E2652W Champ Duos 2010
2010. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Samsung E2652W Champ Duos
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung E2652W Champ Duos. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung E2652W Champ Duos vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM-telefona Samsung E2652 Champ DUOS

Fotografije modela Samsung E2652

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Li-Ion baterija kapaciteta 1000 mAh
  • Punjač
  • Žične slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

U liniji telefona sa ekranom osetljivim na dodir koji dolaze od strane kompanije Samsung, prvi Champ model predstavljao je pristupačni aparat koji je postao uređaj namenjen nezahtevnim korisnicima. Uz prisustvo Champ i Corby modela kompanija je osetila određeno pojačanje u okviru ovog segmenta budući da su ovi aparati uvek bili u mogućnosti da se takmiče sa telefonima sa ekranima osetljivim na dodir drugih proizvođača, uključujući pristupačne modele manjih kompanija. Predstavljanjem Champ Duos, kompanija je pokušala da produži vek trajanja ovog modela, update je obuhvatao podršku za dve kartice a uređaj je i dalje ostao jedan od najjeftinijih u ovom segmentu.

Kojim korisnicima je namenjen ovaj uređaj? Za one koji žele podršku za dve SIM kartice, ekran osetljiv na dodir i sve to po minimalnoj ceni. Ovo je tipično niskobudžetno rešenje koje se bira na osnovu njegove cene, bez mnogo razmišljanja. Ne može se reći da je ovo ključni model kompanije Samsung, ali zbog svoje cene zauzima veliki deo pomenutog segmenta. Još jednom je dokazana činjenica da cena u velikoj meri zavisi od potražnje, dok su performanse u drugom planu. Unos podataka i upravljanje telefonom korišćenjem prstiju čini nemogućim loša rezolucija ekrana i dijagonala. U najmanju ruku ovakav način rada je nezgodan. Tu je olovka koja sve to olakšava. Međutim, čak ni ovo ograničenje ne odbija korisnike, njih najviše interesuje niska cena. Jednostavno je nemoguće odrediti određenu grupu korisnika za Champ Duos. To su ljudi sa različitim primanjima, različitih godina i velikim brojem drugih razlika. Ono što im je zajedničko jeste da im je potrebna podrška za drugu karticu, u suprotnom nema svrhe kupovati ovakav proizvod.

Loša je ideja da ovo bude telefon za decu. Razlog je upotreba olovke koja ne izgleda moderno i sigurno bi bilo ismejavanja.

Dizajn, veličina, kontrole

Telefon je veoma kompaktan i njegove dimenzije su 99,90 x 54,90 x 12,95 mm, dok je težina 99 grama. KAda odrasla osoba drži telefon u ruci on je voema kompaktan, dok u džepu zauzima minimalno mesta.

Ispod ekrana nalaze se tri hardverska tastera i to Back, taster za pozivanje i prekid razgovora. Sa desne strane nalazi se taster za zaključavanje ekrana kao i taster za prebacivanje SIM kartica. Nešto iznad nalazi se mesto za olovku. Sa leve strane nalazi se prekidač za kontrolu jačine zvuka, što je neobično kada je u pitanju niskobudžetni uređaj. Sa gornje strane nalazi se microUSB priključak sa poklopcem, a tu je i 3.5mm priključak za slušalice.

Slot za SIM kartice nije na jednom mestu, jedan je ispod baterije dok je drugi u telu uređaja, ali se može promeniti bez uklanjanja bateirje (ali se telefon i dalje mora ponovo pokrenuti).

Ekran

Ekran odlikuje 2.6' veličina i QVGA rezolucija 240x320 piksela. Ima mogućnost prikazivanja do 65.536 boje (TFT) a kvalitet slike je prosečan. Ekran je otporan pa olovka čini deo prodajnog paketa. Mogće je podatke unositi na ekran i koristeći prste, ali je nezgodno usled male dijagonale ekrana. Na primer korišćenje QWERTY ekrana na telefonu prstima je gotovo nemoguće. Drugi način je da koristite olovku što je dosta zgodno.

