Galaxy Pocket Neo S5310 2012
2012. godina
3" LCD, 45.9% body
0% BCM21654G, Android 4.1.2 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1200 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 2MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Pocket Neo S5310
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Pocket Neo S5310. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Pocket Neo S5310 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Samsung Galaxy Pocket Neo (GT-S5312)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • Stereo slušalice
  • USB-kabl

Pozicioniranje

Ovaj model je interesantan po tome što ga veliki broj mobilnih operatera povoljno prodaje. Međutim, uvek je potrebno upariti određeni tarifni plan sa paketom beskorisnih MMS-a u trajanju od nekoliko meseci. Pocket Neo može se nabaviti i na tržištu, po gotovo istoj ceni. U svakom slučaju, cena telefona nije velika, a uređaj je sasvim dobar, ako se uzme u obzir da je od A- brenda. Međutim, teško se može takmičiti sa kineskim modelima velikih kompanija, jer oni nude više zanimljivih tehničkih karakteristika pametnih telefona za isto ili manje novca.

Uprkos svom primitivizmu, Samsung Galaxy Pocket Neo pruža korisniku najnoviju verziju Android operativnog sistema - 4.1, dve sim kartice, obe microSIM, treću generacija 3G, bežičnu tehnologiju Wi-Fi i Bluetooth.

Pozicioniranje ovog modela je jednostavno: da se omogući prilika da se proba pametni telefon (bez telefona) velikog brenda za minimalni iznos.

Dizajn, veličina, kontrole

Samsung već tradicionalno proizvodi celu liniju gotovo identičnih pametnih telefona u novoj godini. Na primer, testirani aparat Pocket Neo sličan je vodećem modelu Galaxy S4.

Aparat ima kućište ovalnog oblika. Kompaktnih je dimenzija – 104 x 57 x 11.8 mm, a njegova težina je 100 grama. Odlično pristaje u šaku, zahvaljujući kosim krajevima i maloj veličini. Međutim, kod ljudi koji imaju velike šake uređaj će se jednostavno izgubiti, pa ni korišćenje neće biti jednostavno. Aparat bi najbolje odgovarao deci: atraktivan dizajn, male dimenzije, lagan i izdržljiv. U ponudi su tri boje: plava, siva i bela. Proizvođač nije želeo da predstavi varijantu sjajno crne boje jer navodi da izgleda primitivno.

Bočne strane su izrađene od hromirane sjajne presvučene (imitacija metala) plastike, i one su neznatno iznad prednjeg panela. Oblik aparata u teoriji štiti ekran od spoljnih uticaja, na primer, ako stavite telefon s prednjom stranom ka horizontalnoj površini. Ovde su otisci prstiju gotovo nevidljivi. Ostatak kućišta izrađen je od polusjajne plastike plave, sive ili bele boje. Zahvaljujući visokom kvalitetu materijala, posle jednog meseca aktivnog korišćenja na njemu nije bilo nijedne ogrebotine. Pokušali smo da ogrebemo plastične tastere: samo pod vrlo jakim pritiskom oštrog dela pojavile su se neke male ogrebotine.

Vredi naglasiti da ekran nije zaštićen staklom ni plastikom! Dakle, odmah nakon kupovine skinite film. Otisci prstiju su jedva vidljivi i lako se mogu oprati.

Kvalitet izrade je vrlo dobar, kućište ne škripi, nema zazora,centralni deo se ne savija i nema pucketanja prilikom pritiska.

Na vrhu prednje strane je zvučnik prekriven plastičnom mrežom. Jačina zvučnika je neznatno iznad proseka, prosečne razumljivosti, ali će vas sagovornik čuti relativno dobro. Jačina zvuka može se povećati pritiskom na poseban taster na ekranu osetljivom na dodir tokom poziva. Generalno, kvalitet prenosa glasa nam se dopao i vi možete dobro čuti vašeg sagovornika. Senzora osvetljenosti i blizine na ovom modelu nema. Tokom poziva ekran će se automatski zaključati. Potrebno je da ga otključate sa dva pritiska na ekran.

