W705 2008
2008. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Sony Ericsson W705
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Sony Ericsson W705. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Sony Ericsson W705 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM/UMTS-telefona Sony Ericsson W705

Prodajno pakovanje:

Telefon
930 mAh Li-Ion baterija
Punjač
4 Gb M2 memorijska kartica
CD sa softverom
USB kabl za prenos podataka
Uputstvo za upotrebu
Žične stereo slušalice (HPM-70)

Pozicioniranje

U osnovi W705 je dobri stari Sony Ericsson G705 ali u novom Walkman stilu, pri čemu ne poseduje GPS ali poseduje mnoštvo novih aplikacija. Telefon je namenjen pre svega mladima i prevashodno onima starosti od 16 do 25 godina. Ukoliko sve bude onako kako je kompanija Sony Ericsson isplanirala W705 će potisnuti svog prethodnika na tržištu iako izgleda mnogo manje atraktivan ukoliko se ima u vidu da je cena ova dva uređaja slična.

Prisustvo dva identična telefona u portfoliu kompanije je zaostavština kompanijine ne naročito pametne politike koju je primenjivala u prošlosti. Iako W705 neće biti u mogućnosti da generiše značajnu prodaju na početku svog postojanja na tržištu kada njegova cena bude snižena za nekih 15 do 25%, što nije nerazumno i što bi se moglo očekivati da će se dogoditi u naredna tri kvartala, W705 bi mogao da postane jedna od najpopularnijih ponuda u svom segmentu. Ali iskreni da budemo ovaj telefon ni nema mnogo rivala koji bi mogli da mu budu konkurencija – svi ostali muzički orjentisani telefoni ovog kalibra su ili u drugoj formi ili pozicionirani na drugačiji način.

Sony Ericsson W705 vs Sony Ericsson G705:

Dizajn, veličina, kontrole

Sony Ericsson W705 se isporučuje sa izborom dve boje: srebrnom i crvenom. Obe kombinacije izgledaju luksuzno i veoma prijatne oku.

Poklopac zadnje strane drži samo jedan zubić tako da je on relativno labav, ali ipak daleko manje nego što je slučaj kod modela G705.

Sa leve bočne strane telefona nalazi se konektor interfejsa, dok sa suprotne možete naći taster za regulaciju jačine zvuka i taster kamere. Sa gornje strane telefona nalazi se muzički taster. Zadnja strana telefona krije sočivo 3.2MP kamere ovog telefona kao i LED blic.

Sa dimenzija od 95x47x14.3 mm i 98 grams, W705 je tipični telefon sa kliznim mehanizmom srednjeg opsega, koji veoma lepo staje na dlan i u džep. Pored navedenog nema se mnogo toga reći o ovom telefonu.

Sony Ericsson W705 vs Sony Ericsson W910:

Iznad ekrana se nalazi kamera sa prednje strane za konferencijske pozive kao i senzor ambijentalne svetlosti.

Ekran

W705 koristi TFT ekran rezolucije 240x320 piksela (2.4“ od ugla do ugla, 37x49 mm) koji može da prikaže 262.144 boje. Kada se nalazite u zatvorenom slika izgleda glatka, svetla i jasna. U suštini, kada je u pitanju reprodukcija boja u pitanju je jedna od najboljih ponuda na tržištu. Ekran modela W705 može da prikaže 9 tekstualnih i četiri servisne linije pri čemu pojedini režimi omogućavaju i prikazivanje većeg broja informacija. Ekran se dobro ponaša i na suncu, ali je slika donekle izbledela.

Za razliku od mineralnog stakla koje postoji kod ekrana modela C905, W705 koristi plastični deo kao zaštitu ekrana. I dok ovaj zaštitni sloj uopšte ne kvari izgled slike na ekranu on je znatno otporniji na ogrebotine.

Ugrađeni senzor pokreta omogućava automatsko rotiranje ekrana modela W705 bilo da koristite pretraživač ili galeriju slika.

