S312 2009
2009. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Sony Ericsson S312
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Sony Ericsson S312. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Sony Ericsson S312 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM-telefna Sony Ericsson S312

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • Stereo slušalice
  • Memorijska kartica M2 kapaciteta 1GB
  • CD sa softverom za sinhronizaciju
  • Uputstvo za upotrebu
  • Pozicioniranje

    Sa jedne strane ovaj model je prilično dosadan samo zbog toga što se kompanija nije potrudila da obezbedi neke izmene u poređenju sa Sony Ericsson S302, da doda neke dodatne tastere, blago izmeni dizajn pa bi samim tim novi model bio spreman. Kod ovog modela je čak zadržana ista cene i isti način pozicioniranja. Snapshot Irrationality postaje nerazumljiva ukoliko uzmemo u obzir seriju Snapshot uređaja kao takvih uređaja i prethodni model – S302. On nije bio popularan, u suštini, veoma je lako pronaći ga na tržištu zbog toga što će retko ko da se odluči na kupovinu ovakvog modela, barem je to bio slučaj do sada, naročito kada je u pitanju način lančane prodaje. Proizvođači se obično odluče za nešto drugo. Objave update koji je funkcionalniji a zatim skuplji ili model sa istim karakteristikama i nižom cenom. Na tržištu postoje interesantniji modeli kao što su Nokia 6300, Nokia 2700 Classic, Nokia 6303, Nokia 6700. Prema tome, ista Nokia 6300 bila je prisutna u tri modela – Nokia 2700 Classic, Nokia 6303, Nokia 6700. Sa druge strane Sony Ericsson je odlučio da ponovo izmisli toplu vodu i da obezbedi još jedan dizajn istog modela sa razlikom od čitavih godinu dana i po većoj ceni. Uzimajući u obzir dostupni kapacitet skladištenog prostora od 1GB to sigurno ne može biti neka velika promena na tržištu.

    Sony Ericsson S302:

    Pozicioniranje modela S302 je zgodno da se pomogne u pozicioniranju i modela S312. Ponoviću ono što se već moglo pročitati a to je da je Sony Ericsson S302 u suštini atraktivan model koji ćemo odabrati zbog dizajna i samo za pozivanje budući da njegove karakteristike ni za šta drugo nisu pogodne. U ovoj kategoriji aparat mora da se bori sa velikim brojem uređaja, čak i samim Nokia 6300 budući da imaju istu cenu ali u poređenju sa starim modelom radi se o sasvim drugoj klasi.

    Rezultat je bio masovni model ove kompanije koji ima očiglednu prednost, ne samo bolji odnos cene i kvaliteta već i dostupnost. Radi se o ne tako atraktivnom uređaju za one koji su već koristili Sony Ericsson telefone, pa je samim tim ovaj model dizajniran za ove korisnike.

    Možemo reći samo jedno: prozvodnja ovog uređaja predstavlja gest kompanije koja je u lošoj situaciji je sigurno da prodaja neće biti zadovoljavajuća. Ovo je jasno čak i onima koji nisu deo ove industrije.

    Dizajn, veličina, kontrole

    Model je dostupan u dve boje – srebrna i tamno plava. Sjajni umetak donekle poboljšava izgled iznad ekrana te u poređenju sa S302 izgleda impresivno, naročito kada se u obzir uzme i njegova tastatura.

    Sa leve strane uređaja se nalazi standardni Fast Port interfejs. Sa desne strane je taster za regulaciju jačine zvuka kao i taster kamere i zaseban taster za snimanje videa. Uređaj poseduje zaseban taster za uključivanje/isključivanje, dok je sa donje strane telefona otvor za provlačenje trake za nošenje oko vrata.

    Dimenzije telefona su 100x46x12.5mm, dok je težina 80 grama. Telefon je mali, možete lako da ga sakrijete u džepu i nosite bilo gde. Dimenzije ovog uređaja su slične kao dimenzije modela S302.