Ispod ekrana nalazi se ovalni mehanički taster "Home" koji je uokviren plavim plastičnim umetkom. Osim vizuelne, nema nikakvu drugu funkciju. Potrebno je jako ga pritisnuti, a hod tastera je minimalan. Desno od mehaničkog tastera nalazi se taster „Back“ a sa leve strane – „Menu“.

Sa donje strane nalazi se microUSB i mikrofon, a na vrhu - 3.5mm audio priključak. Sa leve strane je i taster za podešavanje jačine zvuka. Taster je gotovo uronjen u kućište i relativno ga je lako naći prstima. Skroz desno nalazi se on/off taster. Sa zadnje strane nalazi se kamera za uokvirenim prostorom za zvučnik.

Da biste otvorili poklopac, potrebno je da zakačite zarez sa gornje strane. Slot za memorijsku karticu nalazi se sa desne strane na vrhu (podržana je zamena bez isključivanja), a SIM kartica nalazi se ispod baterije. Zanimljivo je da je proizvođač odlučio da koristi i standardne i microSIM kartice. Kupci ovog modela će biti oni koji su ranije koristili stariji tip kartica, prema tome, moraće da prelaze sa starog na novo, što nije nimalo zgodno.

Poređenje dimenzija:

Samsung Pocket Neo i Samsung Young (desno)

Samsung Pocket Neo i Samsung Galaxy S4 Mini (desno)

Samsung Pocket Neo i Samsung Galaxy S4

Samsung Pocket Neo i iPhone 5

Ekran

Ovaj model odlikuje integrisani 3“ ekran, fizičke veličine (45 x 61mm). Rezolucija je očekivana – 240 x 320 piksela, gustina - 133 piksela po inču. Naravno, pikselizacija je očigledna. Matrica nije IPS pa su uglovi gledanja mali, reprodukcija boja je osrednja (256.000 nijansi). Kada nagnete ekran na desno možete primetiti da postoji inverzija boja, a sa druge strane smanjuje se osvetljenost.

Kapacitivni sloj osetljiv na dodir. Osetljivost je prosečna, multi-touch je podržan - dva istovremena dodira. Osvetljenje je neznatno iznad proseka, prikaz na ekranu bledi pri direktnim sunčevim zracima.

Matrica ekrana modela Pocket Neo

Uglovi vidljivosti

U podešavanjima postoji stavka "To Improve Readability", koja u stvari povećava kontrast. Međutim, kada je ova opcija omogućena slova se spajanju zbog niske rezolucije.

Baterija

Uređaj koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 1200 mAh, Model EB494353VU . Ovaj smart telefon koristi potpuno istu bateriju kao i Samsung Galaxy Mini, Wave 525 i 533.Proizvođač tvrdi da u režimu mirovanja ova baterija omgoućava 3oo časova rada i vreme razgovora do 6 časova.

Sa 20-25 minuta poziva dnevno, 4-5 časova korišćenja 3G, 3 časa korišćenja Wi-Fi interneta, sat vremena gledanja video sadraja i isto toliko slušanja muzike Galaxy Pocket Neo je obezbedio 10-12 sati rada jednim punjenjem.

Još detalja:

  • Samo u režimu razgovora uređaj može da radi do 5 časova
  • Samo pri reprodukciji videa (480p) pri maksimalnoj jačini slušalica i maksimalnoj jačini osvetljenja ekrana nešto preko 5.5 časova.
  • Samo pri reprodukciji muzike preko slušalica pri maksimalnoj jačini zvuka oko 30 časova.

Karakteristike povezivanja

Smart telefon radi preko mobilnih mreža 2G (850/900/1800/1900 MHz) i 3G (900/2100 MHz). Brzina HSDPA je 14.4 Mbit/s, HSUPA - do 5.76 Mbit/s. Dostupan je Bluetooth verzija 3.0 HS (A2DP).

