Ascend G630 2014
2014. godina
5" LCD, 67.2% body
2% 200, Android 4.3 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
2000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Huawei Ascend G630
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Ascend G630. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Ascend G630 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kopletan test smart telefona Huawei Ascend G630

Prodajno pakovnje:

  • Telefon
  • Žične slušalice
  • Punjač sa USB kablom
  • Garancija

Uvod

Na tržištu je dostupan relativno novi smart telefon Ascend G630 velikog kineskog proizvođača Huawei. Smatramo da ime modela treba shvatiti tako da se ono odnosi na uređaj koji pripada srednjem opsegu cena, ali obzirom na cenu bilo bi bolje da kažemo da je G630 u donjem središnjem opsegu.

U smislu tehničkih karakteristika uređaj je prilično napredan: poseduje procesor sa 4 jezgra (mada ne uobičajeni MediaTek, već Qualcomm), 5 - inčni ekran HD rezolucije, 8MP kameru i tako dalje.

Dizajn, veličina, kontrole

Smart telefon Ascend G630 izgleda kao apsolutno tipičan Huawei proizvod, ali nažalost, podseća i na neke Alcatel uređaje, na primer, OneTouch POP C9. U principu, moramo da priznamo da sada gotovo svi telefoni liče jedni na druge.

Na dizajnu nećemo ostati dugo. On je klasičan: pravougaoni plastični okvir boje srebra po obodu. Uređaj je uobičajenih dimenzija za 5 - inčni smart telefon.

Prednji panel je zaštićen izdržljivim staklom. Za mesec dana korišćenja G630 se nisu pojavile ogrebotine. Površina verovatno ima oleofobski premaz, pri čemu tragovi prstiju ne ostaju. Dodirni osećaj je prijatan, takođe, prst klizi lako po staklu. U maloprodajnim lancima G630 se prodaje samo u crnoj boji, ali smo mi uspeli da nabavimo svetliju varijantu: prednji deo, zadnji panel su bili svetlije nijanse, ivica po obodu je sadržala hromirani plastični umetak. Treba napomenuti da je zadnja strana uređaja od porozne plastike. Istina, ona je malo klizava na dodir, ali uređaj vam neće ispasti iz ruke.

Dimenzije G630, kao što je rečeno, uobičajene (143x71.7 mm), ali smo prijatno iznenađeni debljinom: samo 7,8 mm što je za ovu klasu uređaja prilično dobro. Ali težina bi mogla da bude manja - 165 grama što nije zgodno ako nosite uređaj u džepu košulje. Ovo je od posebnog značaja u leto.

Kućište smart telefona je izgrađeno savršeno: nema škriputavih zvukova, pomeranja zadnje strane, ugibanja poklopca baterije. Uvrtanjem uređaja se ne čuju škriputavi zvuci.

U principu, čini nam se, da je u smislu ergonomije dizajna i izgleda Huawei Ascend G630 izgrađen prilično uspešno.

Gornji centralni deo prednje strane telefona je prekriven finom metalnom mrežicom boje srebra. Jačina zvučnika je visoka, frekvencijski opseg je neznatno slabiji na nižim frekvencijama, pa ponekad vašeg sagovornika ne čujete baš jasno, već prigušeno.

Levo od zvučnika su senzor ambijentalnog osvetljenja i senzor blizine a desno – kamera sa prednje strane i indikator propuštenih događaja (treperi zeleno), i signalizira punjenje / ispražnjenu bateriju.

Tradicionalno, ispod ekrana su tasteri osetljivi na dodir „Back“, „Home“, „Meni“. Na njima je gravirana srebrna boja, dok osvetljenje nedostaje. Senzorski sloj se ponaša dvosmisleno: ne radi na vreme, ponekad morate da dodirnete taster ponovo.

Sa gornje strane je 3.5 mm audio priključak, a u dnu - glavni mikrofon i mikroUSB port. Sa leve strane ne postoje nikakvi elementi, dok su desno taster za uključivanje i kontrolu jačine zvuka. Oni su tanki, površinski reljefni (tanki poprečni žljeb). Korišćenje je relativno zgodno, mada mnogi više vole klasične lokacije ovih tastera: za kontrolu jačine zvuka na levoj strani, odnosno gore desno za uključivanje.

Sa zadnje strane uređaja nalaze se sočivo kamere, uokvireno metalnim prstenom, blic, drugi mikrofon i zvučnik.

Za otvaranje poklopca, potrebno je da zahvatite nečim žljeb u donjem desnom uglu. Ispod poklopca sa leve strane se nalaze dva slota tipa microSIM, iznad je slot memorijske kartice formata microSD.

