KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona

Sony
Xperia M4 Aqua E2302


 
Važna napomena: Sve cene objavljene na sajtu su informativnog karaktera, obavezno proverite svaku cenu telefonom.
  CENOVNIK NOVIH APARATA
Firma  Telefon - Adresa maloprodaje Izmena Cena sa PDV* L C
  011 / 24.10.112 - Bul. Kralja Aleksandra 297 18.sep 186
  011 / 755.22.51 - Požeška 150A 18.sep 191
Pošaljite svoje kritike : L-nemaju na lageru / C-netačna cena  

  SPECIFIKACIJA
Osnovno
Market
Status : Aktuelan
Model : Xperia M4 Aqua E2302
Mreže : 850Mhz, 900Mhz, 1800Mhz, 1900Mhz, HSDPA, LTE,
Kućište
Dimenzije : 145.5 x 72.6 x 7.3 mm
Težina : 136 grama
Oblik : touch-screen,
Tastatura : nema,
Procesor
Procesor : Octa-core
Baterija
Vrsta : Li-Ion
Kapacitet : 2400 mAh
Ostalo
Ostalo : vibracija, kompas, akcelerometar,
Ekran
Glavni
Tip : IPS LCD
Veličina : 5.0 inča
Broj boja : (24-bit) 16.777.216 boja
Rezolucija : 720x1280 piksela
Ostalo : osetljiv na dodir,
Kamera
Glavna
Orijentacija sočiva : sa zadnje strane
Broj piksela senzora : 13.0 megapiksela
Rezolucija fotografija : 4128x3096 piksela,
Rezolucija videa : (1080p) 1920x1080 piksela,
Ostalo : video zapis, blic, autofokus,
Pomoćna
Orijentacija sočiva : sa prednje strane
Broj piksela senzora : 5.0 megapiksela
Zvuk
Reprodukcija
Format melodija : mp3, aac, wav,
Ostalo : spikerfon, fm radio prijemnik,
Memorija
Operativna
RAM : 2048 MB
Interna
Kapacitet : 8192 MB
Eksterna
Podržani formati : microSD (Trans Flash),
Maximalno podržano : 32768 MB
Softver
Operativni
sistem
Vrsta : Android
Verzija : v5.0
Podržani formati : aac, wav, mp3, mp4, wma, 3gp, DivX, XviD, H.263, H.264, wmv, avi,
Funkcije
Osnovne : kalkulator, kalendar, štoperica, alarm, konverter,
Napredne : snimanje glasa,
Komunikacija
Lokal
Kablom na : USB 2.0 port, 3.5' audio,
Bežično : bluetooth 4.1,
Udaljeno
Prenos podataka : GSM (9,6 Kb/s), GPRS (115 Kb/s), EDGE (236 Kb/s),
WAP pretraživač : 2.0
Podržane tehnologije : SMS, EMS, MMS, WiFi, GPS, SyncML, NFC,

  KOMENTARI
Formular za dodavanje Vašeg komentara
Ime :   
Na komentarima NIJE DOZVOLJENO: ubacivanje linkova u tekst, psovanje, vređanje, VELIKA SLOVA, lične poruke, reklamiranje, cene u zemlji/inostranstvu, spominjanje admina. Sistem blokira komentare koji sadrže nepoželjne reči, preporučujemo da kopirajte tekst komentara pre slanja, specijalno kada kucate duži komentar. Ukoliko Vaš komentar ne zadovoljava zadata ograničenja, preporučujemo Vam da posetite forum sajta.