Ekran može prikazati do 9 tekstualnih linija i 3 servisne linije. Veličina slova je veoma dobra i slova su jednostavna za čitanje. To se odnosi i za SMS poruke i na pozivanje. Pri direktnim sunčevim zracima informacije na ekranu ostaju vidljive.

Baterija

Telefon koristi Li-Ion-sku bateriju kapaciteta 1000mAh. Proizvođač tvrdi da baterija može da obezbedi 470 sati rada u režimu mirovanja i 12.5 časova razgovora. Prilikom testiranja uređaj je uspeo da obezbedi prosečno 3 dana rada pri prosečnom opterećenju koje obuhvata 1 čas i dvadeset minuta razgovora razgovora, i 2 sata slušanja muzike. Telefon obezbeđuje prosečno oko 2,5-3 dana rada uz prosečno opterećenje. Vreme koje je potrebno da se baterija ovog uređaja napuni je 2 časa.Ne postoji baterija većeg kapaciteta za ovaj telefon.

USB, Bluetooth, opcije povezivanja

Bluetooth. Model podržava različite profile, kao što su slušalica, Handsfree, serijskog porta, dial up mrežnog povezivanja, transfera fajlova, “guranja” objekata, osnovnog štampanja, A2DP. EDR omogućeni Bluetooth 2.1 je dostupan. Upravljanje slušalicama se izvodi bez ikakvih probema.

USB-povezivanje. U meniju možete odabrati jedan od dostupnih režima rada (Kies, Mass Storage). Tokom konekcije baterija telefona počinje da se puni.

Dok se nalazi u USB Mass Stroage režimu, uređaj se prikazuje na desktopu računara bez potrebe za instaliranjem ikakvih dodatnih drivera, tako da je odmah nakon povezivanja spreman za rad. Brzina prenosa podataka na ovaj način je 950Kb/s.

Za GSM mreže, telefon poseduje EDGE funkcionalnost klase 10.

Wi-Fi. (Nije dostupna za sve verzije telefona, već samo kod e2652w). Dostupna je podrška za 802.b/g protokole,..

Memorija, memorijske kartice

Telefon se isporučuje sa 50MB ugrađene memorije, koja je u potpunosti dostupna korisniku. Memorijska kartica se prodaje zasebno. Telefon poseduje i ugrađeni menadžer fajlova koji vam omogućava da kopirate fajlove sa i na memorijsku kartu. Slot kartice je smešten ispod poklopca baterije i kartica se može menjati bez isključenja telefona. Testirali smo karticu kapaciteta 16GB i radila je dobro.

Kamera

Telefon nije fotografsko rešenje pa ga karakteriše obična 1.3MP čije slike nisu naročitog kvaliteta. Pogledajte ih da biste doneli sopstveni sud.

Video

Video snimanje je dostupno samo u minimalnoj rezoluciji 176x144 piksela (15 frejmova).

Primer video klipa (mp4, 0,2 mb)>>>

Rad sa dve SIM kartice

Ispod baterije se nalaze dva slota za SIM kartice ali nije bitno koji ćete koristiti za koju karticu obzirom da će vam meni telefona omogućiti da odaberete primarnu karticu, koju ćete koristiti kao osnovnu. Slotovi SIM kartica imaju svoje oznake ali je ovo jedino važno za red po kojim će vam ih SIM menadžer predstavljati.Kako sve ovo funkcioniše? Uključite telefon i korišćenjem menadžera SIM kartica date odgovarajuće nazive SIM karticama koje su instalirane. Ovo znači da više nećete morati da mozgate koja kartica je na poziciji SIM1 a koja na poziciji SIM2 već možete dati nazive koji vam najviše odgovaraju.

U režimu mirovanja ekran pokazuje nazive oba operatera, pri čemu brojevi koji su označeni odgovaraju poziciji SIM kartice. Indikator jačine signala prvog operatera se nalazi u gornjem levom uglu dok je indikator signala druge kartice pomeren udesno. Pri dolaznom pozivu telefon će prikazati koja kartica u stvari prima poziv. Interesantno, korisnici mogu odabrati ne samo melodiju zvona već i profil za svaku od kartica. Na primerm za prvu karticu možete odabrati melodiju zvona dok za drugu odabrati režim bez zvona. Isto se primenjuje i na teme. Ova opcija je odlična a drugi proizvođači nisu ponudili ništa slično.

