One mini 2013
2013. godina
4.3" LCD, 61.1% body
4% 400, Android 5.0 Lollipop
RAM 1 GB, INT 16GB, EXT nema
1800 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 4MP
Test mobilni telefon HTC One mini
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC One mini. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC One mini vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Pregled smart telefona HTC One mini

Fotografije modela HTC One mini

Pozicioniranje

Zajedno sa godišnjim ciklusom unapređenja, pre ili kasnije u polju smart telefona dođe do toga da proizvođači reše da u još većoj meri iskoriste popularne smart telefone čineći ih na taj način jednostavnijom i jeftinijom verzijom. Samsung je doneo ovakvu odluku kada je u pitanju njihov model Galaxy S III, odnosno, kada je predstavljana mini verzija. Što se tiče HTC-a, ova kompanija je takođe odlučila da se vodi idejom da predstavi smart telefon jeftiniji od vodećeg modela, ali da ga karakteriše isti dizajn i naziv. Tako je nastao HTC One Mini. Ideja o mini verziji vodećeg modela se rodila – kompanija je proizvela vrhunski uređaj koji je dostupan svim korisnicima ne samo zbog njegove cene, već i zbog njegove funkcionalnosti. U ovom slučaju, reč je o pojednostavljenoj verziji smart telefona koju odlikuje sličan dizajn, slični naziv, kao i ista oznaka i prefiks. Ovaj smart telefon je jednostavniji i jeftiniji, što ga čini apsolutno atraktivnim za veliki broj korisnika – nešto kao vodeći model ali po pristupačnoj ceni. Najočigledniji primeri ovakvih uređaja jesu Samsung Galaxy S4 mini i HTC One Mini.

Dizajn

Dizajn HTC One mini modela prenesen je od starijeg modela – vodećeg modela HTC One. Aparat odlikuje kućište izrađeno od aluminijuma sa sjajnim komponentama crne ili boje srebra. Odaje utisak skupog smart telefona visokog kvaliteta. Upotreba metala čini da se ovaj uređaj razlikuje od velikog broja Android uređaja koji su međusobno slični. Malom broju ljudi HTC One se neće dopasti zbog izgleda. Neko će reći da ne mari za dizajn, ali većini korisnika je to prva stvar koju primete. Dizajn je jedna od najjačih strana HTC One mini modela. Svi oni koji traže smart telefon baziran na Android-u, zanimljivog i atraktivnog dizajna, treba da u obzir uzmu HTC One mini model.

Materijali kućišta

Najveći deo uređaja izrađen je od aluminijuma. Međutim, za razliku od HTC One, kod mini verzije aluminijum je korišćen u manjem opsegu – prednji i deo ispod ekrana One mini modela izrađeni su od plastike. Oblast oko oboda izrađena je od sjajne plastike – srebrne boje kod belog aparata i tamno sive kod aparata sive boje. Ovakav potez čini se nepotrebnim i daje utisak veštačkog smanjenja vrednosti ovog smart telefona u poređenju sa vodećim modelom.

Ekran i par tastera osetljivih na dodir zaštićeni su Gorilla Glass 3 zaštitom. Ekran se često prlja, naročito kada je reč o delovima crne boje. Sa druge strane, treba očekivati da će se na aluminijumu pojaviti manje ogrebotine u toku korišćenja.

Izrada

Kao i kod starijeg modela, kućište HTC One aparata ne poseduje uklonjive delove, osim odeljka za microSIM kartice. Kvalitet izrade je odličan; nema zazora niti dolazi do pojave škriputavih zvukova.

Dimenzije

Pored dizajna, HTC One ima još jedan adut a to je veličina. Govorimo u uravnoteženoj ponudi, ali ne o ultrakompaktnom smart telefonu. Na fotografijama se čini da su HTC One i HTC One mini jednaki po pitanju veličine, ali razlika je ogromna – HTC One uobičajeno staje u šaku, dok One mini odlično pristaje u šaku i savršen je za upotrebu.

Ovaj efekat je postignut i komfornijim hvatanjem uređaja usled manje širine kućišta modela One mini. Njegova širina je 63.2 nasuprot 68.2mm kod originalnog modela.

Poredimo dimenzije modela HTC One mini sa nekoliko drugih smart telefona (telefoni su sortirani prema širini od najužeg ka širima).

