Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od oxigen »

Lepo to sve zvuci :) ali to flesovanje preko recoveria mi bas nije jasno nisam tako nesto nikada radio... mogu uraditi taj bootloder preko odina to bi znao ali ovo dalje ne.
Zato kazem bilo bi dobro da se postavi mozda jutub link sa samim postupkom.Cemu sluzi taj bootlader??? Zasto mora da se ubacuje?
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Veceras ti ja ovde pisem bukvalno flashovanje u korak, ali tek oko ponoci. Videces da je extra jednostavno. Potrudicu se da napravim uputstvo sa linkovima do svih fajlova. Tako sam radio i na s2 za flashovanje Biftor rom-a. Bootloader mora da se preflashuje da bi ti radio wifi jer nece da radi ako se ne flashuje bootloader. Doduse moze i prvo rom da se flashne preko recoverya i posle toga bootloader i sve radi ok
Note IV N9100 dual

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Toda81@ to bi bilo super sa jednim opseznim uputstvom. Ne verujem da cu cekati do ponoci sutra radim ujutru

Android83
Banned
Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 11:41
:: Note 3
:: Note 2

Post od Android83 »

Otidji na xda poskidaj sve sto treba znaci prioritet je recovery da skines I flesnes. Zatim skini bootloader I sotmax sam rom...on je oko 1.5gb...njega prvog stavis da skida jer je dug I trajace sat i po vremena. U tom eto I ponoci. skines odin. Ako ti je 4.1.2 rom na tel mozes neke starije verzije ali ako je 4.3 onda moras 3.07 ili 9.
Drivere trebas da imas na kompu. To najlalakse rjesis instalacijom KIES programa. Pokrenes odin...telefon ubacis u download mode tako sto ga ugasis zadrzis tastere volume down+taster home+power drzis dok se ne pojavi na ekranu jedan meni. Zatim jos jednom vol up I telefon je u download modu...takodje je I odin prepoznao I imas com port u programu npr com 7.
Sa odin 3.07 ucitaj recovery fajl koji si skinuo sa xda u pda opciju I taster start. Naravno teelfon se restartuje. Zatim ga opet stavi u download mode I odradi ovo dole.
Odin 3.0.9 ima opciju BL koja je skracena od bootloader I tu nadjes fajl koji si skinuo sa xda. Ne sjecam sw dal treba da ga raspakujes ili ne uglavnom tu ga ucitaj I taster start

Sad imas recovery u koji udjes vol up+home+power tu udjes mount pa mountujes usb I prebacis citav fajl od sotomax koji je zipovan. Ides na instal I pratis proceduru...mislim da sam sve rekao

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Samo obavezno odradi uz sve ovo i wipe data, wipe cache i wipe dalvic cache kada udjes u recovery pa tek onda idi na install zip from sd card
Note IV N9100 dual

Android83
Banned

Post od Android83 »

I naravno kad ti ponudi uradi bekap fajlova efs

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Taj Sotmax ima jedan mali bag , napraviš folder u meniju aplikacija i ubaciš igrice (na primer) i posle restarta on ih izbaci iz foldera opet gde su bile a folder ostavi prazan.
16 godina na forumu MOBILNISVET

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

toda81 kada budes pisao recenziju ajde podji od pocetka znaci linkovi gde sve sto je potrebno moze da se skine onda kada smo sve skinuli sta i kako dalje po redu sta se prvo instalira i td... znas ti nije ti verovatno ovo prva recenzija.
pozzz

Android83
Banned

Post od Android83 »

Ma ima I bag kad se pomjenjaju boje notifikacion bara onda kad se stisne taster home nema svoje funkcije...ima jos dosta nekih bagova ali je vizuelno fin...volim ovaj vremenski vidget

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Oxigen, pisem ti posle sve detaljno
Note IV N9100 dual

Android83
Banned

Post od Android83 »