Ovo se pristupačno rešenje tako da imamo samo jedan radio modul. Možete primati pozive na obe kartice ali kada jedna od njih primi poziv druga postaje neaktivna što je razumljivo na niskobudžetno rešenje.

Da bi naglasili drugačiju prirodu modela, sa bočne strane nalazi se taster za upravljanje pozivima i taster za rad sa SIM karticama. Ne samo da aktivira menadžer već omogućava i izmenu SIM kartica samo jednim dodirom prilikom pozivanja ili pisanja SMS-a. U svim menijima imate ikonu sa prvom karticom i možete lako izvršiti izmenu na drugu samo jednim potezom. Nekima će ova karakteristika biti od velike koristi. Slično kao kod modela Samsung C5212, odabir kartice se potvrđuje naznačavanjem ikone u status baru umesto upotrebe ikone koja se nalazi sa donje strane ekrana. Na to uticaj ima ekran niske rezolucije.

Interfejs menija

U režimu mirovanja možete videti desktop sa widget-ima i po podrazumevanom podešavanju telefon ima tri radne površine, brojevi, kontakti i menu. Bar sa widgetima je smešten na vrhu ekrana.Njihova lokacija na ekranu se podešava prema potrebama korisnika, a telefon je memorije. Ukupno je moguće podesiti sedam ekrana i na svakom po jedan widget. OVo je cena male rezolucije ekrana i želje da se izbegnu problemi sa performansama. Widgeti izgledaju dobro.

Na početni ekran možete ući tako što ćete pritisnuti taster u dnu ekrana. Glavni meni je prikazan u vidu matrice 3x3. Ekran osetljiv na dodir je lak za rukovanje. Rad sa ekrnaom osetljivim na dodir je veoma jednostavan - potrebno je samo da dodirnete stavku koja vam je potrebna, zatim pozovete polje za unos podataka duplim klikom, jer ga prvim odabirate a sledećim omogućavate tastaturu na ekranu.

Unos informacija vrši se preko tastature na ekranu. Za odabir određenog slova potrebno je da kliknete nekoliko puta na taster. U pitanju je standardni način korišćenja. QWERTY tastatura preko ekrana osmišljena je za rad sa olovkom i zauzima gotovo čitav ekran.

Aparat odlikuje T9 način unosa teksta. Na tastaturi ovaj režim aktivira se jednim dodirom. Telefon nudi veliki broj reči, sugestija, koje jednim dodirom možete odabrati sa liste.

Svi meniji nalaze se u donjoj liniji, u pitanju su tasteri osetljivi na dodir a njihova vrednosti i broj, maksimalno tri, zavise od trenutnog menija.

Skrolovanje listama. Prevlačenjem vašeg prsta na dole sa leve strane ćete učiniti da se lista skroluje mnogo brže nego kada to uradite prevlačenjem sa desne strane. U slučaju da lista koju pretražujete sadrži imena, uvek možete izabrati opciju da se prebacite na tačno određeno slovo.

Telefonski imenik

Kontaktima se može pristupiti pritiskom na Quicklaunc bar koji se nalazi u dnu ekrana. Ugledaćete listu koja sadrži unose i sa SIM-kartice i iz memorije telefona. Lista prikazuje samo ime i sa desne strane malu ikonu koja ukazuje na podrazumevani broj. Pritiskom na taster OK dobijate detaljan pregled odabranog unosa. Takođe ćete ugledati i odgovarajuću sliku ukoliko je dodeljena.

Svaki grafički fajl ili slika se može koristiti kao fotografija kontakta. Svaki unos može imati do pet različitih brojeva telefona različitih tipova (mobilni, kancelarija, kuća, faks, ostalo) uz jedan broj kao glavni kontakt (po osnovnom podešavanju to je prvi uneti broj). Polja nisu fiksirana. Iz menija telefona možete uneti dodatna polja kao što su email adresa, poštanska adresa, itd.

