Desire Eye 2014
2014. godina
5.2" LCD, 66.6% body
8% 801, Android 6.0.1 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
2400 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon HTC Desire Eye
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC Desire Eye. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC Desire Eye vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona HTC Desire EYE

Fotografije uživo

Karakteristike

  • Korišćeni materijali:plastika, staklo
  • Zaštita kućišta: IPx7
  • OS: Android 4.4, HTC Sense 6
  • Nreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE (nanoSIM)
  • Procesor: Quad 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 platforma (MSM8974AA)
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB memorije
  • Slot memorijske kartice: Da, microSD (podrška za kartice kapaciteta do 128 GB)
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n) Dual-Band, Bluetooth 4.0, microUSB konektor (USB 2.0, MHL, USB-OTG) za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice, NFC
  • Ekran: Super LCD3, dijagonala 5.2 ", rezolucija 1920x1080 piksela, sa automatskim podešavanjem nivoa pozadinskog osvetljenja, zaštitno staklo Gorilla Glass 3
  • Glavna kamera: 13 MP, sa autofoksuom i dual LED blicem, f/2.0, 20mm, video se snima u 1080p
  • Prednja kamera: 13 MP, sa autofoksuom i dual LED blicem, širokog ugla, video se snima u 1080p
  • Navigacija: GPS (podrška za A-GPS), Glonass
  • Dodaci: FM-radio, akcelerometar, senzori svetlosti i blizine
  • Baterija: 2400 mAh
  • Dimenzije: 151.7 x 73.8 x 8.5 mm
  • Masa: 154 grama

Tržište smart telefona je u dugom periodu stagnacije. Sve je moguće, proizvođači su već kopirali jedni druge, čak i je Apple poklekao pred trendom kreiranja ogromnih uređaja i obezbedio veliki iPhone 6 Plus. Nove ideje ne postoje, a ako se neka i pojavi, postoji mali rizik od njihovog prvog pojavljivanja na tržištu. Međutim, pokušaji postoje. Kineski Lenovo je odlučio da ubrza pristup segmentu masovnih uređaja kroz smart telefone, napravljene prema dizajnu višeslojnog bara (Vibe X2), južnokorejski Samsung pokušava da uvede visoke cene u segmentu ekonomskih modela sa svojim novim modelima A serije, LG je „izmislio“ tastere za regulaciju zvuka i uključivanje na zadnjoj strani uređaja i koristi ovu ideju u svojim novim uređajima sve smelije.

Tajvanski HTC, uzgred, jedan je od prvih proizvođača koji se otvorio prema eksperimentima, obzirom da se tehnologija UltraPixel, predstavljena u okviru glavnog modela, prvi put pojavila u jednom HTC telefonu početkom 2013, okviru smart telefona HTC One (E7). Šta će se desiti sa ovom tehnologijom nije jasno, ali je očigledno da HTC ne želi da ostane na jednom eksperimentu u momentu kada kriza ideja vlada na tržištu, tako kompanija isprobava nove ideje. Jedna od njih – su dva identična modula kamera smart telefona - glavna i prednja. Prvi uređaj koji nudi ove inovacije je HTC Desire EYE.

U ovom testu ćemo pokušati da dotaknemo sve glavne zanimljive detalje stvari u pogledu realizacije dve identične kamere Desire EYE modela kao i da kažemo o ovom uređaju nešto detaljnije.

Dizajn,, mateirali, kućište

Po dizajnu, novi EYE je sličan ostalim modelima u Desire liniji, posebno, podseća da Desire 816 i 820 – nudi isti oblik kućišta, približne lokacije elemenata i kombinaciju različitih boja plastike. Kompanija je za model EYE pripremila dve kolor šeme - belu sa crvenim i tamno plavu sa svetlo plavim detaljima. Druga opcija nam se više dopada, ali ni prva nije ništa lošija. Vrhunac dizajna je kombinacija dve boje - bela osnova uz na primer, crveni okvir - to je veoma lepo i istovremeno mirno rešenje, aparat u takvom koloritu ne izgleda previše svetao ili sjajan.

