E pa ovako sto se tice 5s iskreno nedostaje mi

pogotovu rad sa jednom rukom i to sto je kvalitetnije izrade ali se na nekim mestima i dalje po malo grebe-stara boljka svih telefona a i predhodnog modela ip5 i td.
Sto se tice uporedjivanja ne znam sta bih vam pre rekao,iskreno voleo bih da uvek imam neki iphone pri ruci,a neki veci tipa S5 ili Note 3 ili LGG3 da koristim za iscitavanje vesti fb i td,iphone mi je nekako mnogo zgodiniji za kuckanje poruka,dobro staje u dzep,manji je i to moram da napomenem bas dosta,iako moram priznati polako se navikavam na S5 pa mozda i provalim neku dobru tastaturu sa googl play,ako neko ima neku dobru i koristi je neka kaze...
Sto se tice baterije ne znam da li mi je sve podeseno kako treba sto se tice ekrana jer mi 35% odlazi na koriscenje ekrana,a stavio sam automatsko osvetljenje,a rezim ekrana mi je podesen na adapt display,e sad ne znam jel sa tim rezimom potrosnja veca ili da iskljucim automatsko osvetljenje,inace sto se tice onih animacija sve tri sam pogasio u opciji za developere kako mi rekoste da namestim

i hvala vam na tome...
Kamera na S5 otkida kako je dobra,pogotovu video klipovi,ali ni iphone ne zaostaje na kvalitetu slika,ali je opet je mali ekran i stalno sam morao da ga bukvalno priblizim blizu lica da bih nesto procitao iako nemam nikakav problem sa vidom..
Mane po meni koje ima 5s u odnosu na S5 su za sada manji ekran,ali to je i ,iskreno ponekad me je nerviralo sto je od metala jer po suncu tj vrucini neizdrzivo drzati ga + sto se i dodatno greje ako ga mnogo akate igrice,idete na net i td,ali i to se da srediti ultratankom plasticnom maskom,idemo dalje,malo opcija za podesavanje kojekakvih stvari jer onda mora da se uradi jailbrake koji ume nekad da zeza ako se instalira neka aplikacija koja i bas ne radi kako treba onda telefon hoce da brljav i da se gasi kad se ulazi u kameru i td..Nerviralo me sto nema blutut nikome nista ne mogu da posaljem,a da ne pricam da wi fi u njemu ne moze da se salje kao hotspot na neki drugi telefon koji nije android,uzasno me iritirao onaj njihov itunes za prebacivanje slika i klipova sa kompa u telefon,dok slike i klipovi iz samog ajfona se mnogo lakse i jednostavnije prebacuju na komp i to su lepo resili... Za bateriju sam mislio da je slaba ali sada vidim da ni na S5 nije bas sjajna ali se brze puni nego kod 5s i uvek mi je izgurala dan koriscenja...mada moram priznati da sam ga nekad i po 2 puta dnevno dopunjavao... UHH ne mogu vise da pisem,ako se setim jos necega napisacu,a ako sam nesto propustio vi pitajte