Postoje dva polja za ime i prezime (pretraga se vrši po prvom polju), dok se polja sumiraju kod prikazivanja, ime dolazi prvo. Na primer, Eldar Murtazin će biti prikazano samo ovim redosledom. Dužina svakog polja je 20 karaktera za bilo koji podržani jezik unosa. Jezike možete menjati pri unosu imena.

Svi unosi, bez obzira na jezik, sortirani su pod algoritmom – svi kontakti koji su uneti na engleskom idu prvi a zatim idu oni sa nazivima na lokalnom jeziku. Ovo je veoma pogodan način sortiranja, i poznat iz računarskih programa. Uzimajući u obzir opciju brze promene jezika tokom pretrage, jasno je da unosi načinjeni na različitim jezicima neće pokvariti prijatan rad sa ovim telefonom. Lista ne može da bude sortirana po imenu ili prezimenu.

Vratimo se na unos imena. Nezavisno od brojeva telefona, e-mail adresa (može ih biti više), kratka tekstualna beleška može biti uneta iznad svega ovog. Svaki muzički fajl (uključujući MP3) može biti odabran kao melodija za kontakt. Po osnovnom podešavanju su obezbeđene tri pozivne grupe sa mogućnošću za kreiranje neograničenog broja dodatnih grupa, odabir personalne melodije i slike za svaku od njih. Zvuk pri dolaznom SMS-u se može prilagoditi.

Telefonski imenik ima mogućnost za skladištenje do 1000 kontakta sa svim popunjenim poljima. Čak ukoliko sva polja nisu popunjena, kapacitet se neće povećati, tj. ostaće i dalje 1000. U podešavanjima je moguće podesiti gde bi se po podrazumevanom podešavnju trebali čuvati svi novi brojevi. Takođe postoji i opcija za prebacivanje brojeva sa SIM kartice mada je obrnuti postupak onemogućen. Prema proizvođaču PC je najbolje sredstvo za sinhronizaciju, naročito MS Outlook. Bilo koji kontakt u formi SMS/MMS, mail poruke ili drugog tekstualnog fajla može brzo biti poslat preko Bluetooth-a na drugi uređaj. Nema problema sa slanjem i unosi telefonskog imenika su prenešeni na drugi uređaj gde su pročitani bez bilo kakvih problema.

Telefonski imenik može da sadrži poslovne kartice, mada njegova struktura kopira sva polja koja postoje u običnim kontaktima telefonskog imenika.

U listi za brzo biranje može postojati 18 brojeva, a na ovoj listi se mogu pojaviti i zasebni brojevi povezani sa pojedinačnim kontaktom. Prilikom pregleda kontakata u telefonskom imeniku videćete da su oni koji se nalaze na listi za brzo biranje označeni specijalnim simbolom.

Možete kreirati koliko god želite pozivačkih grupa, dodeljujući im po 20 kontakata i prilagođavajući ih melodijom i sličicom.

Kada primate poziv slika ne zauzima ceo ekran već samo deo njega, što ne izgleda lepo, naročito uzimajući u obzir njegove mogućnosti.

Liste poziva

Svaka od datih lista sadrži do 30 telefonskih brojeva. Postoji i kombinovana lista poslednjih poziva sa odgovarajućim ikonama pored brojeva koje ukazuju na tip poziva (90 unosa). Po mom mišljenju dodavanje email adrese je loš potez jer ukoliko primate mnogo elektronske pošte vrlo brzo će vam ova lista biti prenatrpana.

U proširenom pogledu za svaki zasebni unos se prikazuje datum i vreme poziva bez specijalne napomene o trajanju poziva. Pozivi sa/na jedan isti broj se sumiraju, tako da broj koji stoji pored poziva označava ukupno trajanje obavljenih razgovora. Ukoliko želite da pristupite podacima trajanja potrebno je da pozovete detaljne informacije željene stavke. Kao i obično, u ovom meniju će biti prikazano ukupno trajanje poziva i njihove cene (naravno ukoliko je ovaj servis omogućen).

Za pojedinačne brojeve možete da uredite crnu listu, koja će odbijati sve pozive koji dolaze od tih kontakata.

Za poslate i primljene SMS prouke takođe postoji lista primaoca.

