KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Xiaomi Redmi Note 5A 16GB

09.02.2018 :: 10:45 h
Samsung Galaxy J7 (2017) J730

02.02.2018 :: 15:17 h
Xiaomi Mi Note 3 64GB

24.01.2018 :: 15:22 h
LG X Power 2

15.01.2018 :: 07:42 h
Xiaomi Redmi 5A

04.01.2018 :: 12:03 h
Samsung Galaxy C8 32GB

01.01.2018 :: 15:14 h
Apple iPhone X / iPhone 8 Plus
Novi revolucionarni iPhone X i dva nova iPhone 8 modela

21:10 h - 12.09.2017.
Deset godina posle predstavljanja revolucionarnog iPhone modela, pred nama je konačno hrabar i krupan iskorak unapred koji će Apple učvrstiti na poziciju premium uređaja. Apple je prvi put prekinuo niz gradijalnog poboljšanja svojih modela i umesto da predstavi samo iPhone 7S i 7S Plus modele, odlučio se da predstavi desetu verziju iPhone modela, nazvanog iPhone X i da mu pridoda iPhone 8 i 8 Plus modele. Apple je u nekim segmentima kaskao za konkurentima, a nova paleta bi trebalo da vrati iPhone na svoje stare pozicije koje je konkurencija počela ozbiljno da napada. Paleta iPhone uređaja je sada vrlo interesantna, pošto će se i dalje prodavati modeli iPhone 6S i iPhone 7, kao i iPhone SE modela bez obzira na to što su u ponudu stigli potpuno novi modeli. Ovo ima smisla, jer umesto pravljena jeftinih modela u šta Apple ne želi da se upušta, oni jednostavno smanjuju cene na prethodnim modelima, čineći iPhone mnogo pristupačnijim sa širokim asortimanom.

Počinjemo sa iPhone X modelom koji predstavlja budućnost iPhone modela, prvenac koji će utrti put svim narednim iPhone modelima koji dolaze posle njega. Apple je pogazio dosta pravila što se tiče novog modela iPhone uređaja, ali nije prekinuo kontinuitet starih modela. Novi iPhone X ima dosta originalnih novina u odnosu na novi iPhone 8, prvo ćemo o njima reći sve, a sve što u nastavku teksta bude navedeno što se tiče modela iPhone 8 i 8 Plus se već nalazi u iPhone X modelu, tako da možete smatrati da je iPhone X zapravo unapređena verzija osnove koja se nalazi u iPhone 8 i iPhone 8 Plus modelu.

iPhone X
Glavna novina je svakako korišćenje OLED ekrana, jer iako OLED ima brojne prednosti u odnosu na LCD ekrane ima i tu specifičnost da ga je teško kontrolisati tako da se dobije perfektan prikaz na kome Apple insistira. Ovo je prvi OLED koji je dostojan iPhone reputacije, kako je rečeno. Ekran se prostire od ivice do ivice uređaja, sa blagim usekom na gornjem delu ekrana gde su postavljeni brojni senzori i kamere. Rešenje ne deluje idealno, ali je funkcionalno. Na prednjoj strani spakovano je dosta stvari, sa leva na desno to su: infracrvena kamera, klasično blic svetlo, senzor blizine, senzor ambijetalnog svetla, zvučnik, mikrofon, 7 megapikselna kamera i Dot projektor.
Super AMOLED ekran od 5.8 inča je urađen u novoj Super Retina Display tehnologiji, povećavajući gustinu piksela na 458ppi, što je skok za 15% sa prethodnih 401ppi. Rezolucija je povećana sa 1920x1080 piksela na prethodnim 7 i novim 8 Plus modelima na 2436x1125 piksela. Kvalitet prikaza je garantovan korišćenjem True Tone, Dolby Vision i HDR10 tehnologijama. Novi ekran pokriva skoro 90% prednje strane uređaja, što je skok sa tričavih oko 68% kod Plus modela.
Novi model nema Home taster i Touch ID, to je izbačeno. Home taster je zamenjen gestom prevlačenja prsta sa donje ivice telefona nagore, dok je Touch ID zamenjen sa novom Face ID tehnologijom koja dozvoljava otključavanje telefona jednostavnim pogledom i trebalo bi da je bezbedniji barem 20 puta od Touch ID provere. Ovo je moguće jer iPhone X ima infracrveno svetlo, dot projektor i naprednu kameru kako bi pravilno mapirao i prepoznao vaše lice u svim svetlosnim situacijama i čak i kada promenite kosu ili stavite naočare i slično.
