Samsung Galaxy S Duos 2 S7582

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
rexD
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 03:51

Post od rexD »

Android 4.2

Uzeo sam ovaj telefon u Telenoru pre svega zbog mogućnosti da podrzi dve kartice, što mi je jako bitno, međutim, usledilo je veliko razocčaranje. Naime, situacija je sledeća:

sim 1 - Telenor
sim 2 - mts

Kada je razgovor u toku na prvoj kartici (telenor) i neko me poziva na drugu karticu (mts), poziv tog nekog ko me zove na mts preusmerava se na telenor.

Kada je razgovor u toku na drugoj kartici (mts) i neko me poziva na prvu karticu (telenor), nema nikakvog preusmeravanja, vec mi se samo na displeju u toku razgovora pojavi da imam poziv sa druge kartice. Ovo isto bih hteo da imam i kada je poziv na prvoj kartici u toku.

Napominjem da su sva preusmeravanja i za prvi i za drugi sim u podešavanjima isključena, ali za drugu karticu i dalje preusmerava pozive na prvu.

Nosio sam telefon u Telenor poslovnicu gde je uzet, niko nije imao pojma da podesi da nema preusmeravanja za drugu karticu. Onda sam ga posalo na servis, i posle čitavih 15 dana su mi vratili telefon i naveli da je sa njm sve u redu. Medjutim problem je i dalje ostao.

Najveći problem je u tome sto kada me neko zove na drugu karticu (mts) i ne sačeka da ga preusmere, već kad cuje operatera da ce poziv biti preusmeren, odmah prekine vezu, i ja nemam uopste evidenciju ko me je zvao, što je potpuno bezveze.

Molim za pomoć i savet, da li je ovakvo stanje sa telefonom normalno. Pošto znam da je kod starijih modela uobičajeno da obe kartice budu dostupne.

U najgorem slučaju odgovaralo bi mi da dok razgovaram na prvoj kartici, a neko me poziva na drugu, tom nekom signalizira da sam zauzet, a onda da mi stigne poruka od operatera da imam propušten poziv.

Napominjem da pre uzimanja telefona u Telenoru, uz ugovor na 2 godine, niko me nije obavestio da telefon radi na ovom principu.

Molim za pomoć i savet.

zokowmali
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Feb 2008. 01:17

Re: Potrebna pomoć: Samsung Galaxy S Duos 2 S7582

Post od zokowmali »

Ja nosim Core duos,razmisljao sam se od S duos 2 ali baterija i to sto mu ne svetle donji tasteri me je odbilo...ali kapiram da je ista fora na oba telefona...ovo su pre svega dual STAND BY telefoni,sto znaci da imaju jedan radio modul,sto opet znaci da moze biti u funkciji samo jedna mreza prilikom razgovora..na drugu dobijes poruku o prpustenom pozivu ili aktiviras to preusmerenje sto si ti gore pomenuo...Ja sam podesio DUAL SIM ALWAYS ON,i preusmerenja rade bez ikakvog problema...e sad,ili tvoj tel ne moze da prihvati to preusmerenje ili je do mts kartice,sto nije iskljuceno,probaj zameni im mesta i vidi sta se desava onda ;)

rexD
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 03:51

Post od rexD »

Da najzad javim svima sta je bilo sa mojim tel. Poslao sam ga ponovo na servis, posto nikako nije moglo da se podesi da dok razgovaram na sim 1, kada neko zove na sim 2 signalizira da je zauzeto, vec uvek preusmerava na sim 1, a prethodno se javi zenski glas iz operatera i najavi to. Uz to na sim 2 mi gotovo svakodnevno padala mreza, koja se vrati tek posto iskljucim i ponovo ukljucim telefon. Dakle, sve ove probleme sam naveo u reklamaciji, i poslao na servis. Bio je vise od 20 dana, po drugi put, i vratili su mi tel. kazu da su ga testirali i da je sve ispravno. Evo sada pre nego sto sam pisao, proverio sam po ko zna koji put danas i problem je isti kao na pocetku. Ne znam sta da radim. Poludecu zbog ovoga. Probao sam da raskinem ugovor u telenoru zbog ovoga, ali nisu hteli ni da cuju. Pomagajte.
:x :x :x

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Bas me cudi. Od avgusta imam dual sim telefone( grand duos i sada s4 mini dual) i nisam imao ovaj problem. Mozda treba da odstkiliras opciju da preusmerava poziv na drugu karticu. Normalno je sledece: kad pricas na sim 1 , ako te neko zove na sim 2 budes nedustupan i obratno. I to je kod vecine dual sim telefona.

