Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Stallone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Jul 2014. 14:49
:: Note 9

Re: Samsung Galaxy S5

Post od Stallone »

Pozdrav drustvo :)
Imam par pitanja za ljude koji koriste galaxy S5.. Zanima me kako se telefon pokazao na suncevoj svetolosti? I da li je bela boja zaista bela a ne kao pre na galaxy S4 i NOTE 3 da je onako zuckasta...
Koristio sam galaxy S4 i na suncu onako gubi boje slabo je osvetljen, posle sam uzeo iphone 5 i on je sasvim ok bio na suncevoj svetlosti.. Zanima me kakav je galaxy S5 po ovom pitanju ili je ipak iphone 5/5s bolji po tom pitanju prikaza bele boje i osvetljenja na suncu.. bio bih vrlo zahvalan na odgovoru nekoga ko stvarno ima iskustva .. hvala vam na odgovoru

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Na direktnom suncu se vidi sve najnormalnije. Osvetljenje je zaista jako. Ja sam sa Note 3 prešao na 5s, pa onda pobegao na S5. Na Note 3 jeste nekako žućkasta ta bela boja u odnosu na 5s, a između S5 i 5s je u pitanju nijansa. Nije baš kao da si u varikini oprao, ali nije ni boje meda.

Stallone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stallone »

Hvala puno na odgovoru :)
Znaci od ova tri modela koji i mene zanimaju najbolje se pokazao galaxy s5?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

2k oppo 7, G3, S5 prime
http://youtu.be/paMb_cgVkug?t=11m46s

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Azimuth, Uzeo sam S5 kao sto si i procitao u poruci... :) Pa da pocnem,uzeo sam crni S5 od nekog lika sto preko neke firme prodaje S5 kupljene u vipu sa sve overenom garancijom,cini mi se da je i Baraba, pazario kod njega kada je furao S5 jer je slicno napisao u jednom postu... E sad zanima me zasto u meniju u podesavanjima nemam opciju za developer-e da recimo pogasim pespotrebne tranzicione animacije i sl. Ne znam da li se tripujem,nisam naskidao nesto puno aplikacija uglavnom standardne fb viber whats app neke vesti tipa mondo telegraf i sl.ali mi se cini da mi se baterija bas brze prazni nego kod ip5s... :angry:

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

sergius, idi u podesavanja i onda tamo o telefonu, zatim stisni 7 puta na broj podverzije ili ti "Build number" i pojavice ti se developer opcija

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Settings > about device > pa tapkaj po build number dok se ne pojavi developer.
Kako to misliš da se brže prazni baterija? To nikako nije moguće. Baterija mora da ti traje duplo duže nego na 5s ;)
Kad odeš u settings pa na bateriju, pogledaj šta ti od procesa jede istu i koliko je šta koristi.

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Azimuth, U pravu si za developer opciju,uspeo sam to da namestim,a za bateriju cemo videti,ne mogu sad da ga napunim do kraja,imam nekih obaveza pa necu biti kuci,ali videcu sutra najbolje koliko ce da mi traje veceras kada ga napunim do kraja...

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Nadji u aplikacijama google settings,siva ikonica je u pitanju i u njoj ugasi google location reporting,garant ti to cedi bateriju.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

sergius, čestitam. Prvi utisak posle 5s nije kako si očekivao?
A da, rekoh ti sa S5 ima slabiju bateriju, ti nećeš da slušaš :lol: Nego, mora da su ti upaljeni neki servisi kao što Chobby88 napisa, proveri.

Stallone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Stallone »

I mene zivo zanima :D Danas sam narucio galaxy s5, i bas da vidim kako reaguju ljudi koji su koristili iphone 5s pre par dana i sada uzeli u ruke galaxy s5 :)) nadam se da su pozitivni komentari