Poređenje dimenzija:

Huawei i iPhone 5

Huawei i Nexus 5

Huawei i Nokia Lumia 1020

Ekran

Po savremenim standardima, dijagonala ekrana smart telefona Huawei Ascend G630 je standardna i iznosi 5 inča. Njegova fizička veličina je 62x110 mm. Rezolucija je takođe tipična za uređaje u cenovnom opsegu ovog modela- HD, odnosno 720x1280 piksela, dok je gustina - 293 piksela po inču. Sa ovom dijagonalom i rezolucijom slika izgleda dobro, bar je razlika u odnosu na FullHD minimalna. U takvim situacijama, važnu ulogu igra šablon slike na ekranu. Kada se model G630 nakrene dobijamo prosečan sled događaja IPS ekrana: slika je blago žuta u jednom uglu i snažno ljubičasta u drugom što je uobičajena pojava.

Pozadinsko osvetljenje matrice ekrana se podešava automatski ili ručno. Njegov nivo je nizak. Ako se nalazite u zatvorenom slika je dobra pri maksimalnoj osvetljenosti a na suncu je situacija mnogo gora. Začudo, ali u okviru jeftinijeg Huawei 3C modela slika da izgleda bolje. Ispod je poređenje dva modela (levo 3C, desno G630).

Uglovi gledanja

Bela

Crna

Kapacitivni sloj osetljiv na dodir podržava do 10 istovremenih pritisaka. Osetljivost je odlična.

Baterija

Uređaj koristi uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 2000 mAh. Prema zvaničnim podacima, telefon će raditi oko 10 sati razgovora i do 600 sati u standby režimu.

  • Gledanje 720p videa uz maksimalno osvetljenje uređaja će isprazniti uređaja za oko četiri sata.
  • Pretraživanje interneta korišćenjen Wi-Fi - oko 18 časova
  • Pretraživanje interneta korišćenjen 3G - oko 10 časova
  • Ukupno prosečno vreme rada uređaja je (3G, pozivi, sms, emails, twitter) - oko 15 časova.

Generalno, Huawei Ascend G630 je postigao normalne rezultate imajući u vidu mali kapacitet baterije. U testu Antutu je ostavrio 421 poen.

U podševanjima posotji nekoliko režima uštede energije:

  • Normal. maksimalni kapacitet
  • Smart. automatsko, smaopodešavaje radnog takta procesora i mreže u zavisnosti od opterećenja.
  • Energetsi efikasno. Ograničenej randog takta procesora i optimizacija mreže.

Ispod možete da vidite koji programi troše najviše energije. U meniju postoji nivo potrošnje energije i softvera i hardvera, preostalo vreme rada (pozivi, umrežavanje, video, čitanje knjiga, slušanje muzike ). Sve ovo, naravno je interesantno, ali racionalno bi bilo kada bi baterija na uređaju nudila više od 2000 mAh. Razlika između pomenutih režima postoji, ali dok vi razmišljate koji da koristite baterija se prazni.

Karakteristike povezivanja

Ova sekcija je jednostavna. Uređaj nudi podršku za dve SIM kartice, jedan slot radi samo u 2G, drugi - 2G / 3G. Tu je Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.0 + EDR, GPS / A-GPS. Uopšteno, sve funkcioniše standardno.

GPS osetljivost se čini slaba. Na primer, u blizini prozora jedinica jedva nađe par satelita za 1 minut, a na otvorenom prostoru - 5-6 za 40 sekundi.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 1GB sistemske memorije. Od ove količine korisniku je dostupno oko 300MB što po nama nije dovoljno. Mnogo memorije troše razne vrste podešavanja, usluga, widgeta. Kapacitet ugrađene flash memorije je 4 GB. Od te količine, oko 900 MB je za skladištenje i aplikacije. Ali računajte na 300-400 MB slobodnog prostora. U našem uzorku nije bilo podešavanja za transfer programa iz interne memorije na karticu. Dakle, nakon instalacije nekoliko aplikacija G630 ostaje bez memorije. Međutim, neke igre mogu da se instaliraju na microSD.

Kamera

U ovom modelu, dostupne su dve kamere: glavna 8 MP i kamera sa prednje strane rezolucije 1.3 MP. Ako je verovati zvaničnom sajtu kompanije Huawei, glavnu kameru karakteriše otvor blende - F2.0. Verovatno je da je to tačno. Ali zaključak je da ova jeftina jedinica, kreira fotografije veoma prosečnog kvaliteta: mnogo šuma, oštrina nije najbolja (ponekad zamućenje na ivicama), često odstupanje auto uravnoteženja belog. Jedina prednost - sposobnost da se podesi maksimalna ekspozicija (npr, 1/10 sekundi).

Minimalna brzina zatvarača - 1/5000, maksimalna - 1/10. Minimalna ISO - 100 maksimalna- 1500.

Prednja kamera snima fotografije normalnog kvaliteta. Prosečna oštrina.

Video jedinica snima u HD rezoluciji pri 30 fps (i glavna kamera i prednja). Opet krivimo Qualcomm: ne samo da nije povukao Snapdragon 200 FullHD, već i ako pomerite kameru će se pojaviti jaka zrnasta struktura.

