KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Samsung Galaxy M20 32GB

13.03.2019 :: 05:52 h
Huawei Honor 8X 64GB

01.03.2019 :: 15:51 h
LG Q Stylus

25.02.2019 :: 10:10 h
Samsung Galaxy A7 (2018) 64GB Dual

14.02.2019 :: 11:26 h
Huawei P Smart (2019)

08.02.2019 :: 09:26 h
Samsung Galaxy A6 (2018) A600 32GB

01.02.2019 :: 09:25 h
Samsung Galaxy S10 / Plus / E
Deseta generacija posle 10 godina nezaustavljivih inovacija

13:51 h - 21.02.2019.
Neverovatna dekada je prošla od predstavljanja prve generacije Samsung Galaxy S modela, koja će postaviti temelj na kome će za ovih deset godina biti prodato u neverovatnih 2 milijarde primeraka Samsung Galaxy modela globalno. Samsung ne prestaje da inovira, iznenađuje i gura granice. Nova generacija Samsung Galaxy S10 modela to i dokazuje. Sigurno je da je Samsung uvek inovirao na način koji se tokom vremena pokazao kao put koji će i ostatak tržišta u narednom periodu pratiti. Na vrlo konkurentnom tržištu Samsung i dalje uspeva da postavlja standarde u igri koja se zove globalna tržišna utakmica mobilnih uređaja.
Samsung je ovog puta iskoristio predstavljanje nove Samsung Galaxy S10 linije uređaja da predstavi i par dodatnih proizvoda. Najinteresantniji je svakako Samsung Galaxy Fold koji predstavlja kombinaciju mobilnog i tablet uređaja, koji se praktično otvaranjem u vidu knjige dobija tablet mod, dokazujući da fleksibilni ekrani postaju deo komercijalne ponude Samsunga. Ovaj model je skup i predstavlja interesantnu opciju za sada samo manjem krugu korisnika, ali je svakako vrlo interesantan proizvod. Pored toga, predstavljeni su i Samsung Watch kao nova generacija satova i Samsung Buds kao nova generacija bežičnih slušalica. No, da se vratimo zvezdama, novoj generaciji Samsung Galaxy S10 modela.
Predstavljeno je ukupno 4 nova modela iz Samsung Galaxy S10 linije proizvoda, a to su standardni Samsung Galaxy S10, onda nešto većeg ekrana Samsung Galaxy S10 Plus i nešto jeftinija verzija Samsung Galaxy S10e kao modeli koji će biti ponuđeni tržištu u prvoj polovini marta, dok je naručivanje moguće već sada. Dodatno, predstavljen je i Samsung Galaxy S10 5G koji je najveći po dimenzijama od cele palete i neće biti dostupan odmah, već će njegovo pojavljivanje biti uslovljeno instalacijom 5G mreže od strane operatera, sada operateri imaju način da počnu da promovišu radikalno bržu 5G generaciju.
Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 Plus Nova generacija ekrana je najbolja do sada, nazvana Dynamic AMOLED. Ekran se sada proteže skoro preko cele prednje površine skoro do 90%, a da bi se smestila kamera na prednjem delu uređaja jednostavno je isečena rupa u gornjem desnom delu ekrana. Samo isecanje je deo statusne linije u gornjem delu ekrana, što je dobro rešenje za maksimizaciju ekrana, a zvaničan naziv je Infiniti-O ekran. Promenjen je odnos strana sa 18.5:9 na 19:9 što znači da je rezolucija na osnovnom Samsung Galaxy S10 modelu pre bila 2960x1440px a sada je 3040x1440px. Dijagonala od 6.1 i 6.4 inča je prosečno 0.3 inča više nego na prethodnoj generaciji.
Ekran sada ima čak 1200 nits osvetljenja, što garantuje dobar prikaz i na najjačem dnevnom svetlu. Jače osvetljenje je takođe potrebno da bi se mogao dostići HDR10+ standard prikaza na pravi način. Ekran je zaštićen sa novim Gorilla Glass 6, koji je konstruisan da izdrži duplo više padova nego prethodna generacija, a što se tiče grebanja ekrana je na istom nivou kao prethodnik. Poseduje HDR10+ sertifikat, što znači da će prikaz biti realističniji, dinamičniji i sa izuzetno dobrim koloritom. Preciznost reprodukcije boje je na najvišem nivou, tako da je pred vama pravi dragulj što se tiče kvaliteta prikaza, Samsung je još jednom uspeo da iznenadi na polju kvaliteta ekrana. Bitno je napomenuti da novi ekran emituje drastično manje Blue Light svetla nego ranije, što znači manji napor i veću zaštitu za vaše oči od napora.
Novi ultrazvučni senzor otisaka prstiju se sada nalazi integrisan ispod površine ekrana, a ne na zadnjem delu kako je to do sada bio slučaj. Senzor otiska se nalazi u donjoj polovini na relativno uskom ali intuitivno postavljenom prostoru i funkcioniše i kada ekran nije upaljen. Tako da praktično kada spustite palac na određeno mesto, ekran će se upaliti i otključati gotovo trenutno. Dosadašnja rešenja drugih proizvođača su se uglavnom bazirala na svetlu od ekrana kako bi se očitao otisak prsta, dok se ovde koriste ultrazvučni talasi koji su drastično otporniji na vodu, prljavštinu i imaju bolju sigurnost i ne mogu se tako lako simulirati kao na drugim tehnologijama. Dakle, bezbednost i lakoća otključavanja je problem koji je na Samsung Galaxy S10 modelu rešen savršeno.