Poruke

Slično drugim proizvođačima i Samsung se odrekao veštačkog odvajanja SMS-MMS tipa poruka - počnete da kreirate poruku i onda u zavisnosti od sadržaja ona biva određena kao SMS ili MMS. Meni i dalje zadržava opciju da se prebacite u MMS režim (na primer kada želite da pošaljete samo tekst ali na e-mail adresu, bez pozivanja ugrađenog klijenta).

Memorija telefona može da uskladišti do 500 poruka istovremeno; telefon podržava EMS standard kompatibilan sa Nokia Smart Messaging-om. T9 mogućnost unosa teksta je omogućena i laka za upotrebu. Kada odaberete prozor za primaoca, možete ili da odaberete telefonski broj iz vaše liste kontakta ili sa liste poziva ili pak grupa. Sve poruke su podešljive, što znači da imate mogućnost da prebacujete određene brojeve na vašu crnu listu, a u tom slučaju sve poruke koje dolaze sa tog broja telefona će biti automatski obrisane. Takođe postoji i mogućnost prebacivanja poruka u bilo koji vaš sopstveni direktorijum. Blokiranje SMS poruka je moguće ne samo za adrese već i za sam neželjeni subjekt.

Ne postoji ograničenje po pitanju veličine dolaznih poruka, dok je veličina odlaznih poruka ograničena na 295Kb. Kao dodatna opcija dostupna sa telefonom postoji opcija odbijanja poruka i opcija tipa poruka koje će biti primljene. Sve poruke se skladište u opštoj dinamičkoj memoriji, što važi i za e-mail poruke.

Telefon ima i korisnu funkciju za slanje SOS poruka – kada je ova funkcija aktivirana a nađete se u opasnoj situaciji, potrebno je da taster za regulaciju jačine zvuka pritisnete četiri puta i poruka sa tekstom „I am in emergency. Please help me“ će biti poslata na kontakte koje ste ranije odredili, a na sve pozive koji dolaze od tih kontaka telefon automatski odgovara. Primaoci (ne više od njih 5), kao i broj ponavljanja se mogu podesiti manuelno, dok se tekst SOS poruke ne može menjati.

Planer

Postoji mogućnost unosa do 300 događaja različitih tipova – sastanak, zadatak, godišnjica.Dan i vreme kao i završno vreme sastanka se prikazuju za svaki unos. Signal koji vas opominje na sastanak kao i njegovo trajanje mogu biti podešeni prema vašim željama; događaji koji se ponavljaju su dostupni za podešavanje (kod njih se podešava vreme ponavljanja kao i vreme isključivanja). Nedeljni i mesečni kalendari su veoma pogodni a svaki od događaja je obeležen svojom posebnom bojom.

Nažalost, nije moguće odrediti vrstu događaja klikom na specifični dan u kalendaru, ne postoji prikaz liste od tri događaja za odabrani dan prilikom mesečnog pregleda.

Notes - standardne tekstualne beleške.

Zadaci - do 100 zadataka sa podešavanjem pririteta.

Svetsko vreme. je prikazano za dva odabrana grada, sve je jednostavno i jasno.

Kalkulator - jednostavni kalkulator.

Konvertor - omogućava vam da konvertujete vrednosti iz jedne jedinice u drugu. Veoma zgodna implementacija konvertora, na ekranu odjednom možete videti celu listu.

Aplikacije

FM-radio. Možete da uskladištite do 99 radio stanica u memoriju. Opseg dostupnih frekvencija je od 87.5MHz pa do 108MHz. Takođe dostupna je mogućnost i automatskog pretraživanja, ali se stanicama ne mogu dodeliti imena, već će one biti uvek prikazivane kao frekvencije. Radio je dobro implementiran, iako ne „hvata“ sve stanice jednako, konkurentan je sa ponudama drugih proizvođača. Radio može da radi i minimizovan.

RDS prikazuje samo naziv stanice na opštoj listi,ali su dostupne u druge informacije. Sadržaji snimljeni sa radija se usklađuju u memoriji.