zokowmali
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Feb 2008. 01:17

Post od zokowmali »

mrkixxx, i ja sam presao sa Core na Grand,pa sa Grand na S4 mini dual :D ,ja bi mu savetovao da prvo odradi jedan hard reset pa da proba sve ispocetka...ja ovaj problem nisam imao a inace se sam s duos 2 pokazao kao sasvim pristojan tel,
rexD, kao sto rekoh,jedan hard reset,pa podesavaj,kao sto sam gore napisao,ovo je DUAL STAND BY telefon i nikako ne mozes biti dostupan u isto vreme,jedina opcija ti je "dual sim always on" i mora da ti pokaze da je aktivno na oba broja(uneses brojeve tel i to je to)...sto znaci da preusmeravas pozive sa jednog na drugi broj u slucaju istovremenih poziva..sto se tice gubljenja mreze na drugoj kartici,to zavisi,samo jedna kartica moze da ti koristi net,tj.3G,znaci: ili sim1 ili sim2,meni se desi na s4 mini da mi signal prve kartice ima oscilacije zato sto mi je na njemu uvek aktivan net,(3G/GSM)tako je bilo i sa core duos i kako naletis na mrezu,tj zavisis od predajnika do predajnika i dobijes oscilacije u dometu u zavisnosti kakva je pokrivenost na trenutnoj lokaciji,a zbog toga moze da zaglupi sam tel,pa to resis restartovanjem...a onda imas na kraju zadnju soluciju,a to je da ti jednostavno telefon nije u redu i da ne valja..a o reklamacijama kod operatera smo pricali toliko puta...bitka sa vetrenjacama...

aleksdesert
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Maj 2014. 17:59
:: Samsung

Post od aleksdesert »

Imam par problem pa ako neko moze da mi odgovori? :|

Prvo: da li mogu da ukucam pin a da ne moram da vadim opet sim karticu da bih aktivirao opciju za unos broja sim kartice?

Drugo:kako mogu da pobrisem aplikacije ili ih aktiviram a da mi nije ukljucen internet ili to ne moze bez interneta?

Trece:Koliko internet uzima sa krtedita racuna ako je konstantno ukljucen ili ako je bar ukljucen na 2 sata a recimo kredita imam 400 dinara

Ono sto je sjajno na fonu po meni jer kamera koja po danu snima i slika odlicno,ima bolju kameru od fujijevih digitalaca bar po meni,imam utisak da je procesor malo spor upravo zbog tih apliakcija.

I kako zastititi bateriju od crkavanja i pregrejavanja(bilo koji savet)

Dajte svoju sugestiju,komentar,jer treba mi pomoc svi su dobrodosli.

Jer prvi put koristim Android fon

:)
Poslednja izmena od aleksdesert u Sub, 31. Maj 2014. 17:38, izmenjeno 4 puta ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung Galaxy S Duos 2 S7582

Post od Azimuth »

1. To da ti trazi PIN kod mozes da ugasis negde u Setting. Ne secam se gde se tacno nalazi ta opcija.
2. Settings > Applications i onda brises. Znaj da mozes da obrises samo aplikacije koje si ti instalirao, ne mozes obrisati one koje su dosle sa telefonom tj. koje su integrisane u ROM. (Sta je ROM pogledaj na google.com)
3. Pogledaj na sajtu tvog operatora koliko kosta i kako zaokruzuje. U zavisnosti sta radis na internetu toliki ce ti i biti protok. Od kolicine preuzetog i poslatog saobracaja zavisi i koliko ce ti kredita potrositi. Stavi na papir, sracunaj se pa ces dobiti odgovor na svoje pitanje. Android, kao i svi ostali "pametni telefoni" nemaju smisla ukoliko se koriste bez interneta. Dakle, bez interneta su nista drugo do Nokie 3310 i sl.

aleksdesert
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Maj 2014. 17:59
:: Samsung

Post od aleksdesert »

Ma meni je bitno da je kamera do jaja i da telefon se odlicno cuje pri pozivu sve ostalo mi je manje bitno a drugo znam sta je ROM nisam toliki kreten :dry: ,sve u svemu hvala na odgovoru.

Thibeus
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 07. Apr 2015. 11:51
:: Samsung Duos

Post od Thibeus »

Kupio sam preko kp Samsung Galaxy S Duos 2 S7582 , telefon je odlican za moje potrebe , i jos je preko 20meseci pod garancijom , medjutim pravi mi problem ,izbacuje me sa mreze .Sim1 je zakljucan na telenor,dok je sim 2 slobodan na sve mreze .Kad imam obe kartice u telefonu posle odredjenog vremena me izbaci sa mreze , i nedostupan sam.Telefon normalno radi ,ima wireless i aplikacije poput vibera rade ,al sam nedostupan na obe mreze.Kad je samo ubacen telenor kartica u sim 1 telefon normalno radi , neizbacuje sa mreze po nekoliko dana koliko sam ga testirao.Kad ubacim u sim2 mts karticu posle odredjenog vremena mi prijavi nesto kao telenor nije na mrezi i opet izbaci sa mreze,tj nedostupan na mts.Vratio sam ga vec 2 puta na fabricka podesavanja i isti problem se javlja.Dali ima neko resenje za moj problem , il da ga odnesem u telenor i cekam 1mesec posle koga ce mi vratiti fon i reci da je sve ok sa njim ? :)

jpaki
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 17. Jun 2015. 08:53
:: iphone 4
:: samsung s3

Nova Batrija se napuni do 87%

Post od jpaki »

Dobar dan, imam problem sa novom teracel baterijom. Original baterija se nadula i nije više za upotrebu. Kupio sam novu od 1700mAh dok je original bila 1500mAh. Kad stavim telefon da se puni on se napuni negde do 87% i ni makac više to je negde oko 1500mAh koliko je i bila stara bat. Šta da uradim da bi mi se nova baterija napunila do 100%. Hvala unapred. Telefon Samsung GT - S7582 duos. Hvala unapred na pomoci.

Odgovori