@maxboki moja preporuka za kernel je verzija 2.3.6 na xda imas bas jasno uputstvo za stock (kk5) taj 2.3.6. a link mislim da ce mi obrisati, ali ti mogu pustiti na pm ako ne nadjes..
Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
@dule88 meni se to seckanje na 720p i 1080p javlja samo u tamnijim uslovima snimanja. To resim kada ekspoziciju sa 0 smanjim na -2, a koliko sam izgooglao nema drugog resenja na tom modelu telefona. Navodno postoji vise razlicitih tipova kamerica koji su ugradjivali u S2, pa kako kome zapadne, a inace i moj model je isto iz Telenora.
Kada snimam po danu, ili nekom drugom boljem osvetljenju nista ne secka ni na jednoj rezoluciji. Proveri i ti, mozda je isti problem..
@maxboki moja preporuka za kernel je verzija 2.3.6 na xda imas bas jasno uputstvo za stock (kk5) taj 2.3.6. a link mislim da ce mi obrisati, ali ti mogu pustiti na pm ako ne nadjes..
Na sta bi trebalo obratiti prilikom kupovine ovog telefona? Znam da se nekima javlja problem sa ehom prilikom razgovora kada se stavi case (valjda sam dobro shvatio), gore je opisan potencijalni problem sa kamerom u zavisnosti koji modul je ugradjen. Da li ima jos nesto sto je (relativno) cesta pojava? Da li jos ima problema sa roze mrljama prilikom snimanja videa?
@ maxboki
nikako nece da ode poruka na pm, sve vreme mi stoji u "za slanje"
nize je link, pa ako ne bude obrisan srecno i javi sta si uradio
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399
Ima svega jedan link za nas kernel (kk5) njega skines (jedan fajl je u pitanju) i flesujes preko odina. Sve linkove imas na toj strani.
Sve sto radis - radis na sopstvenu odgovornost
nikako nece da ode poruka na pm, sve vreme mi stoji u "za slanje"
nize je link, pa ako ne bude obrisan srecno i javi sta si uradio
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399
Ima svega jedan link za nas kernel (kk5) njega skines (jedan fajl je u pitanju) i flesujes preko odina. Sve linkove imas na toj strani.
Sve sto radis - radis na sopstvenu odgovornost
Kupio sam skoro sgs2 u telenoru i imam par problema. Zasto mi se pojavljuje zuti trougao kod boota kad telefon nije rootovan? Nikako ne mogu da ga updatujem preko Kiesa. Kies prepozna telefon, update se skine i taman kad treba da pocne izbaci ono program not working i close program, a u objasnjenju stoji Problem Event Name: CLR20r3..... Jel zna neko o cemu se radi? Hvala unapred.
- Jorda
- Mobil fan

- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Karadza, zuti trougao znaci da koristis insecure kernel. Ako si proverio i nemas root, skini secure kernel XWKDD Stock Kernel: http://www.multiupload.com/LH122I67IU
Password is: intratech@XDA
Ako admini skinu link javi se na pp.
Na sve moje probleme prsla mi je sync sa googlom. Nece da se posalje mail uopste, stoji sending i to je to. Stizu mailovi ok, ali slanje nece. I sta god da obrisem, kada ponovo pokrenem gmail ponovo se pojavi...
Password is: intratech@XDA
Ako admini skinu link javi se na pp.
Na sve moje probleme prsla mi je sync sa googlom. Nece da se posalje mail uopste, stoji sending i to je to. Stizu mailovi ok, ali slanje nece. I sta god da obrisem, kada ponovo pokrenem gmail ponovo se pojavi...
Ajd' malo da se pozabavimo temom modula kamere
Vise proizvodjaca proizvodi module za SGS2, a ovaj (SCE) koji je zapao nama (tj vecini telefona iz Telenora) ima bug. Link o celoj diskusiji je nize:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... st21360725
Ipak, prvo bih preporucio da svako na svom S2 proveri koji modul ima: otkucati *#34971539# i u meniju koji se pojavi izabrati Phone/CAM FW Ver Check (pazite sta klikcete!) . Meni, a verujem i vecini sa telefonima iz Telenora, stoji SCE xxx. Meni je pre update firmware bio SCEE09, a posle update SCEF02. Inace taj SCE modul je Fujitsu, a OCE modul je Sony..
Kao sto i stoji na linku ka XDA, da ne prevodim sve, SCE modul ima problem sa:
1. autofokusom, pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
2. padom FPS, opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
3. pojavom crvenih tackica na snimku, naravno opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja.
NAvodno, problem i nije hardverski, vec se upotrebom neoficijalnog firmware moze poboljsati los Framerate, ali posto taj drugi firmware nije original za S2 (vec za S1) - gubi se blic!?
Meni nije to toliko strashno, te nisam ni pokusavao tako nesto, samo sam update-ovao firmware kamere preko SamsungApp na SCEF02, i kad snimam video u slabo osvetljenim uslovima namestim ekspoziciju na -2, i zadovoljan sam
ionako mi kamera nije primarna stvar, ali opet potpuno razumem one koji za te pare hoce da im sve radi kako treba

Vise proizvodjaca proizvodi module za SGS2, a ovaj (SCE) koji je zapao nama (tj vecini telefona iz Telenora) ima bug. Link o celoj diskusiji je nize:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... st21360725
Ipak, prvo bih preporucio da svako na svom S2 proveri koji modul ima: otkucati *#34971539# i u meniju koji se pojavi izabrati Phone/CAM FW Ver Check (pazite sta klikcete!) . Meni, a verujem i vecini sa telefonima iz Telenora, stoji SCE xxx. Meni je pre update firmware bio SCEE09, a posle update SCEF02. Inace taj SCE modul je Fujitsu, a OCE modul je Sony..
Kao sto i stoji na linku ka XDA, da ne prevodim sve, SCE modul ima problem sa:
1. autofokusom, pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
2. padom FPS, opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
3. pojavom crvenih tackica na snimku, naravno opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja.
NAvodno, problem i nije hardverski, vec se upotrebom neoficijalnog firmware moze poboljsati los Framerate, ali posto taj drugi firmware nije original za S2 (vec za S1) - gubi se blic!?
Meni nije to toliko strashno, te nisam ni pokusavao tako nesto, samo sam update-ovao firmware kamere preko SamsungApp na SCEF02, i kad snimam video u slabo osvetljenim uslovima namestim ekspoziciju na -2, i zadovoljan sam
Poslednja izmena od moukoko u Sub, 14. Jan 2012. 00:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Kupio sam ga preko oglasa na ovom sajtu sa garancijom i fiskalnim, i koliko vidim nema nista od moje garancije jer je otkljucan?
Jel mogu nekako da povratim network lock i vratim sve kako je bilo? A, pocinjem da sumnjam da ovo uopste i nije telenor telefon, jel moze to nekako da se proveri. Hvala na pomoci...
Jel mogu nekako da povratim network lock i vratim sve kako je bilo? A, pocinjem da sumnjam da ovo uopste i nije telenor telefon, jel moze to nekako da se proveri. Hvala na pomoci...
- Dpb
- Redovni učesnik

- Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
- :: Samsung SM-G920
- :: Huawei p8 lite
Karadza, a pa to nisi rekao da si ga uzeo preko oglasa oni svi to rade da bi bio sim free nisam siguran ali mislim da mozes ubaciti preko odina zadnji oficijalni rom koji je pusten za telenor i onda oni ne bi mogli da provale da je nesto cackano, jedino sto ti onda treba usb jig da vratis binari counter na nulu jer ako nije na nuli nece ti prihvatiti garanciju