  • Apple iPhone 5C - 124.4 x 59.2 x 9 mm, 132 grama
  • Samsung Galaxy S4 mini - 124.6 x 61.3 x 8.9 mm, 107 grama
  • HTC One mini - 132 x 63.2 x 9.3 mm, 122 grama
  • Meizu MX2 - 124.9 x 64.9 x 10.2 mm, 142 grama
  • HTC One - 137.4 x 68.2 x 9.3 mm, 143 grama

Veličina HTC One mini uporediva je sa Samsung Galaxy X4 mini modelom iako je ovaj drugi kompaktniji i lakši sa istom dijagonalom ekrana. U svakom slučaju, oba telefona su daleko komfornija za upotrebu, naročito kada je reč o upotrebu telefona jednom rukom.

Poređenje sa modelom LG G2

Poređenje sa modelom Meizu MX2

Poređenje sa modelom HTC One

Kontrole

Kontrolni tasteri kod modela HTC One Mini su isti kao kod starijeg modela. Ispod ekrana se naalaze dva tastera. Sa leve strane nalazi se taster Back, a sa desne Home. Zadržavanje tastera Home pritisnutim u trajanju od nekoliko sekundi, pokreće se aplikacija Google Now, a ukoliko se pritisne dva puta brzo, otvaraju se aplikacije u vidu prikaza matrice.

Oba tastera su zgodna za rad, vibriraju prilikom dodira, a aktivira se i pozadinsko osvetljenje.

Taster za uključivanje nalazi se sa gornje, leve strane. Njegovo korišćenje je zgodnije nego kod većeg HTC One, ali bi i dalje bilo boje da je sa bočne strane uređaja. Tu je takođe i 3.5mm priključak za slušalice.

Taster za kontrolu jačine zvuka nalazi se sa desne strane i sastoji se od dva zasebna tastera koji su neznatno izdignuti iznad kućišta pa je njihovo pritiskanje dosta lagano. Sa leve gornje strane nalazi se i microSIM slot, a za otvaranje neophodna je igla ili neki oštar predmet.

Sa donje strane se nalazi microUSB-priključak i mikrofon.

Sa prednje strane u gornjem delu nalazi se senzor blizine, svetlosti kao i rešetka zvučnika, a desno odmah i 1.6MP prednja kamera.

Ekran

Ovaj smart telefon odlikuje Super LCD2 ekran dijagonale 4.3“, 1280x720 piksela rezolucije (HD), 342ppi gustine. Fizičke dimenzije ekrana su 94.5 x 53 mm.

DAparat odlikuje i SuperLCD prethodne generacije (kod HTC One korišćena je treća generacija, kod One mini korišćena je druga), a kvalitet slike i drugi parametri čine ekran One mini uporedivim sa vodećim modelom kompanije.

Maksimalni uglovi vidljivosti, odlično osvetljenje, prirodne boje i umeren kontrast – to je sve što odlikuje ekran HTC One mini modela.

Automatsko podešavanje osvetljenosti radi dobro. Naravno, postoje momenti kada je osvetljenost loša, ali sve u svemu sistem skoro uvek bira prihvatljiv nivo. Na ekranu za podešavanje možete da izaberete veličinu fonta za menije i programe.

Kamera

Jedna od glavnih prednosti HTC One mini odnosu na druge smart telefone srednjeg segmenta jeste nešto što je jedinstveno za HTC modele - brendirana kamera sa UltraPixel tehnologijom koja je gotovo isto kao kod glavnog modela kompanije - HTC One. Za razliku od HTC One, kod modela u HTC One mini ne postoji optička stabilizacija slike, ali je dostupna u okviru softvera u posebnom režimu.

Međutim, realnost je drugačija od teorije, a u praksi tehnologija je daleko od idealne i 4 megapiksela će ostati 4 megapiksela. Kamere modela HTC One i One mini mogu da postignu fotografije dobrog kvaliteta, ali sa druge strane, ako koristite Instagram servis ili ponekad želite da kreirate visokokvalitetne slike, možete da zaboravite na kameru ova dva modela. Razlog - originalne fotografije niske rezolucije.

Za više detalja o karakteristikama 4MP modula kamere i tehnologija UltraPixel možete pogledati ono što smo pisali u testu modela HTC One, pa ćemo vam pokazati primere snimaka nastalih kamerom modela HTC One mini u različitim uslovima i ukratko ih komentarisati.

Snimanje po sunačnom danu:

U uslovima snažne svetlosti ćete dobiti generalno dobre slike sa malo šuma. Međutim, fotografije pokazuju večni problem koji pogađa kamere HTC smart telefona - jedva vidljive ružičaste nijanse u sredini i u vrhu kadra. Primer se može videti na fotografiji sa oblacima.