Detekcija lica je vrlo precizna, tako da može detektovati ne samo da li ste vi ispred telefona nego i samu mimiku lica. Da bi ovu mogućnost iskoristili kreativno, napravljen je novi set Animoji emotikona koji u realnom vremenu simuliraju pokrete vašeg lica kroz animirane karaktere, dozvoljavajući da udahnete život Animoji karakteru i to pošaljete kao poruku sagovorniku. Pored toga Snapchat ima nove 3D maske koje fantastično rade i dozvoljavaju da se na vaše lice perfektno i u realnom vremenu primeni maska i to izgleda zaista fantastično. Procesiranje obrade lice se izvršava samo na telefonu, podaci su potpuno bezbedni i ne dele se na internetu. FaceID ima šansu 1:1 milion, u odnosu na TouchID 1:50000.
Na modelu iPhone X ekskluzivno Apple je hteo da izvuče još iz novih mogućnosti prednje kamere pa je dodao i novi Portrait Mode koji prepoznaje trodimenzionalno konture vašeg lica i dozvoljava da zasenčite vaše lice vrlo profesionalno kao da ste pod reflektorima profesionalnog foto studija, ovo će definitivno biti nešto što će ljudi koji često fotografišu selfije zaista znati da cene, jer je zapravo svetlo koje pada na lice najteže kalibrisati, a sada to možete raditi i posle fotografisanja.
Kamera kod iPhone X modela ima hardversku optičku stabilizaciju na obe zadnje kamere, dok iPhone 8 ima samo na samo na širokougaonoj kameri. Kamera na iPhone X modelu sa prednje strane je nova TrueDepth kamera. Da bi aktivirali iPhone X dovoljno je da dodirnete ekran, potom da biste ga otključali dovoljno je da pogledate u ekran i da bi otišli na Home skrin treba da prevučete prstom sa donje strane ekrana nadole. To deluje nijansu komplikovanije nego na starim Touch ID modelima, a vreme će pokazati da li je dovoljno brzo i precizno da bi bilo praktično za korišćenje.
FaceID će raditi sa drugim aplikacijama, kao i sa Apple Pay sistemom. Da biste platili nešto dovoljno je da pritisnete power taster dva puta, pogledate u telefon i prinesete telefon uređaju za naplatu i to je sve. Početak prodaje za iPhone X kreće 23. oktobra, a isporuke kreću 03. novembra.

iPhone 8 Plus
Sve što se nalazi u modelu iPhone 8 Plus je osnova za model iPhone X, čije su specifičnosti iznad objašnjene. Sve u nastavku su praktično iste specifikacije koje oba modela dele. Najveća novost tiče se novog čipa, imenovanog A11 Bionic, koji predstavlja najjači čip stavljen u mobilni uređaj ikada. Ima dva snažnija jezgra koji su 25% brži nego ranije i četiri ekonomična jezgra koja su 70% brža nego ranije. Sada dakle imamo procesor sa 6 jezgara, do sada je to bilo četiri. Grafički podsistem je jači za 30%. RAM memorija je na iPhone X i iPhone 8 Plus imaju 3GB memorije. A11 Bionic neural engine je novi hardver koji će dozvoliti drastično brže procesiranje operacija veštačke inteligencije. Omogućava čak 600 milijardi operacija u sekundi. Uz novi hardver dolazi i novi iOS 11 koji donosi dosta optimizacija i novih mogućnosti. Glavne promene tiču se Augmented Reality platforme koja će činiti bitan deo novog sistema.
Dve kamere na zadnjoj strani su unapređene kamere prošlogodišnjih modela, sa 12 megapiksela, jedna širokougaona sa hardverskom optičkom stabilizacijom i jedna telefoto bez stabilizacije. Kamera je kalibrisana za Augmented Reality mogućnosti, tačnije postavljanja kompjuterski generisanog sadržaja preko slike koja dolazi iz kamere. Novi senzori dozvoljavaju mmnogo preciznije praćenje kretanja kamere kako bi cela kompozicija delovala što realnije. Moguće je snimati video u 4K rezoluciji u 60 slika u sekundi, takođe je moguće snimanje FullHD 1080p snimanje u 240 slika u sekundi. Osvetljenje preko četvorostrukog LED True Tone fleš svetla, sa dvostroko boljim rasporedom svetlosnog snopa. Početak prodaje 15. septembra, prve isporuke stižu 22. septembra.

iPhone 8
Novi model iPhone 8, 8 Plus i X imaju staklo, tako da prate trend koji su i ostali proizvođači već koristili. Ekran je isti kao i na prethodnim modelima, sa dodatkom True Tone tehnologije koja podešava toplinu boja na ekranu u zavisnosti od svetlosnog okruženja, dajući ekranu optimalan prikaz boja u svim uslovima.