Glavni materijal kućišta je glatka plastika prijatna na dodir. Korišćenje polikarbonata za izradu kućišta smart telefona je odličan izbor – telefon ne klizi u rukama, ali nema ni škriputavih zvukova. Bela varijanta se naravno lako prlja, ali tragovi habanja nisu primetni i lako je očistiti kućište koristeći samo tkaninu. Sa druge strane, ako ne želite da provodite vreme u čišćenju površine kućišta odaberite drugu varijantu na kojoj otisci prstiju su gotovo nevidljivi.

Izrada

Smart telefon je napravljen u formi unibody kućišta bez uklonivih komponenti (osim fijoke nanoSIM kartice i memorijske kartice) tako da nemamo žalbi na kvalitet izrade. Nema pomeranja i škriputavih delova, pojedinačni elementi nemaju zazora između sebe.

Kućište je sertifikovano da nudi stepen zaštite IPX7 – što znači da je uređaj otporan na prašinu i vlagu, a može da izdrži potapanje u vodu do dubine od ne više od jednog metra (30 minuta).

Dimenzije

Što se tiče pitanja da li je ovaj model kompaktan u okviru Desire serije, ako govorimo o najnovijim modelima, HTC Desire EYE - nije izuzetak. Uređaj je opremljen ekranom dijagonale 5.2 inča, dok je po dimenzijama znatno veći od LG G3 ( 5.5 inča), odnosno samo malo veći od HTC One (M8) koji ima ekran od 5 inča. Smart telefon je širok i visok, i svakako ne najtanji na tržištu.

Uporedite različite dimenzije smart telefona sa 5 -5.5 inčnim ekranima, tako da možte a procenite dimenzije modela HTC Desire EYE (uređaji su poređani po opadajućem redosledu):

  • Lenovo Vibe Z2 Pro (6 inča) - 156 x 81 x 7.7 mm, 179 grama
  • OnePlus One (5.5 inča) - 153 x 76 x 9 mm 162 grama
  • HTC Desire EYE - 151.7 x 73.8 x 8.5 mm, 154 grama
  • LG G3 (5.5 inča) - 146.3 x 74.6 x 8.9 mm, 149 grama
  • HTC One (M8) (5 inča) - 146.4 x 70.6 x 9.4 mm, 160 grama
  • Samsung Galaxy S5 (5.1 inča) - 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 grama
  • Apple iPhone 5S - 123.8 x 58.6 x 7.6 mm, 112 grama

Kao što vidite, veličina HTC Desire EYE modela je bliska veličini One Plus One sa ekranom 5.5 inča i lako prevazilazi LG G3 iste dijagonale ekrana. Ipak, poznato je da modeli kompanije HTC nisu kompaktni - (ali imaju drugih prednosti – glasne zvučnike, na primer).

Poređenje sa modelom Meizu MX4

Poređenje sa modelom LG G3

Poređenje sa modelom HTC One (M8)

U ruci smart telefon se može posmatrati prema veličini šake onoga ko koristi telefon. Ako imate veliku ruku, uređaj će u njoj stajati sasvim udobno, ako ne – jednostavno neće. Važno je napomenuti da oblik kućišta karakterišu glatke površine pa je lakše držati veliki uređaj u ruci.

Kontrole

U okviru modela HTC Desire EYE nema bloka tastera osetljivih na dodir već samo tasteri na ekranu: „Back“, „Home“ i „Latest Applications“. Samo taster Home ima dvosturku funkciju. Pored glanvog zadatka vraćanja na početni ekran pritiskom sa zadržavanjem ovog tastera možete pozvati servis Google Now. Ako dodirnete bilo koji od ovih tastera uređaj zavibrira nežno.