Kamere na Samsung Galaxy S10 i Samsung Galaxy S10 modelu sa zadnje strane su identične. Sada su tu tri kamere sa tri različite širine fotografisanja, a to su standardni, potom već dobro poznati telefoto i potpuno nova Ultra Wide širokougaona kamera. Glavna kamera i telefoto kamera na Samsung Galaxy S10 i Plus modelima su po specifikaciji identične kao na prethodnoj generaciji, tako da glavna kamera ima 12MP, varijabilni aperture f1.5-2.4, žižnu daljinu 26mm i veličinu piksela od 1.4µm, dok je telefoto na 12MP, fiksni aperture f2.4, žižnu daljinu 52mm i veličinu piksela od 1.0µm. Ultra Wide optika snima 123 stepena i to ne slučajno, upravo je ljudsko oko istog stepena gledanja, tako da će ono što budete slikali kamerom biti identično onome što zaista vidite ispred sebe, što je vrlo pametno i intuitivno rešenje koje će pre svega obožavati turisti koji razgledaju grad i žele da zabeleže svaki detalj koji ispred sebe vide u punom sjaju. Fotografije u Ultra Wide modu izgledaju fantastično, sa 16MP rezolucije i f2.2 sa 12mm žižne daljine. Dakle, Samsung je poboljšao hardverski već postojeće kamere, ali ono gde je napravljen drastičan iskorak su nove mogućnosti kamere.
Samsung Galaxy S10 ima kameru sa novim Super Steady snimanjem videa. Ovo je mogućnost koja je do sada bila namenjena samo tzv. akcionim kamerama Hero i to čak samo u poslednjoj generaciji. Direktnim poređenjem sa prethodnom S9 generacijom, video klipovi su drastično stabilniji i dozvoljavaju čak i najzahtevnijim ekstremnim sportistima da imaju savršeno stabilan video, što znači da će prosečan korisnik imati fascinantno stabilan video snimak.
AI kamera je koristi NPU procesor da uz pomoć veštačke inteligencije detektuje jednu od 30 različitih scena i podesi osvetljenje, boje, kontrast i slične parametre kako bi fotografija bila što je bliže profesionalnim fotografijama. Pored toga, Samsung Galaxy S10 AI kamera će vam pre nego što fotografišete davati sugestije kako da kadrirate pravilno da bi dobili što bolje kadriranu sliku. Ovo praktično znači da će vlasnici Samsung Galaxy S10 modela praviti daleko kvalitetnije fotografije nego ranije bez učenja kako da se napravi kvalitetna fotografija.
Na prednjem delu običan Samsung Galaxy S10 ima jednu kameru, dok Samsung Galaxy S10 Plus ima dve kamere. Ugao kamere je na obe Samsung Galaxy S10 Plus kamere vrlo sličan, tako da se druga kamera koristi pre svega za detektovanje dubine i omogućava fotografisanje selfija sa zamućenom pozadinom. Poznati i priznati DXOMark je proglasio prednju kameru za najbolju od svih testiranih, tako da ukoliko želite kvalitetan selfie, ne treba dalje da tražite. Samsung je uspeo da dostigne vrlo visoke rezultate za prednje kamere, gotovo kako su do skora bile najbolje zadnje kamere.
Energija je postala interesantan segment svakog novog modela. Novi Samsung Galaxy S10 i Plus modeli imaju 3400 i 4100mAh respektivno što je oko 500 više nego na prethodnim modelima. Sada manji Samsung Galaxy S10 ima bateriju koju je imala prethodna Plus verzija, dok je Samsung Galaxy S10 Plus opremljen sa masivnom 4100mAh baterijom. No, priča u ovom segmentu je dosta interesantna. Samsung je svestan da aplikacije, ukoliko nisu dobro programirane, mogu dosta da skrate dužinu jednog punjenja, pa je softverski unapređen tako da sada veštačka inteligencija prati vašu rutinu i analizira način korišćenja na taj način da aplikacije koje ne koristite često onemogućava da koristi mnogo resursa i time crpi bateriju. Ovo će drastično povećati autonomiju uređaju pogotovo na duže staze kada imate instaliran veliki broj aplikacija koje rade u pozadini. Na zadnjem delu oba Samsung Galaxy S10 modela se nalazi novi bežični sistem za punjenje od 15W, koji je sada za oko trećinu brži nego ranije, ali obzirom da je sama instalacija identična kao na bežičnom eksternom punjaču, sada Samsung Galaxy S10 modeli imaju Wireless Powershare mogućnost i dozvoljavaju da njih koristite kao punjač za sve svoje ostale uređaje koji podržavaju bežično punjenje, kao sto su slušalice ili sat, a i drugi mobilni uređaj sa čak 9W napajanja. Dakle, bežično punite sam uređaj i posle koristite tu energiju da punite druge uređaje dok ste u pokretu.