Tako da sada pored bežičnih slušalica novi modeli iPhone uređaja imaju i bežično punjenje baterija koristeći Qi otvoreni bežični standard, što omogućava da novi model punite na dosta već postojećih mesta na kome se takvi bežični punjači već nalaze kao što su neki moderni automobili ili neki IKEA proizvodi. Potpuno novi AirPower uređaj za bežično punjenje dozvoljava bežično punjenje iPhone, Apple Watch i Apple AirPods u isto vreme, potpuno lišavajući vas bilo kakve potrebe da koristite kablove da bi punili svoje uređaje.
Baterija na novom modelu će trajati 2 sata duže nego ranije, bez obzira na veliki broj novih tehnologija koje se nalaze na novom iPhone modelu. Najslabiji od tri predstavljena modela, iPhone 8, ima 2GB radne memorije. Bluetooth je na sva tri modela sada u verziji 5.0.
Bitna novost je brzo punjenje baterije, pa će novi iPhone modeli biti napunjeni na 50% baterije za svega 30 minuta, a takođe na svim modelima je dostupno i bežično punjenje baterije. Poručivanje startuje kao i za iPhone 8 Plus model, 15. septembra, dok isporuke startuju 22. septembra.
Sva tri modela imaju IP68 zaštitu od prašine i vode, što je unapređenje u odnosu na IP67 standard koji su imali stari modeli.
Segmentacija modela po ceni je sledeća: iPhone SE sa 4 inča ekranom startuje od $349 (32GB) i $449 (128GB). Naredni model je iPhone 6S sa 4.7 inča ekranom koji košta $449 (32GB) i $549 (128GB), dok je iPhone 6S Plus sa 5.5 inča ekranom od $549 (32GB) i $649 (128GB). Potom aktuelni iPhone 7 sa 4.7 inča ekranom $549 (32GB) i $649 (128GB) i iPhone 7 Plus sa ekranom od 5.5 inča $669 (32GB) i $769 (128GB). Potpuno novi model iPhone 8 sa ekranom 4.7 inča košta $699 (64GB) i $849 (256GB), dok je iPhone 8 Plus sa ekranom 5.5 inča od $799 (64GB) i $949 (128GB). Udarni model iPhone X dolazi samo u jednoj dimenziji i to ekrana od 5.8 inča od $999 (64GB) i $1149 (256GB). Može se slobodno reći da sa cenama od $349 do $1149 paleta iPhone modela je najimpresivnija ikad, tako da će svako moći da nađe model u skladu sa svojim mogućnostima ako ne direktnom kupovinom onda ugovorom sa operaterom.
Ostale vesti
Test: Sony Xperia XA2 Ultra
Verzija Xperia XA2 modela sa velikim ekranom
11:44 h - 20.02.2018.
Sony Xperia XA2 Ultra je unapređena varijanta običnog XA2 modela sa velikim ekranom i selfi mogućnostima koje uključuju prednje dual kamere visokog kvaliteta i koje poseduju autofokus i blic. Xperia XA2 Ultra takođe nudi fablet iskustvo velikog ekrana. Okviri ekrana sa strane uređaja su minimalni, a poseduje i više RAM memorije nego XA2 model kako bi se iskoristio sav taj prostor ekrana za multitasking na podeljenom ekranu. Naravno ostale Xperia karakteristike su isto prisutne, dizajn, jaka glavna kamera, poslednja verzija Android OS-a.
Test: HTC U11 Plus
Verzija vodećeg HTC modela sa većim ekranom
13:18 h - 13.02.2018.
HTC U11 Plus je nova verzija U11 modela i nudi unapređen hadver i dizajn, uključujući veći ekran i bateriju većeg kapaciteta. Takođe je unapređena otpornost uređaja na IP68 serterfikat. Uređaj odlikuje 6 inčni ekran 18:9 odnosa stranica i 1440x2880 rezolucije. Pokreće ga odlični Snapdragon 835 čipset sa osmojezgarnim procesorom, i 4GB ili 6GB RAM memorije zavisno od verzije modela. Poseduje dobar dizajn sa odličnim kvalitetom izrade, UltraPixel 3 kameru od 12MP, impresivne audio mogućnosti i bateriju velikog kapaciteta.
Test: Huawei Honor 9 Lite
Pristupačniji Huawei model sa FullView ekranom
08:42 h - 06.02.2018.