Taster za uključenje je sa desne strane, i to je odlično: nema potrebe da dosežete gorni kraj uređaja da biste ga uključili ili isključili. Međutim, možete da uključite uređaj bez da dodirnete taster za uključivanje - dvosturkim dodirom ekrana, kao kod HTC One (M8). Ovaj model ima sve uobičajene funckije koje nudi Motion Launch kod starijeg modela. Osnovna karakteristika Motion Launch su različiti načini za otključavanje ekrana bez tastera za uključivanje. Dvaput dodirnite ekran i on će se zaključati, prevlačenjem prsta sa leva na desno se aktivira - BlinkFeed ekran sa desna na levo vraćanje na glavni ekran, od vrha do dna aktiviranje glasovnih kontrola, odozdo na gore – vraćanje na ekran gde ste bili kada ste zaključali uređaj (igra, aplikacija, meni, neki program koji je bio aktiviran i tako dalje). Sve ove akcije se najbolje izvode kada uređaj držite u ruci u vertikalnoj orijentaciji, mada ako ga okrenete u portrait orjentaciju ove opcije će takođe raditi, mada ne tako jasno (sve osim dvostrukog dodira radi dobro). Još jedna zgodna karakteristika – uključivanje kamere iz zaključanog stanja - dovoljno da se uređaj okrene u landscape orjentaciju i pritisne bilo koji taster za regulaciju jačine zvuka.

Da, u okviru HTC Desire EYE, pored tastera za uključivanje, na desnoj strani su i tasteri za regulaciju jačine zvuka i taster kamere koji omogućava da korisnik lagano fokusira i pritisne taster do kraja za okidanje. Iskreno, u poslednih par godina od kako su tasteri kamere najčešće softverski izgubili smo osećaj za hardverske tastere ovakve implementacije. Ali ipak dobro da je proizvođač dodao ovakav taster. U svakom slučaju, ne smeta.

Na levoj ivici raspoređeni su nosači za nanoSIM karticu i memorijsku karticu microSD. Oba nosača su sa gumiranim zatvaračima za zaštitu od vlage. Da biste uklonili nosač, dovoljno da zavučete nokat ili neki oštar predmet.

Na donjem kraju kućišta nalaze se microUSB utičnica i otvor mikrofona. Ali 3.5mm mini priključak za slušalice i handsfree ponovo su prebačeni na gornji kraj, nažalost. Zašto nažalost? Činjenica je da ako slušate muziku na svom smart telefonu i nosite ga u džepu svojih pantalona, farmerki ili čak jakne, stavićete uređaj na najadekvatniji način u džep naniže. Tako, da kada izvlačite uređaj morate da pazite da ne izvučete kabl slušalica. Kod HTC One (M8) 3.5 mm mini-utičnica se nalazi sa donje strane što je veoma dobro. Kod modela HTC Desire EYE morate da pazite na kabl. Razumeli bismo lokacije mini-priključka na tako nezgodnom mestu, da je EYE model kompaktan. Jer onda bi bilo lako objašnjenje - inženjeri radi uštede prostora stavljaju 3.5 mm priključak gde god mogu. Ali ovo je ogroman uređaj i ne možemo da verujemo da mini-utičnica nije mogla da postavi sa donje strane.

Na prednjoj strani gore i dole su zvučnici koji su jedva vidljivi zbog fino orebrenih žlebova koji su neposredno iznad i ispod zaštitnog stakla ekrana. Ali uprkos ovom detalju zvučnici zvuče odlično kod ovog smart telefona velikog ekrana: glasno, sočno, i sa niskim frekvencijama, kao kod HTC One (M8).

Nedostatak uskih žlebova zvučnika je to što se u njima stalno skuplja prašina. Ako ne čistite zvučnike u njima će se skupiti prašina koja će umanjiti performanse zvučnika.