    Poređenje sa modelom Sony Ericsson W302:
    Poređenje sa modelom Sony Ericsson C510:

    Ekran

    Ekran modela S312 može prikazati do 262.144 boje pri rezoluciji 176x220 piksela (2’’ dijagonala, 31x40mm, TFT). Ova veličina ekrana omogućava prikaz do 8 tekstualnih linija i 3 servisne linije u većini režima (moguće je ubaciti i više informacija pri surfovanju Web-om ili radu sa email-om).

    Kvalitet ekrana je dobar za model namenjen nezahtevnim korisnicima, pri čemu se pri delovanju sunčevih zraka ekran ponaša dobro. Za razliku od ekrana modela S302, ekran poseduje sloj ogledala koji ga čini manje svetlim, ali ipak informacije su čitljive. Sve u svemu, ekran koji nema da ponudi nešto naročito.

    Tastatura

    Numerički tasteri su čvrsti i nešto iznad srednje veličine ali veoma zgodni za korišćenje. Odzivna informacija je veoma dobra. Navigacioni taster je mali i nije naročito pogodan za korišćenje. Tasteri su narandžaste boje što nije u naročitoj harmoniji sa bojom tela. Osvetljenje tastature nije naročito jako ali se ipak tastatura relativno dobro vidi.

    Baterija

    Poklopac zadnje strane uređaja ne sadrži nikakve zazore dok je njegovo otvaranje lako povlačenjem poklopca ka sebi. Ispod poklopca ćete ugledati BST-33 Li-Pol bateriju kapaciteta 950mAh. Prema navodima proizvođača, ova baterija bi trebala da obezbedi 400 sati rada uređaja u režimu mirovanja odnosno 8 sati razgovora.

    Prilikom testiranja baterija ovog uređaja je radila prosečno oko 2.5 dana uz umereno korišćenje (do jednog čas apoziva, oko 30 minuta igranja igara i 20 minuta korišćenja pretraživača). Uz više korišćenje telefona bateriju ćete morati da punite svakog dana. Istovremeno, uz vrlo slabo korišćenje telefona samo za pozive baterija može da obezbedi 3 do 4 dana trajanja ali ovo je manje verovatan scenario. Vreme kontinualne muzičke reprodukcije koje obezbeđuje ova baterija je 18 časova.

    Prenos podataka

    USB

    Po USB povezivanju prisiljeni ste da izaberete tip konekcije – naročito da li želite da pristupite podacima uskladištenim na memorijskoj kartici ili želite da upravljate telefonom, ili pak aktivirate režim štampanja. Za prvi režim uređaj se isključuje i tada dobijate pristup sadržaju interne memorije telefona. Uprkos tome što proizvođač tvrdi da je u pitanju USB 2.0 konekcija, brzina prenosa podataka je 500Kb/s. Ukoliko želite da svoj uređaj koristite kao modem ćete imati mogućnosti da isprobate različita USB podešavanja kada ste online.

    Bluetooth

    Telefon poseduje EDR-omogućeni Bluetooth 2.0, koji ne podržava EDR za razliku od uređaja baziranih na A100/A200 platformi.Takođe prisutna je i A2DP podrška, koja omogućava upotrebu bežičnih slušalica. Model podržava sledeće profile:

  • Basic Imaging Profil
  • Basic Printing Profil
  • Dial-Up Networking Profil
  • File Transfer Profil
  • Generic Access Profil
  • Generic Object Exchange Profil
  • Handsfree Profil
  • Headset Profil
  • HID
  • JSR-82 Java API
  • Object Push Profil
  • Personal Area Network Profil
  • Serial Port Profil
  • Service Discovery Application Profil
  • Synchronization Profil
  • SyncML OBEX povezivanje
  • Memorijeke kartice

    S312 se isporučuje sa 16Mb memorije koja je dostupna korisniku, pri čemu prodajno pakovanje uključuje M2 karticu kapaciteta 1GB. Zamena kartice bez isključenja uređaja nije podržana. Maksimalni kapacitet kartice koji telefon podržava je 2GB. Slot kartice se nalazi ispod baterije, koja se mora ukloniti pre zamene kartice.