  P O S L E D N J I H   2 5   K O M E N T A R A
22.08.2017 :: 12:23 h :: IP > 178.149.106.250 :: 1666775
posle dve godine koriscenja ovog telefona mogu sa sigurnoscu reci da mi je ovo bio prvi i zadnji sony telefon u zivotu.od deset ocena 8 negativnih.u pocetku je telefon bio ok,malo se grejao,izbacise update i problem je bio delimicno resen.posle otprilike godinu dana krecu problemi,prvo crkao mikrofon,odnet na servis sve zamenjeno i radi,novi androd u pocetku fluidno je radio,a onda pocinju nocne more,sam se otkljucava,sam se javlja,sam poziva,sam salje poruke...haos.imam android telefone vise od 10 godina,ali ovako nesto video nisam,kada se saberu nedostaci svih prethodnih androida koje sam imao a to je nekih 6-7komada,kada se saberu ne mogu biti kao nedostaci ovoga.sada mi je jasno zasto je sony pred bankrotom...i na sve to nekih desetak dana po isteku garancije otisao touch na jednom delu displeja.naravno mora da se menja ceo ekran popravka 60-70 evra a telefon vredi 80-90,naravno necu ga popravljati,vec cu lepo cekic pa kameru da to snimim i posaljem strucnjacima u sony sa tekstom koji sam ovde napisao.sada cekam iphone da stigne iz inostranstva i to je to...gof
24.04.2017 :: 10:52 h :: IP > 82.117.213.162 :: 1653714
Pre mesec dana sam posle skoro 2 godine koriscenja presao sa ovog telefona na LG G5 SE i mogu vam reci da je telefon u odnosu na ovaj zver. Kamera koju G5 ima ne moze da se poredi sa Sonijevom, pogotovu u nocnim uslovima. Brzina telefona rastura, mnogo opcija, metalno kuciste... Sony me je dobro sluzio i nikad nisam update-ovao novu verziju androida, jer se pokazala lose sto se stabilnosti hardware tice na duze staze... Za sada Sony ostaje proslost dok ne naprava neki model da bude u rangu sa LG... Razmisljao sam se o Xperia X i odustao, a razlika u ceni bila samo 10e na crnom trzistu kradenih novih telefona. Naravno, u Cacku su malo nize cene, pa je cena bila 350e. Sony je dobar telefon, ali moraju jos dosta da rade na poboljsanju kamera, a ne da guraju pixcele do maksimuma, kada ostrina slike nije dobra...ivan
23.04.2017 :: 10:11 h :: IP > 178.222.97.154 :: 1653545
Ovaj telefon sam imao godinu dana možda i malo jače mogu reći da je prvih pa sigurno 7-8 meseci bio sasvim korektan a posle kreće pakao. Prvo što se pregrevao ko nenormalan, od 2GB rama pri prvom ažuriranju aplikacija telefon je već bio prepun i ako su sve aplikacije koje su naravno mogle bile prebačene na memorijsku karticu, pa bilo je situacija da zaledi ekran na trenutak kad je u nekoj aplikaciji i samo izbaci "aplikacija je prestala sa radom" i prvo ozbiljnije što je bilo je kad je crkao zvučnik pa kad je odnet na servis u CT samo su mu sredili taj kvar i reinstalirali softver, posle servisa osim zvučnika telefon se vratio još gori.peki
19.04.2017 :: 17:27 h :: IP > 93.86.26.202 :: 1652987
Izuzetno loš telefon, kamera očajna, nema svrhe instalirati lupu jer ne može da uveliča i izoštri sliku, fotografije ništa specijalno. Nepune dve godine koliko ga imam tri puta sam ga nosio na servis, prvi put mu je crkla slušalica, drugi put nedelju dana posle popravke slušalice jer je ponovo počela lošije da se čuje, ali mi nisu uvažili reklamaciju i treći put kad je crkla kamera, da ne pominjem da mi se problem sa kamerom ponovo javlja povremeno i da je pitanje dana kada će se ponoviti. Veliko razočaranje od Sonyja koji je važio za jednog od najboljih svetskih proizvođača komponenti za kamere. Jedino što valja na ovom telefonu je baterija i činjenica da je vodootporan. Svima koji planiraju da kupe ovaj telefon preporučujem da ga obiđu u širokom luku.goran
02.02.2017 :: 19:58 h :: IP > 77.243.24.208 :: 1646302
poboljšanje se vidi i u zagrevanju telefona. Često sam koristio WiFi hotspot i delio internet prema drugim uređajima, pri čemu je telefon na 5ici bio dosta vreo i baterija se brzo praznila. Sada je to sređeno na 6ici. Nema više tolikog zagrevanja. sava
02.02.2017 :: 19:47 h :: IP > 77.243.24.208 :: 1646301
