Leon H320 2015
2015. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon LG Leon H320
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG Leon H320. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG Leon H320 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:

Pregled smart telefona LG Leon (H324)

Karakteristike

  • Materijal kućišta: plastika
  • Operativni sistem: Google Android 5.0
  • Mreže: Dve SIM kartice, 2G / 3G
  • Procesor 4 jezgra, 1300 MHz, MediaTek MT6582
  • RAM: 768 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.1, slot microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak
  • Ekran: kapacitivni, IPS, 4.5 inča sa rezolucijom 854x480 piksela
  • Kamera: 5 MP autofokus + 0.3MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: akcelerometar, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, kapacitet od 1900 mAh
  • Dimenzije: 129x64x10.9mm
  • Masa: 135 g

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Mrežni adapter
  • USB-kabl
  • Garancija

Uvod

Na godišnjoj međunarodnoj izložbi WMC, južnokorejska kompanija LG Electronics je predstavila tri jeftina smart telefona bazirana na operativnom sistemu Android. Uređaji su nazvani Magna, Spirit i Leon. Testiranje prva dva uređaja je urađeno odjednom, zato što se malo razlikuju jedan od drugog. Naravno, trebalo je da Leon bude uključen u test, ali u to vreme nije bio dostupan za testiranje.

Kakav je model Leon? Reč je o jeftinom modelu koji koristi novu verziju sistema - Lollipop. Opremljen je najčešće korišćenim jeftinim MediaTek čipsetom, poseduje manje od 1 GB RAM-a, baterija i kamera je prosečni.

Ko će da kupi ovaj telefon? Pre svega, oni za koje je važan brend i koji definitivno imaju ograničenje budžeta dok specifikacije uređaja nisu toliko bitne. Reč je o modelu kakav mnogi žele: lep smart telefon za razgovore, društvene mreže i internet.

Dizajn, veličina, kontrole

Uređaji LG Spirit, Magna i Leon su slični u smislu ne samo parametara, već i izgleda: blago ovalnog oblika gornjih i donjih ivica, zaobljene zadnje strane, plastičnog kućišta i obavezno prisustvo dva mehanička tastera za podešavanje jačine zvuka i tastera za uključivanje na zadnjoj strani uređaja. To jest, proizvođač je za ova tri modela samo menjao veličinu uređaja zbog činjenice da koriste različite dijagonale ekrana. Odluka koji izabrati je relativno teška: jeftini Leon, ili skuplji Spirit ili Magna.

Dimenzije modela Leon su 129x64x10.9 mm. Kao i uvek, aparat nije baš tanak, iako je baterija kapaciteta 1900 mAh. Programeri kompanije LG kao da ne znaju da naprave manji uređaj. Stari L7 Dual sa baterijom od 2460mAh ima debljinu od 9,7 mm, nedavno testirani LG L Bello sa baterijom od 2540mAh je debljine 10,7 mm. Pitanje: Kako uspevaju da načine uređaj debljim sa nižim kapacitetom baterije?

U ruci Leon savršeno udobno stoji zbog ergonomskog dizajna poklopca. Uređaj je definitivno za one koji žele mali uređaj samo kada bi i debljina bila manja reda veličine 7 - 8 mm.

LG Leon se prodaje u tri boje: zlata, beloj i sivoj (zvanično nazvana „Titan“). Na našem testu je glamurozna verzija u boji zlata. Uređaj izgleda vrlo dobro: prednja strana je u boji zlata, bočne i donja ivica su tamnije, utičnica u boji zlata. Površina je matirana, ali malo gruba na dodir, primenjeni su mali uzdužni rezovi (poput brušenog metala). Vremenom, površina će postati glatka. Kvalitet izrade je odličan, nema nikakvih primedbi: nema zazora i škriputavih zvukova, zadnja strana se ne savija ka bateriji.

Oleofobski premaz na ekranu je prisutan. Nije kvalitetan, ali je opet puno bolje nego potpuno bez njega kao kod LG G2 Mini: skup aparat, a tako važan deo nema. Prst preko ekrana modela Leon klizi dobro.

