Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od bacom »

Zile995 napisao:Probaj sa eksterne. I ja imam problem sa ikonicom hmm... Ceka se update naravno. Nisam ostao na njemu, naravno pa sam se vratio na kk. Mozes preko fleshfy ili odina. Mene je zeznuo lik sa xda i poverovao sam mu, a ti si meni poverovao, izvini.
Na šta misliš kad kažeš "fleshfy" i jesi li flešovao sa eksterne sd.
Bojim se da ne obriše sve sa extSD kad uradim wipe data factory reset. Nije toliko blesav da pobrka memorije, šta kažeš?
Može i opcija da punim pomalo, recimo po 20 minuta ili više, pa da ga uključim da ne dođe do burnina. Koristiću drugi telefon, naravno ako bude update RR ubrzo i reši ovo.

Edit: mislio sam da mu flešujem Apolo 8 kernel ali ima samo za Omni rom.
Znaš li neki kernel da može na Resurrection? :smutny:

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Nisam flesovao sa eksterne jer me je zeznuo lik sa xda i nisam zeleo da testiram (nisam bio siguran)... Lepo sa flesnuo philz preko odina da ne razmisljam.. Preso sam danas sa kitkat-a na stock da ga osvezim malo. Ocistio internu i eksternu memoriju.

Koliko vidim neki su probali apolo za omni na rr-u. Pogledaj...

Ovo je fleshify https://play.google.com/store/apps/deta ... r.flashify
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Zile995 napisao:Probao sam. Siguran je kernel na mom insane cipu. Zavisi.. Meni nije nesto ubrzao fon jer je sljamsung onemogucio trim za moj emmc.

Pa sada ce vecina developera to da odradi. Gustavo ima trim, ali kao sto rekoh skoro ima bugove.

Dobar CM :)? Kao sto rekoh... CM+Apolo ;)
Baterija mi nije losa... kakva je kod tebe?
Ja ni na jedan bug nisam naleteo za ovih par dana, sve radi kao sat. Baterija solidna, izdrži mi do kasno uveče kao na neatu, možda nijansu slabije. Za non-stock i 4.4 odlično.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Nadam se da ce sa cm12 biti bolja ;)

Rmglc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Dec 2014. 11:40
:: Samsung Galaxy S2

Post od Rmglc »

Pozdrav svima. Imam problem sa Galaxy S2. Telefon povremeno izgubi mrezu i izbaci "Cannot complete service please try later". Kada to izbaci cesto se desi da baterija padne sa velikih procenata na nekih 2-3% i onda moram staviti telefon na punjac i posle odredjenog vremena se procenti baterije naglo vrate na vecu vrednost. Ako ne stavim na punjac ekran i tipke pocnu da trepte i sam se ugasi. Sve to se cesce desava kada baterija padne ispod 20% (ovo treptanje ekrana i tipki se desava uglavnom ispod 10%). Nekada samo izbaci to "cannot complete service please try later" ali baterija ostane ista i onda samo restartujem telefon. Telefon sam kupio nedavno tako da ne znam da li je nesto cackano na njemu. Ako je od pomoci koristim Telenor karticu. Sta bi to moglo biti? Unapred hvala za odgovor.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Meni se to treperenje desavalo zbog lose baterije.. Tacno se vidi kako se gasi ekran, kako gubi energiju...

Probaj neku drugu bateriju i uradi factory reset ako mozes.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Meni se to dešavalo zbog baterije (naglo padne zbog restarta a kad punim ima 50%).
Kupio sam pre mesec dana u Promobi servisu za 1600
@Zile995
Srećna nova godina i svima forumašima!
Umesto RR lollipop sam Odinom flešovao stock i obrisao višak apk.
Razmišljam da dodam još 2 GB memorije telefonu deljenjem pomoću Pit fajla.
Recovery na RR neće ništa da odradi a na xda lik dao uputstvo za flešovanje update, samo neznam čime!
Izgleda da cm12 najbrže napreduje. Reči kad je vreme da se proba.

Rmglc
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Dec 2014. 11:40
:: Samsung Galaxy S2

Post od Rmglc »

Hvala za odgovore i svima srecna Nova godina i sve najbolje.
Probao sam MTS karticu i ne desava se izbacivanje sa mreze. Mene je cudilo to da se izbacivanje sa mreze i pad baterije skoro uvek desavalo zajedno (kod Telenor kartice). Da li bi pomoglo da odem u Telenor i zamenim karticu, ili je to do mreze? Sledece nedelje cu kupiti drugu bateriju, pa cu probati da vidim da li ce se resiti i taj nagli pad baterije, jer i sa MTS karticom to postoji. Inace ova baterija dosta kratko traje, istina da dosta koristim telefon, ali je ovo bas, bas kratko, u odnosu na ostale android telefone koje sam koristio.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

@Rlmgc Ne znam sta da ti kazem... Kada sam kupio bateriju prestalo je to da mi se desava(nagli padovi %, treperenje ekrana). Ja bih kupio novu bateriju..
bacom napisao: @Zile995
Srećna nova godina i svima forumašima!
Umesto RR lollipop sam Odinom flešovao stock i obrisao višak apk.
Razmišljam da dodam još 2 GB memorije telefonu deljenjem pomoću Pit fajla.
Recovery na RR neće ništa da odradi a na xda lik dao uputstvo za flešovanje update, samo neznam čime!
Izgleda da cm12 najbrže napreduje. Reči kad je vreme da se proba.
Hvala bacom. Srecna Nova godina, sve najbolje ;).
Ja sam bio na RR skoro i sve radi sem kamere i punjenja kada je zakljucan, i kada je ugasen. Isti slucaj je i sa CM-om... Izgleda da baterija bolje drzi na lollipopu. Radi recovery na najnovijim buildovima(i CM i RR)... Koriste philz touch. Ja sam se vratio na CM11 danasnji nightly+pico gapps+Apolo regular v7.2 beta 3 preko RR recovery-a.