Diktafon. Možete snimiti nekoliko sati zvučnih beleški u neograničenom broju fajlova. U osnovi ograničenje trajanja snimka je na samom korisniku, ali ipak dužina pojedinačnog snimljenog fajla ne može da pređe 1 čas. Svi fajlovi se skladište u odvojeni direktorijum u memoriji. Snimač je veoma pogodan za snimanje tokom predavanja, konferencija i prezentacija – možemo reći čak da je delimična zamena za digitalni snimač. Ne radi tokom konverzacije.

Štoperica i brojač su jednostavni.

Bluetooth. U pitanju je neobičan alat - možete videti mapu aktivnih uređaja koji se povezuju kao što je slučaj kod nekih bežičnih menadžera na desktopu računara ili možete odabrati opciju da vidite listu uređaja. Sve karakterisitke su podržane i nema nikavih ograničenja.

Bluetooth-chat. Mogućnost slanja poruka na drugi Samsung telefon. Ova opcija se ne naplaćuje, apored lsanja teksta omogućeno je i slanje fajlova.

Igre.Za Java apliakicje nije podržan mlti-tasking. Količina prethodno instaliranih igara može varirati u zavisnosti od tržišta.

Pretraživač - razmotrićemo ga u sekciji Google.

Communities (formerly Share Pix) - alat koji će postati standardan u mnogim uređajima kompanije Samsung. Možete odabrati jedan od mrežnih servisa koji obezbeđuje svoje karakteristike i telefon će slati vaše fotografije u automatskom režimu, istovremeno unoseći tagove. U odsustvu WiFi prenosa podataka uređaj koristi uslugu operatera što može biti dosta skupo.

Google. Ova sekcija je skrivena u pretrazi i donosi pretragu preko Google servisa i Gmail email serfis.

Telefon se isporučuje sa prethodno instaliranim NetFront 3.5 (WAP browser 2.0) pretraživačem. Ovaj pretraživač donosi unašređeno prikazivanje stranica i brzinu prikazivanja. Za razliku od pretraživača namenjenog Windows mobile uređajima ovaj pretraživač nudi manje vizuelnih opcija.

Nezavisno od JavaScript podrške, skaliranja fonta (tri tipa), SmartFit (pogled u vidu pojedinačne kolone), režima prikaza preko celog ekrana (sve kontrole su skrivene), keširanja stranica, proizvođač je implementirao i novu karakteristiku - pointer miša na ekranu. Slično kao kod Nokia-inih telefona baziranih na S60 platformi i Opera Mini pretraživača, možete pregledati stranice sa malim prikazanim navigacionim prozorom. Sam pretraživač poseduje dosta interesatnih stvari i biće više nego dovoljan za većinu korisnika.

Alarm

Telefon je opremljen sa pet alarma od kojih se svaki možete podesiti za određeni dan u nedelji. Možete odabrati jednu od 5 melodija, ili prebaciti na mp3 melodije. U podešavnjima je moguće omogućiti automatsko uključivanje pri početku bilo kog događaja.

Menadžer fajlova (My files)

Ovom funkcijom možete da pretražujete sve fajlove kao što su muzika, slike, video i zvuci. Bilo koji upload-ovani fajl se skladišti ovde. Nedostatak ove funkcije je što se ponekad fajlovi ne prikazuju na listi trenutno, već je potrebno da zatvorite aplikaciju i ponovo je otvorite da bi se prenešeni fajl pojavio na listi.

Fajlovi i direktorijumi mogu biti viđeni kako u obliku liste tako u kao thumbnail-ovi. Možete odabrati bilo koliki broj fajlova na listi. Telefon podržava različite tipove sortiranja po tipu, imenu ili veličini. U listi su po podrazumevanom podešavanju prikazani fajlovi oba tipa memorije.

Podešavanja

Ova stavka sadrži standardni set opcija u sebi – zaštitu lozinkom odabranih sekcija (poruke, kratke poruke, planer, itd), trajanje pozadinskog osvetljenja i jačinu osvetljenosti ekrana, ekran pri pozivanju.

Tradicionalno moguće je podesiti veličinu fonta, boju i stil.

Za VibeZ se može konfigurisati vibracija.