Huawei je odlučio da unapredi sve linije svojih uređaja kako bi opremio svaki uređaj FullView ekranom. Ova vrsta ekrana je već dostupna u okviru modela Mate 10 Lite, Honor 7X i Honor View 10 modela. Na ovaj pristojan broj uređaja dodat je još jedan pristupačniji model koji nosi naziv Honor 9 Lite. U stvari, ovaj model je sličan skupljem Huawei Mate 10 Lite modelu, odnosno razlikuju se po veličini ekrana i dizajnu. Ovaj model poseduje 5.65 inčni IPS ekran, i ceo zadnji deo uređaja je izrađen od stakla i izgleda impresivno.
Test: Sony Xperia XA1 Plus
Predstavnik srednje kategorije Xperia XA1 serije
09:56 h - 30.01.2018.
Sony je predstavio Xperia XA1 i Xperia XA1 Ultra modele tokom prethodne godine, a što se tiče specifikacija i mogućnosti, novi Xperia XA1 Plus se nalazi tačno između ta dva modela. Poznati Sony dizajn se ovde vraća, XA1 Plus ima metalno kućište sa zaobljenim uglovima i ravnim gornjim delom i dnom. Dok XA1 i XA1 Ultra imaju ekrane od 5 inča i 6 inča, XA1 Plus poseduje 5.5 inčni IPS ekran sa Full HD rezolucijom. XA1 Plus takođe poseduje Mediatek Helio P20 čipset sa osmojezgarnim procesorom, i dolazi sa 3GB RAM memorije.
Test: Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 model srednje kategorije
12:34 h - 26.01.2018.
Mate 10 Lite pogađa segment tržišta koji se nalazi između osnovnih i premijum modela, to je ono što ga čini dobrim modelom srednje kategorije. Možda po prvi put deluje kao da Lite model nije preuzeo samo ime vodećeg modela. Uređaj odlikuje FullView ekran koji poseduje i jači Mate 10 uređaj, portret mod za regularne i selfie slike zahvaljući sistemu sa po 2 kamere i napred i pozadi. Takođe poseduje dobro izbalansirani Kirin 659 čipset sa osmojezgarnim procesorom. Uz to ima i premum kućište, 4GB RAM memorije, kao i jaku bateriju.
Test: Apple iPhone 8 Plus
Verzija iPhone 8 modela sa većim ekranom
11:17 h - 22.01.2018.
iPhone 8 Plus nije najbolji iPhone koji se može kupiti, odnosno iPhone model sa prefiksom Plus više nije vodeći iPhone model, iPhone X je korak iznad na mnogo načina. Ali 8 Plus i dalje ima jake performanse, odličnu kameru i ekran standardne veličine koji maksimizira sve postojeće iPhone aplikacije. Ako poredimo iPhone 8 Plus sa modelima starog dizajna koji je bio odlika iPhone modela sve do dolaska X modela, u pitanju je najbolji iPhone model. Što se tiče dizajna, iPhone 8 Plus izgleda kao iPhone 7 Plus.
Test: Asus Zenfone Max Plus M1
Asus Zenfone Max model sa najvećim ekranom do sada
08:14 h - 29.12.2017.
Asus ZenFone MaX Plus M1 je uređaj predstavljen u novembru 2017. i u pitanju je Asus Zenfone Max model sa najvećim ekranom do sada. Telefon poseduje 5.7 inčni IPS ekran, 18:9 odnosa stranica, sa rezolucijom 1080x2160. Uređaj pokreće MediaTek MT6750 čipset sa octa-core Cortex-A53 procesorom, i dolazi sa 3GB RAM memorije. Ima dobru primarnu kameru od 16 megapiksela na zadnjoj strani, i kameru od 8 megapiksela na prednjoj strani za selfije. Odlikuje ga kvalitetna izrada od metala, Android 7.0 i jaka baterija od 4130mAh.
Test: Samsung A8/A8+ 2018
Pristupačnija alternativa vodećih Samsung S8/S8+ modela
09:51 h - 22.12.2017.
Za Samsung čitava A-serija bila je uspešna na većini tržišta gde je predstavljena a ideologija uređaja je jednostavna, predstaviti aparat sa istim kvalitetom kućišta kao i kod vodećih modela, ali obezbediti i zasebne ali malo jednostavnije funkcije. Samsung je sa novim A8/A8+ modelima još više smanjio razliku u odnosu na vodeću S seriju, tako da ako ignorišemo A oznaku oni bi se mogli nazvati svakodnevnim vodećim modelima, odnosno alternativama S8/S8+ modelima ili pojednostavljenim verzijama tih modela.
Test: LG V30
Novi vodeći LG model sa odličnim dizajnom
14:30 h - 13.12.2017.