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

E pa ovako sto se tice 5s iskreno nedostaje mi :cry: pogotovu rad sa jednom rukom i to sto je kvalitetnije izrade ali se na nekim mestima i dalje po malo grebe-stara boljka svih telefona a i predhodnog modela ip5 i td.
Sto se tice uporedjivanja ne znam sta bih vam pre rekao,iskreno voleo bih da uvek imam neki iphone pri ruci,a neki veci tipa S5 ili Note 3 ili LGG3 da koristim za iscitavanje vesti fb i td,iphone mi je nekako mnogo zgodiniji za kuckanje poruka,dobro staje u dzep,manji je i to moram da napomenem bas dosta,iako moram priznati polako se navikavam na S5 pa mozda i provalim neku dobru tastaturu sa googl play,ako neko ima neku dobru i koristi je neka kaze... :)
Sto se tice baterije ne znam da li mi je sve podeseno kako treba sto se tice ekrana jer mi 35% odlazi na koriscenje ekrana,a stavio sam automatsko osvetljenje,a rezim ekrana mi je podesen na adapt display,e sad ne znam jel sa tim rezimom potrosnja veca ili da iskljucim automatsko osvetljenje,inace sto se tice onih animacija sve tri sam pogasio u opciji za developere kako mi rekoste da namestim :oops: i hvala vam na tome... :wink:
Kamera na S5 otkida kako je dobra,pogotovu video klipovi,ali ni iphone ne zaostaje na kvalitetu slika,ali je opet je mali ekran i stalno sam morao da ga bukvalno priblizim blizu lica da bih nesto procitao iako nemam nikakav problem sa vidom.. 8)
Mane po meni koje ima 5s u odnosu na S5 su za sada manji ekran,ali to je i ,iskreno ponekad me je nerviralo sto je od metala jer po suncu tj vrucini neizdrzivo drzati ga + sto se i dodatno greje ako ga mnogo akate igrice,idete na net i td,ali i to se da srediti ultratankom plasticnom maskom,idemo dalje,malo opcija za podesavanje kojekakvih stvari jer onda mora da se uradi jailbrake koji ume nekad da zeza ako se instalira neka aplikacija koja i bas ne radi kako treba onda telefon hoce da brljav i da se gasi kad se ulazi u kameru i td..Nerviralo me sto nema blutut nikome nista ne mogu da posaljem,a da ne pricam da wi fi u njemu ne moze da se salje kao hotspot na neki drugi telefon koji nije android,uzasno me iritirao onaj njihov itunes za prebacivanje slika i klipova sa kompa u telefon,dok slike i klipovi iz samog ajfona se mnogo lakse i jednostavnije prebacuju na komp i to su lepo resili... Za bateriju sam mislio da je slaba ali sada vidim da ni na S5 nije bas sjajna ali se brze puni nego kod 5s i uvek mi je izgurala dan koriscenja...mada moram priznati da sam ga nekad i po 2 puta dnevno dopunjavao... UHH ne mogu vise da pisem,ako se setim jos necega napisacu,a ako sam nesto propustio vi pitajte :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nešto si ti tu čačkao pa ti zato kratko traje baterija. Baterija na S5 je, doslovno, duplo bolja nego na na 5s.
Tih 35% je koliko sati?
Hotspot si mogao da namestiš i na 5s od 7.1.1. :)
Ima razlika između telefona. Svako bira ono što mu više i bolje leži. Neko voli jednostavnost iOS-a, nego mogućnosti androida itd. Verujem da se nećeš pokajati, samo malo da se navikneš i skontaš šta si sve dobio ovim prelaskom ;)

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Azimuth, Reci mi jel ti ukljucen onaj samsung nalog ili nega da obrisem? I ona picasa me smara stalno me pita da li da zelim da delim neke slike koje napravim...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jeste, uneo sam moje podatke i aktiviran je. Treba mi zbog nekih aplikacija.
Ako tebi ne treba, prosto ga ignoriše ili idi na force stop i neće te gnjaviti. Ja sam zabranio tj pogasio sve te servise gde automatski diže slike i kompletan sadržaj na neki cloud. Aploudujem samo ono što ja želim i to uradim manuelno. Proveri i da ti ne vrti pretragu wifi mreža. Nadam se da si gasio ono što su ti rekli za gps.
E da, automatsko osvetljenje naravno da više jede bateriju jer što je svetlije to telefon više pojačava osvetljenje pa često zakuca na maksimum.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Pa baš duplo baterija nije bolja. Sergius, rekao sam ti da će ti faliti 5s.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

sergius, swift tastatura, ima je i na amazonu, ako ne možeš da kupiš sa gp. Ima podešavanje za kucanje jednom rukom.

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Azimuth, U pravu si ipak je wi fi bio u pitanju non stop je trazio mreze... :) A ugasio sam i ono za gps na google i iskljucio sam automatsko osvetljenje pa cu rucno da namestam koje mi bude odgovaralo... Doduse pored ovih grmljavina i munja neko jace svetlo mi definitivno ne treba :D

EDIT:
Baraba, U pravu si,fali,ali vraticu se ja jabuci jednog dana kada budem imao i mac book
Poslednja izmena od Ninolina u Sre, 30. Jul 2014. 18:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju "Izmeni". Pročitaj pravila Foruma.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma slobodno ostavi automatsko osvetljenje, meni je to uključeno jer sam malo unutra malo napolju pa me mrzi da se cimam i nameštam svaki čas.

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Inace momci moram da napomenem da ne verujem da se tripujem ali to najvise vidim kada se krecem kroz meni vidim razliku u displeju odnosno iphone 5s (326 ppi pixel density) vs samsung S5 (~432 ppi pixel density) iako samsung ima vise pixela sa druge strane ajfon ima manji ekran i samim tim jasnije ivice ikonica i animacija nekako je sve jasnije u samom meniju...ako me kontate na sta mislim... dok sa druge strane dok gledam u S5 naravno pricam samo o pocetnom ekranu i meniju kao da mogu da vidim sve te pixele ili tackice po ekranu... :wacko:

Odgovori