Tacno vas ima da se treba sve servirati

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sotmax rom link:
https://mega.co.nz/#!T4wnVRjZ!SQwMQCXGT ... 15DcFH8kCI
Bootloader link:
https://mega.co.nz/#!rs5HFaYR!XOrjLUX9D ... rFctVzUOtI
Kies link:
http://www.samsung.com/rs/support/usefu ... e/KIES/JSP
Odin link:
http://www.mediafire.com/download/h0b5u ... din307.zip
Youtube link za root (video uputstvo za baratanje odin-om):
http://www.youtube.com/watch?v=h-KZY52we0Q
Root CF-Auto-Root-t03g-t03gxx-gtn7100.zip (fajl koji se flashuje odin-om da bi se odradio root telefona i taj fajl se ubacuje u PDA polje) link:
http://download.chainfire.eu/264/CF-Roo ... tn7100.zip
Philz recovery(Flashuje se pomocu odin-a tako sto se ubaci u PDA polje) link:
http://d-h.st/OIX
SuperSU (flasuje se preko recovery-a) link:
http://download.chainfire.eu/351/SuperS ... -v1.65.zip
Instalacija rom-a link (lepo se vidi sta se i kako radi):
https://www.youtube.com/watch?v=GbKH8sJ3BHc

Da bi mogao da flasujes preko odina morasprvo da instaliras kies.
Kada flasujes odinom moras da udjes u download mod, a tu ulazis tako sto ugasis telefon i psole drzis volume down, home dugme i power i posle ce ti pisati da pritisnes nesto da bi nastavio i usao u download mode, tj continue i ti klikni na trazeno dugme. Tek kada to uradis pokreces odin, ubacujes potreban fajl u odin pa kacis telefon na komp preko usb kabla i onda mora u odinu u gornjem levom uglu da ti prepozna tel, tj da pise COM 11. Zatim stisnes na start i cekas.
Kada sve to poskidas prvo lepo pogledaj link sa youtube gde je bas lepo opisano kako se radi root, a za root koristis CF-Auto-Root-t03g-t03gxx-gtn7100.zip (prethodno odzipuj ovu arhivu) i dobices fajl CF-Auto-Root-t03g-t03gxx-gtn7100.tar.md5 koji flasujes odin tako sto ga ubacis u polje PDA. Zatim flashuj isto preko odina Philz recovery pa onda kopiraj fajl UPDATE-SuperSU-v1.65.zip i udji u recovery (u recovery ulazis tako sto drzis dugme volume up, home i power) i samo preflasujes taj fajl UPDATE-SuperSU-v1.65.zip (mozes da vidis na klipu sa youtube koji sam postavio gore).
Kada to odradris onda opet odinom flashuj bootloader koji ubacujes u polje bootloader u odinu, a ostatak vec znas da treba da se udje u download mod da bi se odradio flash odinom.
Kada i to odradis mozes da kopiras fajl Sotmax.zip ili kako se vec zove na memorijsku karticu(mozes ga kopirati i pre nego sto sve ovo pocnes da radis) pa ugasis telefon i udjes u recovery i prvo odradis obavezno wipe data pa wipe cache pa udjes u advanced i tu odradis wipe dalvic cache i onda se vratis korak anzad pa ides na polje install zip from sd card i nadjes fajl sotmax.zip i stanes na njega i kliknes na yes i krece instalacija rom-a i tu samo prati sta ti sve nudi od opcija i stikliras samo sta ti zelis.
Note IV N9100 dual

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Toda 81 svaka cast na opsirnom uputstvu.
Samo navedi sta se prvo radi.da li da se odradi prvo fles pa instal bootlodera pa onda preko recoveria inastal roma ili ???

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Prvo back up.
Todo nemam note ali hvala za uputstvo.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nema na cemu ljudi. Prvo backup kao sto rece Baraba, a zatim root pa tek posle toga instalacija rom-a
Note IV N9100 dual

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

toda81 stvarno si kralj :) hvala ti za ovo... trebace :)

Nego juce dok mi je fon bio na Wifi izgleda da je sam skinuo update na 4.3 i trazi mi instalaciju... ne mogu da prekinem... samo da odlozim na 3 sata... a ne instalira mi se 4.3 official... jel zna neko kako mogu da obrisem to sto je download-ovao? :)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Phantom 85 probaj da odradis reset mob mislim da bi to trebalo da resi problem

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od phantom_85 »

Mislis da odradim Factory data reset? Mada mozda bih mogao i da se iscimam da ubacim Sotomax... :) pre bih njega nego official.

Ako mi se sotomax nesto ne svidi, da li moze posle sve da se vrati na official kao da nisam ni radio root i te zezancije? :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moze bez problema da se ubaci official posle sotmaxa. Licno sam to radio
Note IV N9100 dual

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od phantom_85 »

ok... hvala puno :) sva sreca pa imam koga da pitam :) najbolji ste ;)

Odgovori