Trenutne generacije modela su postale toliko brze da su dostigle praktično nivo najjačih laptop računara, tako da je uzbuđenje koje je do sada vladalo za procesorima, grafikama i sličnim hardverskim stvarima su u drugom planu. Ipak, novi čipset donosi oko trećinu bolje performanse nego prethodna generacija. Kao i u prethodnom modelu Snapdragon 855 i Exynos 9820 će biti dostupni korisnicima, u zavisnosti od tržišta. Oba čipseta imaju po osam jezgara procesora i izrađeni su u naprednoj 7 i 8nm tehonolgiji respektivno, što garantuje brz rad procesora bez zagrevanja uređaja. Grafički podsistem je Adreno 640 i Mali-G76 MP2 respektivno. Što se tiče RAM memorije, standard je 8GB, ali u najskupljoj varijanti Plus modela ona iznosi čak 12GB. Interna memorija se nudi u 128GB, 512GB i 1TB, što sa eksternom memorijskom karticom od 0.5TB dobijate čak 1.5TB skladišnog prostora što je neverovatno zaista. Model će se nuditi u Dual SIM varijanti.
Veštačka inteligencija je prožeta kroz sve vidove funkcionisanja novog Samsung Galaxy S10 modela i nema segmenta u koji AI nije umešao svoje prste da bi ukupan utisak i performanse Samsung Galaxy S10 modela bile što bolje. Čak ni WiFi konekcija nije uspela da pobegne iz kandži AI tehnologije, pa će sada AI analizirati kvalitet vaše WiFi konekcije i prebacivati se na LTE mrežu automatski ukoliko detektuje da je WiFi loš u smislu brzine i bezbednosti. Ukoliko se povežete u kafiću na neku nebezbednu WiFi mrežu, bićete obavešteni o tome. Tehnički nazivi WiFi mreža 802.11b, a, g, n, ac, ax će biti predstavljeni sa WiFi 1, 2, 3, 4, 5 i 6 što je mnogo lepši naziv za ove standarde. U Samsung Galaxy S10 je ugrađen novi WiFi6 standard, tj. 802.11ax, koji je čak 4x bolji u uslovima opterećene mreže, do 40% bržeg downloada i manje potrošnje baterije. Ipak, nemojte mnogo očekivati od novog WiFi6 jer je pre svega potrebno da se nakačite na novi ruter koji podržava WiFi6 da bi osetili benefite nove tehnologije, a obzirom da se na javnim mestima koriste vrlo loša WiFi rešenja, no Samsung Galaxy S10 je spreman za novu generaciju WiFi6 gde god bude instalirana.
Zvuk je poboljšan na novoj generaciji, čak i postoji Dolby opcija u meniju telefona koja kada je uključena dodatno poboljašava jasnoću i kvalitet zvuka koji dolaze iz dva stereo zvučnika, jedan sa donje strane i drugi sa prednje strane na mestu slušalice telefona. Oni koji slušaju muziku na ovaj način biće vrlo zadovoljni kvalitetom, što isprva deluje kao manje bitan segment, ali kada se naviknete na kvalitetan stereo zvuk nećete hteti da se vratite nazad. Nove Samsung Buds su takođe predstavljene zajedno sa Samsung Galaxy S10 modelima i predstavljaju novu generaciju bežičnih slušalica koje dozvoljavaju do 5h pričanja ili 6h slušanja muzike, u formatu ne većem od običnih slušalica koje se komforno nose. Ove slušalice možete puniti direktno sa svog novog Samsung Galaxy S10 modela, što je vrlo praktično. Ukoliko ne verujete da je zvuk koji Samsung Galaxy S10 na najvišem nivou, samo znajte da je Samsung vlasnik AKG, JBL and Harman/Kardon brendova koji važe za najkvalitetnije na svetu i sva ekspertiza tih brendova je integrisana u novi model. Priključak za klasične slušalice je i dalje tu, Samsung ne želi da prati trendove i uklanja stari dobri 3.5mm priključak.
Softverski nema iznenađenja. Operativni sistem je Android 9 Pie, a preko njega je sada novi One UI koji drastično pojednostavljuje korišćenje i diže intuitivnost na visok nivo, što će korisnici svakako ceniti. Dosta opcija na One UI interfejsu je pomereno niže tako da se može lakše dohvatiti palcem. Svi korisnici će ceniti novi One UI jer predstavlja modernu nadogradnju osnovnog Android operativnog sistema koji daje potpuno novi utisak kada se koristi model.
Pred nama je generacija Samsung Galaxy S10 modela koji će tržišno napraviti veliki uspeh, jer će korisnici jasno videti da je Samsung Galaxy S10 moderan, inovativan i kompletan proizvod koji integriše izuzetno veliko iskustvo Samsunga u kreiranju ove vrste uređaja. Samsung je doneo dosta dobre odluke na novom modelu i savršeno balansirao svaki segment modela, čineći ga najkompletnijim modelom ikad predstavljenim.

Samsung Galaxy S10e

Pored dva glavna S10 modela u ponudi će biti i nešto jeftinija verzija. Ona ima ekran od 5.8 inča sa 2280x1080 rezolucijom i stariju Gorilla Glass 5 zaštitu ekrana. Dodatna razlika je u tome što ovaj model nema skener otiska prsta ispod ekrana već na boku na tasteru za paljenje koji je postavljen nešto više pa je ergonomija nešto lošija. Baterija je 3100mAh što predstavlja 300 manje nego običan model. Na zadnjoj strani se nalazi obična i ultra wide kamera, ali nema telefoto kamere. Čipset je isti kao na dva jača modela, jedino sto je dostupna verzija sa 6GB, pored standardnih 8GB radne memorije. Cenovno će ovaj model biti oko 150 evra jeftiniji, pa ukoliko vam ovi nedostaci ne prave bitnu razliku, novi Samsung Galaxy S10e model će biti dobra opcija.