Mobile Tracker - čuva broj telefona i šalje notifikaciju ukoliko je SIM kartica promenjena - ova poruka će sadržati broj SIM kartice koja je upotrebljena na telefonu. Ova sekcija je zaštićena lozinkom tako da sem vas niko drugi ne može da isključi tragača. Ukoliko je kod vašeg uređaja samo jednom zamenjena kartica, specifikovani broj će trenutno primiti jednu poruku i to svaki put kada je nova kartica umetnuta u telefon. Zgodna funkcija koja može dosta pomoći u slučaju da je telefon izgubljen ili ukraden.

MP3 plejer

Integrisani MP3 plejer, podržava nasumičnu, u nizovima i cikličnu reprodukciju numera. MP3 fajlovi mogu biti upload-ovani na telefon ili direktno preko Bluetooth-a ili preko aplikacije za sinhronizaciju. Ne postoje ograničenja, vezana za tagove i nazive muzičkih fajlova. Korisnik ne mora da brine oko bitrate-a - telefon bez problema radi sa svim dostupnim formatima i podržava WMA, AAC, eAAc i eAAC+.

Tokom reprodukcije, prikazuje se naziv trenutne numere kao i ukupan broj numera na listi pesama. Ekvilajzeri se ne mogu prilagođavati, dostupno ih je ukupno 9 pri čemu je dostupan i automatski. U okviru muzičkog plejera dostupan je i Fade Out efekat koji omogućava da se na kraju svake numere zvuk utišava. Reprodukcija muzičkih sadržaja se može izvoditi preko stereo slušalica ili preko ozvučenja u automobilu. Plejer ima opciju za podešavanje jačine zvuka u 14 nivoa.

Korisnicima je na raspolaganju opcija za kreiranje sopstvenih lista pesama a plejer može da radi u pozadinskom režimu. U ovom slučaju, ekran prikazuje naziv pesme i opcije kontrola.Od opcija vizuelizacije dostupan je Album Art kao i vizuelizacija u formi ekvilajzera. Plejer nudi nekoliko filtera koji mogu da omoguće prikaz svih kompozicija, nedavno slušanih, najviše slušanih, prema izvođaču, albumu, žanru, kompozitoru. Podržan je Album Arts.

U handsfree režimu zvuk preko zvučnika nije jasan, nije dovoljno snažan, ali je zvuk na prosečnom nivou, odnosno nije suviše tih.

Kvalitet muzičke reprodukcije preko slušalica nije loš.

Utisci

Ovaj telefon obezbeđuje prosečan kvalitet komunikacije koji je tipičan za Samsung telefone. Nema nekih posebnih nedostataka i može se uporediti sa drugim modelima te klase. Jačina melodije zvona je dovoljno jaka za različite uslove. Jačina vibracije je prosečna i tu nema nikakvih posebnih unapređenja, dosta je teško osetiti je u odeći.

Veliki nedostatak je to što standardni USB kabl nije prigodan za uređaj, konektor na kućištu je blago uronjen pa ponekad kablovi jednostavno ne odgovaraju. Jasno je da je ova situacija previđena od strane proizvođača.

Champ Duos je povoljan kada se uzme u obzir da je u pitanju model sa dve SIM kartice i ekranom osetljivim na dodir. Sa druge strane, postavlja se pitanje da li su dijagonala uređaja i rezolucija prikladne za rad. Sa jedne strane ovaj model predstavlja pravu igračku, mali je i sladak. Sa druge strane, postoji jedno veliko „ali“. Kada su u pitanju deca ovaj aparat nije prikladan za njih zbog prisustva olovke i nije nimalo moderan. Ostaju samo oni koji se svesno odlučuju za ovakav model. Prodaja originalnog Champ modela pokazala je da je ovo tržište veliko, naročito u regionima. Potrebno je, ipak, obratiti pažnju na druge modele sa senzorskim tasterima kao što je Star II Duos ili neki sličan njemu. Cena je viša, a kvalitet varira. Ovo je veoma zanimljiv aparat po svim pitanjima. Opet, ukoliko vam nije potrebna druga SIM kartica, broj dostupnih modela se rapidno uvećava – tu je Corby 2, kao i nekoliko drugih aparata. Ukratko, izbor je veliki.

SAR vrednost za ovaj model je 0.84 W / kg.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024