Uređaj podržava bežični 802.11 a/b/g/n standard (2.4GHy). Uređaj se može koristiti kao pristupna tačka (WiFi Hotspot) ili za transfer fajlova (Wi fi Direct). U podešavanjima je dostupna opcija "Tethering and portable hotspot." Za svo vreme korišćenja uređaja nismo imali problema sa gubitkom WiFi mreže.

Transfer fajlova i sinhronizacija se izvode preko USB 2.0 standarda. Kada se poveže sa računarom model Pocket je definisan kao USB Flash uređaj (MTP) ili kamera (PTP).

SAR

Aparat je izrađen u skladu sa maksimalnim dozvoljenim nivoima izlaganja radiofrekvencijama, u skladu sa odredbama Evropske Unije. Ovi standardi zabranjuju prodaju mobilnih telefona kod kojih je nivo zračenja 2.0W po kilogramu težine.

  • SAR glava: 0.836 W / kg
  • SAR telo: 0.383 W / kg

Memorija i memorijska kartica

Samsung GT-S5312 ima 512 MB sistemske memorije. Prosečno, manje od 140MB je slobodno.

Za instalaciju aplikacija, fotografije, muzika i videa dodaljeno je 4GB Flash memorije i ali je dostupno oko 1.9GB. Dostupan je slot microSD kartice, pri čemu je maksimalni kapacitet koji uređaj podržava do 32GB.

Kamera

Ovde je instaliran najjednostavniji modul 2MP kamera (F2.8). Kvalitet je manje-više dobar, možete fotografisati. Sa marko režimom situacija je nešto drugačija: minimalna razdaljina na kojoj možete pročitajte informacije je 40-50cm, ali za takvo rastojanje nema dovoljno megapiksela za jednostavno čitanje sa lista A4, štampano fontom 12.

Video se snima u rezoluciji 320x240 piksela pri 15 frejmova u sekundi. Zvuk je jasno, mono. .

Karakteristike videa:

  • Format: MP4
  • Video kodek: AVC, 3 Mbit / s
  • Rezolucija: 320 x 240, 15 frames /
  • Audio kodek: AAC, 62 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primeri fotografija nastalih glavnom kamerom::

Performanse

Uređaj koristi Broadcom BCM21654 čipset. Single-core procesor, ARM Cortex A9, ARMv7, 40nm, 850MHz brzine radnog takta. Grafički akcelerator - VideoCore IV HW. Isti čip poseduju Galaxy Ace 3 i Galaxy Fame.

Produktivnost je niska, ali za pokretanje jednostavnog interfejsa je dovoljna. Oni koji se odluče na kupovinu ovog aparata sigurno ne misle da igraju Asphalt 8 ili Modern Combat 4. Moramo shvatiti da je Pocket Neo odlično rešenje za jednostavne pozive i aplikacije kao što su Twitter, e-mail, bez instant poruka.

Informacije:

Testovi:

Softverska platforma i interfejs

Smart telefone Samsung Galaxy Pocket Neo radi na Google Android operativnom sistemu verzije 4.1.2. Odlikuje ga TouchWIZ operativni sistem koji nosi oznaku Nature UX., koji je već korišćen kod prethodnih Samsung proizvoda. Mi smo upoznati sa ovim interfejsom na osnovu testova drugih Samsung uređaja. Mogućnost korišćenja dve kartice realizovana je kao i u drugim Samsung uređajima.

Stavke „Challenges“ i „Messages“ nećemo opisivati jer se ne razlikuju od bilo kojih drugih ranije već opisanih.

Multimedija

Muzički plejer. Poznati Samsung plejer. Omogućava vam da sortirate pesme po albumu, listama numera i umetnicima. Ekran prikazuje ime pesme, kontrolu jačine zvuka, njeno trajanje. Korisnik može podesiti brzu listu, slati muziku (preko MMS poruka, Bluetooth, e-mail i Wi-Fi), postavljenih kao ton melodije ili poruke.