Tastatura

Navigaciona grupa je relativno laka za korišćenje. Karakterišu je plastični tasteri srednje veličine. Navigacioni pad je veoma lak za rukovanje.

Za razliku od svog prethodnika, W705 nudi znatno zgodniju tastaturu - njegovi tasteri su mnogo lakši za pritiskanje. Svi tasteri su osvetljeni belom svetlošću, bočni redovi su donekle svetliji, međutim nismo imali nikakvih problema sa čitanjem bilo kojih simbola na tastaturi.

Baterija

W705 koristi Li-Ion bateriju (BST-38) kapaciteta 930mAh. Proizvođač tvrdi da baterija može obezbediti 400 sati rada u režimu mirovanja kao i 10 sati razgovora.

Prilikom testiranja baterija je izdržala 2.5-3 dana uz prosečnu upotrebu do 1 sat poziva, oko 30 minuta igara, 20 minuta surfovanja Web-om i nekoliko sati slušanja muzike. U slučaju bolje pokrivenosti terena mrežom baterija uređaja će trajati 1.5 puta duže . Kontinualna muzička reprodukcija koja je omogućena jednim punjenjem baterije je 18.5 sati. Da bi se telefon u potpunosti napunio potrebno je oko 2 sata (za 1.5 sati napuni se 80%).

WiFi vreme (non-stop preuzimanje fajlova) - 2.5 časa.

Vreme navigacije (preko WayFinder aplikacije) - around 3 hours.

Ukoliko se odlučite da uključite Push Mail i ne koristite navigacioni odeljak telefona uopšte, njegova baterija će trajati 6 do 9 časova. Sve u svemu u pitanju je tipično A200 bazirano rešenje sa neznatno dužim trajanjem baterije u određenim režimima. (navigacija, Wi-Fi).

Memorija, memorijske kartice

W 705 se isporučuje sa oko 120Mb memorije koja je dostupna korisniku. Prodajno pakovanje uključuje M2 memorijsku karticu kapaciteta 4Gb koji možete zameniti bez isključenja telefona. Makismalni kapacitet kartice koji telefon podržava je 32Gb.

Povezivanje

USB

Po USB povezivanju prisiljeni ste da izaberete tip konekcije – naročito da li želite da pristupite podacima uskladištenim na memorijskoj kartici ili želite da upravljate telefonom, ili pak aktivirate režim štampanja. Za prvi režim koji smo pomenuli ranije uređaj se isključuje i tada dobijate pristup sadržaju interne memorije telefona. Uprkos tome što proizvođač tvrdi da W705 USB 2.0 brzina konekcije ne prelazi 2.0Mb/s. Ukoliko pak želite da svoj W705 koristite kao modem, u tom slučaju odaberite drugu opciju, pri čemu ćete imati mogućnosti da isprobate različita USB podešavanja kada ste online.

Bluetooth

Telefon poseduje EDR-omogućeni Bluetooth 2.0, a meni vam omogućava da uključite poboljšani režim za štednju energije.Takođe prisutna je i A2DP podrška, koja omogućava upotrebu bežičnih slušalica sa modelom W705. Lista podržaih profila:

A2DP
Basic Imaging Profil
Basic Printing Profil
Dial-Up Networking Profil
File Transfer Profil
Generic Access Profil
Generic Object Exchange Profil
Handsfree Profil
Headset Profil
HID
JSR-82 Java API
Object Push Profil
Personal Area Network Profil
Serial Port Profil
Service Discovery Application Profil
Synchronization Profil
SyncML OBEX povezivanje

WiFi

Telefon omogućava da se povežete sa aktivnim mrežama (onima koje zahtevaju lozinku ili ne) ili pronađete nove mreže (pomoću SSID). On takođe podržava sve jezike unosa što je vrlo važno za ne-engleska govorna područja. Pored toga, W705 nudi listu vaših omiljenih mreža sa kojima se povezuje automatski. Možete se odlučiti da omogućite režim uštede energije, pri kojem telefon prekida aktivne konekcije kada one nisu u upotrebi.

