Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od slavko101 »

Kako da instaliram java-u 1.6.xx a da je program sa Google Store? Natrcao sam na neke zezancije oko pravljenja java aplikacija za Android direktno preko tel.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

slavko101, javi mi kako se prave java apliakcije za android preko telefona, a ja imam jbed koji pokrece java telefone i sto je najbitnije verziju jbed-a koja radi pa ti je mogu poslati na mail ako hoces
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

gdrazen napisao:Zasto niko ne spominje problem "Noise reduction" na S2...ili je to jedino kod mene problem??

S kim god razgovaram kaze mi da me slabo cuje...da sebe cuje vise puta ili nekad me ljudi uopste ne cuju...dok ne kazem sacekaj onda pritisnem "Noise reduction off" i onda je sve ok....moze li se nastimati da to po defaultu bude iskljuceno???
Moj S2 nema problem sa Noise reduction ali znam da je taj problem rešen pre godinu dana sa softverskim fix-om :D
viewtopic.php?p=301137#301137

Ili ako nećeš custom rom možeš svaki put da se zezaš da isključuješ u toku razgovora:
Slika

Ili ako hoćeš da rešiš kako to rešavaju u servisu:
http://androidadvices.com/permanently-f ... EofgI3iYtA

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

samo da se pohvalim da je moj samsung RIP nema mu pomoci....toliko o kvalitetu...i samsungu i kad se po forumima krene citati jako mnogo problema sa galaxy telefonima...htc dok sam imao maltretirao sam svim i svacim a na ovaj posao da stzavim custom rom koji mu je spalio plocu....itd itd....sranje veliko koje je samo skupo....
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

hirurg, zao mi je,eto zasto necu da cackam nista.Nemas pojma u kojoj sam agoniji bio kad sam prvi put brikovao telefon i to u 3 ujutru.
Da li mozda moze preko JIG-a da se ozivi?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

ne moze nema pomoci sem nova ploca....kineske komponente su napravile posao....ja ne mogu sebi doci da moram sad da dam 120- 150 evra za plocu...haos

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Meni je malo neverovatno da softver sprži ploču? Odnesi i još neki servis da pogledaju. a predhodnoj strani si napisao da si rešio problem sa odinom a sad ploča. Koliko ti je star telefon i da li je u garanciji?

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

^ma kakva garancija i te gluposti to ona ne podrzava..druga stvar na servisu je i to ne jednom nego vise njih i receno je da je spaljena ona memorija ili tako nesto....nije njemu bukvalno nista sprzeno vec je sjeban kompjuterski receno bios....

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

hirurg, nije ti rom spalio plocu sigurno. Mora postojati neki drugi uzrok. Ja sam moj fon brikovao xy puta, i evo radi bolje nego ikad.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Bios je softver a ne hardver. Ni ja ne vidim kako bi rom mogao da sprži ploču, totalno mi nelogično da ne kažem nemoguće :uhuh:

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

nije ploca spaljena...vec neki modul znaci ne moze da uradi fabricki reset ne moze da upuni novi firmwere..samo tako cuti...
kako si ti brikovao svoj...i na koji nacin si popravio da probam i ja...

druze znam sta je bios..al kad bios sjebes flesovanjem ploca je mrtva osim ako nemas dual bios jel tako???

e tako i meni na telefonu

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Da nisi ti ubacio pogrešnu reviziju biosa? Slika

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Hirurg oprosti se od s2 i samsunga, ako možeš da ga prodaš bud zašta eto čisto da uzmeš neki dinar, preporučujem ti kada sledeću put uzimaš mob da uzmeš iphone 4 sa Os 5.1 koji ne može da se otključa i da se experimentiše sa sofrwerom. Šta da ti kažem, ali još ne razumem kako si to uradio, ako možeš da objasniš još jednom da bi neko eventualno ne bi napravio istu grešku ... Jbg šta reći šteta je ali....
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

hirurg, koji rom si pokusao da stavis? Ne secam se tacno sta sam radio. :/ Znam da sam samo kucao u google hwo to unbrick, i da mi je to pomoglo. Bilo je to davno, pre par meseci, kad sam tek poceo da flashujem.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

I tako, oprostih se od GB i v2.3.6 i flešnu preko odina v4 za SRB verziju:
Slika

Prošlo iz prve, prosto i jednostavno :)
Slika
Slika

Moram da primetim da telefon radi malo brže, ali je sad i potpuno očišćen sem mem. kartice koja je puna ko oko.