Samsung Galaxy S10 5G

Nezadrživo Samsung napada nove tehnologije, tako da je pored tri osnovna modela predstavljen i model koji će biti dostupan na određenim mrežama koje budu uvele 5G. Dakle, sada operateri imaju 5G model koji će tržište tražiti i više razloga da se 5G tehnologija uvede i počne nuditi korisnicima. Problem kod 5G je implementacija u sam uređaj, jer ista zahteva više prostora nego 4G tehnologija. Ovo je Samsung rešio tako što je novi Samsung Galaxy S10 5G učinio najvećim od svih, pa je i sam ekran narastao na 6.7 inča što dotiče gotovo 7 inča dijagonale što je zaista neverovatno. Uz nove dimenzija napravilo se mesta i za jaču bateriju od 4500mAh, kao i samo punjenje baterije preko kabla od čak 25W. Na zadnjem delu se nalazi dodatna TOF kamera koja prezicno meri daljinu objekata koje fotografišete, dajući mogućnost da uređaj precizno zna kolika je udaljenost kog objekta u sceni. Novi Samsung Galaxy S10 je svojevrstan poligon za testiranje novih mogućnosti na manjem broju korisnika kako bi se iskustva tu prikupljena mogla iskoristiti za još bolju novu generaciju. Očekujemo da će novi Samsung Galaxy S10 5G više biti poligon za testiranje i implementiranje nove 5G tehnologije, a da će naredna generacija u potpunosti prihvatiti i implementirati 5G.
Ostale vesti
Test: Xiaomi Mi 9
Novi vodeći Xiaomi model
05:52 h - 14.03.2019.
Xiaomi Mi 9 je predstavljen krajem februara, a malo kasnije kineska kompanija je održala prezentaciju u Barseloni, gde je bilo moguće dodirnuti i testirati ovaj uređaj lično. Xiaomi Mi 9 je vodeći model sa nekim od najboljih tehničkih karakteristika. Odlikuju ga novi vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, tri kamere, šesta generacija Corning Gorilla Glass-a koji se koristi za zaštitu ekrana, a tu je i Samsung-ov SuperAMOLED ekran koji podržava HDR tehnologiju.
Test: Samsung Galaxy S10 / S10 +
Deseta generacija najpopularnije serije pametnih telefona
09:02 h - 28.02.2019.
Predstavljena je deseta generacija pametnih telefona ove linije. Linija Galaxy S u 2019. godini slavi deset godina postojanja. U pitanju su najpopularniji pametni telefoni bazirani na Androidu, njihova prodaja meri se stotinama miliona jedinica tokom prethodnih deset godina. Samsung je oduvek nastojao da pravi beskompromisne uređaje, koji bi imali najnoviju tehnologiju, a fokusirali su se ne samo na samu tehnologiju, već i na jednostavnost upotrebe. Ove godine, tri modela se pojavljuju na tržištu istovremeno, a ne dva, kao što smo navikli.
Test: Xiaomi Mi Mix 3
Treća generacija Xiaomi Mi Mix serije
09:05 h - 27.02.2019.
Ako je Xiaomi Mi 8 jedinstveni vodeći model kompanije, onda je Mi Mix linija polazna tačka za testiranje novih tehnologija. Novi materijali, nove tehnologije, novi ekran, i naravno novi klizni mehanizam ako govorimo o najnovijoj generaciji. Upravo zahvaljujući kliznom mehanizmu koji okriva zvučnik i prednje kamere, uređaj odlikuje i Super Amoled ekran koji je skoro bez ikakvog okvira. Tu su naravno i snažan Snapdragon 845 čipset, po dve jake prednje i zadnje kamere, kao i opcija bežično punjenja.
Test: Huawei Honor View 20
Novi model u okviru Honor View linije uređaja
09:01 h - 13.02.2019.
Pozicioniranje vodećeg modela View izvršeno je na sledeći način, dostupno je sve najbolje od vodećih Huawei modela po pristupačnoj ceni: procesor, kamere, memorija i nove tehnologije. U ovom slučaju, View 20 je postao prvi Honor brendirani telefon sa AllView ekranom, ali sa otvorom za prednju kameru. Druga karakteristika modela View 20 je 48 MP kamera koja je dobila par 3D ToF kamera za određivanje udaljenosti do objekta koje se koriste se za zamagljivanje pozadine, i novu neobičnu funkciju, korekciju ljudske figure na ekranu.
Test: Huawei P Smart (2019)
Odlični Huawei model srednje kategorije za 2019. godinu
15:50 h - 08.02.2019.
Tokom prošle godine Huawei je predstavio pametni telefon naziva P Smart. Zahvaljujući njegovim odličnim tehničkim karakteristikama i pristupačnoj ceni, jedan je od modela koji se najčešće preporučuju. 2019. godina nam donosi model sa poboljšanim parametrima kao što su izrez na ekranu u obliku kapljice, kamere sa inteligentnim režimima rada, kompletnim skupom opcija komunikacije, uključujući i NFC čip. U pitanju je najpovoljniji Huawei uređaj sa modernim dizajnom ekrana i HiSilicon Kirin 710 čipsetom visokih performansi.