Snimanje po oblačnom vremenu:

Po oblačnom vremenu HTC One mini takođe snima dobro. Nekada je možda potrebno više fokusirati, ali su snimci prihvatljivog kvaliteta.

Snimanje u zatvorenom:

Snimanje po noći:

Snimanje u oblastima sa slabom svetlošću i noću su jedna od prednosti ove kamere. Primetno je mnogo šuma, ali su fotografije jasne i oštre, sa detaljima, skoro uvek bez zrnaste strukture čak i ako nemate stativ.

Makro:

U okviru modela HTC One mini postoji zasebni režim fotografisanja "macro". Smart telefon se fokusiran na objakte koji su na 8-9cm blizine.

HDR režim:

Prednja kamera:

Zum:

Video

Smart telefon snima video sadržaje u rezoluciji 1920x1080 piksela brzinom od 30 fps (varijaiblni bitrate). U video režimu autofokus praćenje radi a možete vršiti zumiranje slike bez prekida snimanja. Video kvalitet je dosta dobar.

  • Format: MP4
  • Kodek: H.264
  • Video Bitrate: AVC, 20,0 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920x1080
  • Brzina pisanja: 30 kadrova u sekundi
  • Audio Bitrate : AAC, 192 kbit / s
  • Kanali: 2 kanala, 48.0 KHz

Primer video klipa (MP4, 117 MB) >>>

Zvuk

Beats Audio. Kao i kod većine drugih smart telefona kompanije HTC, u okviru One mini modela je korišćena tehnologija softverskog poboljšanja zvuka. Sa slušalicama uređaj zvuči sjajno. Korisnici koji slušaju muziku na smart telefonima i koji imaju što izvežbanije uho takođe primetili odlični kvalitet zvuka. Ipak, najbolje je da poslušate kako zvuči smart telefon pre nego što kupite svoj i nikome da ne verujete.

BoomSound. Iznad i ispod ekrana sa desne strane nalaze se zvučnici smart telefona koji zajedno daju zadovoljavajući zvuk uz osećaj dubine i stereo zvuka. Especially great sounding speakers, if you listen to on your smartphone or instrumental music tracks with their distinctive vocals. The speakers are loud. I feel that is louder than the HTC One.

U smislu jačine zvuka ili melodije zvona, HTC One mini će nadmašiti sve moderne smart telefone.

Muzički plejer. HTC audio plejer odlikuje odlična funkcionalnost i odličan interfejs. Muzički sadržaji mogu se reprodukovati iz biblioteke sa albumima, po umetniku, žanru ili na osnovu foldera. Uz Gracenote servis, plejer učitava omote albuma i odgovarajuće fotografije.

Kada se plejer uključi, prikazuje se notifikacioni bar sa omotom albuma i kontrolnim tasterima. Ukoliko odaberete da zaključate ekran dok plejer radi, to je moguće bez otključavanja smart telefona samo prelaženjem prstom preko numere i pauziranjem.

Trajanje baterije

Smart telefon koristi neuklonivu Li-Pol bateriju kapaciteta 1800mAh, U odnosu na 2300mAh kod HTC One modela. U testovima trajanja baterije mini model se pokazao slabijim od glavnog modela pa recimo nudi 6 časova video reprodukcije nasuprot 8 kod HTC One. .

Testirani model pri uobičajenim uslovima korišćenja je radio prosečno koliko i HTC One odnosno do večeri prvog dana. Uobičajeno opterećenje telefona je bilo 40-60 minuta razgovora, 10-20 SMS poruka, korišćenje Gmail i whatsApp, e-mail servisa, 2-4 sata reprodukcije muzičkih sadržaja i 1-2 sata aktivnog korišćenja mobilnog interneta (Instagram, Twitter, Facebook, pretraživač).

Ovaj smart telefon ima režim za uštedu energije baterije, a u tom režimu rada smanjuje se osvetljenje ekrana, prekida prenos podataka i isključuje vibracija.

Platforma, memorija, the memory

Smart telefon baziran je na najnovijoj Qualcomm (Snapdragon 400) platformi sa dual core 1.4GHz procesorom i Adreno 305 grafičkim podsistemom. HTC One Mini poseduje 1GB RAM-a i 16GB interne memorije za skladištenje korisničkih podataka, od čega je korisniku na raspolaganju oko 11GB. Nažalost neće biti verzije uređaja sa 32 ili 64GB interne memorije, a nepostojanje slota microSD kartice takođe ne pomae.