    Performanse

    Jasno je da ekran karakteriše niska rezolucija pa su stoga rezultati neznatno viši u odnosi na modele sa QVGA ekranima. Ali razlika je i dalje jasna. Interesantno je da kada pokrenete nekoliko Java aplikacija na ekranu uređaja se vidi multitasking ikona ali ne postoji način da minimizujete aplikacije da biste mogli da vršite prebacivanje između pokrenutih aplikacija. Još jedan interesantan detalj je to što uređaj kada su u pitanju Java aplikacije može da prikazuje 65.536 boja, mada ova činjenica ne predstavlja problem, obzirom da oko ne može da proceni razliku između ovog i za stepen većeg broja boja. Ograničenja po pitanju JAR fajlova ne postoje dok je veličina HEAP-a od 512KB do 1.5MB.

    Kamera

    Telefon je opremljen sa 2 MP kamerom sa CMOS matricom bez auto fokusa. Uređaj podržava četiri moguće rezolucije – , 1600x1200, 1280x1024 i 640x480 piksela. Postoje dva tipa kompresije podataka, Normal i Fine. Većina prikazanih fotografija je urađena u Fine kvalitetu. Razlika se mahom ogleda i veličini fotografije koja je duplo veća za ovo podešavanje u najvećoj rezoluciji u odnosu na stepen manji kvaliteta. Kamer aposeduje LED blic koji ne obavlja naročito dobar posao.

    Kreatori ovog uređaja su primenili jedno interesantno rešenje, pa sada na kućištu uređaja postoji zaseban taster za pokretanje snimanja video klipova. Uobičajeni standarndi način za pokretaje snimanja videa iz menija nije moguć već samo preko ovog tastera.

    Podešavanja kamere su sledeća:

    • Zvuk pri fotografisanju . Možete odabrati jedan od tri zvuka pri snimanju ali ga ne možete i isključiti.
    • Uravnoteženje belog.Mogućnost odabira između automatskog režima ili režima kao što su Incandescent, Fluorescent, Daylight, Cloudy.
    • Efekti. Nekoliko efekata se može primeniti na fotografije, a dostupni su Negative, Solarize, Sepia, Black & White.
    • Tajmer se aktivira se nakon određenog vremenskog perioda i prilikom fotografisanja samog sebe.
    • Noćni režim služi za fotografisanje u mraku. Šum raste na fotografijama, ekspozicija se uvećava (Treba voditi računa da vam ruka bude maksimalno mirna jer će u suprotnom fotografije biti zamućene).
    • Režim fotografisanja. Normalni režim, koji se koristi za fotografisanje. Takođe postoji i višestruki režim (Burst 4) koji omogućava pravljenje 4 fotografije u seriji. Landscape je veoma interesantan režim koji omogućava pravljenje neobičnih fotografija i trenutno nema rivala. Poslednji režim je pravljenje fotografija sa ramovima.
    U režimu fotografisanja, ekran služi kao vizir. Slika se kreće veoma glatko i sve se vidi vrlo jasno. Numerički tasteri pomažu u prebacivanju različitih funkcija i parametara fotografisanja na veoma brz način, što veoma ubrzava proces fotografisanja.

    Primeri fotografija:

    (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG
    (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG
    (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG
    (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG
    (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG (+) Uvećaj, 1280x1024, JPEG
    Video sadržaji se mogu snimati u rezolucijama 176x144 i 128x96 u 3GP formatu. Trajanje klipa može biti ograničeno (10 sekundi) ili neograničeno.

    Primer video klipa (3gp, 0,2 mb)>>>

    Razlike u odnosu na A100 platformu

    Prva stvar koju ćete primetiti kada je u pitanju uređaj je veličina brojeva prikazanih na njegovom ekranu; takođe, veoma je važno da znate da ne možete da podesite datum i vreme ni sa jednog drugog mesta izuzev iz „Setup Wizard“ aplikacije, što je donekle čudno.

    Kao pozitivan detalj navešćemo da Sony Ericsson S312 koristi efekte animacije – na ovaj način svi prozori koji se pojavljuju na ekranu pojavljuju se iz jedne tačke ili nestaju upravo u njoj. Ove animacije se po ekranu kreću veoma glatko što pretraživanje menija telefona čini vrlo privlačnim. Za razliku od modela baziranih na A100 platformi, ova platforma poseduje tri tastera na ekranu čime oponaša izgled A200 platforme.