Test: LG G7 Fit
Pristupačnija ponuda u okviru nove LG G7 serije
09:04 h - 22.01.2019.
LG je na IFA 2018. događaju predstavio dva nova predstavnika G7 serije, vodeći G7 One i pristupačniju ponudu u okviru G7 Fit modela. G7 Fit deluje kao miks nekih starih i većinom novih komponenti i opcija. Poseduje veoma impresivan ekran sa izrezom, odličan zvuk, kućište izrađeno u skladu sa vojnim standardom i IP68 zaštitiom, dobar dizajn i NFC čip. Sa druge strane, poseduje dobar ali stariji Snapdragon 821 čipset koji utiče na trajanje baterije, samo jednu kameru u dobu kada je standard bar dve kamere za uređaje ove klase.
Test: Xiaomi Mi 8 Lite
Pristupačnija verzija Xiaomi Mi 8 modela
09:50 h - 21.01.2019.
Lite verzije vodećih modela uvek su usmerene na kupce koji su zainteresovani za vodeće modele ali nisu spremni da plate njihovu cenu. Obzirom da su Lite verzije pristupačnije očekivano je da imaju neke kompromise u odnosu na vodeće modele. Pored dosta niže cene, kada poredimo Mi 8 Lite u odnosu na Mi 8 najveće razlike su IPS ekran u odnosu na SuperAmoled, kao i Snapdragon 660 čipset u odnosu na Snapdragon 845 čipset. Osim navedenih stvari, uređaj odlikuju dobre kamere, odličan dizajn i kvalitet izrade.
Test: Apple iPhone XR
Pristupačnija Apple ponuda u odnosu na iPhone XS modele
09:00 h - 25.12.2018.
iPhone XR je treći iPhone model koji je izbačen ove godine, nakon iPhone XS i iPhone XS Max modela. Dok su dva iPhone XS modela skoro indetična po svemu osim kad je u pitanju veličina, XR je slabija a samim tim i pristupačnija Apple ponuda. XR ima sličan dizajn kao XS modeli, isti A12 Bionic čipset i istu TrueDepth kameru sa bržim Face ID sistemom. Glavne razlike su što XR ima IPS ekran niže rezolucije umesto Amoled ekrana, jednu glavnu kameru umesto dve i manje RAM memorije.
Test: Huawei Honor 8X
Najnoviji predstavnik Honor X serije
07:00 h - 25.12.2018.
Prilikom prezentacije modela Honor 8X govorilo se između ostalog o liniji X i njenom pozicioniranju. Honor X serija se smatra naprednom, odnosno ima neke od vodećih funkcija, tehnologija ili dizajnerskih ideja, iako je u pitanju srednja kategorija uređaja. Najveća odlika uređaja je svakako ekran veličine 6.5 inči koji zauzima čak 91% prednje strane uređaja. Tu je i dizajn uređaja gde je primenjeno čak 15 slojeva stakla sa različitim nivoima refleksije. Kao i Hisilicon Kirin 710 čipset, dobra kamera, jaka baterija i NFC čip.
Test: Huawei Honor Magic 2
Vodeći model Huawei Honor linije sa kliznim mehanizmom
06:00 h - 25.12.2018.
Zadatak da se napravi ekran od ivice do ivice sa što manjim okvirom i sa maksimalno iskorišćenom prednjom stranom uređaja, je naterao proizvođaće telefona da pokušaju razne pristupe. Honor Magic 2 je takav primer, poseduje klizni mezanizam koji otkriva prednje kamere i na taj način ekran nema nikavih izreza za kamere koje bi inače zauzimale prostor na ekranu. Uređaj poseduje čak šest kamera, pokreće ga Kirin 980 čipset isti koji se nalazi u P20 modelu, i zavisno od verzije uređaja poseduje 6GB ili 8GB RAM memorije.
Test: Samsung Galaxy A9 (2018)
Prvi model na tržištu sa četiri kamere
08:43 h - 07.12.2018.
Samsung Galaxy A7 (2018) je prvi Samsung uređaj sa trostrukom kamerom, Galaxy A9 (2018) je otišao korak dalje i dodao jedan senzor više sa zadnje strane, što ga čini prvim uređajem na tržištu sa četiri kamere. Što je vrlo neobično pošto bi se takva novina ili unapređenje moglo očekivati od vodećih Samsung linija kao što su Galalaxy S ili Note serije, ne i od A serije. Uređaj takođe odlikuje 6.3 inčni Super Amoled ekran, Snapdragon 660 čipset uparen sa 6GB ili 8GB RAM memorije zavisno od verzije, i odličan kvalitet izrade.
Test: Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Najnoviji model u okviru Xiaomi Redmi Note linije
07:43 h - 07.12.2018.
Ključne prednosti Redmi Note linije su veliki visokokvalitetni ekran, baterija visokog kapaciteta, dobra brzina i odlična cena. Kombinacija ovih prednosti se ne menja tokom godina, osim što je proizvođač u poslednjim generacijama počeo da dodaje AI kameru. Redmi Note 6 Pro je dizajniran za kupce koji žele da kupe dobar pametni telefon sa baterijom visokog kapaciteta i visokokvalitetnim ekranom, ali nisu spremni da potroše suviše na njega. Naravno, u takvoj situaciji postoje razne nijanse i detalji, koji imaju za cilj da snize cenu.