U gornjoj zoni u sredini je zvučnik za prenos glasa. Njegov obim je nešto iznad proseka, sagovornik se čuje jasno i glasno, niske i visoke frekvencije su prisutne. Desno od zvučnika je senzor blizine i prednja kamera. Na senzoru osvetljenja LG je odlučio da uštedi što je nedostatak ovog uređaja, već se ono podešava manuelno što nije prvi put kod LG uređaja.

Pored tastera na ekranu ispod ekrana je samo još logo kompanije.

Na donjem kraju je microUSB port i mikrofon dok se na vrhu nalaze drugi mikrofon i 3,5 mm audio izlaz za slušalice. Levo i desno tradicionalno nema elemenata. Sa zadnje strane su sočivo kamere, blic, zvučnik, i taster za uključivanje okružen dva mehanička tastera za regulaciju jačine zvuka. Taster je boje srebra, blago ispupčen, ima koncentrični usek.

Poklopac baterije se uklanja pomoću žljeba pored microUSB konektora. Ispod poklopca sa donje desne strane su slot microSD kartice, ispod baterije levo SIM 2, desno SIM1.

LG Leon i LG G4

LG Leon i Nokia 1020

LG Leon i Meizu M1 Note

LG Leon i Highscreen Power Five

LG Leon i Apple iPhone 5

Ekran

Veličina ekrana LG leon modela je 4.5 inča. Fizička veličina ekrana je 55.5x98mm, okvir na vrhu je 13.5 mm, dole - 17 mm desno i levo 4,5 mm. Postoji antirefleksivni premaz, koji je prilično efikasan.

Rezolucija ekrana modela LG Leon je FWVGA, tj 480x854 piksela, odnos stranica je 16:9, gustina - 217 piksela po inču. Matrica je IPS bez vazdušnog međuprostora.

Maksimalna jačina osvetljena bele boje je 276 cd / m2, maksimalna vrednost crne je 0.34 cd/m2. Odnos kontrasta 800: 1.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - ponašanje ekrana. Možete videti da smo direktno ispod ciljne krive, što znači da je za svaku vrednost između 45 i 97, slika tamna.

Prosečna vrednost opsega - 2.

Gledajući nivo na grafikonu, postoji jasan višak plave odnosno i pri minimalnom osvetljenju plave ima mnogo.

Temperatura se ne menja i iznosi oko 7700 K kroz kompletan opseg jačine osvetljenja.

Sudeći po dijagramu, podaci ne prelaze trougao sRGB. Zelena i crvena boja imaju negativne vrednosti.

Praktično sve tačke se nalaze izvan opsega sive DeltaE = 10, što ukazuje da će sive boje biti drugih nijansi.

Uglovi gledanja su maksimalni, pod određenim naginjanjem možete primetiti da slika postaje ljubičasto žute nijanse, kao i pri vrlo smanjenom osvetljenju.

Bez ulaženja u detalje reći ćemo da nam se ekran ne dopada i da bi nam se više svidelo jače osvetljenje, bogatije boje. Međutim, za novac koji je potrebno izdvojiti ekran je normalan.

Uglovi vidljivosti

Osvetljenje

Na svetlosti

Podešavanja

Dvostruki dodir na ekran aktivira pozadinsko osvetljenje.

Baterija

Smart telefon ima prenosivu Li-Ion bateriju. Kapacitet baterije je 1900 mAh. Zvanični podaci u ovom momentu nisu dostupni.

Uprkos malom kapacitetu baterije Leon radi više ili manje normalno: oko 12 sati u normalnom režimu (nekoliko poziva, Wi-Fi, i tako dalje). Mislimo da je razlog za to slabo osvetljenje ekrana, stari čipset, optimizovana verzija operativnog sistema. Video reprodukcija je moguća u trajanju oko 6 sati uz maksimalno osvetljenje, u režimu samo korišćenja telefona uređaj radi par dana (svaki dan 4 sata razgovora). Međutim, u aktivnom režimu korišćenja LG Leon može da ponudi maksimalno 5-6 sati rada.

