X8 2018
2018. godina
6.2" LCD, 86.5% body
22% 710, Android 8
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
3210 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 20MP
 
 
Test mobilni telefon Meizu X8
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu X8. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu X8 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Meizu X8

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter 5-9V / 2A
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 151 x 74 x 7.8 mm, 160 grama
Materijali kućišta Metal, staklo
Ekran 6.15 inča, 2220x1080 piksela (FullHD +), IPS LCD, odnos stranica 18.5: 9; zauzima 89.6% prednje površine; 440 cd / m2 osvetljenost i 800: 1 odnos kontrasta
Operativni sistem Google Android 8.1 i Flyme 7
Platforma Qualcomm Snapdragon 710, 8 jezgara radnog takta 2.2 GHz, 10-nm FinFet proces, Adreno 616 grafika
Memorija 4 GB LPDDR4X RAM, 64 GB interne memorije, nema slot microSD memorijske kartice
Bežični interfejsi Wi-Fi ac / b / g / n / 2.4 / 5 GHz, Bluetooth 5.0 BLE
Mreže 2G: B2, B3, B5, B8 3G: B1, B2, B4, B5, B8 4G CAT 6 (B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20) Dual nano SIM kartice
Navigacija GPS, GLONASS i BeiDou
Senzori i konektori Osvetljenja, blizine, akcelerometar, skener otiska prsta, USB-C, 3.5 mm
Glavna kamera 12 + 5 MP (Sony IMX362 / Samsung 2L7), f / 1.9, 26 mm fžižna daljina
Prednja kamera 20 MP, f / 2.0, 24 mm žižna daljina
Baterija Li-Ion 3210 mAh, adapter 12V / 2A; 1 jedan sat i 15 minuta do 100%
Boje Crna, bela, plava i plavo ljubičasta varijanta

Uvod

Kompanija Meizu je odavno napustila liniju MX pametnih telefona u korist X linije. U ovom trenutku, novi model nazvan X8 je iznad Note 8, ali ispod Meizu 16th uređaja i pozicioniran je kao najpristupačniji pametni telefon baziran na Qualcomm Snapdragon 710 procesoru. Pored toga, X8 je prvi i jedini Meizu pametni telefon sa izrezom na ekranu. Verovatno će kineski brend eksperimentirati sa ovim trendom, ali za sada ovaj model je jedini sa izrezom.

Meizu X8 ističe se dvostrukom kamerom, visokokvalitetnim ekranom baziranim na IPS matrici i velikim brojem dostupnih boja.

U vreme pisanja ovog teksta, pametni telefon još nije u prodaji a dostupna će biti verzija sa 4/64 GB odnosno za sada neće biti verzije sa 6/128 GB.

Izgled

Sa stanovišta izgleda, Meizu X8 je gotovo potpuna kopija 16th. pametnog telefona, osim što se kod X8 blic nalazi na zadnjem panelu iznad kamera, dok se u okviru 16th nalazi se ispod kamera i uokviren u krug. Uređaji su dakle dizajnirani u istom stilu.

Čini se da je u godini na izmaku kompanija Meizu pronašla svoj jedinstveni prepoznatljiv stil, barem svi najnoviji uređaji mi se čine prilično uspešni: tanki, lagani, kompaktni, uprkos velikim dijagonalama, sa nekima od najboljih ergonomija. Na primer, koristili smo Meizu 16th kao glavnu jedinicu nekoliko meseci i možemo reći da je ovaj model veoma zgodan za upotrebu.

Zadnji panel modela Meizu X8 je izrađen od laminiranog stakla. Ova površina je magnet za otiske prstiju i druge nečistoće, ali ne toliko kao zadnji panel modela 16th u plavoj boji. Vremenom će se na staklu pojaviti male ogrebotine. Bočni okvir je izrađen od metala, obojen u boju kućišta.

Govoreći o kolor rešenjima reći ćemo da postoji pet dostupnih opcija: crna, bela, plava, plava u gradijent varijaciji i ljubičasta. Oni koji insistiraju na savršenom izgledu telefona, trebalo bi da pogledaju Meizu X8 u beloj boji. Na površini ovog uređaja otisci su skoro neprimetni.

Prednji panel je izrađen od stakla. Nakon nekoliko nedelja korišćenja X8 nije se pojavila ni jedna ogrebotina. Oleofobni premaz je prosečan.

Na vrhu prednjeg panela nalaze senzori svetlosti i blizine, veoma svetao indikator propuštenih događaja, desno od njega je zvučnik. On je glasan ali gotovo da nema rezervi, to jest, u podzemnoj železnici, najverojatnije ćete morati da se potrudite da čujete sagovornika. Desno je kamera za selfie fotografije.

Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje i taster za kontrolu jačine zvuka. Sa leve strane - metalni slot za dve SIM kartice. Mikrofon, USB Type-C i spikerfon se nalaze sa donje strane a na vrhu je 3,5 mm audio izlaz za slušalice.

Na poleđini su: dvostruki blic, modul sa dva objektiva, okrugli mali skener otiska prsta.

Meizu X8 (levo) i Meizu 16th

Ekran

Programeri u Meizu su odlučili da naprave jedinstven pametni telefon kada je reč o ponudi ove kompanije. Koliko smo shvatili, X8 će zaista biti jedini Meizu uređaj sa izrezom na ekranu. Pomenuti detalj nije toliko veliki kao na modelima konkurentskih kompanija.

Dijagonala ekrana Meizu X8 je dužine 6,15 inča, odnos širine i visine je 18,5:9, rezolucija je 2220x1080 piksela, gustina je 400 piksela po inču, matrica je napravljena korišćenjem IPS tehnologije.

Osvetljenost bele boje matrice ekrana je 440 cd / m2, a osvetljenost crne je 0,55 cd / m2, a kontrast je 800:1 (u zvaničnim podacima je 1500: 1).

Ekran karakteriše maksimalni ugao gledanja, bez izobličenja. Slika je veoma lepa, boje su zasićene. Nažalost, teško je naći reči koje opisuju impresije ekrana pa ćemo se ograničiti da kažemo da je matrica ekrana Meizu X8 pametna.

Trajanje baterije

Ovaj model koristi bateriju kapaciteta 3210 mAh. Prema današnjim standardima, kapacitet nije prevelik. Verovatno se u takvim slučajevima kompanija nada da će optimizovati sistem i sprečiti prekomerno trošenje kapaciteta baterije od strane procesora.

Rezultati testiranja su bili dosta raznoliki najverovatnije zbog činjenice da je korišćen nekomercijalni uzorak. Uopšteno, ovo su rezultati: reprodukcija video zapisa pri maksimalnoj osvetljenosti - 6 - 9 sati, a igre isprazne bateriju za baterije 4-6 sati. Nije ni čudo, reći ćete, ali vrednosti su malo porasle tokom testiranja.

U svakom slučaju, imaćete 4.5 sati rada ekrana pri maksimalnoj osvetljenosti. Ukupno vreme rada telefona u opsegu od 10-12 sati.

U prodajno pakovanje uključen je standardni mCharge brzi mrežni adapter, koji puni bateriju do 100% za 1 sat i 15 minuta.

Opcje povezivanja

Nažalost, u ovom odeljku nećete naći informacije o VoLTE, VoWi-Fi, ili NFC. I sve to zato što nijedan od gore navedenih standarda ne postoji u ovom uređaju.

Uređaj podržava dve SIM kartice nano formata i 4G podršku sa 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20 opsezima. Tu su Wi-Fi ac u dva opsega, Bluetooth verzija 5.0, GPS, GLONASS i BeiDou. Određivanje pozicije uređaja radi loše: pametni telefon dugo traga za satelitima (pronalazi 6-10 satelita), a preciznost je samo 10 metara.

Kamere

Ove godine, Meizu je uspeo da napravi jedan od najboljih telefona kada je reč o kameri - model 16th i izgleda, nisu se zadržali samo na ovom modelu. Dakle, kamera modela Meizu X8 takođe radi veoma dobro!

Novi model ima dva glavna modula kamere: Sonijev IMX362 senzor rezolucije 12 MP i 5MP Samsung 2L7 senzor. Prvi karakteriše veličina od 1 / 2.55 inča, veličine piksela od 1.4 mikrona i DualPixel tehnologija. Drugi ima veličinu od 1 / 2.56 inča, veličinu piksela od 1.4 mikrona i koristi tehnologiju ISOCELL. Pomenuta tehnologija se koristi za zamagljivanje pozadine - digitalni bokeh. Sočivo glavnog modula se sastoji od 6 sočiva, f / 1,9 otvora blende.

Prednja kamera je rezolucije 20 MP, a sočivo se sastoji od 5 delova, otvora blende f2.0.

Prednja kamera

Smart telefon Meizu X8 snima veoma dobro: tu je uvek precizan balans bele boje, minimum zrnastih detalja, minimalni šum, visoki detalji. Kvalitet je skoro na nivou Meizu 16th. Čak i u lošim uslovima osvetljenja, fotografije su više nego vredne. U mnogim scenama, X8 daje definitivno bolje rezultate nego Huawei P20 Lite. Iskreno, iznenađeni smo X8 uređajem.

Čak i uz slefi-snimanje, novi model snima bez problema. Prednjom kamerom možete snimati portrete. Zadovoljni smo odličnim radom noću.