Testovi performansi

Ovde je neophodno da nešto pojasnimo. Na internetu već postoji dosta testova modela HTC One mini sa rezultatima različitih kriterijuma, a svi oni pokazuju jednu stvar – smart telefon ima znatno manje performanse od HTC One, Samsung Galaxy S4 i čak S4 mini. Inače, u pitanju je test performansi Antutu.

Problem HTC One Mini modela nije u tome što pokazuje slabe rezultate na testovima, obzirom da postoje mnogi uređaji zasnovani na Androidu, koji takođe ne pokazuju dobre rezultate u sintetičkim testovima, ali je rad sa njima veoma dobar - interfejs reaguje, nema kašnjenja i blokiranja i slično. Problem na mini verzijom vodećeg HTC modela upravo je to što kod njega dolazi do usporenja samog interfejsa. Dok imate nekoliko pokrenutih programa, sve je u redu, ali kada koristite pretraživač da otvorite pet do deset tabova, plejer, alat za poštu, servise, Facebook, kontakte, Instagram, WhatsApp na svom telefonu i da radite još nešto drugo - tu počinju da se vide mane korišćenja jednostavne dual core platforme. Prelazak sa jedne aplikacije na drugu je odložen za nekoliko sekundi, ekran može u nekom trenutku da se zacrni, desktopi počinju da se zamrzavaju. Kada koristite ovaj smart telefon nekoliko dana ili čak nedelju dana, ovi problemi se mogu prevideti, jer ipak HTC One Mini nije toliko loš. Međutim, ako koristite smart telefon, i on je stalno aktivan, te je vaša jedina i glavna jedinica, verovatno će početi da primećujete probleme sa brzinom rada u nekim situacijama. To je najozbiljniji nedostatak HTC One Mini - po našem mišljenju, iako smo spremni da oprostimo ovaj nedostatak smart telefona

Rezolucija video prikaza je podržana do 1920x1080 piksela i smart telefon bez problema reprodukuje video sadržaje prosečnog kvaliteta. Sa standardnim plejerom koji „ne razume“ baš sve formate može biti problema, ali oni se mogu se izbeći korišćenjem Dice Player-a ili MX Player-a.

Pri dužem korišćenju (10 minuta ili više) HTC One Mini smart telefon, kao stariji brat postaje vreo. U kontinualnom režimu, pri velikom opterećenju koristeći program Stability Test uređaj se zagrejao u proseku samo 35-37 stepeni posle 10 minuta testiranja. Poređenja radi, kod HTC One ova vrednost je bila 47-48 stepeni.

Povezivanje

Smart telefon radi u sledećim mrežama GSM (850/900/1800/1900), HSPA (850/900/1900/2100) i LTE (800/1800/2600). Uključivanje i isključivanje se može podesiti preko interfejsa ili se dodati na početnom ekranu preko widgeta.

USB. Za PC sinhronizaciju telefon koristi microUSB kabl koji se isporučuje u prodajnom pakovanju i koji koristi USB 2.0 interfejs. Prilikom kopiranja prebacivanje fajla veličine 1GB traje 55-60 skeundi. U podešavnajima možete da odaberete Internet modem (Ibternet pristup preko smart telefona) ili preko internet konekcije. Smart telefon je kada se poveže sa računarom definisan kao portabl uređaj i radi sa njegovom memorijom koju vidi kao bilo koji drugi fajl menadžer.

MicroUSB konektor u okviru HTC One mini uređaja podržava USB on-The-Go (USB OTG) tako da se smart telefon može povezati korišćenjem flash drive-ova i drugih skladištenih uređaja za na primer prebacivanje fotografija sa foto aparata. Sistem HTC One modela može da čita i kopira podatke sa flash drive-ova formatiranih sa fajl sistemima FAT/FAT32/NFTS.

Bluetooth. Ugrađeni Bluetooth 4.0 sa podrškom za A2DP.

Wi-Fi (802.11a/ac/b/g/n). U okviru modela HTC One koristi se dual-band WI-FI modul.U podešavanjima možete odabrati frekventne opsege WiFi modula:auto, 5 GHz i 2.4 GHz. Rad sa Wi-Fi modulom ne izaziva nikakve probleme. Smart telefon možete konfigurisati za Wi-Fi prenos u sleep režimu korišćenjem samo statičke IP adrese kada se povežete i dodajući sigurnosne sertifikate. Prilikom korišćenja Wi-Fi, smart telefon se gotovo ne zagreva uopšte.