    S312 ne može da manipuliše sa nekoliko zadataka odjednom, što je upravo karakteristika koja je mnoge korisnike privukla ka Sony Ericsson telefonima. Suština je da ovaj naročiti model koristi drugačiji virtuelni Java engine i da njegov operativni sistem ne podržava multitasking. Iz ovog razloga taster koji izgleda kao da služi za Active Standby u suštini samo poziva listu prečica ka različitim aplikacijama.

    On / off taster je samo namenjen za ovu funkciju i ne možete preko njega menjati profile, već je menjanje profila moguće samo preko menija.

    Pored toga, kada su u pitanju teme, izbor je ograničen na prethodno instalirane teme i ovde nema podrške za flash animacije.

    I dok je Fast Port utičnica standardni deo opreme kada su u pitanju Sony Ericsson brendirani telefoni, ona vam neće omogućiti da izvršite sinhronizaciju kontakata ili unosa u kalendaru sa PC-jem, što telefon čini samo flash drive-om za prenos podataka (naravno ukoliko na telefonu imate instaliranu memorijsku karticu).

    RSS čitač. Sekciju za slanje poruka karakterišu aplikacije kao što su MyFriends (koja je u suštini IM klijent) kao i RSS čitač. Govoreći o aplikacijama, telefoni bazirani na A050 ne isporučuju se sa prethodno instaliranim PhotoDJ i Music DJ aplikacijama.

    Ne postoje glasovno pozivanje niti komande.

    Klijent za elektronsku poštu je oslabljen tako da ne podržava Push IMAP Idle.

    I dok platforma omogućava predvidivi unos teksta, ovaj sistem je razvijen od strane Zi Corporation umesto Tegic (T9). Srećom, osnovni koncept je ostavljen netaknut tako da nećete morati da trošite vreme dok se naviknete na ovaj princip. Aplikaciju štoperice ne karakteriše Split režim (samo Lap) i što je još važnije ona je implementirana kao Java aplikacija što znači da ne može da radi u pozadinskom režimu.

    I planer i lista zadataka podržavaju glasovne beleške; ali sve u svemu ove aplikacije su nešto drugačije od onoga na šta smo navikli kod modela baziranih na A100 ili A200 platformama. Plus nećete biti u mogućnost da izvršite update A050 firmware-a bežičnim putem.

    Kada se sve sabere i oduzme može se sa sigurnošću reći da A050 ne nastavlja nijednu od prethodnih ideja koje su krasile kompaniju Sony Ericsson – u suštini u pitanju je nova zasebna platforma za telefone namenjene nezahtevnim korisnicima koja neće doživeti upgrade. Najbolja stvar kojoj se možemo nadati kada je u pitanju ova platforma su minorne kozmetičke promene koje će malo dati glamuroznosti ovim rešenjima.

    Meni

    Iako je interfejs menija veoma sličan onome koji postoje kod drugih Sony Ericsson brendiranih telefona koje karakterišu tri tastera, S312 be podržava multitasking i karakteriše ga samo jedan izgled menija (matrica).

    Telefonski imenik. Možete pokrenuti pretragu po prvom slovu u telefonskom imeniku. Kada pređete preko kontakta videćete njegov podrazumevani broj, a pritiskom navigacionog tastera na levo ili na desno možete skrolovati kroz ostale telefonske brojeve koji su dodeljeni ovom kontaktu.

    Kada dodajete novi kontakt, prelazite preko polja kao što su Ime i Prezime – nemojte se dati da vas problemi koji se povremeno javljaju u ovim situacijama preterano iznerviraju. U pitanju su minorni nedostaci koji će nestati nakon što kompanija izvrši redizajn platforme da bi se telefonski imenik poklopio sa tradicionalnim stilom kompanije. U jedan unos možete dodati četiri broja, sva polja su povezana sa telefonom i to su Home, Mobile, Work i Fax. Ovo znači da ne možete da dodate dva broja mobilnih telefona. Dodatna polja uključuju dve e-mail adrese, jedan link za Web sajt, sliku, personalnu melodiju i naziv kompanije. Dobra stvar vezana za S312 je to da možete podesiti automatski podsetnik u kojem dodajete datum rođendana kontakta.

