Galaxy Fame S6810 2013
2013. godina
3.5" LCD, 52.3% body
0% BCM21654G, Android 4.1.2 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1300 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Fame S6810
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Fame S6810. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Fame S6810 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Samsung Galaxy Fame S6810

Fotografije modela Galaxy Fame

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Li-Ion baterija kapaciteta 1300 mAh
  • Punjač
  • Uputstvo za upotrebu
  • Žične slušalice

Pozicioniranje

Ovaj model je najavljen u februaru i čak ni tada njegove performanse i odnos cena/performanse nisu izgledale savršeno, a sada su stvari još gore. Reč je o jeftinom Galaxy modelu koji bi mogao da stekne ljubitelje samo zahvaljujući svom dobrom kućištu, ali ovaj model poseduje ekran niske rezolucije. U suštini ovde imamo posla sa reinkarnacijom Android modela iz 2011. godine, tako da je reč samo o modelu koji ima za cilj da produži životni ciklus takvih uređaja.

U smislu pozicioniranja ovaj uređaj j dizajniran za masovno tržište i mogao je da postane jedna od najpristupačnijih modela. Međutim, da li zbog visokih troškova ili ne, u javnom sektoru su mnogi drugi modeli drugih proizvođača uspeli da ostvare prednost po pitanju prodaje u odnosu na ovu jedinicu. Ostaje otvoreno pitanje da li su korisnici u ovom važnom segmentu za proizvođača brenda sugerisali na ovaj način da su više zainteresovani za ono što dobijaju za svoj novac i koliko dobijaju.

Ovo je jedna od retkih situacija kada ovaj model definitivno nije preporučljivo da se kupuje jer uređaj ne nudi ništa optimalno za korisnika u brojnim segmentima svog postojanja, a ispod ćemo naglasiti i o čemu je reč.

Dizajn, veličina, kontrole

Dizajn ovog modela u potpunosti podseća na mnoge druge jeftine uređaje kompanije Samsung, na primer Rex90 koji košta manje, ima slične karakteristike, ali nije smart telefon.

Samsung Rex 90

Dimenzije uređaja su 113x61.6x11.5mm dok je masa 121 gram. Imajući u vidu da je ekran mali telefon u vašem dlanu izgleda mali, minijatura, mada je težak za uređaj takvog izgleda. Uređaj je odgovarajući za decu i adolescente po svom izgledu i u njihovim rukama će lepo stajati.

Sa gornje strane uređaja možete videti 3.5mm priključak za slušalice, sa leve strane se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka dok se sa desne strane nalazi taster za uključivanje. Sa donje strane se nalazi microUSB utičnica.

Iznad ekrana se nalazi senzor blizine kao i prednja kamera. Ispod ekrana možete naći dva tastera osetljiva na dodir i centralni mehanički taster. Sočivo pripada 5MP kameri koja je smeštena sa zadnje strane.

Model je dostupan u beloj i plavoj boji.

Ekran

Jeftini uređaji sa ekranima osetljivim na dodir se razlikuju po veličini ekrana što utiče na izbor kupaca na prvom mestu. Po našem mišljenju ekran dužine dijagonale 3.5“ i rezolucije 320x480 piksela je odgovarajući za segment jeftinih modela. Ekran ovog modela odgovara ovim parametrima. Matrica je TFT kapacitivnog tipa. Ekran je prosečan što je tipično za jeftine telefone. Nedostaje senzor ambijentalnog osvetljenja.

Ekran bledi na suncu, postaje teško čitljiv, što je normalno za ovakve uređaje. Gledanje videa ili nešto slično nije lako u takvim okolnostima, pri čemu model generalno nije interesantan za takve aktivnosti.

Memorija, memorijska kartica

Uređaj poseduje 4GB memorije pri čemu je korisniku na raspolaganju polovina, ali takođe možete da ubacite microSD karticu kapaciteta do 32GB što će biti dovoljno za svakoga. Interna memorija uređaja se koristi za sve standardne aplikacije – kontakte, poruke, mail. Količina sistemske memorije je 512MB. Procesor karakteriše radni takt od 1GHz (Broadcom BCM21654G).

Opcije povezivanja

Uređaj poseduje podršku za 3G i 2G. Dostupna je podrška za WiFi (802.11 b/g/n) i ovaj modul je dorastao zadatku pa o njemu nema ništa posebno da se kaže. Kada je reč o USB konekciji ona nudi Mass Storage opciju koja je uobičajena za ovakvu vrstu uređaja. Verzija Bluetooth je 2.09 i podržava veći broj profila. Takođe, dostupna je i WiFi Direct opcija. Telefon poseduje GPS hardver kao i podršku za Glonass.

Baterija

Uređaj karakteriše baterija kapaciteta 1300mAh koja prema navodima proizvođača može da obezbedi 520 časova rada u režimu mirovanja, do 6 časova razgovora. U realnim uslovima ove brojke su mnogo kraće. Kada se telefon koristi za SMS i pozive baterija pruža oko dva dana rada. Za puno punjenje baterije je potrebno 1.5 čas. Aktivno korišćenje 3G prazni bateriju uređaja do kraja dana.

Prema našem mišljenju trajanje baterije uređaja je kratko, ali tipično za ovu vrstu uređaja u svetlu kapaciteta baterije.

Kamera

Uređaj poseduje uobičajenu 5MP kameru sa autofokusom, LED blicem. Kamera nudi prosečan kvalitet, može da snimi fotografije, ali nemojte da očekujete visok kvalitet. Za uređaj kao što je ovaj kamera je vrlina, ali imajući u vidu cenu ovog modela teško je nazvati ga jeftinim.

Karakteristike softvera

Reč je o tipičnoj verziji Android 4.1.2 operativnog sistema za smart telefone sa TouchWiz interfejsom. Nećemo ponavljati sve tipične karakteristike koje su standardne za Android jer to nema smisla pa vas upućujemo na testove drugih modela.

Ispod se nalaze snimci sa ekrana ove jedinice, pri razičitim rezolucijama pa smatramo da je najbolje da ih pogledate temeljno bez preteranog objašnjenja, a oni koji kupe ovaj uređaj će svakako proučiti njegov interfejs.

Utisci

Sa tačke gledišta kvaliteta komunikacije nemamo razloga za žalbu. Jačina zvuka melodija zvona je prilično dobra, ali baterija nije naročito snažna. Nažalost, po ceni po kojoj se ovaj model prodaje on gubi od konkurenta koji se mogu naći na tržištu po dvostruko nižim cenama. Razlika u ceni je tolika da ona sasvim jasno objašnjava zašto model Fame nije ostvario dobru prodaju. Ovaj jedinica je kreirana za one koji nisu naročito dobro upoznati sa tržištem telefona i koji ih kupuju emotivno. Savetujemo da ako vam se ovaj model dopada i želite da ga kupite dva puta razmislite o njemu kada ga vidite u realnosti. Da se razumemo ovaj uređaj je prijatan za korišćenje, ali je cena ta koja kvari utisak. Da je ovaj model jeftiniji on bi mogao da ostvari ekstremno visoku prodaju. Međutim, sa trenutnom cenom nema šansi. Na kraju ćemo ponoviti da ne možemo da savetujemo da kupite ovaj uređaj.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024