Povezivanje

Uređaj radi u mrežama 2G/3G (GSM 900/1800 MHz) i WCDMA (900/2100 MHz). Prebacivanje između SIM kartica možete izvesti koristeći poseban taster.

Nema NFC čipa, OTG režim ne funkcioniše. Sve ostalo je standardno za sve Android smart telefone: GPS, Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.1, USB 2.0.

Memorija i memorijska kartica

U ovom slučaju, proizvođač je opet štedeo i ugradio samo 768 MB RAM-a. Iskreno, čak i u najjeftinijim savremenim uređajima se već dugo koristi 1 GB. Kapacitet ugrađene memorije je 4 GB od čega je dostupno pola gigabajta. Postoji slot za memorijsku karticu, maksimalni kapacitet je 32 GB.

Kamere

Tradicionalno dostupna su dva modula kamere: 5 MP (otvor blende F2.7) i 0.3 MP (otvor blende F3). Blic je simplex.

Kvalitet fotografija je pristojan pri dnevnom svetlu. Nažalost čim se koristi veštačko svetlo ili je sumrak, fotografije postaju beskorisne, detalji su jako loši, balans bele boje "lebdi". Stvar donekle izvlači samo brz i precizan fokus.

Prednja kamera je stvarno loša. Video se snima u rezoluciji 640x480 piksela.

Video kamera snima u rezoluciji FullHD pri 30 F / S. Prosečan kvalitet, zvuk je mono.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Primer video klipa (MP4, 75 MB) >>>

Performanse

Model LG Leon je opremljen sa čipom tajvanske firme MediaTek MT6582, starim dve godine. Procesor je ARM Cortex-A7 građen korišćenjem 28nm tehnologije, poseduje 4 jezgra koja rade na 1,3 GHz. Kao grafički procesor služi dual ARM Mali-400 MP2.

Interfejs radi bez problema, i to je važno za ovakav uređaj. Drugo pitanje je da li uređaj ima dovoljno memorije za aplikacije. Memorija se stalno prazni, ali može doći do usporenja. U najboljem slučaju sve treba držati na srednjim postavkama.

Kratke informacije o uređaju

Testovi

Softverska platforma

Nove funkcije uz relativno noviju verziju operativnog sistema - Android 5.0,su odlična stvar za relativno jeftin uređaj. Korisnički interfejs je brendirana varijanta kompanije LG. Ona je pomalo umanjene funkcionalnosti u odnosu na UI, na primer kod modela LG G3 ili LG G4. Glavna karakteristika: Double Tap za otključavanje uređaja, gestove, funkcija Knock Code (otključavanje ekrana koristeći ekran osetljiv na dodir u određenoj tački), mogućnost promene lokacije tastera na ekranu.

Multimedija

Glavni zvučnik je visoke jačine, obim zvučnika je dobar, svidelo nam se. Ako ga prekrijete rukom ili bilo kojim objektom, obim se smanjuje skoro na nulu.

Muzički plejer je standardan za LG. Nažalost, ne postoji ekvilajzer. Zvuk je prijatno iznenađenje: glasan, jasan, snažan bas.

Radio je plus ovog uređaja

LG Leon nikakvih problema sa čitanjem FullHD videa u različitim formatima na brzinama do 40 Mbit / s.

Zaključak

Ako ste u potrazi za visoko kvalitetnim smart telefonom A-brenda, savetujemo vam da razmotrite ovaj model: karakterišu ga prijatan izgled, ergonomski dizajn, dobro vreme trajanja baterije, odličan zvuk sa slušalica, dobar auto-fokus kamere.

Međutim, postoje nedostaci, oni nisu kritični, međutim, treba da obratite pažnju na njih: niska jačina osvetljenosti, reprodukcija boja je osrednja, loša kamera, malo RAM-a i ugrađene memorije. U principu, kao i uvek, sa kupovinom ovakvih uređaja moraju se praviti kompromisi.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024