Test: Blackberry Key2
Novi Blackberry Key Android model sa qwerty tastaturom
06:43 h - 07.12.2018.
Kada je prošle godine bio izbačen Blackberry Key to je bilo veliko iznenađenje, izbacivanje pametnog telefona sa fizičkom tastaturom u dobu kada se celo tržište fokusira da ima uređaje bez okvira oko ekrana, je bilo vrlo neočekivano. Key2 je u skoro svakom pogledu unapređen u odnosu na prošlogodišnji model. Na prvom mestu unapređena je sama tastatura uređaja sa novim opcijama, poseduje mnogo jači čipset u kombinaciji sa više RAM memorije, dual kameru sa zadnje strane, kao i bolju izradu i otpornost uređaja.
Test: Huawei Mate 20 Pro
Vodeći model u okviru nove Huawei Mate 20 serije
07:31 h - 21.11.2018.
Huawei Mate 20 Pro je u suštini dokaz novog Huawei-a. U 2018. godini Huawei je prestao da predstavlja jeftinije varijante vodećih modela, i umesto toga počeo da predstavlja istinski vodeće modele koji poseduju najnovije tehnologije i mogućnosti na tržištu. Huawei Mate 20 Pro je impresivan u svakom pogledu, krenuvši od samog premium dizajna i kvaliteta izrade, preko veoma impresivnog ekrana, najnovijeg snažnog HiSilicon Kirin 980 čipseta i trostruke kamere sa gomilom mogućnosti.
Test: Huawei Mate 20
Nova vodeća Huawei Mate 20 serija sa novim čipsetom
07:41 h - 06.11.2018.
Huawei je prošlog meseca predstavio novu Mate 20 seriju uređaja koja uključuje Mate 20, Mate 20 Pro i Mate 20 X. Sve navedene uređaje odlikuje novi i impresivni HiSilicon Kirin 980 čipset, dok je Mate 20 najpristupačniji od navedenih modela. Uređaj odlikuje ekran skoro bez ikakvog okvira, koji zauzima skoro celu površinu prednje strane uređaja. Kao i kod P20 Pro modela, i ovde imamo slučaj tri kamere sa zadnje strane uređaja. Takođe poseduje impresivnu 4,000mAh bateriju i Huawei SuperCharge tehnologiju.
Test: Samsung Galaxy A7 (2018)
Prvi Samsung model sa trostrukom kamerom
07:40 h - 26.10.2018.
U 2018. godini evolucija serije A se nastavlja. Samsung je predstavio čitav niz različitih modela, kao što su A6/A6+/A7/A8 /A8 +. Galaxy A7 (2018) je prvi uređaj koji dolazi iz Samsunga koji ima tri glavne kamere. Što je vrlo neobično, pošto bi tako nešto očekivali od Galaxy S serije ili Note serije, ne od A serije. Pored kamera, uređaj odlikuje 6 inčni Super Amoled ekran, 1080x2220 rezolucije, dok ga pokreće Samsung Exynos 7885 čipset, uz podršku 4GB ili 6GB RAM memorije zavisno od verzije modela.
Test: Huawei Honor Play
Huawei ponuda zahtevnim korisnicima po pristupačnijoj ceni
06:34 h - 09.10.2018.
Honor uređaji su poznati kao uređaji koji koriste vrhunsku tehnologiju po povoljnijoj ceni od mnogih vodećih proizvođača telefona, a novi Honor Play nije izuzetak. Uređaj je namenjen korisnicima koji žele snažan hardver i vrhunsku tehologiju, kao i ljubiteljima igara na telefonu, u okviru srednjeg segementa cena. Uređaj odlikuje snažan HiSilicon Kirin 970 čipset, isti koji se nalazi u vodećem P20 Pro modelu kompanije. Tu je i 6.3 inčni ekran 19.5:9 odnosa stranica, odličan kvalitet izrade koji uključuje metal, i jaka baterija.
Test: Sony Xperia XZ3
Novi vodeći Sony model
08:00 h - 08.10.2018.
Iako je od najave Xperia XZ2 modela prošlo samo šest meseci, kompanija je već izbacila sledeću generaciju pametnih telefona. Globalno pozicioniranje Sony vodećeg modela nije promenjeno, to je uređaj za one koji vole Sony i one koji žele da dobiju pametni telefon ovog brenda sa najboljim karakteristikama. Postoje dve ključne promene u poređenju sa XZ2 modelom, prvo prebacivanje na OLED ekran i povećanje rezolucije ekrana, a drugo poboljšanje dimenzija sa istom dijagonalom ekrana. Takođe dodato je nekoliko novih karakteristika.
Test: Xiaomi Mi A2
Nova Xiaomi ponuda sa čistim Androidom
07:00 h - 08.10.2018.