Konačno, iznad ekrana je sočivo 13 MP kamere i dual LED blic, senzori blizine i ambijentalnog osvetljenja kao i svetlosni indikator.

Ekran

Smart telefon koristi IPS ekran, veličina ekrana je 5.2 inča, rezolucija 1920x1080 piksela (FullHD), gustina ekrana - 424 ppi. Za većinu karakteristika ekran se pokazuje potpuno isto kao i kod ostalih vrhunskih smart telefona.

Ekran karakterišu maksimalni uglovi gledanja - pod bilo kojim uglom slika nije iskrivljena. Postoji dobra rezerva jačine osvetljenja, pod sunčevim zracima ekran ostaje čitljiv. Reprodukcija boja je bliska prirodnim bojama pri čemu su one umereno zasićene i sočne ali ne sa preteranim kontrastom.

Automatska kontrola osvetljenosti radi ispravno u većini situacija.

Kamera

Glavna karakteristika uređaja, i uopšte jedna od novih karakteristika za smart telefone koja je dostupna u HTC Desire EYE su dve identične kamere, glavna i prednja. Krenućemo od glavne. Rezolucija je 13 MP, poseduje BSI - senzor, 28mm, f / 2.0, Dual LED blic, video snimanje u FullHD i ubrzano snimanje u FullHD.

Tradicionalno, HTC nudi različite režime snimanja, uključujući onaj koji je predstavljen na HTC One (M8), potpuno manuelne izrade fotografije, sa mogućnošću da se podesi okidanje, ISO i podesite udaljenost fokusa.

Nećemo navoditi pojedinačne postavke podešavanja i opseg ISO, jer smo upoznati sa onim što 13 MP kamera nudi već prelazimo pravo na slike.

Pri jakom suncu HTC Desire EYE snima dobre fotografije za naš ukus. Naravno, ovo nije vrhunski uređaj, već više srednjeg opsega, ali kvalitet je prihvatljiv za HTC, pogotovo ako se sećate stava kompanije u dužem vremenskom periodu pri kojem kamera nije bila na prvom mestu na listi prioriteta i tek je HTC One (M8) promenio ovaj stav, doduše samo delimično.

Macro je odličan čak iako snimate u zatvorenom.

Kada snimate noću primetićete značajno velike količine šuma i nedostatka oštrine. Ovaj problem nije nešto karakteristično za Desire EYE, već karakteristika većine smart telefona kompanije HTC, pri čemu su slike na nivou mnogih drugih modela, ali ne i modela Samsung Galaxy Note 4, iPhone 6 Plus i Vivo Xshot.

HDR režim funkcioniše dobro, ali rezultujuće slike su malo blede, po našem mišljenju. U nekim uređajima HDR je implementiran bolje.

Video snimanje. Video se snima u standardnom režimu pri maksimalnoj rezoluciji 1920x1080 piksela, Brzina snimanja je 30 kadrova u sekundi (varijabilno) Bitrate je 20 Mbps, snimanje zvuka se vrši u stereo režimu, kvalitet snimanja 192 Kbps. Tokom snimanja, možete ručno promeniti pozicije fokusa a kamere imaju i AF praćenje.

Pored standardnog režima je i režim brzog snimanja. Ispod ćete naći primere video snimaka.

Prednja kamera u okviru modela HTC Desire EYE takođe snima u 13 MP rezoluciji, poseduje BSI - senzor, širokougaoni objektiv 22mm, f / 2.2 i AF kao i glavni modul. Ovde takođe postoji dual LED blic. Generalno, glavna i prednja kamera su sa sličnim karakteristikama. Za razliku od većine smart telefona, gde je prednji modul jeftin i jednostavan, kod modela Desire EYE u pitanju je ista kamera kao i ona glavna.