V30 je novi vodeći LG model i naslednik V20 modela. Uređaj odlikuje prilično velik Oled ekran od 6 inča, 1440x2880 rezolucije i LG FullVision 18:9 odnos stranica, koji zauzima skoro celu prednju stranu uređaja. Uređaj ima jedan od najboljih dizajna na tržištu uz odličnu izradu. Takođe poseduje Snapdragon 835 čipset sa osmojezgarnim procesorom koji daje odlične performanse, dobru dual kameru, jaku bateriju, impresivan zvuk, podržava bežično punjenje i vodootporan je.
Test: Nokia 2
Najpristupačniji model u okviru nove Nokia serija
11:15 h - 12.12.2017.
Nokia 2 je najnoviji model HMD Global-a, brenda iza finskog telefonskog proizvođača, i dizajniran je kako bi ponudio solidan uređaj po nižoj ceni. Kompanija HMD Global je igrala na sigurno, analizirali su najprodavanije uređaje u segmentu uređaja sa pristupčanom cenom, i ponudili uređaj koji izgleda skuplje nego što stvarno jeste i ima zadovoljavajuće specifikacije kada su u pitanju pristupačni modeli. Uređaj odlikuje dobar dizajn i izrada, solidne performanse i dugo trajanje baterije.
Test: Huawei Honor 7X
Novi model u okviru Honor X linije
11:29 h - 07.12.2017.
Huawei Honor 7X je model niže srednje kategorije i naslednik je prošlogodišnjeg 6X modela. U pitanju je najnoviji model koji poseduje 18:9 odnos stranica ekrana. Uređaj takođe odlikuje veliki 5.93 inčni IPS ekran koji zauzima skoro celu prednju stranu telefona, što postaje standard za uređaje ove godine. Uređaj ima veoma kvalitetnu izradu, kućište je izrađeno od metala a dizajn je prilično dobar. Kirin 659 čipset sa osmojezgarnim procesorom daje dobre peformanse uređaju. Takođe poseduje kvalitetnu Dual kameru.
Test: Google Pixel 2
Druga generacija Google Pixel modela
08:11 h - 24.11.2017.
Prošle godine Google je predstavio novu Pixel liniju koja je ukljućivala dva modela, Pixel i Pixel XL. Pixel modeli su bili namenjeni poznavaocima uređaja ili entuzijastima. Pored najnovijeg operativnog sistema, imali su odlične kamere. Ove godine, Google je takođe predstavio dva nova modela, Pixel 2 i Pixel 2 XL. Najveća odlika i ovih modela je čist Android uz obećanje duge podrške, kao i veoma dobra kamera. Kao što i ime sugeriše, Pixel 2 sa 5 inčnim ekranom je kompaktni uređaj u odnosu na XL verziju.
Test: Apple iPhone X
Vrhunski model kao prvenac nove generacije iPhone modela
08:37 h - 23.11.2017.
iPhone X uređaj za desetogodišnjicu iPhone uređaja, postavlja novi standard za narednu dekadu iPhone modela. iPhone X je najveći korak napred za iPhone uređaje, ako izuzmemo originalni iPhone iz 2007. godine. Uređaj poseduje najbolje od svega što Apple i Apple partneri mogu ponuditi. Novi AMOLED HDR ekran bez okvira, novu kameru sa duplom optičkom stabilizacijom, novi odlični čipset. Testovi su pokazali da X možda ima najbolji ekran i kameru na tržištu. Istovremeno, iPhone X je takođe vodeći model sa najvišom cenom na tržištu.
Test: Sony Xperia XZ1
Srednji model u okviru vodeće Sony Xperia XZ1 linije
12:06 h - 15.11.2017.
Xperia XZ1 je naslednik Xperia XZ modela, i iako je Sony redefinisao novi vodeći model sa tanjim i impresivnijim izgledom, dizajn se nije mnogo promenio prethodnih par godina. XZ1 je je takođe model srednje veličine u okviru vodeće XZ1 linije koju još čine veći Premium i manji Compact model. Uređaj poseduje Snapdragon 835 čipset sa osmojezgarnim procesorom, Motion Eye kameru od 19MP sa mogućnošću snimanja u 4K rezoluciji, 4GB RAM memorije, HDR podršku za ekran i Android 8.0 Oreo.
Test: Blackberry Motion
Novi Blackberry model srednje kategorije
12:57 h - 14.11.2017.