Naša glavna primedba kada je u pitanju WiFi konekcija modela W705 se odnosi na to da iako telefon podržava mnoštvo opcija, njegova baterija ne omogućava naročito dug rad – svega 3 časa ili tek nešto malo duže; ukoliko preferirate da vam Wi-Fi konekcija bude aktivna u pozadini to će znatno uticati na trajanje baterije. U suštini, čini se da proizvođač nije još uvek uspeo da izvrši optimizaciju ovog odeljka telefona kada je u pitanju potrošnja energije. Plus, obzirom na to da ne postoji VoIP aplikacija integrisana sa listom kontakata telefona, nećete biti u mogućnosti da uživate u svim mogućnostima koje nudi SIP telefonija. Kada se sve ove činjeice sagledaju, WiFi mogućnosti koje nudi W705 su lošije od onih koje nude S60 bazirana rešenja zbog ova dva faktora.

Još jedna stvar koju moramo da pomenemo je da se W705 restartovao nekoliko puta bez ikakvog objašnjenja kada smo surfovali Web-om koristeći WiFi (tri puta za šest sati da budemo precizniji).

Performanse

JP-8.4 update je kod modela C905 značajno uticao na performanse telefona u okviru naših Java testova – u suštini rezultate u JB1 i JB2 testovima je prepolovio u odnosu na one koji su dobijeni kod drugih telefona. Kod modela W705 je situacija međutim vraćena u normalu i telefon je dobro podešen.

Korisnički interfejs je veoma brz i odzivan – nismo iskusili nikakva zamrzavanja ili probleme u ovom odeljku. Istovremeno, naši JB 3D testovi su pokazali da se W705 ponaša znatno bolje u odnosu na konkurenciju, što je još jedan dokaz koliko su ovi sintetički testovi zavisni od konteksta. Kada su u pitanju JAR fajlovi oni mogu biti bilo koje veličine, dok su HEAP ograničeni na 1.5Mb.

Kamera

Telefon je opremljen sa 3.2 MP kamerom sa CMOS matricom bez auto fokusa. Uređaj podržava četiri moguće rezolucije – 2048x1536, 1632x1224, 1280x960 i 640x480 piksela. Postoje dva tipa kompresije podataka, Normal i Fine. Većina prikazanih fotografija je urađena u Fine kvalitetu. Interfejs kamere je postavljen vertikalno zbog forme telefona.

Podešavanja kamere su sledeća:

Zvuk pri fotografisanju. Možete odabrati jedan od tri zvuka pri snimanju ali ga ne možete i isključiti.
Uravnoteženje belog. Mogućnost odabira između automatskog režima ili režima kao što su Incandescent, Fluorescent, Daylight.
Efekti. Nekoliko efekata se može primeniti na fotografije, a dostupni su Negative, Solarize, Sepia, Black & White.
Tajmer se aktivira se nakon određenog vremenskog perioda i prilikom fotografisanja samog sebe.
Noćni režim služi za fotografisanje u mraku. Šum raste na fotografijama, ekspozicija se uvećava (Treba voditi računa da vam ruka bude maksimalno mirna jer će u suprotnom fotografije biti zamućene).
Režim fotografisanja. Normalni režim, koji se koristi za fotografisanje. Takođe postoji i višestruki režim (Burst 4) koji omogućava pravljenje 4 fotografije u seriji. Landscape je veoma interesantan režim koji omogućava pravljenje neobičnih fotografija i trenutno nema rivala. Poslednji režim je pravljenje fotografija sa ramovima u kojem kamera automatski smanjuje rezoluciju.

U režimu fotografisanja, ekran služi kao vizir. Slika se kreće veoma glatko i sve se vidi vrlo jasno. Numerički tasteri pomažu u prebacivanju različitih funkcija i parametara fotografisanja na veoma brz način, što veoma ubrzava proces fotografisanja.

GPS prijemnik modela W705 je takođe dobio novu karakteristiku u meniju kamere, koja nosi naziv „Add Position“ i koja označava vaše slike sa trenutnim kooridnatama (možete onemogućiti ovu karakteristiku u meniju kamere).