šesticu koristim nekoliko meseci i mislim da je bolja. Pogotovo zbog stalnog ažuriranja aplikacija i nedostatka prostora na memoriji , sada mnogo više stvari se mogu prebaciti na sd karticu. Ispočetka sam ažurirao samo one koje su mi bitne, a pre neki dan sam dozvolio da se ažuriraju sve što su bile na čekanju (nekih 20tak), i posle prebacivanja na SD karticu slobodna memorija je ostala ista. sava
10.12.2016 :: 17:47 h :: IP > 178.237.210.250 :: 1640532
Telefon sam kupio u junu ove godine. Posle par nedelja, nakon instalacije aplikacije za vremensku prognozu, telefon se ugasio i ne reaguje ni našta (dugme za paljenje, punjač, ma mrtav načisto). Pri tome, telefon se izuzetno zagrejao. Malo mi je falilo da ga skrcam u paramparčad. Tek nakon 12 sati sam uspeo da ga ponovo upalim. Osim pomenutog, nisam imao drugih problema. Naravno, vremensku prognozu sam momentalno izbrisao. Pretpostavljam da je to bio problem.alex
08.12.2016 :: 11:47 h :: IP > 24.135.226.23 :: 1640248
Nije igracka, nije promasaj, za telefine u svom rangu je dobar... Ne znam o kakvom grejanju cipa pricas. Idi leci komplekse na nekom drugom mestu... Pricas gluposti o ovom modelu sve sto si napisao o ovom telefonu dokazano je suprotno pocevsi od moje M4-kezzz
29.11.2016 :: 09:34 h :: IP > 194.247.204.249 :: 1639305
Samo se vi tesite... Bas pre neki dan sam bio u radnji i uzeo sony e5 u ruke. Da vidis kako na njemu radio originalni android 6,a specifikacija ista kao kod ovoga, samo sto ima jacu kameru... Lepo se vidi raylika kako tecno radi i leti, a ne ovaj upgrade-ovani android 5 na android 6 i to cak nisu uspeli da promene sve ikonice, jer zakonski nisu smeli da naprave da indentican bude kao originalni android 6 na drugim telefonima. Yato na m4 aqua ima raylike u ikonicama. Malo guglajte i nacicete na sony forumima istinu o ovom telefonu i da su Japanci poceli da mute i bave se prevarama... Samsung, LG ili bilo koja druga marka tako nesto ne bi uradila ili bi barem kopirala isti android...ivan
26.10.2016 :: 12:56 h :: IP > 194.247.204.249 :: 1636218
Naravno da ne radi, kada si presao na android 6 koji nije zvanican, vec nabudzena verzija sto se moze videti po ikonicama. Zvuk je presao u stereo i za nijansu je slabiji, ali cistiji, svetlo malo slabije i izvestaj o dostavi nema. Tako da, sve govori o nabudzenoj verziji androida 6, a to imate i na forumu da nadjete. Ako hocete da sve radi, kupite telefon koji vec ima android 6 i videcete ogromnu razliku. Poboljsanje se vidi samo kada se lista kroz meni, a ostalo je sve isto. Ljudi najvise koriste meni, pa misle da im brze radi telefon, a bagova na sve strane i ko zna sta jos ne radi, a mi i sami to ne znamo.ivan
13.10.2016 :: 08:01 h :: IP > 109.92.21.72 :: 1634822
koristim ovaj telefon 10 meseci...imao sam problem,nadula de baterija i podigla je poklopac baterije,dva outa su mi u dervisu menjali poklopac treci put su mi dali novi aparat koji i dalje koristim...jedina mana je sto je sony izbacio adoptable memoriju iz mm apdejta.za ovu cenu,mislim da ne moze da se nadje bolji i zasticeniji telefon.Ivane,ne znam odakle tebi sve ove silne informacije,posalji mi link molim te,da i ja malo procitam ta zvanicna obavestenja sonija o kojima ti govorisborko
25.08.2016 :: 19:02 h :: IP > 212.200.222.207 :: 1628820
Ljudi za moje potrebe za razliku od 5 ova 6ica mi je isto ok. Primetio sam da nece na 5ici da se kaci na lte a sad bez problema. Mislim nema sta imao sam companion instaliran pre 9 meseci koji sam apdejtovao pre neki dan, prikacio tel na pc i sam mi izbacio, sto bih davas lazem. Pre toga sam imao problem sa dva m2 aqua i savetovao ljude vezano za bagove i sta da urade da dobiju novi telefo. Msm ima stalno hejtera tako da me bas briga. Mozda pustaju update po serijskim brojevima tako da je ocekivano da ce biti unarednih 10 -20 dana za sve kazem tel je sa mts-a 9 meseci star i sve je ok na njemu za sad nemam primedbi sem sto sam primetio danema opciju kao m2 da se pusti zvuk-muzika da ide na slusalici i zvucnikugrole
17.08.2016 :: 09:29 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1627627
