Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od marko 0401 »

zoreli napisao:marko 0401 na tvom mestu ja bih uradio wipe svega iz recoverija i kad digne sistem još fabrički reset i format memorije , pa onda polako instalirati jedno po jedno šta ti treba ... nema boljeg rešenja
Da li ovaj fabricki reset i format memorije brise sve i sa externe sd kartice?
Da je izvadim ako brise...
Moracu da odradim ovo jer mi tel i dalje brljavi, yahoo mail acounti mi i dalje nestaju,
viber mi je danas zabrljavio i ugasio ekran morao sam da restartujem telefon,
prijavljivao mi je juce manjak memorije a samo viber je bio ukljucen,
kontakti mi se i dalje razdvajaju (skajp i brojevi i mailovi) ne znam da li nesto od ovog ja zeznem ali mnogo brljavi.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

marko 0401 Ne briše memorijsku karticu

sweetyLela idi u opcije : Ekran / Page buddy omogući i pojaviće se slušalice ..
16 godina na forumu MOBILNISVET

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Ko je instalirao 4.2 moze da proba:
http://gs3.wonderhowto.com/how-to/insta ... 3-0143041/

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

iamivan,
ja ga ne bih uzimao.
sto bi za 300e uzimala polomljeni, pa servisirani fon.

naravno, to je samo moje misljenje.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od iamivan »

Pa, mislim, ipak je postavljen nov ekran i cela nova maskica, šta ja znam, delovalo mi je kao da vredi.

Otkud znam, videću, čekam čoveka da ga donese i isprobam ga. :smile:

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

Kada se odbiju troskovi servisa ispada da tip prodaje fon za 100 evra?!Onda ce da doda jos 300 i kupi isti fon??? Ne znam sto bi on to radio ako je fon kao nov jer je sredjen u servisu?Da ne spominjem da je fon star godinu dana...ako vec hoces S3 dodaj jos 50 jura i kupi mladji,nelomljen isto od nekog operatera sa garancijom i da te ne boli glava.
U principu ko hoce da ima vrhunski uredjaj jednom mora da otvori barku i isprsi se za punu cenu a onda isti prodaje i dodaje razliku, koja je podnosljiva, za novi.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Ne, ne, pazi, lik prodaje telefon za 300e (a popravku je platio 200e, tako da zaradjuje mizernih 100e od prodaje), ali ga ne prodaje da bi kupio neki drugi, vec je kupio HTC 8S, pa mu ovaj ne treba. :smile:

Fora je u tome što ovog čoveka znam, tako da u slučaju da telefon ne radi kako treba mogao bih da rešim to sa njim, a ovako kad mi proda neko koga ne znam, onda je već problem ako počne da me zavlači u slučaju nekog problema sa telefonom. :P

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Opet treba biti fer pa priznati da je čovjek rekao da je telefon bio razbijen i da je zamijenjena maska i ekran... Neko bi čak rekao kao nov, nikad ispao i ti fazoni... Ja bi i to uzeo u obzir. iamivan, ako je već neko koga znaš onda i nije tako strašna cijena i ako si siguran da ti neće uvaliti telefon koji će riknuti nakon mjesec dana. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

iamivan u oglasima imaš za 330 očuvane kao nove , sa garancijom :)

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

Ja samo pitam sto on nje zadrzao telefon nego kupio nov? Uzgred pukavsi jos 250-300 jura za HTC.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

janka_88 napisao:Opet treba biti fer pa priznati da je čovjek rekao da je telefon bio razbijen i da je zamijenjena maska i ekran... Neko bi čak rekao kao nov, nikad ispao i ti fazoni... Ja bi i to uzeo u obzir. iamivan, ako je već neko koga znaš onda i nije tako strašna cijena i ako si siguran da ti neće uvaliti telefon koji će riknuti nakon mjesec dana. :)
Pa, upravo tako, ipak je rekao lepo šta je bilo sa telefonom. :)
Pročačkaću ga uskoro (nadam se), pošto ga čekam da se vrati sa nekog službenog puta. :dry:
zoreli napisao:iamivan u oglasima imaš za 330 očuvane kao nove , sa garancijom :)
Pa, da, ali ima i ovaj garanciju, nešto više od godinu dana mu još traje. :)
Pritom, moj ćale mu može uplatiti novac preko računa, pa će dobiti neki povraćaj PDV-a, čini mi se, i tako će me telefon koštati manje od 300e. :)
rafaelo napisao:Ja samo pitam sto on nje zadrzao telefon nego kupio nov? Uzgred pukavsi jos 250-300 jura za HTC.
HTC je pazario zato što je pun para i voli da troši. Čim izađe neki nov telefon, on ga kupi posle nekog kratkog vremena. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Primetio sam da kad krenem na spavanje stavim telefon na punjenje i ujutro vidim da ne sija lampica i ne puni se više , ranije je sijala lampica i pisalo je 100% a recimo jutros ne sija i 98% je napunjen , znači napuni se baterija i prekine dalje punjenje ... ranije nije bilo tako , kako je kod vas :?

ranije mi je telefon ujutro bio uvek na 100% napunjenosti i lampica je sijala zeleno , sada više ne bez obzira što je na punjaču .