Wi-Fi router. Smart telefon može deliti 2G/3G/4G internet konekciju sa Wi-Fi. Radi na sledeći način: u okviru podešavanja bežičnog interfejsa odaberite Wi-Fi opciju koja aktivira odgovarajuća podešavanja da se odabere naziv mreže, lozinka i tip konekcije (WEP, WPA, WPA2). Pored toga, možete podesiti maksimalni broj konekcija za smart telefon ili posebno odabriti ili odbaciti svaku novu konekciju. Možete da iskoristite uređaj da biste se povezali sa internetom ako koristite laptop, drug smart telefon ili tablet.

DLNA. Smart telefon podržava DLNA, tako da ukoliko je vaš kućni media server DLNA usaglašen, onda možete ovaj uređaj koristiti za povezivanje sa drugim uređajima, pa tako gledati video ili puštati zvuk direktno na vašem TV-u.

HTC BlinkFeed

Servis HTC BlinkFeed smo obradili u testu modela HTC One. Od tada se ništa nije promenilo pa ga nećemo ponavjati. .

HTC Sense 5

Smart telefon radi na Android 4.2.2 operativnom sistemu pri čemu je ovde korišćena verzija HTC Sense 5 – najnovija verzija kompanijinog vlasničkog interfejsa. Ona je detaljno pokrivena u testu modela HTC One.

HTC-ov vlasnički korisnički interfejs i dalje ostaje interesantna opcija i alternativa standardnom interfejsu operativnog sistema Android, uprkos dvosmislenim „unapređenjima“ kojima je Sense bio podvrgnut u poslednjih nekoliko godina. Zgodna tastatura, interesantan birač, odličan muzički plejer i mnoge druge funkcije čine Sense odličnim dodatkom.

U smislu udobnosti i lakoće korišćenja interfejsa HTC smart telefona, uključujući i One mini, zahvaljujući Sense interfejsu ovi uređaji su i dalje iznad većina uređaja drugih kompanija. Mnogi proizvođači danas imaju tendenciju da predstave što je moguće komplikovaniji interfejs, za razliku od Androida koji je najfunkcionalniji, fleksibilan, prilagodljiv, pa otuda i problemi razumevanja ovakvih stvari među običnim ljudima. Kao primer možemo da uzmemo odličan i veoma fleksibilan interfejs Huawei smart telefona, ali je broj podešavanja i opcija u njemu ogroman i može uplašiti obične korisnike. Druga situacija je sa Samsung TouchWiz interfejsom koji je zanimljiv, sa puno dobrih ideja, ali je još uvek je previše „šaren“, odnosno nedostaje opšti stil, sve je previše raznovrstno i drugačije. Drugo, Samsung prethodno instalira mnoštvo softvera u svoje smart telefone. To je naravno odlično, ali i odvraća u isto vreme. Neće svaki korisnik ceniti nekoliko desetina drugih programa u meniju aplikacija koje je upravo kupio u okviru potpuno novog smart telefona. U HTC Sense postoji izvesna ravnoteža, instaliran je samo neophodan softver i postoji opšti grafički prepoznatljiv stil koji se striktno poštuje u svim elementima interfejsa vezi sa Sense interfejsom.

Poređenje sa modelom Samsung Galaxy S4 mini

Glavni konkurent za HTC One mini smart telefonu u okviru kategorije kojoj pripada je model kompanije Samsung - Galaxy Mini S4. Međutim, ovim modelima je zajedničko samo to što su oba pojednostavljene verzije glavnih modela – sve ostalo je drugačije.

Glavne prednosti Samsung Galaxy Mini S4 u odnosu na HTC One mini su kompaktnije dimenzije i manja masa, podrška za memorijsku karticu, kamera visoke rezolucije i cena. S4 mini je jeftiniji u odnosu na One mini model za više nego značajnu sumu.

Na strani HTC One mini modela je ekran više rezolucije i sama matrica je raznovrsnija, sa mirnim bojama i normalnog nivoa kontrasta. Uređaj je zanimljivog dizajna i korišćen je aluminijum, dok je S4 Mini primer savremenog dizajna kompanije Samsung ili njegovo odsustvo. Ovaj model je specifičan po mnoštvu sjajne plastike i ničem drugom. Vraćamo se na HTC One mini - poseduje kvalitetnije zvučnike, koji su glasniji i veći.