(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG
(+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG (+) Uvećaj, 2048x1536, JPEG

Video

Video sadržaji se mogu snimati u rezolucijama 320x240 i 176x144 piksela (3GP). Trajanje klipa može biti ograničeno (10 sekundi) ili neograničeno. Kvalitet video snimaka snimjenih modelom W705 je prosečan i bilo bi mnogo bolje da je dostupna opcija snimanja video klipova u VGA rezoluciji ali na žalost ona ne postoji.

Primer video klipa (mp4, 2,7 mb) >>>

Prethodno instaliranje aplikaicje, teme, igre

Nećemo se fokusirati na standardne karakteristike koje poseduje W705, koje uključuju sve standardne karakteristike A200 platforme. Ovde ćemo se pre fokusirati na jedinstvene karakteristike i mogućnosti telefona.

Za razliku od prvih telefona baziranih na A200 platformi, W705 u potpunosti koristi različite animacije koje unapređuju doživljaj prilikom pojavljivanja prozora na ekranu. Iako u pitanju nije ništa neobično, one dodaju dosta šarma modelu W705 kada je u pitanju njegova vizuelna pojava. Sve u svemu, još jedna dobra karakteristika za W705.

Telefon se isporučuje sa pet prethodno instaliranih različitih tema od kojih sve uključuju u određenom stepenu flash animacije i menjaju izgled glavnog menija tako da on dobija kružni oblik ili izgled matrice na koju smo svi navikli. Postoji nekoliko različitih izgleda menija: rešetka, rotirajući ili pojedinačna ikona.

W705 se isporučuje sa velikim brojem igara: Bowling, Bubble Town, Guitar Rock Tour, NitroStreet Racing, Sudoku.

Telefon karakteriše mnoštvo podrazumevanih aplikacija kao što je recimo AccuWeather (omogućava da na telefonu dobijete vremensku prognozu) iComeks Strips (dodaje strip efekte vašim snimcima).

Walk Mate – sve što ova aplikacija radi je da broji korake koje načinite tokom dana/nedelje/meseca.

World Clock 3D – animirani časovnik.

Music Quiz – aplikacija čiji naziv objašnjava njenu funkciju. U pitanju je igra u okviru koje je potrebno da pogodite koja numera se reprodukuje, međutim, ukoliko imate više od 500 numera gotovo je nemoguće igrati ovu igru jer pronalaženje i reprodukcija pesme traju predugo.

Standby World – animirana časovnik pozadinska slika

YouTube – Ova aplikacija omogućava pristup mobilnoj verziji sajta YouTube.com. I dok kvalitet klipova u najvećoj meri je daleko od željenog, W705 vam omogućava da gledate video sadržaje preko celog ekrana i ocenjujete ih.

Muzički odeljak

W705 koristi najsofisticiranju ponudu na tržištu kada su u pitanju plejeri za reprodukciju muzičkih sadržaja - Walkman 3.0. Ova verzija donosi veliki broj unapređenja kao i što su na primer vizuelizacije ekvilajzera.

SensMe. Kao dodatak podrazumevanom paketu karkateristika koje donosi treće izdanje Walkman aplikacije, Sony Ericsson W705 se isporučuje sa SensMe funkcionalnošću - u pitanju je vrsta liste pesama koja mapira sve numere koje su sačuvane u vašoj muzičkoj biblioteci i nudi spremne za korišćenje liste pesama sa koherentnim numerama u njima. Nemate potrebu da vršite tagovanje svih pesama jer je Sony Ericsson kreirao vrlo zgodnu aplikaciju za ovu svrhu - Sony Media Manager. Prednost ovog Media Manager-a je u tome što može da manipuliše i memorijskim karticama tako da nije neophodno da povezujete uređaj sa personalnim računarom. Potrebno je oko 20 minuta da se obradi muzička kolekcija čiji je obim oko 1.5Gb. Pored toga, ova aplikacija omogućava i da vršite konvertovanje vaših fotografija i video sadržaja za telefon.