Ja sam prezadovoljan androidom 5 i sve funkcionise kako treba. Nema potrebe za update... Telefon mi je 100% ispravan i radi kao sat, a to sto je android 6 trebao da pregazi telefon pun slika i ostalih zezalica, normalno je da radi 2 sata... Inace, android 5 sa poslednjom verzijom radi vrhunski... Tako da, zasto bih radili update i zalili se posle na zvucnik, osvetljenje i ostalo... kada ovako radi savrseno. Telefon brze otvara aplikacije na android 5 nego na android 6. Licno testirao, a meni kroz telefon radi ubrzano na android 6... Ovo je telefon srednje klase i osakatili su ga sa dva procesora, jer bi bolje radio da ima jedan od 4 jezgra.ivan
16.08.2016 :: 08:46 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1627489
Telefon na androidu 6 brze trosi bateriju, stamina mod je osakacen u odnosu na prethodnu verziju androida i osvetljenje je za 25 posto slabije... Ja nisam instalirao cistu verziju, vec sam isao update na postojecu. Mozda je zbog toga imao neke stare sistemske fajlove koje nije kopirao kako treba, pa je to pravilo problem. Uglavnom, meni kada zovete nekog je isto osakacen, ne svidja mi se raspored nekih opcija koje su sada na totalno drugom mestu... Da radi brze, to je tacno, ali samo meni telefona, a sto se tice otvaranja aplikacija i ostalo, radi sporo. Tako da nista nisu postigli androidom 6. Moze se primetiti da nije prava verzija androida 6, vec krpljena od strane Sonija, zato sto ikonica sa sms poruke nije okrugla kao na telefonima koji dolaze sa android sistemom 6. ;)ivan
16.08.2016 :: 08:43 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1627488
Lepo je ovde receno da se telefon ne ubacuje u vodu. Ako cete podvodnu kameru, kupite go pro kameru i resili ste problem. Normalno je da otkaze zvucnik i da se slabije cuje nakon potapanja u vodu. Nece odmah, ali posle nekog vremena je to tako... Voda uvek nadje put. ;) Ja moj nikad nisam potapao i nemam nameru, jer Telenor ne priznaje garanciju ako vide da sam ga potapao u vodu. Sve sam to ispitao kada sam potpisao ugovor na dve godine i vodim racuna. Meni je zakljucan na Telenor mrezu. Probao sam druge kartice. Dekodiranje je 20e i ceka se 4 dana.ivan
10.08.2016 :: 09:01 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1626740
Sinoc sam vratio stari rom 26.1.A.1.147 Android 5. Prvi fabricki koji je dolazio uz telefon. Mogu vam reci da je razlika ogromna. Manje trosi bateriju, stamina mode bolje radi, osvetljenje kada se stavi na maksimum bljesti koliko sija, zvuk je mnogo bolji... Sve ovo je bilo losije na adnroidu 6, a posebno sam se uverio u pozadinsko osvetljenje koje pojacam na maksimum i ne mogu da dodbijem jacinu kao na ovom starom androidu. U svakom slucaju Sony je se skocentrisao na oslobadjanje prostora, jer su se vi zalili i uspeli su da oslobode vise prostora nego na starom androidu, ali sve ostalo nije toliko bolje... Ne moze niko da mi kaze da ce Android 6 da radi bez sitnih lagova u odnosu na stari koji sam naveo gore u naslovu... Prva verzija je prva verzija i zelim da drugi iskreno iznesu misljenja. ivan
08.08.2016 :: 22:56 h :: IP > 92.241.129.199 :: 1626585
Pozdrav društvo, Imam mali problemčić sa m4 aqua, uzeo ga prije par dana, pri prvom uključivanju uređaja isprobao sam normalno i neke osnovne funkcije, između ostalog i prednju kameru, čini mi se da sam je probao sa onom aplikacijom sa maskama pošto je klinac bio sa mnom i insistirao baš na njoj. Kamera je radila besprijekorno, nakon 2-3 dana kada sam pokušao da startam prednju kameru, nije je bilo ni kao opcije u automatskom i rucnom režimu kamere, imam onu ikonicu za prebacivanje sa prednje na zadnju i obrnuto samo kad uđem u one džidža midža efekte, ali neće da je prebaci, za trenutak se zatamni ekran i ponovo vrati na zadnju, ako neko zna u čemu je štos da ne nosim odmah nov tel na servis. Pozz i hvalakoslav
29.07.2016 :: 20:24 h :: IP > 178.148.136.15 :: 1625338
@mitar Ako mene pitas, P8 lite.. I ja sam imao istu dilemu, drugar radi u Huawei-u i samo pozitivne komentare sam od njega sam cuo za p8 lite. Ali kad sam ja kupovao telefon, mts nije imao njega i resim da uzmem m4.vid
