Nova verzija foruma

šta je novo na sajtu mobilnisvet.com?
Pravila foruma
Ovaj deo foruma je namenjen raznim obaveštenjima koja se odnose na Mobilni Svet i samo urednici mogu da otvaraju nove teme. Članovi imaju mogućnost komentarisanja ali ne i da naknadno menjaju postove.
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Re: Nova verzija foruma

Post od Miškoni »

- Brojevi strana na dnu će se korigovati, Milanu se učinila dobrom ideja da budu uočljiviji. :wink:
- Ovo sa letećom linijom baš ne razumem. :unsure:
- Slova jesu nešto zbijenija a sitnija su samo za neke opcije. Win 7 ClearType tu takođe igra neku ulogu. Prethodna verzija foruma je bila potpuno statična pa je moglo sve da se postavi pod konac. Ova se automatski razvlači u zavisnosti od svega i svačega tako da je vrlo zeznuto sve postaviti kako je bilo.
- Opcija za "Nove postove" je i ranije isto funkcionisala, ako se ne varam (nisam je baš nešto ni koristio). Možda se sada razlikuje vreme osvežavanja po korisniku.

I nema nikakvog vređanja, zamolili smo sve vas da iznesete mišljenja, iskrenost se podrazumeva. :wink:
Svesni smo i mi većine nedostataka, potrudićemo se da korigujemo sve koliko god je to moguće.
Tek predstoji reorganizacija, ovo što sada radimo spada u tehničke stvari.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Pod letećom linijom sam mislio da nema linije ispod avatara koja bi razdvojila sam avatar od popisa (ljudi obično kao potpis stave telefone koje poseduju), nije to nikakva greška, nego mi se čini da bi bilo lepše kada bi se ta linija pojavila i razdvojila prostor za avatara od prostora za potpis.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Miškoni, dobro je sto su se brojevi malo povecali, samo nekako odskacu od ostalog sadrzaja, mozda za nijansu da se smanje. Ako ne postoji neka medjuvelicina bolje ovako veliki da ostanu.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

A cemu sluzi ovo dugme desno sa uzvicnikom "Prijavite ovaj post".

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deksi, kada neko pise neke gluposti,izbacuje stvari nevezane potpuno za ovaj forum,vredja nekog..itd da prijavimo moderatorima,da bi mogli brze da deluju..Barem ja mislim da je tako,posto je to i na ostalim forumima.. 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

acamatic, pretpostavio sam da je za tako nesto ali nisam smeo da pritiskam da ne obelezim nepozeljno nekog.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

I docekali smo novi forum i Tapatalk.
Sve pohvale za tim koji je radio na ovom.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Deksi, baš kako je Aca opisao, mogućnost da članovi skrenu pažnju na neki post, ukoliko je na neki način neprimeren.

wucinac, hvala, još nije gotovo ali verujem da ćete biti zadovoljni. :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Evo da se i ja oglasim povodom nove verzije foruma, koja je dosta, dosta naprednija od prethodne. Za svaku pohvalu, iako ima jos stvari za doradu. Npr. nisam uocio opciju "odgovor" kada se zeli odgovoriti na privatnu poruku, a primetio sam i sitnu ''stamparsku'' greskicu u informacijama privatnih poruka: pise ''Polato na'' umesto ''Poslato na''...

Jedno pitanjce: kako podesite lokaciju odakle se javljate, pored koje vam pise i koji model telefona koristite? Gde je to u podesavanju profila?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Green, ima još posla, naravno.
U profilu imaš i polje za lokaciju. :wink:

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

И мени боду очи они велики бројеви страница испод... Естетски јако ружно изгледа јер одудара од визуелног доживљаја цијелог форума.
И само једно питање везано за Tapatalk... Како је означено да има нових коментара у темама које сам ставио у фаворите...? Уопште не видим разлику на оним у којим има нових и у којим нема :?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Hm dali je to namerno tako podeseno ili je to do mog profila, isto se ponasa na kompu i na telefonu.
Problem je u novim postovima. Rani je je bilo posetim forum procitam sta me zanima a neke teme koje me ne interesuju naravno i ne pogledam i one ostanu obojene zuto i odem sa foruma. Ako se za pet minuta vratim na forum i ako niko nije pisao nove poruke i one koje nisam citao su bile bele, tako je bilo ranije i tako mi je odgovaralo.
Sada su te neprocitane teme i od pre nekoliko dana idalje zute.
Dli se to moze podesiti da bude kao ranije ili ne.
Valjda ste me razumeli. :unsure:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Razumeo sam te. :) I ja sam to primetio. Moram da priznam da je i meni, uglavnom, bilo bolje onako staro, mada i ovo ima svojih prednosti. Recimo, kad nemam vremena da sve teme prelistam, onda mogu i drugi put da se vratim i da mi jos uvek budu obelezene teme koje nisam pregledao prilikom prethodne posete, a posle toga u njima nije postovano.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Sad sam nesto podesavao u profilu i pod "Prikaži postove iz prethodnih dana:" sam postavio 1 dan. Valda sutra nece biti zute teme koje danas nisam pregledao.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Poigrajte se sa tim podešavanjima, svako bi trebalo da može da namesti kako mu odgovara.