Postoje i opcije ekvilajzera: auto, normalni... klasika, Bass Boost, unapređenje visokih tonova, virtuelni sistem 7.1 – kanalni sistem. Tu je i uobičajeni ekvilajzer od 60 do 14.000Hz. U okviru proširenih ekvilajzera dodati su 3D, Bass, Reverb level, Room Size, Clarity.

Kvalitet zvuka Samsung Pocket Neo u slušalicama je sasvim pristojan za tako jeftin uređaj gotovo savršen. Maksimalna jačina zvuka je visoka. Glavni zvučnik je srednje jačine, ali zvuk je čist i prijatan. Ako pokrijete zvučnik, jačina zvuka će opasti za 40-50%.

FM-radio. Radi u opsegu 88.5 - 108 MHz. podržava RDS. Osetljivost nije naročito visoka, jačina zvuka je prosečna.

Video plejer. U okviru menija obezbeđene su različite prečice za pokretanje video kontrolera. Plejer prepoznaje H264, Xvid, DivX kodeke i formate fajlova AVI, MP4, MKV, WMV. Zbog slabog čipseta nije moguće reprodukovati sadržaje u HD rezoluciji.

Zaključak

Ako zanemarite postojanje B-brendova, onda je Samsung lep, kompaktni pametni telefon po pristupačnoj ceni koji nudi dve SIM kartice, Android 4.1, Samsung korisnički interfejs, vrlo dobar muzički plejer i atraktivni dizajn.

A možete da obratite pažnju na još nekoliko skromnijih brendova medju kojima treba pomenuti nekoliko modela:

Alcatel OT TPOP. Poseduje 3.5“ ekran rezolucije 320 x 480 piksela, 1GHz procesor, video snimanje 640 x 480 piksela, kao i 1.400mAh bateriju. Minus - malo RAM-a: 256MB.

Fly IQ238 Jazz. Analogni Alcatel, samo stara verzija OS - 2.3 i slabija baterija - 1300mAh.

Fly IQ430 Evoke. Ugrađeni dual core MediaTek MT6577, 512MB RAM-a, 3MP kamera, 3.5“ ekran rezolucije 320 x 480 piksela, Android 4.1.

Alcatel SPOP. Čudno, košta manje, ali je bolji nego TPOP: Android 4.1, 3.5“ ekran rezolucije 320 x 480 piksela, 3MP ekran, 512MB RAM, 1400mAh.

Alcatel MPOP. Ne treba zaobići ni ovaj, nešto skuplji model: dve SIM kartice, 4“ ekran 480 x 800 piksela rezolucije, 5MP kamera, 512MB RAM-a.

U drugoj kategoriji uređaja možemo da navedmo sledeće modele:

Nokia Asha 311. Sladak dizajn, 3" ekran rezolucije 240x400 piksela, 3MP kamera, 1GHz procesor. Međutim ima bateriju kapaciteta 1100mAh i jednu SIM karticu.

Nokia Asha 501. Originalni izgled, 3MP kamera

Prednosti modela Samsung Galaxy Pocket Neo:

  • Cena
  • Dve SIM kartice
  • Android 4.1
  • Vlasnički korisnički interfejs
  • Kvalitetan plejer

Nedostaci modela Samsung Galaxy Pocket Neo:

  • Kvalitet matrice ekrana
  • Rezolucija ekrana

Karakteristike:

  • Klasa: Smart telefon
  • Forma: Monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.1.2
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 900/2100 MHz
  • Procesor: single core, 850 MHz, Broadcom BCM21654
  • RAM: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: : 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 4.0 (A2DP), microUSB priključak (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, TFT-LCD 3" rezolucije 240x320 piksela
  • Kamera: 2 MP primerna
  • Navigacija: GPS
  • Extras: akcelerometar, FM-radio, Dual SIM
  • Baterija: Ukloniva, punjiva Li-Ion (Li-Ion) baterija kapaciteta 1200 mAh
  • Dimenzije: 105 x 57.8 x 11.8 mm
  • Masa: 100 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024