Globin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 15. Maj 2011. 17:06

Post od Globin »

Zasto kada pustim film u video plejeru koji je prebacen sa kompa u folderu zajedno sa prevodom i isti naziv filma i prevoda, ne prikazuju se sva slova tj. fale slova š,ć.ž itd. Na galaxu s2 se vide sva slova u prevodu kada pustim isti film. Ako neko zna u cemu je problem neka mi odgovori. Inace s3 je donet iz nemacke i nije kodiran a radi na 4.0.4 fabricki.

nemanjastojilkovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Mar 2013. 18:36
:: Samsung Galaxy S3

Post od nemanjastojilkovic »

Dragi forumasi, prvi put sam ovde sa vama i to me muka naterala. :)

Dakle, kupio sam Galaxy S3 krajem decembra i sve je odlicno funkcionisalo sve do jutros, kad sam video da mi je telefon iskljucen. Kada sam pokusao da ga upalim, izvadim bateriju pa sve ponovo-nista! Dakle, ja sam od onih kome je crko telefon. Hocu da napomenem samo da bateriju nikada nisam punio celu noc, vec samo dok se ne napuni skroz.
Pre nego sto postavim pitanje, pogledajte ovo http://www.mondo.rs/s272760/Komunikacij ... stize.html

A onda, da li je neko sa ovim problemom u Srbiji uspeo da zameni telefon za nov, kao sto Samsung kaze?
I da li se maticna ploca moze promeniti besplatno?
P.S. Ja sam telefon kupio u ComTrade shop-u sa garancijom od 2 godine.

Takodje, izvinite ako je ovo pitanje vec postavljano, od ovih 71 strana koliko ima ova tema nisam stigao da iscitam sve.

Hvala vam unapred na odgovoru! :)

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Pozdrav Nemanja, uh mnogo loš trip... :wink:
Ne znam odgovor na tvoje pitanje da li je neko uspio da zamjeni tel za nov a vjerujem da jeste ukoliko je pod garancijom,
nego hoću da te pitam šta si radio sa softverom, tj. da li si rootovao telefon, a ako nisi da li si update-ovao soft?

Jer je zadnji update od 10-ak megabajta navodno riješio ovo crkavanje telefona.
I stvarno, aplikacija koja detektuje problematičnu ploču više ne prijavljuje grešku kod mene.
Dakle, ja nisam rootovao tel, na stock androidu sam, 4.1.2

Nadam se da ćeš bez problema zamjeniti tel, i da imaš backup imenika. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

nemanjastojilkovic, menjaju ploču ako imaš validnu garanciju (ove radnje što daju garanciju samo na softver ne menjaju). Sa ComTrade ne bi trebalo da imaš problema ako je overena tj. validna. Koliko će trajati to niko ne zna da ti kaže.

nemanjastojilkovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 08. Mar 2013. 18:36
:: Samsung Galaxy S3

Post od nemanjastojilkovic »

Meni je telefon bio podesen na automatsko azuriranje, tako da iskreno nisam pratio sta je instalirao sve a sta nije. Znam samo da sam telefon kupio sa Ice Scream Sandwich 4.0 softverom, ali mi je telefon sam update-ovao na 4.1.2 Jelly Bean platformu.

Uglavnom, zvao sam Samsung Srbija kompaniju i prijatna zena sa kojom sa razgovarao je sve vreme izbegavala da mi odgovori na pitanje da li su upoznati sa ovim problemo "Sudden death", vec me je stalno upicivala na ovlastenog Samsung servisera. Naravno da necu da idem kod tog servisera jer imam garanciju u ComTrade-u.

Inace, iscitao sam sve zive zakone na sajtu Ministarstva unutrasnje i spoljne trgovine-Odeljenje za zastitu potrosaca i mnoga druga drustva i udruzenja koja se bave zastitom potrosaca, tako da sam "naoruzan" argumentima i zakonima i ovaj problem cu da isteram do kraja :).

Posto sam iz Novog Sada, u CT-u su mi rekli da robu sa reklamacijom salju u Beograd na popravku svakog petka. Juce oko 10h ujutru sam bio u prodavnici i prodavac mi je rekao kako je upravo otislo vozilo za Beograd. To mi je sumnjivo, tako da sam poslao email sedistu CT-a u Beogradu sa ovim pitanjem.

U svakom slucaju, naoruzan sam strpljenjem i idem do kraja :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Comtrade je ozbiljna firma i nebi trebalo da imaš problema sa garancijom :)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Pozdrav ljudi. :)

Evo do malopre sam čačkao jedan primerak S "trojke", jako mi se sviđa. Imam dva pitanja za sad, pa se nadam da će mi neka dobra duša odgovoriti. :P

1. U mojoj temi gde sam pitao nešto u vezi kupovine ovog telefona, luca mi je rekao da proverim broj matične na telefonu. Reče mi da je završetak na 1400 ili 1500 ok, ali da su verzije sa 1100 problematične. Šta to znači?
Verzija na ovom telefonu je 1100... Da li te verzije često crkavaju ili šta? Isplati li se da uzmem taj telefon onda?

2. Kako da telefon vratim u stanje kao kad se izvadi iz kutije? Mislim na to da se pobrišu apsolutno svi podaci i aplikacije koje su naknadno ubačene nakon prvog paljenja telefona. Znači, da sve krenem skroz ispočetka.

Unapred zahvalan. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

1. Са последњим апдејтом више нема проблема са матичним плочама.
2.Подешавања / бекап и ресетовање/ враћање на фабричка подешавања.

Odgovori