Pa najbolje ti je tako.. Ostanes na stock-u jer dobro radi, obrises svo smece i uzivas i cekas dok ne izadje stabilna lizalica. Kao sto sam rekao.. Nema drasticnih razlika izmedju 4.1.2 i kitkata. Lolli je nesto novo. Steta sto nemamo zvanicne drajvere.

bakalele
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 01. Jan 2015. 20:02
:: samsung

Post od bakalele »

Pozdrav svima i srecna nova godina
Imam problem sa telefonom posle fabrickog reseta
mislio sam da ce se telefon srediti jer je bio pretrpan svime i svacime i jeste se on razgusio ali primecujem da wifi je skroz nestabilan sto nije slucaj sa drugim telefonom koji radi besprekorno u istoj prostoriji naime konektuje se on ali posle 1 min. vec izgubi konekciju i ako pise da je i dalje konektovan ne moze se pregledavati nikakav sadrzaj ne netu pa onda moras iskljuciti konekciju i opet ukljuciti i tako u beskonacnost ukratko ne radi nikako :) A drugo je sa kamerom koja ne pravi slike kao sto je pravila ranije, sad su dosta mutnije i cak bolje slike pravi prednja kamera od glavne.Moze li se to resiti preinstalacijom i ako moze sta preporucujete?
Unapred zahvalan

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Jan 2014. 18:46
:: Sony Z1 Compact

Post od ivica122 »

Ja samo da cestitiam svima Novu Godinu! Nema nista pametno da kazem :lol:

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

bakalele napisao:Pozdrav svima i srecna nova godina
Imam problem sa telefonom posle fabrickog reseta
mislio sam da ce se telefon srediti jer je bio pretrpan svime i svacime i jeste se on razgusio ali primecujem da wifi je skroz nestabilan sto nije slucaj sa drugim telefonom koji radi besprekorno u istoj prostoriji naime konektuje se on ali posle 1 min. vec izgubi konekciju i ako pise da je i dalje konektovan. A drugo je sa kamerom koja ne pravi slike kao sto je pravila ranije, sad su dosta mutnije i cak bolje slike pravi prednja kamera od glavne.
Preflesuj rom odinom. Flesni ovaj poslednji XWMS3. Registruj se na sammobile i skini i9100 XWMS3. Imas par stranica unazad kako se sve radi.

Ako ni to ne pomogne mozda je problem u wifi modulu, ili antenici. A za kameru... Hm, mozda je ogrebano socivo, tj staklo kamere.

Ivice, Hvala, Srecna i tebi Nova godina ;)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Srećna svima Nova godina, sve najbolje vam želim! :)
Pozdrav ljudi

stevanj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2014. 14:23
:: S4

Post od stevanj »

Flesnuo sam nordijski 4.1.2 na moj S2 ali nesto mi slab signal mobilne mreze. Na ostalim telefonima pun signal ali na S2 1 ili 2 crte.

stevanj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2014. 14:23
:: S4

Post od stevanj »

Kad izaberem GSM only signal je pun. Izgleda da cu morati opet da flesujem telefon.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

stevanj,
Možeš samo promeniti Modem (radio) ako ti rom valja. Nađi na xda XXLS8 modem, on je za našu zemlju, pa ga flešuj kroz Recovery. Uradiš wipe cache i dalvik pre i posle flešovanja, i imaš novi modem. Vidiš kakav je signal, pa ako nije dobar flešuj drugi (xxms4 na primer) dok ne zaključiš koji ti je najbolji.
Španski Rom XWMS3 je najnoviji JB i njega uglavnom flešujemo. Zašto si se odlučio za Nordijski?

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ja sam se vratio na XWMS3. Sve mi ok radi tako da necu ni menjati stock rom. Shvatio sam da xposed hoce da narusi u nekim slucajevima stabilnost stock rom-a. Sacekacu stable lollipop kada izadje pa cu ga probati.

Nemam zivaca vise bilo sta da testiram i flesujem, neka ga ovako. Uostalom spremam kolokvijume i ispite i necu imati toliko vremena za forum.
Mozda padne jedan tutorijal u medjuvremenu kada nadjem vreme za to ;)

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Neka padne tutorijal, da diplomiraš brate.
I to što kažeš za Xposed, ima tu nešto..?

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ma ima nesto... Modifikujes sistem, nije bukvalno kao stock kad odradis modifikaciju. Gravity box zna da uspori sistem. Ja sam pre 2 nedelje na stocku podesio greenify i xposed... Sistem mi je brljavio samo tako, ne znam zasto, verovatno zbog xposeda. Od kako ga nemam, pa stock mi super radi. Videcu ovo za tutorijal, samo da se docepam kompa i u toku ovog meseca da odradim lepo.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Sad me malo iznervirao kitkat. Postoji neki memory leak kod korišćenja SwiftKey tastature, e sad ne znam da li je do same aplikacije ali opet samo mi se na cm11 to dešava. Kad zakoči mogu samo bateriju da izvučem, drugo ne pomaže. Nedopustivo. Sad će neki drugi build da padne a i kernel čisto za promenu.

Odgovori