Evo šta je još sređeno:
- isključen Tapatalk potpis (sorry guys - potpuno nepotrebna stavka)
- smanjena veličina brojeva za strane u dnu tema
- ubačena opcija "Strana" za skok na željenu stranicu
- ubačena opcija "odgovori" u privatnim porukama (treba još srediti izgled)
- sređeno otvaranje linkova u novom tab-u
- resetovan brojač maksimalnog broja prisutnih članova, krećemo od večeras! ;)
- gomila nekih sitnica

Nastaviće se... ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Nova verzija foruma

Post od miodrage »

Moram da primerim da je Tapatalk odlicna aplikacija. Fenomenalno radi na iPadu, i mislim da cu od sada mnogo vise sa time da se zezam. Stavise, brze nadjem ono sto mi treba i sto me interesuje.
A za potpis me zabole, ali ocito je mnogima smetalo to sto pise iPad, da je pisalo ime bilo kog droida, sve bi bilo ok.... Auh morao sam da pecnem ;)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Nemoj da si na kraj srca miodrage.
Kod mene lično nije taj razlog.Čak štaviše su mi se potpisi i sviđali.I ja,kao što rekoh negde,90% postujem sa TT.
Ali,Admin reče tako...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Nova verzija foruma

Post od Azimuth »

Moram da izrazim svoje nezadovoljstvo i nikako ne mogu da se slozim sa odlukom da se ukine potpis.
Zabole me sta kome stoji u potpisu ali to je jedna od opcija same aplikacije i misljenja sam da to treba ostaviti na izbor svakom korisniku iste.
Da postoji neki opravdan razlog pa i ajd da progutam, ali ovo su samo spekulacije i nagadjanja da bi pravilo konfuziju kod pretrage i sl. U ostalom, kako ne pravi probleme na ostalim forumima? Pre ce biti da to samo nekom bode oci pa da je zato i "ukinuto".
Na kraju krajeva,do pre neki dan smo i imali forum u kome pretraga nije radila ni priblizno kako je zamisljeno pa su svi cutali. Previse su kruta pravila. Razumem da postoje da bi se postovao neki red, ali su isto tako neka pravila manje bitna za sam red i da se tu moze napraviti ustupanje korisnicima tj clanovima foruma. Mislim da bi ipak trebali malo fleksibilniji da budete.
Toliko kruta pravila treba ostaviti za neku ustanovu ili instituciju a forum poput ovog je mesto za razbibrigu i caskanje na odredjenu temu.
Ljudi smo i normalno je da nam se misljenja i stavovi razlikuju pa i me ocekujem da ce ovaj moj post i eventualno ako se jos neko buni bilo sta promeniti, ali ipak...

Sent from out of the space using my ajfon :P

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Potpuno se slažem Azimuth.
Ili ćemo se potpisivati ili nećemo.Što bih se ja sad posle 7-8god. na forumu "stiskao" dok se drugi učlanjeni juče uveliko potpisuju.Ili će se dogovor/pravilo šta već poštovati ili neće.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Azimuth, razlog u vezi pretrage je više nego opravdan, i da - bode oči, smeta, nepotrebno je, ponavlja se, iritira svojom beskorisnošću... (mogu da budem još opisniji) :D
Ne predstavlja problem za sam proces pretraživanja, mada se usporava kada ima dosta pogodaka. Problem će biti članovima koji u gomili izbačenih rezultata treba da pronađu ono što ih zanima.
Uostalom, ukucaj "ajfon", izaći će i tvoj i moj post, a nemaju nikakve veze sa istim. Pa puta broj budućih potpisa i ode Vinča u vazduh. :roll:
Opcija za onemogućavanje potpisa se nalazi u okviru Tapatalk admin dela što znači da je dosta njih to tražilo čim je ubačeno, i takođe predstavlja jednu od opcija aplikacije. Čisto da ne ispadne da smo na vascelom internetu mi najgrđi od sve dece. A na ostalim forumima gde je to dozvoljeno, pa - urednici verovatno nisu mućnuli glavom... :wink:

cale, baš tako, i da ne bismo došli u situaciju (kao što je ova) da gubimo vreme raspravljajući o ovoj krajnje nebitnoj stvari, isključeno je svima i rešen problem.

Što se tiče "krutih" pravila i fleksibilnosti, pa nismo ovde od juče, zar ne? Insistiranje na nečemu što će zaista biti od koristi uopšte ne dovodim u pitanje, ali na ovome - ne mogu da shvatim.

Odgovori