Motion je novi Blackberry model srednje kategorije sa celim touch ekranom bez qwerty tastature. U pitanju je evolucija DTE50 i DTE60 modela iz 2016. godine, može se reći da Blackberry Motion da ide na sigurno kada su u pitanju dizajn i specifikacije. Uređaj ima 5.5 inčni ekran Full HD rezolucije, poseduje Snapdragon 625 čipset, 4GB RAM memorije, kameru od 12MP, jaku bateriju od 4.000 mAh i skoro čist 7.1 Android. Uređaj takođe poseduje otpornost na vodu i prašinu oznake IP67.
Test: Xiaomi Mi A1
Prvi Xiaomi uređaj sa čistim Android OS-om
09:14 h - 01.11.2017.
Android One projekat je predstavljen 2014. kao način promocije čistog Android iskustva uz garantovanje novih verzija softvera za uređaje budžet segmenta. Google je odlučio da proširi Android One segment i uključi i uređaje srednjeg segmenta, a prvi takav model je Xiaomi Mi A1. Pored već spomenutog čistog Android OS-a, uređaj karakteriše odlična izrada, dobar ekran, odlična dual kamera, snažan osmojezgarni procesor, 4GB RAM memorije i dobra cena. Moglo bi se reći da je uređaj miks najboljih stvari Xiaomi-ja i Google-a.
Test: Sony Xperia XZ1 Compact
Vodeći Sony model u mini pakovanju
12:14 h - 25.10.2017.
Xperia XZ1 Compact ako izuzmemo ekran, je u suštini vodeći Sony model spakovan u manje kućište. Dizajn je isti, kao čipset sa istim osmojezgarnim procesorom, ista kamera od 19MP, ista količina RAM memorije, kao i poslednja verzija Android OS-a 8.0. U suštini jedina očigledna razlika je u ekranu, XZ1 model ima 5.2 inčni ekran Full HD rezolucije, dok Compact verzija ima 4.6 inčni ekran HD rezolucije. Ako se gledaju uređaji sa manjim ekranom, XZ1 Compact teško da ima konkurenciju na tržištu po pitanju performansi i mogućnosti.
Test: Xiaomi Mi Mix 2
Druga generacija Mi Mix modela
07:57 h - 24.10.2017.
Xiaomi Mi Mix je bio jedan od najzanimljivijih uređaja prethodne godine. Naslednik Mi Mix 2 ima mnogo unapređenja u odnosu na prethodni model. Xiaomi je implentirao manji ekran od 6 inči, ekran takođe sada ima odnos stranica 18:9, tako da uređaj sada izgleda malo više izduženije u odnosu na prethodni model. Kućište je isto izrađeno od keramike, mada su krajevi sada od aluminijuma. Poseduje Qualcomm Snapdragon 835 čipset sa osmojezgarnim procesorom, 6GB ili 8GB RAM memorije i dobru kameru.
Test: Motorola Moto X4
Četvrta generacija Moto X modela
08:28 h - 20.10.2017.
Moto X model je imao reputaciju jednog od najboljih Android modela koji se mogu kupiti. Ova linija je izmenjena, Moto X više nije vodeći model, već premium model srednje kategorije. Najveća odlika ovog modela je širokougaona dual kamera, kao i napredne audio mogućnosti. Širokougaona kamera poseduje senzor od 8MP uz podršku senzora 12MP glavne kamere, dok prednju kameru odlikuje senzor od 16MP sa led blicom. Poseduje IPS ekran dijagonale 5.2 inča i Full HD rezoluciju.
Test: Huawei P10 Lite
Pristupačnija verzija vodećeg Huawei modela
08:28 h - 12.10.2017.
Sa P10 Lite modelom Huawei je ponudio pristupačniju alternativu vodećem P10 modelu. Uprkos nazivu, P10 Lite model je ipak drugačiji u odnosu na vodeći P10 model, ima drugačiji dizajn, drugi čipset i jednu zadnju kameru umesto dve. Uprkos razlikama, P10 Lite je odličan model srednje kategorije, pogotovo kada se u obzir uzme njegova cena. Ima veoma zanimljiv i dobar dizajn i izradu, odličan ekran, dobre performanse, veoma sposobnu kameru i neka zanimljiva softverska rešenja.
Test: Samsung Galaxy Note 8
Povratak Galaxy Note linije na tržište
08:25 h - 06.10.2017.
Note 8 bi trebao da bude Samsungov povratak na tržište nakon problema sa Note 7 modelom. Uređaj odlikuje odličan dizajn, aluminijumski okvir, Gorilla Glass 5 zaštita sa prednje i zadnje strane uređaja, kao IP68 sertifikat zaštite od vode i prašine. Poseduje sjajni 6.3 inčni Super AMOLED Infinity ekran, rezolucije 2960x1440px i 18.5:9 odnosa stranica. Qualcomm Snapdragon 835 čipset sa osmojezgarnim procesorom, 6GB RAM memorije, kao i veoma dobru kameru. Naravno tu je i S-Pen olovka, neizostavni deo svakog Note uređaja.