    Kontakt grupe koje se mogu kreirati kod modela S312 mogu da služe samo za svrhu slanja grupne elektronske pošte – ne možete postaviti sliku niti posebnu melodiju zvona za ove grupe. Kada kreirate novu grupu, nastaje problem između dve opcije informacija u meniju ali to je samo još jedan problem koji je proizvođač prevideo. U suštini u pitanju su dve različite stavke.

    Slanje poruka. Interfejs odeljka za slanje poruka kod modela S312 veoma je jednostavan pa u njemu gotovo da uopšte nema dodatnih podešavanja i u osnovi jedina stvar koju možete da podesite je format teksta (EMS). Telefon takođe omogućava primenu i kreiranje nekoliko prilagodljivih šablona. Sistem predvidivog unosa teksta Zi korporacje nudi nekoliko opcija reči istovremeno iz padajuće liste. Jedna stvar na koju bismo zaista želeli da ukažemo je da kada unosite poruku u model S312 slovo po slovo to može da postane istinski problem – greške i pogrešni unosi nisu retkost. Na primer ukoliko želite da pritisnete reč „more“ , nakon unosa karaktera „m“ nećete moći nikako da pritisnete „o“ obzirom da će telefon skliznuti na listu simbola dodeljenih broju „6“. Očigledno je da kompanija nije implementirala pravilno period odlaganja pri unosu drugog simbola koji je dodeljen istom tasteru.

    E-mail klijent je uobičajen. Možete ga podesiti ga da prima samo nove poruke ili sve. Ne postoji način da se postavi limit kada su u pitanju upload-ovane poruke što je šteta. Takođe, telefon ne manipuliše delom koji se odnosi na enkodovanje karaktera na najbolji način – u slučaju da su naslov i telo pruke pisani različitim kodnim rasporedima, S312 neće moći da ih pročita. Sve u svemu, podešavanja koja se mogu ovde naći nisu sasvim logička a sam klijent za elektronsku poštu je inferiorniji u odnosu na telefone bazirane na A100.

    Liste poziva.

    Do 30 poziva može biti zabeleženo na objedinjenoj listi, zajedno sa vremenom i datumom poziva. Pored svakog unosa nalazi se ikona koja označava tip poziva (propušten, primljen, pozivan).

    Sem toga dodatne ikonice pokazuju ukoliko je broj sačuvan u telefonskom imeniku ili na SIM kartici. Lista propuštenih poziva se može videti zasebno, i na njoj se čuva do 10 unosa.

    U ovom meniju takođe možete videti cene poziva, dužinu trajanja svih poziva, odlaznih poziva i poslednjeg poziva. Navigacija kroz liste se vrši uz pomoć tabulatora čime se štedi dosta vremena.

    Zabava.

    Ovu sekciju karakteriše nekoliko igara (3D Rollercoaster, QuadraPop), TrackID servis, Video Player, kao i diktafon (koji omogućava snimanje audio klipova trajanja do 30 sekundi).

    Planer.

    Planer ima dosta funkcija. Pogledajmo prvo kalendar. Postoje tri tipa za pregled događaja ugrađena u model S312: nedeljni, mesečni ili dnevni.

    Kod dnevnog označavanja događaja možete videti listu svih događaja i napomena, dok u druga dva možete videti obeleženo vreme ili dan.

    Možete kalendar prebaciti na željeni dan, godinu ili mesec. Sve je uobičajeno, kao i način unošenja rasporeda.

    Imate mogućnost da događaju dodelite određeni naziv, definišete mesto gde će se događaj održati, dužinu i podesite podsetnik (na određeno vreme pre događaja ili baš u tačno vreme događaja).

    Događaji mogu da budu ponovljeni. Tipovi ponavljanja događaja su: dnevni i mesečni. Podsetnik radi i kada je telefon isključen, sve dok ne isključite ovu funkciju Uređaj poseduje i glasovni podsetnik koji omogućava snimanje jednominutnog audio klipa koji se reprodukuje u željeno vreme.

    Zadaci - nema ništa naročito da se kaže o ovoj sekciji obzirom da donosi mogućnost kreiranja tekstualnih ili zvučnih beleški.

