijentalnog osvetljenja - prepoznavanje lica je moguće u potpunom mraku, sa istim uspehom kao i na jakom suncu: pritiskom na taster za uključivanje uključuje se prednja kamera, što nam je prijavljeno animacijom oko kamere i maksimalnom osvetljenošću ekrana (može se isključiti u podešavanjima), koje se vraća u normalu nakon što prođe kroz identifikaciju korisnika.

Softverske karakteristike

Samsung Galaxy A30S koristi Android 9 Pie operativni sistem i vlasnički interfejs One UI verziju 1.5 - isti kao trenutni vodeći modeli kompanije, uključujući Galaxy Note 10.

Da se ne biste ponavljali sa opisom svih funkcionalnih karakteristika novog interfejsa, savetujemo vam da pročitate test interfejsa i svih njenih karakteristika u zasebnom, materijalu.

Nakon prvog pokretanja sistema, na početnom ekranu će biti dostupan widget za pretragu sa Yandexa, kao i sama prečica, kao i nekoliko aplikacija koje možete ukloniti bez problema.

Za Chrome pregledač, posle prvog pokretanja, takođe se predlaže da odaberete i neki drugi engine za pretragu pored matičnog Google-ovog.

Takođe je važno napomenuti da će se brendirane aplikacije proizvođača (na primer, sat, kalkulator, kalendar itd.), koje nisu deo operativnog sistema, ažurirati ne preko Google Play prodavnice, već koristeći sopstvenu - Galaxy Store kompanije Samsung.

Još jedna karakteristika A30S je prisustvo unapred instalirane funkcije „Connect to Windows“ koja se poziva iz zavese menija za brzi pristup:

Uz njegovu pomoć, na računaru sa operativnim sistemom Windows možete da pregledate fotografije s telefona, prebacite ih na računar, pregledate tekstualne poruke i obaveštenja i pregledate ekran svog pametnog telefona i upravljate njime sa računara:

Jedino ograničenje ove funkcije je potreba za Microsoftovim nalogom na računaru bez kojeg ne možete da izvršite sve gore navedene funkcije.

Na pametnom telefonu je i funkcija „Childrens Mod“ koja je dizajnirana da učini davanje uređaja vašoj deci bezbednim - ona pruža zabavan i bezbedan sadržaj za decu, što nagoveštava mogućnost učenja uz igru. Pored toga, roditelji mogu da ograniče vreme igre i postave ograničen pristup, kao i da primaju izveštaje o aktivnosti deteta dok je koristilo telefon.

Multimedija

Galaxy A30S je opremljen jednim zvučnikom koji se nalazi na dnu. Njegova margina jačine i kvalitet dovoljni su za svakodnevne zadatke kada uređaj reprodukuje melodije zvona i dok uređaj koristite kao sistemski zvučnik- sve je čujno i bez iskrivljenja čak i na maksimalnom nivou.

Zvučnik je prosečne ili nešto niže jačine. Vibracija je iznadprosečne snage i vrlo se dobro oseća u džepovima.

Na dnu se nalazi i standardni 3.5 audio priključak. Kada povežete slušalice u podešavanjima telefona možete da omogućite podršku za Dolby Atmos tehnologiju surround zvuka, UHQ UPSCALER funkciju koja poboljšava kvalitet zvuka povećanjem dubine i frekvencije bita, kao i funkciju oponašanja zvuka starih pojačala.

Za sve kanale reprodukcije zvuka dostupna je opcija „ Sound Effect in Concert Hall“, prilagodljivo adaptiranje optimalnog nivoa jačine frekvencije u zavisnosti od starosti korisnika (jer u zavisnosti od naše starosti, primetimo niske i visoke frekvencije različito), kao i ekvilajzer - prilagodljiv i sa unapred definisanim vrednostima (pop, klasika, džez i rok).

Ljubitelji slušanja radija mogu koristiti ugrađeni FM radio sa funkcijom snimanja, koji funkcioniše kada povežete žičane slušalice. Traženje radio stanica preko čitavog opsega iznenađujuće je brzo i celokupan proces podešavanja nije trajao više od 15 sekundi.

Pored toga, u podešavanjima zvuka možete da konfigurišete izlaz audio signala za svaku aplikaciju na određeni spoljni uređaj za reprodukciju povezan na pametni telefon - na primer, uređaj će reprodukovati zvuk preko Bluetooth slušalica, a igre će reprodukovati zvuk na spoljni zvučnik.

Utisci

Sa predstavljanjem Galaxy A30S, Samsung je postavio sledeći standard za svoje konkurente u proizvodnji pametnih telefona sa visokim odnosom funkcionalnosti i cene: u pitanju nije samo kozmetički ažurirani Galaxy A30, predstavljen ovog proleća, već aparat sa novim karakteristikama starijih modela koji se prodaje po istoj ceni kao i „obični“ Galaxy A30 pre šest meseci.

Kvalitet komunikacije A30S je na visokom nivou, nisu primećeni nikakvi očigledni problemi.

Šta nam se dopalo kod ovog modela:

  • Veliki, svetao ekran sa visokom kontrastom
  • Dovoljne performanse za gladak rad interfejsa
  • Podrška za NFC tehnologiju
  • Dual-band Wi-Fi
  • obra kamera za klasu kojoj uređaj pripada
  • Dugo vreme rada

Šta nam se nije dopalo:

  • HD rezolucija ekrana
  • Nedostatak Always On Display
  • Lako se prlja
  • Nema indikatora propuštenih događaja
  • Otključavanje skenerom na ekranu je sporije nego što smo navikli

Konkurenti

Galaxy A30S je pozicioniran kao i A30, ali zbog povećanja njegove funkcionalnosti, broj konkurenata je naglo opao. U obzir dolazi samo jedan model pametnog telefona koji je uporediv po ceni i funkcionalnosti, a koji zvanično nije prisutan na tržištu od strane Samsunga, a ovo je Vivo Y17 Neo model. Ali, brend Vivo očigledno se doživljava lošije od Samsung-a, pa na kraju Samsungov novi proizvod neće imati direktnog konkurenta.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024