Test: OnePlus 5
OnePlus model za ovu godinu sa ogromnih 8GB RAM memorije
15:06 h - 27.09.2017.
Sa OnePlus 3 modelom kompanija je najzad napravila model koji je bio skoro savršen. Ove godine nemamo OnePlus 4 model već OnePlus 5 koji sve diže na jedan viši nivo sa ozbiljnim specifikacijama, ali i višom cenom. Najveća odlika ovog modela je Dual kamera sa zadnje strane, kao i ogromnih 8GB RAM-a memorije koju ovaj uređaj poseduje. Dolazi u dve verzije, 128GB model koji poseduje spomenutih 8GB RAM memorije i 64GB model koji poseduje 6GB RAM memorije. OnePlus 5 je telefon koji estetski odlično izgleda iako ne baš najoriginalnije.
Test: Huawei Nova 2 Plus
Veći model u okviru druge generacije Nova Huawei serije
12:03 h - 22.09.2017.
Ne tako davno Huawei je predstavio dva nova modela pametnih telefona, Nova 2 i Nova 2 Plus. Oni se razlikuju jedan od drugog po veličini, kao što se može pretpostaviti Plus model je veći. Poseduje IPS ekran dijagonale 5.5 inča i Full HD rezoluciju, dobru kameru sa dva modula, gde je jedno sočivo uobičajeno dok je drugo sa dvostrukim optičkim zumom. Takođe ima i dobre performanse koje obezbeđuje osmojezgarni procesor i 4GB RAM memorije. Kvalitet izrade je odličan, a kućište aparata je izrađeno od legure aluminijuma i magnezijuma.
Test: Motorola Moto Z2 Force
Vodeći Motorola model sa ekranom otpornim na lomljenje
09:49 h - 20.09.2017.
Moto Z2 Force predstavlja kombinaciju prošlogodišnjeg ultra tankog Moto Z modela i Moto Z Force modela koji ima unapređene specifikacije i ekran otporan na lomljenje. Rezultat je veoma tanak i relativno lak telefon, sa novim unapređenim specifikacijama, i sa ekranom koji je vrlo teško polomiti. Sva Moto Mods dodatna oprema, nova i stara je kompatibilna sa ovim modelom. Uređaj poseduje osmojezgarni procesor, zavisno od verzije 4GB ili 6GB RAM memorije, 12MP Dual kameru, i elegantno kućište izrađeno od metala.
Test: Huawei Honor 9
Novi vodeći model u okviru Huawei Honor linije
13:42 h - 07.09.2017.
Huawei u okviru Honor linije polako ali sigurno unapređuje, dizajn, specifikacije i način na koji sve funkcioniše zajedno u njihovim uređajima prethodnih par godina, i sada deluje kao da je Honor 9 kuliminacija tog truda. Uređaj prati po pitanju specifikacije vodeće modele na tržištu, a u pitanju vrlo pouzdan uređaj koji nudi većinu karakteristika koje nude vodeći modeli na tržištu, ima slične performanse, ali po nižoj ceni. Cena je glavni razlog zašto je Honor 9 zanimljiv model u odnosu na ostale vodeće modele.
Test: Nokia 5
Model srednje kategorije u okviru nove Nokia Android serije
09:04 h - 05.09.2017.
Linija pametnih telefona kompanije Nokia je vrlo jednostavna, što je manji broj oznake modela telefona, to je u pitanju pristupačnije rešenje. Inicijalni model je Nokia 3 a trenutni vodeći model je Nokia 8. Zaključak je da je Nokia 5 model iznad proseka i da je model za koji se može reći da je zlatna sredina u okviru ove linije. Tako da nije reč o vodećem modelu već o optimalnom rešenju po pitanju odnosa cene i kvaliteta, a ovaj model je direktan konkurent sličnim uređajima kineskih proizvođača sa kojima ima dosta sličnosti.
Test: LG Q6a
Pristupačniji model u okviru nove LG Q serije
07:30 h - 01.09.2017.
LG je odlučio da potencijalnim kupcima srednje kategorije ponudi mogućnost kupovine uređaja sa velikim ekranom u kompaktnom pakovanju. Tako nešto nije uradio nijedan od vrhunskih proizvođača, pa se Q6 može smatrati prvim na svetu pametnim telefonom sa FullVision ekranom po povoljnoj ceni. Najveća prednost ovog modela je naravno ekran, u pitanju je 5.5 inčni Full Vision ekran, 18:9 odnosa stranica, 2160x1080 rezolucije, koji je spakovan u vrlo kompaktno kućište. Uređaj odlikuje i odličan kvalitet izrade.