    Kalkulator ne donosi nikakve posebne karakteristike.

    Brojač vremena i štoperica su standardni.

    Meni Applications kod modela S312 uključuje Svetsko vreme i konvertor.

    WAP.

    S312 se isporučuje sa prethodno instaliranim Openwave 7.2.7 pretraživačem koji nije ništa unapređen u odnosu na prethodnu verziju NetFront-a.

    Ipak, pretraživač poseduje neke dobre karakteristike, uključujući mogućnost čuvanja lozinki.

    Sa druge strane pretraživač ne nudi pregled stranica nalik na desktop niti AJAX podršku.

    Postoje četiri veličine fonta ali ne i mogućnost zuma kompletne strane.

    Menadžer fajlova.

    Telefon poseduje najjednostavniji fajl menadžer, uz čiju pomoć fajlovi mogu biti sortirani u različite direktorijume, a posebni direktorijumi mogu biti kreirani u memoriji telefona.

    Sa odgovarajućim kablom za povezivanje telefon može postati savršeno mesto za čuvanje fajlova, a nema problema ni sa prenosom na telefon fajlova koje on sam ne može da otvori. Uobičajeno, fajlovi se skladište po datumu, tipu ili veličini.

    Radio. Model S312 poseduje memoriju koja omogućava skladištenje 20 radio stanica i mogućnost automatskog traženja stanice kao i RDS funkciju. Ali za razliku od drugih Sony Ericsson brendiranih telefona, RDS je dosta loše implementirana. Kvalitet zvuka koji obezbeđuje radio modul ovog telefona se ne razlikuje od kvaliteta koji donose ostale ponude bazirane na A100/A200 platformi.

    Player.

    Uobičajen plejer koji ne poseduje nikakve naročite dodatne funkcije. Postoje liste numera kao i mogućnost reprodukcije nasumičnim i redosledom i po redu.

    Podešavanja.

    Brojna dostupna podešavanja su značajno umanjena u poređenju sa telefonima koji su bazirani na A100 platformi – model S312 donosi neke teme ali ništa posebno se ne bi moglo da se kaže vezano za njih. Takođe, ni zvučne teme nisu prilagodljive a pored toga meni Settings je jedino mesto na kojem možete promeniti svoj zvučni profil. Nezavisno od ovoga, telefon ne poseduje objedinjana mrežna podešavanja što znači da je potrebno da podešavanja za pretraživač i e-mail klijent zasebno podesite.

    Utisci

    Kod modela S312 nema naročitih unapređenja u odnosu na model S302. Kvalitet govora tokom konverzacije nije savršen, primetan je zvučni šum. Prelazak na platformu za nezahtevne korisnike je očigledno značajno uticao na kvalitet komunikacije. Jačina melodija zvona je prosečna, dok ukoliko odaberete neku kompleksnu melodiju može da se desi da propustite poziv i pri najjačim podešavanjima jačine zvuka. Vibracija je prosečne jačine.

    Ovaj uređaj će biti interesantan korisnicima koji vole dizajn kompanije Sony Ericsson. Pre svega u pitanju je uređaj koji je namenjen gotovo samo za pozive. Konkurencija ovakvih uređaja je velika i oni su namenjeni mahom ljudima kojima telefon i ne treba ni za šta drugo sem za obavljanje poziva. Lista je dugačka i može da uključi modele kao šo su Nokia 2700 Classic, 6300 ili Sony Ericsson G502. Sve u svemu, ovaj uređaj će generisati prodaju među korisnicima koji ne traže neki poseban uređaj, ali takva prodaja neće biti sjajna.

    Ovaj pregled ćemo završiti konstatacijom da je u pitanju model koji je nejasno pozicioniran i teško razumljiv za iskusnije poznavaoce prilika na tržištu. Generalno u pitanju je čudan modela ali njegov dizajn nam ne daje nijedan razlog za zamerku. Takođe, veliki problem za ovaj uređaj bi mogla predstavljati njegova cena, što je oblast u kojoj Sony Ericsson ima iskustva.

    MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
    (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
    NAPOMENA
    Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
    Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
    Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
    * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
    Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024