Video sadržaje pametni telefon snima u rezolucijama do 4K pri konstantnih 30 FPS. Kvalitet je odličan. Čak ni digitalni zum ne donosi gotovo nikakav gubitak kvaliteta. Selfie video zapisi se čuvaju u FullHD rezoluciji. Dostupna je opcija usporenog snimanja pri 60FPs i 720P rezoluciji.

Interfejs kamere Meizu X8 je tipičan za sve Meizu pametne telefone.

Primeri fotografija

Memorija, čipset performanse

Za sada u prodaji će biti samo jedna opcija ovog modela - 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Verovatno će se pojaviti pametni telefon sa 6/128 GB, ali još nema informacija o tome. Nažalost, Meizu X8 nema slot memorijske kartice, pa se nekako morate naviknuti na 64 GB i razne vrste cloud rešenja.

Brzina LPDDR4X RAM-a je 11 540 MB/s - što je vrlo visok rezultat. Brzina ugrađene memorije - 270/215 MB /s - vrlo dobar rezultat za uređaj koji nije preskup.

Za procesor, Meizu je izabrao relativno novi Qualcomm Snapdragon 710 čipset: 8 jezgara radnog takta do 2,2 GHz, 10-nm FinFet proces, Adreno 616 grafika. Dozvolite da vas podsetimo da je isti čip takođe korišćen u skupljem Meizu 16th modelu.

Ako govorimo o brzini rada sa standardnim aplikacijama, Meizu X8 stvara izuzetno pozitivan utisak: nema kašnjenja ili usporavanja. To jest, kada radite sa uređajem, nema osećaja nedostatka performansi.

Kao test performansi, instalirali smo igru Guns of boom, uz 60 FPS sa maksimalnom rezolucijom od 2220x180 piksela. Čak i sa snimanjem igranja u FullHD, igra na X8 je prošla bez problema. Nakon 10 minuta telefon se malo zagrejao, ali u normalnim granicama.

U sintetičkom testu Antutu pametni telefon je postigao 160.000 poena. Više nego dobar rezultat da budete mirni naredne dve godine.

Softver

Uređaj radi na operativnom sistemu Google Android verzije 8.1 i Flime verziji 7 brendiranog interfejsa.

Multimedija

Da smo na poziciji inženjera u kompaniji Meizu, u ovom modelu bismo obezbedili dva stereo zvučnika. Nažalost, kompanija nema tako dalekovidog radnika, tako da X8 nema drugi zvučnik. Jedini zvučnik ipak zvuči prilično glasno.

Po pravilu, muzičke mogućnosti proveravamo uz pomoć Meizu Flow i Bose QC35 slušalica. Sa prvima zvuk je običan: jednostavni bas, manje ili više razvijene srednje frekvencije, ali visoke frekvencije dosta slabo zvuče. U korporativnoj aplikaciji "Music" možete odabrati različite efekte, uključujući podešavanje ekvilajzera. QC35 slušalice kompanije Bose su se pokazale nešto bolje: bas i visoke frekvencije su se pokazale ugodnijim.

Ne postoji radio modul u ovom modelu – proizvođači nikako da se odluče da li žele da ga u potpunosti izbace ili ne.

Utisci

Svaki zaključak Meizu recenzije treba da počne ovim rečima: nismo očekivali NFC u ovom modelu ... Nadamo se da će Meizu naredne godine, čim najavi naredni pametni telefon sa ovim čipom, postati jedan od važnijih faktora u prodaji širom sveta.

Meizu X8 je zanimljiv uređaj na kraju 2018. i početku 2019. godine obzirom da ima gotovo sve važne karakteristike modernog telefona:

  • Atraktivan izgled
  • Odličan procesor
  • Dobre kamere
  • Brza memorija
  • USB-C konektor
  • Odličan ekran

U ovom pametnom telefonu nema nedostataka, osim onog što je nemoguće naći u Meizu pametnim telefonima.

Konkurenata ima dosta i uglavnom reč je o Huawei modelima:

Svi oni imaju manje više iste parametre, tako da čak možete birati zatvorenim očima.

Kompanija Xiaomi, čini nam se, ove godine nije posebno istaknuta: mnogi uređaji koji su se pojavili delovali su dosta dosadno. Osim ako ne obratite pažnju na telefon glupog imena Pocofone F1. Iza ovog imena se krije moćan Qualcomm Snapdragon 845 procesor, 6 GB RAM-a i 4000 mAh baterija.

Generalno, ako želite da imate prilično dobar pametni telefon sa velikom kamerom onda možete slobodno da se odlučite za Meizu X8 model obzirom da preuzima titulu od modela Huawei P20 Lite.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024