Ironično, ali napraviti izbor između ova dva modela je veoma jednostavno. Ako vam je potreban kompaktan i jeftin smart telefon sa pristojnim opcijama – jasno je da je izbor Samsung Galaxy S4 mini. Ako želite smart telefon sa dobrim ekranom i zvukom uz zanimljiv dizajn onda je izbor HTC One mini. U oba slučaja, mora se takođe shvatiti šta žrtvujete kada izaberete onaj drugi model: S4 Mini ima osrednji ekran (SuperAMOLED Plus niska rezolucija). Sa druge strane nema tog dizajna modela HTC One mini koji može da poveća količinu memorije, pri čemu je u pitanju veoma mali, skupi aparat koji nije nešto preterano brz.

Zaključak

Kada je reč o kvalitetu prijema signala HTC One mini smart telefona prilikom korišćenja tokom celog jednog meseca nismo imali nikakve pritužbe. Uređaj dobro „hvata“ mrežu, a zvuk je jasan i bez nepotrebnog šuma. Pored toga, postoji i dobra rezerva jačine zvuka pa možete razgovor voditi čak i u metrou. Vibracija HTC One mini modela je tako moćna kao kod HTC One, oseća se dobro i prilikom hodanja, kada je smart telefon u džepu pantalona. Zvuk melodija zvona je sjajan, jer je kvalitet zvuka zvučnika isti takav.

Cena koju je potrebno platiti za ovaj uređaj je adekvatna cena za smart telefon u aluminijumskom kućištu, odličan ekran, kvalitetan zvuk, Sense interfejs. Sa druge strane HTC One mini ima ozbiljnih nedostataka koji sprečavaju da ovaj smart telefon možemo da nazovemo popularnim ili odgovarajućim za svakoga ko traži uređaj u srednjem cenovnom segmentu. Prvo, to je mala količina interne memorije i drugo brzina rada uređaja (nadam se da će se ovaj problem popraviti novim firmware-om ). Treće, ovaj uređaj ne beleži rekordno vreme rada. Po našem mišljenju, da je cena modela HTC One mini čak i sa svojim nedostacima za nekih 25% niža on bi bio sjajna ponuda, ali sa trenutnom cenom to nije. U pitanju je ipak pojednostavljena verzija HTC One sa primesama premium uređaja, pri čemu je cilj da kupaca se oseća kao da kupuje gotovo glavni model, ali koji je jeftiniji od vodećeg modela, pri čemu poseduje isti dizajn, iste materijale, ali ne dovoljno uravnoteženosti. Ovaj nedostatak bi trebalo da olakša smanjenje troškova uređaja.

Međutim, i ovde moramo da priznamo da uprkos svojoj kontroverznoj prirodi, HTC One mini skoro da nema konkurenciju, ako ste u potrazi za kompaktnim smart telefonom po današnjim standardima u finom, skupom kućištu i prepoznatljivog dizajna.

Karateristike:

  • Klasa: srednji opseg
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: aluminijum, sjajna plastika
  • Operatvni sistem: Android 4.2.2, vlasnički HTC Sense 5 interfejs
  • Mreže: GSM / EDGE, WCDMA, LTE
  • Platforma: Qualcomm Snapdragon 400
  • Processor: Dual-Core, 1.4GHz, GPU - Adreno 305
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: ~ 11 GB (proizvođač tvrdi da je reč o 16GB), bez mogćnosti proširenja.
  • Povezivanje: Wi-Fi (a / ac / b / g / n), Bluetooth 4.0 (A2DP, aptX), microUSB (USB 2.0) priključak za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice, HDMI (via microUSB), DLNA
  • Ekran: kapacitivni, Super LCD2, 4.3" sa rezolucijom 1280x720 piksela (FullHD), 342ppi, sa automatskim podešavanjem nivoa pozadinskog osvetljenja
  • Kamera: 4 MP (maksimalna rezolucija slike 2688 x 1520), upotrebljava ultrapiskele od 2mikrometra, autofokus, BSI, video se snima pri 1080p (1920x1080 piksela), LED blic (radi kao baterijska lampa)
  • Prednja kamera: 1.6 MP, snima video pri HD rezoluciji
  • Navigacija: GPS / Glonass (podržava A-GPS)
  • Opciono: akcelerometar, senzor svetlosti i blizine, FM radio
  • Baterija: ukloniva, Li-Pol, 1800 mAh
  • Dimenzije: 132 x 63.2 x 9.3 mm
  • Masa: 122 grama sa baterijom
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024