Želimo da kažemo nešto o dizajnu prednjeg modula, pre nego što pređemo na raspravu o kvalitetu slike. Jasno je da širokougaona 13 MP kamera sa BSI - baziranim senzorom ne može da se sakrije na prednjem panelu, ali u isto vreme, nije baš jasno zašto je proizvođač upotrebio crni okvir oko modula i vizuelno ga istakao? Po našem mišljenju, HTC može vrlo dobro da sakrije prednju kameru, tako da ona izgleda jedva primetna. Umesto toga u pitanju je najviše primetna prednja kamera kod smart telefona kao da je želja kompanije bila da to bude očigledno.

Pri snimanju autoportreta, možete izabrati nekoliko režima, uključujući i istovremeno snimanja prednjom i glavnom kamerom.

Dostupan je režim „Kiosk“, gde kreirate seriju od četiri autoportreta, a zatim lepite slike u jedan okvir, kvadratnog, pravougaonog oblika ili izduženog po širini. Sviđa nam se ovaj režim, izgleda vrlo otmeno, naizgled nije ništa posebno, ali da se malo zabavimo i kreiramo niz fotografija, sasvim je odgovarajući.

Konačno, možete jednostavno napraviti autoportrete, bez primene efekata ili da poboljšate svoju kožu lica primenom efekta „quick make up“. Ispod možete videti fotografije bez i sa efektima.

Kada snimate sebe i druge prednjom kamerom u prostoriji bez dovoljno osvetljenja, razlika između 13MP prednje kamere modela HTC Desire EYE i drugih uređaja je primetna, ali ne previše, po našem mišljenju. U svim slučajevima, slike nisu najboljeg kvaliteta, i viša rezolucija i prisustvo AF nije mnogo pomoglo.

Ali kada snimate na ulici, posebno tokom sunčanog dana, razlika je vidljiva odmah. U ovom slučaju, prednja kamera HTC Desire EYE omogućava vam da kreirate odlične slike po kvalitetu, ne mučite sa pokušajima da sebe snimate glavnom kamerom pri čemu ne vidite sebe u ekranu već to radite nasumično.

Čak i kada snimate možete primeniti na zanimljivu karakteristiku preklapanja slike jedne osobe sa slikom druge osobe. Autoportret možete da kombinujete uz bilo koje drugo lice sa slike (ovo može biti bilo ko, uključujući slike sa interneta) i dobiti neku vrstu miksa što ponekad izgleda smešno. Takođe je moguće istovremeno snimanje glavnom i prednjom kamerom, ali iskreno ne možemo da smislimo pravu primenu ove funkcije.

Da rezimiramo kameru. Ako često snimate sebe i svoje drugove smart telefonom, često fotografišete, HTC Desire EYE definitivno vredi razmotriti kao opciju za sledeći uređaj koji ćete kupiti. Prednja kamera je najbolja trenutno na tržištu i nadmeće se u tom pogledu sa kamerom koju nudi kineski OPPO sa rotirajućim modulom kamere.

Trajanje baterije

Smart telefon koristi neuklonivu Li-Pol bateriju kapaciteta 2400mAh. Prilikom testiranja HTC DEsire EYE je radio 20 časova. Opterećenje podrazumeva 40-60 minuta razgovora, 10-20 tekstualnih poruka, e – mail, Gmail poštu, režim push mail poruka, 3-4 sata slušanja muzike i oko 1-2 sati aktivnog korišćenja mobilnog interneta (Instagram, Twitter, Facebook, pretraživač ). U principu, vreme rada HTC Desire EYE je slično kao kod One M(, možda malo inferiornije, ali samo malo.

Smart telefon ima režim uštede energije, koji kada uključite može da sačuvate trajanje baterije smanjivanjem osvetljenosti ekrana, onemogućavanjem vibracije.

Takođe, postoji i režim maksimalne uštede energije. U ovom režimu, procesor radi na nižoj frekvenciji, većina senzora i aktuatora je diskonektovana, kada je ekran isključen ne emituju se podaci, vibracija je isključena i smanjena je osvetljenost ekrana. Ali što je najvažnije, ovaj režim omogućava da ograničite set aplikacija na telefon, e-mail (samo podešenog preko klijenta kompanije), poruke, kalendar i kalkulator. Pokretanje drugih programa ili dodavanje na listu dozvoljenih za rad u ovom režimu nije moguće.