Mi A serija je Xiaomi ponuda u okviru Android One uređaja, odnosno uređaja koji nude čist Android. Prvi takav Xiaomi uređaj je bio Mi A1 a sada već imamo dva nova uređaja sa čistim Androidom, Mi A2 i slabiji Mi A2 Lite model. Mi A2 u odnosu na prethodni Mi A1 model poseduje veći ekran, 6 inči u odnosu na 5.5 inči, noviji i jači 660 Snapdragon čipset, bolje kamere i očekivano noviju verziju Androida. Dizajn je vrlo sličan, kvalitet izrade očekivano dobar, jedino je trajanje baterije nešto slabije u odnosu na prethodni model.
Test: Xiaomi Mi A2 Lite
Pristupačnija ponuda Xiaomi Mi A2 modela
06:00 h - 08.10.2018.
Brzina kojom Xiaomi predstavlja nove modele ponekad je zastrašujuća, postoji rizik konfuzije zbog mnoštvo uređaja koje ova kompanija nudi. Međutim, u slučaju modela serije Xiaomi A, sve je mnogo jednostavnije. Ovo je serija pametnih telefona bazirana na čistom Androidu, deo Google Android One programa. Mi A2 Lite je pojednostavljena verzija Mi A2 modela. U odnosu na jači model razlike su Qualcomm Snapdragon 625 čipset, slabije kamere, kako glavne tako i selfi kamera, kao i nešto manji ekran.
Test: Sony Xperia XZ2 Premium
Prvi Sony uređaj sa dual kamerom
07:13 h - 28.09.2018.
Treća generacija Premium uređaja dolazi sa prvom dual kamerom kada su u pitanju Sony uređaji. Kao i prethodni Premium modeli kompanije, i ovaj poseduje ekran koji ima impresivnu 4K rezoluciju. Xperia XZ2 Premium bez ikakve sumnje ima najbolju kameru do sada kada su u pitanju Xperia modeli. Takođe ga odlikuje snažni Qualcomm Snapdragon 845 čipset uz podršku 6GB RAM memorije, solidnu bateriju i dobar kvalitet izrade. Ovo je jedan od retkih novih uređaja u 2018. godini koji poseduje 16:9 odnos stranica a ne 18:9 kao ostali uređaji.
Test: Xiaomi Pocophone F1
Hardver vodećeg modela po mnogo pristupačnijoj ceni
13:37 h - 20.09.2018.
Pocophone F1 je prvi Xiaomi pod brend uređaj, prvi uređaj koji nije deo ni Xiaomi Mi ili Redmi serije uređaja. Poziciniranje ovog modela je vrlo jednostavno, Pocophone F1 je uređaj za one koji žele najmoćniji hardver po niskoj ceni u odnosu na cene vodećih uređaja. U pitanju je vrhunski hardver po niskoj ceni, ovo je prvi put da se glavni čipset kompanije Qualcomm pojavio u ovom segmentu cena. Uređaj odlikuje snažni Qualcomm Snapdragon 845 čipset, 6.18 inčni ekran 1080x2246 rezolucije, kvalitetne glavne dual i selfi kamere.
Premijera: iPhone Xs, Xs Max i X R
Potpuno nova paleta modela izvedenih iz iPhone X modela
23:00 h - 12.09.2018.
Apple je predstavio tri potpuno nova modela, koji donose mnogo noviteta koji do sada nisu viđeni na iPhone modelima. Najveći model u ponudi je iPhone Xs Max sa dijagonalom ekrana 6.5 inča, potom iPhone X R od 6.1 inča i konačno iPhone Xs u 5.8 inča dijagonali. Centralni deo nove generacije iPhone Xs, Max i R modela je svakako potpuno novi čipset A12 Bionic. Nema sumnje da je ovo najveće predstavljanje i najbolja paleta proizvoda koju je Apple ikada imao. Apple je ovime zadao vrlo snažan udarac konkuretima.
Test: Xiaomi Mi 8
Vodeći Xiaomi model po relativno pristupačnoj ceni
13:00 h - 12.09.2018.
Ovo je model za one koji imaju ograničen budžet, ali koji žele da dobiju pametni telefon sa svim onim opcijama koje nude daleko skuplji i vodeći modeli. Većina modela baziranih na Qualcomm Snapdragon 845 čipsetu je veoma skupa, a Mi 8 nudi isti čipset. Isto važi i za AMOLED ekran sa visokom rezolucijom, kao i za dual kameru sa optičkom stabilizacijom. Po svim parametrima, za Mi 8 se slobodno može reći da je vodeći model, osim cene. Po dizajnu Mi 8 je sličan iPhone X modelu.
Test: Samsung Galaxy J8
Uređaj sa najvećim ekranom u okviru Galaxy J serije
12:30 h - 12.09.2018.
Galaxy J linija pripada segmentu uređaja za nezahtevne korisnike, i ti uređaji imaju pristupačniju cenu u odnosu na ostale Samsung linije. Očigledno ne možemo pozicionirati J8 na taj način, pošto ako krenemo od brojeva, pomenuti model bi trebalo da bude bolji od J7 modela. J8 je prvi uređaj u okviru J serije koji ima ekran 18:9 odnosa stranica i veličinu od 6 inča, kao dual kameru. Pored navedenih stvari, uređaj odlikuje Snapdragon 450 čipset, 3 ili 4GB RAM memorije, solidno trajanje baterije i očekivan Samsung dizajn uređaja.
Test: Xiaomi Redmi 6A
Odlična pristupačna ponuda u okviru Xiaomi Redmi 6 serije
12:20 h - 12.09.2018.