Test: Asus Zenfone 4 Max
Verzija Zenfone 4 modela sa veoma jakom baterijom
07:15 h - 01.09.2017.
Ne tako davno Asus je predstavio nekoliko modela pametnih telefona. Jedan od njih je i ZenFone 4 Max kod kojeg se na osnovu naziva očekuje da prefiks Max označava bateriju visokog kapaciteta, slično kao i kod prethodnih ZenFone uređaja. Međutim, Asus ne samo da je odlučio da predstavi uređaj sa baterijom većeg kapaciteta, već je dodao i širokougaonu kameru. Pozicioniranje ovog uređaja jasno je ukazano na zvaničnoj prezentaciji, aparat je namenjen mladim ljudima koji vode vrlo aktivan život.
Test: HTC U11
Vodeći model u okviru nove HTC U serije
07:28 h - 05.08.2017.
Prethodne 4 generacije HTC je imao dizajn koji uključuje metalno kućište za vodeće modele. Ove godine vodeći HTC model stiže sa novim, svežim i osetljivijim dizajnom, kod koga je akcenat na staklu. Slovo U u imenu modela predstavlja novu HTC seriju, dok broj 11 nastavlja da prati HTC One 9 i prošlogodišnji HTC 10 model. Uređaj poseduje poslednji Qualcomm Snapdragon 835 čipset, odlični Super LCD5 5.5 inčni ekran, odličnu kameru, solidnu bateriju, a nudi i trenutno jedno od najboljih audio iskustvo na tržištu.
Test: Samsung Galaxy J7 (2017)
Vodeći model Samsung Galaxy J serije za 2017. godinu
12:35 h - 26.07.2017.
Galaxy J7 (2017) je novo godišnje izdanje već popularnog uređaja. J serija je pozicionirana kao solidna ponuda srednjeg i nižeg segmenta Samsung kompanije, a Galaxy J7 (2017) komplikuje još više situaciju što se tiče pozicioniranja, obzirom da još više smanjuje razliku između J i A Galaxy serija. Uređaj poseduje aluminijumsko kućište, unapređeni Super Amoled 5.5 inčni 1080p ekran u odnosu na prethodni model, unapređenu zadnju i prednju kameru, efikasni Exynos 7870 čipset, odlično trajanje baterije i noviji OS.
Srećna 2018. godina
Želimo Vam puno lepih trenutaka u 2018. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Nova godina!
19:59 h - 31.12.2017.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.
VIP fiskna telefonija
Nova usluga VIP Fiksni omogućava realizaciju fiksne linije bez kablova ili montaže, direktno preko mobilne mreže operatera. Prenos postojećeg broja je besplatan, a cena pretplate vrlo konkurentna. Više informacija na ovom linku.
08:33 h - 05.06.2017.
Play radio besplatno na Vipu
Do kraja maja meseca 2017. godine svi korisnici VIP mobilne mreže mogu preuzeti aplikaciju Play radia i slušati muziku u pokretu bez ikakvih troškova. Više informacija ovde.
23:47 h - 08.05.2017.
Telenor Internet Statistika
Objavljeni su interesantni podaci o količini prenetih podataka putem Telenor mreže u Srbiji u prošloj godini za svaki od servisa posebno. Više informacija ovde.
23:42 h - 04.03.2017.
Srećna 2017. godina
Svima želimo puno lepih trenutaka, ostvarenih želja i zdravlja. Srećna Nova godina!
20:56 h - 31.12.2016.
Vip pustio 4G+
kao naredni korak u razvoju mrežne tehnologije četvrte generacije (LTE Advanced), za brzine do 225MBps sa prosekom od 150MBps i sa trenutnim odzivom mreže. Inicijalno dostupno u delovima Novog Beograda i Pančeva.
07:57 h - 01.02.2016.
Vip iPhone 6 i 6s uskoro
Od 23. oktobra iPhone 6s i iPhone 6s Plus možete kupiti na Vip prodajnim mestima.
13:00 h - 21.10.2015.

Oppo
A71 2018Ulefone
Armor 2Ulefone
Mix 2Ulefone
Mix SSamsung
Galaxy A8 Plus (2018) A730 64GBSamsung
Galaxy A8 Plus (2018) A730 Dual 64GBNokia
3310 4GZTE
Blade A3Wiko
U PulseWiko
U Pulse LiteWiko
U Feel GoWiko
U Feel Fab


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2018