24.07.2016 :: 22:33 h :: IP > 31.223.133.47 :: 1624611
@Marko. Nema nikakvih predinstaliranih aplikacija, tel.sam uzeo na ugovor u mtel BiH, ali njegov firmvare nema nista sa mtel-om.igor
23.07.2016 :: 22:09 h :: IP > 109.92.218.213 :: 1624505
E ovako, instalirao sam marshmallow preko flashtool, jer nisam mogao da cekam update preko OTA. Utisci su sledeci. Telefon je dosta fluidniji i brzi. Ima nekih dodatnih opcija, koje nekome nece nista znaciti, ali meni su korisne. Cini mi se da ima vise slobodnog prostora nego lolipop. Jedina stvar koju nisu sredili, a mozda su cak i pogorsali je kamera. Nekako mi slike nisu ciste, i jasne kao sto su bile na prethodnoj verziji softvera, al sta je tu je. Za ostalo imam samo reci hvale. I da, mislim da se malo vise greje nego ranije. Mozda je to zbog toga sto sam odjednom poceo da skidam sve aplikacije, al vreme ce pokazati. Za one koje se dvoume, preporucujem da flesuju marshmallow, jer se sigurno nece pokajati.mire
23.07.2016 :: 18:50 h :: IP > 88.217.181.61 :: 1624486
@Ivan, kada flashujes, najbolje bi bilo da radis full wipe, radi najbolje stabilnosti, da ne ostaju tragovi od Lolipop-a, sto znaci da se sve brise. Iskreno, update preko OTA nikada ne bih radio, sa Lolipop-a na MM. Najsigurnije je kada radis clean flash. :) To je bar moje misljenje i moje iskustvo sa mnogo telefona i godina. alex
23.07.2016 :: 11:41 h :: IP > 92.241.134.156 :: 1624444
E ovako: JA imam samusng galaxy grand prime,procesor mu je 1.2MHZ quad-core(ovaj telefon kosta oko 370-360 km zavisi kako gdje,A dobio sam i ovaj Sony M4 Aqva koji ima procesot 1.5 Octa-Core i telefon je spori od mog samsung galaxy grand prime. Samusng sve otvara brze od ovog telefona a ima slabi procesor. Tako da moja preporuka nije ovaj telefon,ako vec kupujete jeftin telefon do 400km kupite SAMSUNG GALAXY GRAND PRIME!!! Po meni je on bolji a i brzi!lol si
21.07.2016 :: 15:22 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1624233
Da bi instalirao preko flashtool moram da udejm u recovery mode, a kada drzim dugme volume up i paljenje, on samo zavibrira i nece da se upali u recovery mode. Telefon je uzet u Telenoru i nista nisam cackao od kako sam ga kupio. Receno mi je samo da ako dekodiram telefon, garancija u Telenoru ne vazi.ivan
20.07.2016 :: 08:47 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1623947
Mnogo bagova za pocetal. Sada citam na XDA forumu i ne mogu da verujem da su napravili bagove sa status bar trakom koja sada nestaje, sto mi se ni malo ne svidja. Druga stvar je sto je zvucnik i osvetljenje ekrana mnogo slabije na android 6... Strasno, osakatili su telefon. Znao sam da ce da skembaju nesto na brzinu i da nece biti kako smo ocekivali. Samsung je majka. Oni kada urade update samo dodaju stvari na vec postojeci software, a ovo ovde je katastrofa sta se radi... ivan
19.07.2016 :: 08:15 h :: IP > 178.149.151.208 :: 1623800
Naravno da je Samsung bolji i brzi telefon. Imaju bolje ekrane AMOLED i kamere kojima ne treba 3 sekunde da slikaju. Sve serije sonija su osakacene i pravljene kao igracke, sem Z serije. To nece da priznaju, jer je zalosno da kompanija koja je do juce bila prva u svetu da danas propada i pravi jedne od losijih telefona... Ako vam kazem da je Alcatel napravio bolji telefon, onda je to kraj njihove ere. Nece im pomoci ni update, jel citam da nisu resili problem sa memorijom. Tako da je moj savet, da ga forsirate dok god je u garanciji i kada rikne, nece moci da ga poprave i onda dobijate drugi mob u servisu. Njih vise nemaju na stanju i covek u Telenoru mi je rekao da su ih povukli sa stanja, posto nikad ni jedan telefon nije imao vise reklamacija. Reklamacije govore koliko je telefon doabr. Mozemo mi da pricamo ovde sta hocemo, ali reklamacije kazu da je marka jedna od losijih... Treba da se drze vokmena i diskmena, jer je sony samo to znao da napravi. :Divan
   


Slična cena 
  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2017