Xiaomi Redmi 6A je jeftini model dizajniran za naprednije korisnike koji su upućeni u tehnologiju i prate tržište. Za novac koji izdvojite za njega, ne dobijate tipičan spor pametni telefon koji koči za taj cenovni rang, već dobar predlog za jeftini uređaj. Redmi 6A je uređaj na kojem je proizvođač štedeo po brojnim karakteristikama, ali ukupna percepcija modela je ostala pozitivna, dobar ekran, adekvatna brzina, dobra autonomija. Uopšteno, ovo je jeftin, ali kvalitetan uređaj za one koji cene vrednost novca.
Test: Samsung Galaxy J4 J400
Predstavnik J serije za 2018. niže-srednje kategorije
12:00 h - 12.09.2018.
U okviru J serije za 2018 godinu postoje modeli J4 i J6 koji se dramatično razlikuju kako u pristupu, tako i u karakteristikama i mogućnostima. Pozicioniranje ovog modela je jednostavno, namenjen je nezahtevnim kupcima koji biraju Samsung brend i ne gledaju druge brendove. Uređaj odlikuje odlični 5.5 inčni SuperAmoled ekran, HD rezolucije, Exynos 7570 Cortex A-53 čipset uparen sa 2GB RAM memorije, dobra glavna kamera od 13MP, veoma dobro trajanje baterije i standardni Samsung dizajn.
Test: Xiaomi Redmi 5
Pristupačna Xiaomi ponuda uređaja sa ekranom 18:9
11:00 h - 12.09.2018.
Aktuelna ponuda Xiaomi Redmi linije se trenutno sastoji iz 5A i Note 5A modela koji su najpristupačnija ponuda u okviru linije, i iz 5 i Plus/Note 5 modela koji su jača ponuda u okviru Redmi linije. Redmi 5 je očigledno dizajniran kako bi kompanija ponudila novi dizajn sa 18:9 odnosom stranica po prisupačnoj ceni. Tačnije, u pitanju je 5.7 inčni IPS ekran, 18:9 odnosa stranica i 720x1440 rezolucije. Uređaj takođe odlikuje Snapdragon 450 čipset, 12MP glavna kamera, solidna baterija i očekivano dobar kvalitet izrade.
Test: Huawei Honor 7C
Pristupačni Huawei Honor model sa fokusom na kameri
10:00 h - 12.09.2018.
Honor 7C je jedan od pristupačnijih uređaja sa dual kamerom na tržištu, i fokus uređaja je upravo na kameri i dizajnu. Takođe uređaj odlikuje veliki 5.99 inčni IPS ekran, HD+ rezolucije i 18:9 odnosa stranica. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 450 čipset uz 3 GB RAM memorije koji rade na 8.0 verziji Androida. Glavnu dual kameru čine 13 + 2 MP kamere uz prisustvo Bokeh efekta, dok je prednja kamera 8 MP. Treba spomenuti i NFC podršku, solidnu bateriju i već spomenuti odličan dizajn uz dobru izradu uređaja.
Test: OnePlus 6
Šesta generacija OnePlus uređaja
15:34 h - 16.08.2018.
OnePlus neumorno povećava interesovanje za svoje proizvode, proizvodi male serije i ograničene verzije svojih uređaja, koje se prodaju za samo nekoliko sekundi, a takođe se prelazi na šemu dve najave godišnje umesto jedne. Samo šest meseci nakon predstavljanja 5T modela, predstavljen je OnePlus 6 koji je novi vodeći model kompanije. Uređaj odlikuje veliki 6.28 inčni Optic Amoled ekran 19:9 odnosa stranica, Snapdragon 845 čipset, 6 ili 8GB RAM memorije zavisno od verzije, dobra dual kamera, kao i odličan kvalitet izrade.
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
22:54 h - 31.12.2018.
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:35 h - 24.10.2018.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.
VIP fiskna telefonija
Nova usluga VIP Fiksni omogućava realizaciju fiksne linije bez kablova ili montaže, direktno preko mobilne mreže operatera. Prenos postojećeg broja je besplatan, a cena pretplate vrlo konkurentna. Više informacija na ovom linku.
08:33 h - 05.06.2017.
Play radio besplatno na Vipu
Do kraja maja meseca 2017. godine svi korisnici VIP mobilne mreže mogu preuzeti aplikaciju Play radia i slušati muziku u pokretu bez ikakvih troškova. Više informacija ovde.
23:47 h - 08.05.2017.
Telenor Internet Statistika
Objavljeni su interesantni podaci o količini prenetih podataka putem Telenor mreže u Srbiji u prošloj godini za svaki od servisa posebno. Više informacija ovde.
23:42 h - 04.03.2017.

Asus
Zenfone Max Plus (M2) ZB634KLAsus
Zenfone Max Shot ZB634KLMeizu
Note 9 128GBMeizu
Note 9 6GB/64GBMeizu
Note 9 4GB/64GBHuawei
Nova 3iHuawei
P Smart Plus 2019Huawei
Magic 2 3D 512GBHuawei
Magic 2 3D 256GBHuawei
Magic 2 3D 8GB/128GBHuawei
Magic 2 3D 6GB/128GBHuawei
Y6 (2019)


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: [email protected] - Sva prava rezervisana. © 2003-2019