EXIF-informacije

Interfejs

Gore levo - režimi kamere: normal, inteligent, decoration, HDR, panorama, metering, multirakurs effect, audio notes i audio (snima samo zvuk).

Podešavanja kamere:

  • Snimanje na dodir
  • Aktiviranje snimanja glasa
  • GPS tagovanje
  • Veličina fotografije
  • Tajmer
  • ISO
  • BB
  • Prilagođenje fotografije
  • Skladištenje

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: AVC, 6 Mbit / s
  • Rezolucija: 1280 x 720, 30 k / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primeri fotografija:

Primer fotografije nastale kamerom sa prednje strane:

Performanse i softverska platforma

Obično kada čitate o nekom uređaju i vidite da on koristi Qualcomm čipset to vam podiže raspoloženje, izgleda kao da imate u vašim rukama uređaj koji će biti najbrži. Međutim, tokom provere ispostavilo se da je unutar ovog modela najslabiji Snapdragon.

JOvo se desilo sa modelom Huawei G630. Ovaj model poseduje Qualcomm čipset MSM8212, procesor sa 4 jezgra koja rade na 1.2 GHz, izrađen u 45nm tehnologiji, sa Adreno 302 grafičkim procesorom. Sve u svemu, u pitanju je model pozicioniran negde između 8210 i 8225Q. Tako smo dobili HD - snimanje umesto FullHD, zamrzavanje u okviru menija, i u nekim aplikacijama. Ali mnoge igre rade bez problema, na primer, Dead Trigger 2 radi punom snagom. U stvari, Snadragon 200 je jedan od niza neuspešnih Qualcomm procesora. Gori je samo stari dual MediaTek.

Snici sa ekrana igre Dead Trigger 2:

Kratke informacije i testovi performansi (Quadrant Standart, AnTuTu Benchmark):

Ascend G630 smart telefon koristi Google Android verziju operativnog sistema 4.3, i vlasnički korisnički interfejs EmotionUI 2.0 Lite.

Multiedija

Umesto prilično u ranijim modelima redovne aplikacije za slušanje muzike kompanija je kod ovog modela počela da koristi standardni Android plejer. Jačina Handsfree zvučnika je relativno visoka, ali kvalitet je prosečan. Ako zatvorite otvor zvučnika, nivo jačine zvuka padne na nulu.

Nivo jačine zvuka je suviše visok, kvalitet je dobar: srednji tonovi su prijatni, visoki su blago prigušeni a niski izraženi. Ipak, ljubitelji muzike će savetovati da instalirate drugi muzički plejer, naravno, ako ne želite Google Music.

Uređaj poseduje FM radio. O njemu nema ništa da se kaže, sve uobičajeno. Radi samo sa slušalicama, koje će služiti kao antena.

Video plejer ne prepoznaje format MKV, iako je većina jeftinih smart telefona mogu da čitaju MTK format. FullHD fajlovi mogu da se reprodukuju, ali ako fajl ima veći bitrate od 10 Mbps on se neće moći reprodukovati.

Zaljučak

U našem subjektivnom mišljenju, Huawei Ascend G630 je malo precenjen. Verovatno je to zbog čipseta kompanije Qualcomm. Na primer, Huawei Honor 3C se prodaje za nešto manje novca, ali ima bolji ekran, bateriju većeg kapaciteta, manje seckanja interfejsa, i na kraju, izgleda zanimljivije.

Očigledne mane ovog modela ne postoje, ali isto tako ni prednosti. U svakom pogledu, u pitanju je osrednji smart telefon sa visokom cenom za ovaj brend.

Mnogi konkurenti se mogu navesti a glavni je Huawei Honor 3C. Još možete da obratite pažnju na Motorola Moto G, Sony Xperia SP, Sughscreen Spyder. Takođe možete da pogledate i Samsung Galaxy S III ili izabrati neki od mnogih drugih B- brendova, isključujući verziju Android 4.3.

Prednosti modela Huawei Ascend G630:

  • Dobra izrada
  • Matirana zadnja strana
  • Privačan dizajn
  • Tanko kućište
  • HD-rezolucija
  • IPS-matrica
  • Android 4.3

Nedostaci modela Huawei Honor 3X:

  • Mali kapacitet ugrađene baterije
  • Prosečan kvalitet IPS matrice ekrana
  • Prosečan kbalitet foto i video kamere
  • Previsoka cena

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.3
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 MHz), UMTS (900/2100 MHz)
  • Procesor: 4 core, 1200 MHz, Qualcomm Snapdragon MSM8212
  • Memorija: 1 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0), 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5 inča rezolucija 720x1280 piksela
  • Kamera: 8 MP autofokus (F2.0) + 1.3 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: akcelerometar, snezori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Litijum- Ion (Li-Ion) kapaciteta 2000 mAh
  • Dimenzije: 143x71.7x7.8 mm
  • Masa: 165 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024