Platforma, memorija

Desire EYE je baziran na najnovijoj Qualcomm Snapdragon 801 platformi sa četvorojezgarnim 2.3GHz procesorom i Adreno 330 grafičkim podsistemom. HTC DEsire EYE poseduje 2GB RAM-a i 16 interne memorije za skladištenje korisničkih podataka. Uprkos tome što količina memorije može da zvuči neadekvatna slot kartice obećava da nećete ostati bez memorije naročito imajući u vidu da uređaj podržava kartice kapaciteta do 128GB.

Uređaj je veoma brz, nemamo ništa da dodamo: nema kašnjenja, nema odlaganja, nema sporog iscrtavanja animacija, nema kočenja interfejsa. Uporedite glatkoću rada interfejsa novog HTC DEsire EYE sa HTC One (M8) i uvidećete da je otprilike na istom nivou.

Ispod su screenshotovi novog HTC Desire EYE modela u testu Antutu Benchmark X.

Svi zahtevni programi koji zahtevaju moćne hardverske komponente smart telefona sa ovim uređajem rade glatko, bez ikakvih problema. Teškoća sa video reprodukcijom takođe nema, ako govorimo o brzini. Jedini problem koji smo imali je nedostatak zvuka na nekim test klipovima kada je korišćen standardni plejer. Ovaj problem je rešen instaliranjem MX Player-a ili Dice Player-a.

Povezivanje

Smart telefon radi u sledećim mrežama GSM (850/900/1800/1900), HSPA + (850/900/2100) i LTE (3,7,8,20). Uključivanje i isključivanje se može podesiti preko interfejsa ili se dodati na početnom ekranu preko widgeta koje možete pronaći bez da gledate u ekran što je opet veoma jednostavno.

Za PC sinhronizaciju telefon koristi microUSB kabl koji se isporučuje u prodajnom pakovanju. MicroUSB konektor u okviru HTC Desire EYE uređaja podržava USB on-The-Go (USB OTG) tako da se smart telefon može povezati korišćenjem flash drive-ova i drugih skladištenih uređaja.

Bluetooth. Ugrađeni Bluetooth 4.0 sa A2DP i apt-x.

Wi-Fi (802.11a / b / g / n).U okviru modela HTC Desire EYE koristi se dual-band WI-FI modul. U podešavanjima možete odabrati frekventne opsege WiFi modula:auto, 5 GHz i 2.4 GHz. Rad sa Wi-Fi modulom ne izaziva nikakve probleme. Smart telefon možete konfigurisati za Wi-Fi prenos u sleep režimu korišćenjem samo statičke IP adrese kada se povežete i dodajući sigurnosne sertifikate. Prilikom korišćenja Wi-Fi, smart telefon se gotovo ne zagreva uopšte.

Wi-Fi router. Smart telefon može deliti 2G/3G/4G internet konekciju sa Wi-Fi. Radi na sledeći način: u okviru podešavanja bežičnog interfejsa odaberite Wi-Fi opciju koja aktivira odgovarajuća podešavanja da se odabere naziv mreže i lozinka (WPA2). Pored toga, možete podesiti maksimalni broj konekcija za smart telefon (1 do 8) ili posebno odabriti ili odbaciti svaku novu konekciju. Možete da iskoristite uređaj da biste se povezali sa internetom ako koristite laptop, drugi smart telefon ili tablet.

DLNA. Smart telefon podržava DLNA, tako da ukoliko je vaš kućni media server DLNA usaglašen, onda možete ovaj uređaj koristiti za povezivanje sa drugim uređajima, pa tako gledati video ili puštati zvuk direktno na vašem TV-u.