@Behemoth, slobodno flešni preko odina, verzija koju sam skino 4.0.3 - I9100XWLP7 sa samfirmware-a. Radi lepše :)

@hirurg, ae ti lepo tačno napiši šta si radio, koji postupak, koji rom, što više detalja pa da pokušamo sa odinom da ga vratimo preko opcije BOOTLOADER :)

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

evo ovako, kad sam kupio telefon bio je nekakav srbijanski ics verzije 4.0.3 htjedoh da skinem cisti open europe 4.0.4 i trako i uradim skinem sa sam firmwer taj rom na kojem pise u napomeni ono sto sam naveo prethodno da je nemoguce uraditi wipe data i to sranje...medjutim ja sam tek to kasnije vidio...onda sam htio da stavim ressurection JB da vidim kako izgleda i kad sam krenuo da flesujem preko recovery(koji sam instalirao ver 5.0 nesto) nisam mogao da uradim wipe data...dok je sve ostalo radilo...zatim sam skinuo opet open europe koji sam imao medjutim i on dodje do flash data img i tu stoji satima...ulazi u download mode i recovery ali ne moze da se uradi wipe data...zatim sam skidao gb i krenem njega flesujem i on odradi dosta tog medjutim ona zadnja crtica na odinu ostaner i tu zakoci...skidao sam neki rom za sgs2 koji ima i bootloader i sl medjutim nista...skinem opet srbijanski 4.0.3 koji je bio ii njega flesne...jer on ima samo ona jedan fajl ekstenzije tar ali zaglavi na logo samsunga i samo se vrti...mislim da sam zezno sa pit fajlom koji reparticiju sjebao i to je razlog zasto ja ne vidim internu memoriju uopste...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Necu da kritikujem, ali mi stvarno nije jasno zasto se igrate sa nekim stvarima koje nisu proverene ili za koje nemate blage veze cemu sluze, a koje mogu da vam izbiju iz dzepa prakticno polovinu novog telefona.
Drugo, cemu to brzanje? Pa nebrojano puta smo pisali ovde po temama da pre bilo kakvog igranja sa romovima treba procitati uputstvo nekoliko puta i tek kad sve skontas i povatas, kad imas sve potrebno upustas se u tu avanturu.
Trece, i meni zvuci nemoguce da si sprzio, spalio ili sta vec radio sa plocom ili bilo kojim hardverskim delom telefona. Moj savet ti je da se, kad vi vec poceo, izigras za sve pare. Lepo sad poskidaj sve te romove koji su u jednom .tar fajlu i polagano jedan po jedan preko Odina. I tu pazi sta od onih opcija cekiras a sta ne, nemoj i tu da zajebes. Mora da ga flesuje, nema greske. Ako upadne u bootloop spici ga opet preko Odina. Kad sam ti zavrsis javi pa cemo dalje polagano.

Flesovanje jeste proces koji traje 5min, ali mu prethodi barem par sati iscitavanja tema i postova o kojekakvim romovima, iskustvima i skidanje potrebnih stvarcica...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Azimuth, slažem se.

hirurg, vidi se da nisi čitao upustva detaljno, da jesi pročitao bi šta piše boldovano ili velikim slovima, a to je da nikad ne flešuješ PIT i ne uključuješ RE-Partition dugme u Odinu, tako se upropasti telefon!! A da ne pričam što nemaš backup. Nisi gledao ni da li je Deodexed ili Odexed.

Velika greška je telefon uzeti bez garancije, al da ti sad ne držimo a od popovnja nema ništa, probaj da povratiš fon, ako ništa postaćeš ekspert pokušavajući pa sledeći put nećeš ništa zeznuti.
Probaj prvo I9100XWKE2_I9100XXKDJ_I9100OXFKD4, to je Telenor sa starim bootloaderom (down sa samfirmware).
Ako ti sve prođe nemoj odmah da brzaš na root, mora da se ubaci odgovoarajući cf-root kernel.

Ako neće sa gore predloženim romom probaj i cyanogenmod, po upustvu http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Samsun ... date_Guide

Ako ga usput brikneš ima Unbrick:
http://androidflip.com/unbrick-samsung- ... ick-guide/

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Baraba napisao:
Velika greška je telefon uzeti bez garancije,
A šta bi mu kao garancija sad pomogla???

hirurg, da nemaš negde bre nandroid backup da si uradio pa da pokušaš da ga povratiš? A ne znam koliko možda neki tuđ bekap može da ti pomogne ili ošteti telefon?!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

bachika, ubije fon, odnese u servis i kaže da se ugasio sam od sebe. Svakako nešto može da znači, bolje sa njom nego bez.

Odgovori