Da li je SensMe funkcionalnost od nekog interesovanja za nas? Definitivno jeste. Mape pesama karakterišu tačkice (vaše muzičke numere) prikazujući koliko različitih numera imate na jednoj od dve skale. Možete se kretati kroz ove tačkice i svaki put kada označite neku od njih, ona će biti istaknuta i numera će se reprodukovati. Međutim, opseg pokriva nekoliko tačkica (ili numera, kako vam se više sviđa) tako da pritiskom tastera OK sastavićete listu pesama koje su karakteristične po određenom raspoloženju ili brzini. Veoma će vam se svideti sposobnost telefona da odabere muziku koja najviše odgovara pojedinim raspoloženjima.

Međutim, potrebno je da razumete da će ova karakteristika stvoriti razliku samo ukoliko imate različite muzičke žanrove uskladištene na telefon i ukoliko uopšte imate veliki broj numera. Ukoliko posedujete samo nekoliko albuma jednog izvođača vrlo je verovatno da će se oni smestiti samo u jednu četvrtinu mape numera, tako da SensMe karakteristika neće imati mnogo smisla. Takođe, preporučuje se da kada koristite ovu karakteristiku koristite memorijske kartice kapaciteta najmanje 2GB - liste pesama će biti zaista drugačije kada na raspolaganju imate veliki broj numera.

Kontrola pokreta. Ovde nema ništa novo i nepoznato – kucnete i zadržite taster Walkman i zatim počnete da drmusate telefon – tresete ga unapred tako da pređe na sledeću numeru ili unazad da se vrati na prethodnu. Ukoliko ga tresete u krug, W705 će ovu komandu shvatiti kao aktiviranje režima nasumičnog odabira numera. Svaki put kada zatresete telefon, kao odgovor dobićete neku taktičku podršku takođe – telefon lagano vibrira.

Očigledno je da ova karakteristika neće biti masovno prihvaćena već da će je uglavnom koristiti oni koji džogiraju ili se bave nekim drugim sportskim aktivnostima, tako da vole da u hodu menjaju numere. Mladima će ova karakteristika sigurno biti zanimljiva neko vreme ali to je sve. Daljinski upravljač je mnogo bolja opcija za kontrolu i upravljanje muzičkim sadržajima.

Kako je nekoliko novih filtera dostupno sa W705, ne možemo da ne pomenemo Time Machine koji bira samo numere objavljene neke određene godine. Od uobičajenijih kategorija tu su i lista najviše i najmanje popularnih numera.

Walkman 3.0 rezime. Pored značajnih unapređenja u odnosu na Walkman 2.0, nova verzija poseduje DRM 2.0 podršku kao i podršku za MTP, koja omogućava direktne transfere muzike sa Windows Media Player-om.

Uređaj locira sve fajlove i direktorijume – i zatim sakuplja neophodne podatke iz ID3 tagova. Podržani zvučni formati su MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV, WMA i m4a. Ne postoji ograničenje po pitanju bitrate-a tako da možete upload-ovati i fajlove sa promenljivim bitrate-om. Kompanija preporučuje korišćenje fajlova sa 192kbps bitrate-om.

Artists – aplikacija prikazuje opštu listu izvođača, kod koje možete primeniti i brzu pretragu;
Albums – sortiranje prema naslovu albuma, funkcija pretraživanja je takođe dostupna;
Tracks –opšta lista svih numera, sortiranje se izvršava prema nazivu numere ili prema ID3 tagovima;
Genre – sortiranje koje koristi različite muzičke pravce kao što su Hip Hop, Jazz, Bluzes kao kriterijum;
My playlists – ovo su liste pesama kreirane od strane korisnika. Možete ih kreirati i na uređaju i na računaru dok pregledate sadržaj flash memorije u USB Mass storage režimu; telefon ih locira prilikom ažuriranja biblioteke.

Za razliku od druge verzije plejera kod koje su svi prelazi i dalje horizontalni, ovde su dizajnirani na neznantno drugačiji način, koji vas ipak neće ometati. Nije potrebno da pritisnete tastere više puta da biste se kretali plejerom.