NFC. Kao i prethodni modeli i HTC DEsire EYE podržava NFC. Ovaj modul se koristi za brzo pvoezivanje msart telefona sa bežičnom Bluetooth opremom ili za proveru različitih podataka u okviru omogućenih servisa.

Navigacija

Smart telefon poseduje podršku za GPS/Glonass. Nakon inicijalnog povezivanja nije trebalo više od 5 do 15 sekundi. Uređaj poseduje ugrađeni Google Maps i Google Navigation softver.

Case HTC Dot View

Kao i kod glanvog modela HTC One (M8) i za HTC Desire EYE je dostupna posebna futrola Dot View. Po izgledu u pitanju je obična plastična futrola u formatu knjige sa perforiranom poklopcem. Sve karakteristike ove opcije su detaljno opisane u članku modela HTC One M8

Zajedno sa novim ažuriranjem softvera za HTC smart telefon, tu je i poboljšanje softvera Dot View. Sada postoji unapred definisani i korisnički definisani screen saver, mogućnost da se vide obaveštenja programa trećih strana na poklopcu ovog elementa. Reklo bi se da je kompanija prepoznala uspešnu ideju i razvija i unapređuje je, mislimo u pravom smeru.

Pre-instalirani softver, HTC Sense 6

Postoji detaljan prikaz HTC Sense 6 korisničkog intefejsa koji se koristi u novim i aktuelnim smart telefonima kompanije HTC u posebnom članku. Nećemo kopirati ceo tekst ovde, pa predlažemo da jednostavno, ako ste zainteresovani za mogućnosti interfejsa uređaja kompanije HTC pogledate članak sami.

Nema radikalne razlike u smislu verzije 6 interfejsa kod modela Desire EYE. Sve je uredno, udobno za korišćenje i gotovo bez nepotrebnih detalja i problema.

Zaključak

Na kvalitet prijema signala u dve nedelje upotrebe novog HTC Desire EYE kao glavnog telefona nismo imali nikakvih pritužbi. Uređaj dobro prima signal mreže, zvuk u slušalici je čist, bez zviždanja i spoljašnje buke, iako sa malom, ali ipak rezervom jačine zvuka. Vibracija je jaka, uprkos veličini i težini uređaja, u većini situacija. Dinamika zvuka je iznad proseka.

Cena po kojoj je ovaj model namenjen da se prodaje je dosta visoka, ali za HTC uređaje to je već poznata situacija. Istovremeno, Desire EYE je jeftiniji od vodećeg One (M8) i prodaje se za isti novac kao i HTC One (E8) sa dve SIM kartice, plastičnim kućištem i 13MP kamerom umesto Ultrapixsel tehnologije. Za one koji ne vole M8 UltraPixel i smatraju ga skupim, HTC je spremio E8 sa matiranom plastikom i 13MP. Desire EYE nudi malo veći ekran i ima dva 13MP modula za ljude koji vole slikanje samih sebe - ali ciljna publika ovog smart telefona je prvobitno trebalo da budu fanovi selfija.

Kada smo prvi put videli HTC Desire EYE bili smo da budemo iskreni razočarani. Činilo nam se da je u pitanju ogromni plastični telefon i čak ni dva 13MP modula nisu bila ono što želite od kompanije HTC. Sada, posle nekoliko meseci i skoro mesec dana od kada smo počeli da koristimo Desire EYE, naše mišljenje se ozbiljno promenilo. I dalje postoje korisnici za koje lično, ovaj smart telefon nije odgovarajući i nije potreban, ali inače smo promenili svoj stav o ovom modelu a poenta je verovatno u konačnoj verziji uređaja. Konačna verzija Desire EYE je veoma dobar smart telefon sa odličnim hardverom u vodootpornom kućištu, sa ekranom dobrog kvaliteta, super zvukom iz zvučnika, i udobnim Sense interfejsom.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024