Samsung Blue Earth

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Samsung Blue Earth

Post od tehno maniac »

The Samsung Blue Earth is a solar powered, eco-friendly phone and it quite looks the part. Samsung say it was designed to resemble a rounded pebble and with the solar rear panel users can always count on enough charge to make a call. There's a regular DC charger for a rainy day too, which Samsung claim is highly energy efficient.
With an ultra low standby power charger and a recycled paper retail box, the Samsung Blue Earth has no other choice but follow suit. The handset is made of plastic from recycled water bottles and Samsung claim it's free of harmful materials.

Although we have seen other phones made from recycled materials, the first solar-powered touchscreen is really trying to provoke the user to be "green". A special "eco mode" puts a leash on power hogs like the screen and Bluetooth and sets them running in an energy efficient manner.
The step-counting function found on many devices with accelerometers has a new spin to it. It calculates how much CO2 would have been released if you were to make the journey by car and the units for this calculation are the number of trees saved.

The Samsung Blue Earth will be showcased at the Mobile World Congress so more details should be available soon. We're on our way there and well… we wish we walked or biked.

http://i.gsmarena.com/vv/newsimg/09/02/ ... na_004.jpg
http://i.gsmarena.com/vv/newsimg/09/02/ ... na_002.jpg

Inovacije...inovacije i samo inovacije

Izvor:GSMarena

Izmenio:gameforce:Slika van dozvoljenih dimenzija i kvari izgled foruma!

Sorry, nije bilo namerno :oops:
Poslednja izmena od tehno maniac u Pon, 16. Feb 2009. 16:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia C6

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 30. Nov 2008. 15:59

Post od mladj »

Ovo je sjajno...jeste da je ustvari dobar marketing i da se verovatno u J.Koreji mnogo reciklira i da reciklirani materijali imaju udela i u drugim samsung telefonima, ali ovo na solarnu energiju je odlična stvar, i moram priznati da sam se baš primio :D
ajde ljudi komentarišite
Nokia N82 black hacked + microSD 2GB, SW v.31.0.016, Telenor postpaid

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

vauuuuuuuuuuuu,bas je interesantan fon :o
Ovaj mobilni je na poklopac,providan poklopac...ili se varam?

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Jao, pored silne ekologije mi se najviše sviđa solarno punjenje kao i TS. E sad, da li je ovo opasan response na 3110 Evolve ( pošto je i on jelte ekološki ) ili to Samsung hoće da se prilagodi novim standardima
Nokia Lumia 630

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Biće popularan, posebno u ekvatorijalnom pojasu naše male planete :D U suštini, lepo izgleda ali je čisti "marketinški trik", podržavam, naročito spašavanje drveća koje nam daje vazduh naš nasušni
Slika

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

samo ce vreme pokazati da li je ovo samo marketinski trik.........mozda ovaj telefon nece nikad izaci u serijsku proizvodnju ali iz ovog modela mi vidimo da su u samsungu ozbiljno razmisljali i na tu temu........uostalom ko je mogo da zamisli pre 15god. da cemo da vozimo automobile na struju(a da pritom nisu cisto za razonodu vec stvarni automobili) pa pogledajte sad> Mislim da samsung pokusava ovim modelom da kaze : Kad dodje vreme da se menja nacin proizvodnje i napajanja telefona mi smo spremni za konkurenciju.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

dimi89 napisao:uostalom ko je mogo da zamisli pre 15god. da cemo da vozimo automobile na struju(a da pritom nisu cisto za razonodu vec stvarni automobili) pa pogledajte
Gde da pogledamo?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

vlado zem ako ne znas ni jedan automobil koji je hibrid onda ja ne znam gde zivis..........mozda pogledaj Toyotin model...mozda pogledaj nove serije BMW-a itd........koriste pored benzinsog motora i hybrid za pokretanje i voznju a ima i automobila koji idu su na baterije ako si nekad cuo za Tesla automobile googlaj malo i okreni se oko sebe malo kad prolazis ulicom.Samo pogledaj koliko je star model Toyota Prius.......a ako i malo gledas emisije o automobilizmu onda ces videti da je sve vise i vise serijsih automobila kojima se igradjuje hybridni motor ili neki drugi..........Ovo je otislo u offtopic mnogo.Kad sam reko pa pogledajte sad mislio sam na to . :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

dimi89, Toyota model i vozim, a poznat mi je "Prius, Camry" kao i "Tesla motor" čiji je patent davno odkupila Mazda... ALI ja to ne vidim na ulici, gde ti živiš, i gde ja to da gledam...
Ontopic, ovaj tel izlazi u serijsku proizvodnju
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Nikad nisi vido toyotu prius???? izvini ali to cak i u nisu ima 8) toyota prius ima 2 motora benzinac/hybrid ---hybrid pokrece motor pri paljenju zbog emisije stetnih gasova i pokrece motor a benzinac ga samo dopunjuje.......jesmo malcice bedni u ovoj drzavi(ali ima i gorih pa nije bas da smo na ivici propasti kako prikazuju neki) al ii kod nas ima tih automobila. vlado zem nije ni vazno uostalom ako si gledao zadnje emisije SAT+ mogo si da cujes da skoro svi ozbiljni proizvodjaci najavljulju da ce do 2013-2014 svi automobili biti ozone friendly....

P.S.Samsung je vec izaso u proizodju? nije los dizajn samo od funkcija nisam googla da vidim sta ima jos ako mu cena bude pristupacna nije lose kupiti telefon koji pomaze ocuvanju prirode :)

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mladj »

Samsung ima veoma svetlu budućnost ako ovako nastavi... ali imam osećaj da se nešto kuva i u Nokijinom taboru :wink:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

mladj naravno da se kuva u taboru svake vece firme koja misli o svojoj buducnosti ko zna sta su oni vec izmislili i napravili a mi za to i ne znamo :) mada je ovaj samsung bas lepo iznenadjenje. :wink:

Video sam na netu prototipove nekih telefona i mogu da kazem da je LG Shine II mozda i najlepsi telefon koji sam video(barem i kao prototip) lg definitivno igra na kartu dizajna.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Hm,eko lobi na delu? :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

PA teško da se ovo može porediti sa 3110 evolve...ovaj je daleko inovativniji što se tiče eko odedljka....Kutija od reciklanog kartona, telefon od reciklirane plastike, puni se na sunce, onaj eco walk koji ti pokazuje koliko si spasio drveća time što nisi išao kolima nego peške....jako zanimljivo i inovativno
Nokia C6

pun1sh3r
Banned
Pridružio se: Pet, 26. Dec 2008. 04:06

Post od pun1sh3r »

nisam ljubitelj samsunga ali cini mi se da ce zenske da se zalepe za ovaj fon tako da znam sta sestri da kupim za rodjendan :P :D :lol:

mladj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mladj »

Nedostaju mi clamshell telefoni, baš mi je žao što su proizvođači zanemarili taj koncept u korist slajda koji je po meni nezgrapniji i ružniji. Ovaj telefon vraća nadu :)

Odgovori