Možete da iskoristite prednosti ponavljanja (jedne/sve) numera. W705 karakteriše progresivno kretanje unapred u okviru pesme sa prilagodljivim koracima. Možete odabrati neki od režima vizuelizacije (animaciju umesto Album Arts karakteristike) iz ove stavke menija.

Ukoliko vaš telefon reprodukuje muziku i nalazi se u režimu mirovanja, pozivanje sekcije Media će vas voditi pravo do interfejsa muzičkog plejera.

Kvalitet zvuka se nije promenio u poređenju sa ostalim Walkman brendiranim ponudama. Sa sedam ekvilajzera možete kreirati i sopstvena podešavanja. Opcija stereo proširivanja je takođe dostupna sa modelom W705. Podešavanja ekvilajzera postaju dostupna tek nakon što ste povezali slušalice.

Telefon takođe poseduje TrackID i RDS omogućeni FM radio modul.

Kvalitet zvuka. Telefon se isproučuje sa odličnim parom slušalica, jednom od najboljih ponuda kompanije Sony Ericsson ovih dana. Zahvaljujući ovm slušalicama, Sony Ericsson W705 se ispostavlja kao prilično glasan telefon i po mom mišljenju po kvalitetu zvuka bolji od drugih ponuda istog proizvođača.

Utisci

Sony Ericsson W705 nam ne donosi ništa novo sa svojom vibracijom umerene jačine, prilično glasnim melodijama zvona kao i pristojnim kvalitetom poziva. Jedini nedostatak koji bismo mogli da pomenemo u ovom odeljku je to što je potrebno da telefon otvorite da biste mogli da obavite razgovor dok ste na prometnoj ulici jer u suprotnom mikrofon sakuplja mnoštvo okolne buke, ali ovo je minorni nedostatak.

W705 je potpuna kopija modela G705 po pitanju njegovog dizajna ali postoje i određene promene – proizvođač je odustao od GPS funkcionalnosti originalnog modela odnosno ažurirao muzički plejer na verziju 3.0, što u suštini i očekujemo od uređaja brendiranog kao Walkman uređaj. Slično kao i model G705 i W705 koristi plastični zaštitnik ekrana koji iako štiti ekran mnogo se lakše izgrebe od mineralnog stakla koje je implementirano kao zaštita ekrana kod modela C905.

Proizvođač je takođe radio i na rešenju problema koji model G705 ima sa poklopcem zadnje strane, tako da sada on nije labav kao što je bio ranije, ali će se stvari pogoršavati tokom vremena. Po ceni za koju će se prodavati W705 neće biti naročito popularna ponuda obzirom da je namenjen uskom krugu korisnika. Sve u svemu, on nadmašuje G705 u većini segmenata, uključujući veću memorijsku karticu u prodajnom pakovanju, superiornije slušalice kao i veći broj prethodno instaliranih igara. Jedina prednost koju G705 poseduje je to što ima GPS ali istina je da ova funkcionalnost nije karakteristika koja je neophodna telefonima kalbira kao što su G705 i W705.

Iskusili smo određene probleme kada je u pitanju WiFi konektivnost modela W705, a oni su se ogledali pre svega u tome što telefon nije hteo da se poveže sa bilo kojoj dostupnom mrežom kada se nalazio u Auto režimu. Ali ovaj problem može da bude rešen nastupajućim update-om firmware-a.

Sve u svemu, Sony Ericsson W705 karakteriše pristojan paket karakteristika. Ukoliko vam nije neophodan glavni proizvod kompanije (W995) kada su u pitanju telefoni namenjeni reprodukciji muzike (koji je 1.5 puta skuplji od ovoga), onda je za vas Sony Ericsson W705 definitivno dobro rešenje. Kada su u pitanju rivali ovom modelu za sada ih nema, premda bi se Samsung S7350 mogao smatrati takvim. Ipak on je baziran na potpuno drugačijoj filozofiji i jedina stvar koja je je slična sa modelom W705 je cena.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024