Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)
sergius, zašto ne uradiš nešto od onih saveta koje si već dobio. Iz onih SS koje si prve okačio, vidi se da ti imaš problem sa nekom od sledećih aplikacija (Instagram, Messenger, Facebook). Čini se da neka od njih (a možda i sve tri) stalno angažuju povećani rad procesora u pozadini, što potvrdjuje i tvoj komentar da se telefon mlo više greje i kada stoji.
Dakle, posle apdejta si trebao da uradiš wipe cash iz recoverija, a ovo ti neće obrisati ništa od onoga što imaš u telefonu, već samo neke repove od prthodnog androida 5.0.2 koji možda i prave tu konfuziju. Postupak je sledeći.....
1. Isključi telefon
2.Uđi u recovery mod tako što istovremeno pritisneš i držiš Volume Up + Home + Power Button
3.Kada se u vrhu pojavi mali meni, podesi preko Volume tastera na poziciju wipe cash partition i onda pritisni Power dugme
4.Potom u meni postavi kursor na reboot system i opet pritisni Power dugme.
To je ceo posao, a traje pola minuta. Posle toga posmatraj kako će se sistem ponašati i da li treba još nešto preduzeti,
jer ova tvoja potrošnja baterije definitivno nije normalna. Jbt, izgubih 10 puta više vremena da ti sve ovo napišem, u odnosu na ovu sitnicu koju ti treba da odradiš.
Dakle, posle apdejta si trebao da uradiš wipe cash iz recoverija, a ovo ti neće obrisati ništa od onoga što imaš u telefonu, već samo neke repove od prthodnog androida 5.0.2 koji možda i prave tu konfuziju. Postupak je sledeći.....
1. Isključi telefon
2.Uđi u recovery mod tako što istovremeno pritisneš i držiš Volume Up + Home + Power Button
3.Kada se u vrhu pojavi mali meni, podesi preko Volume tastera na poziciju wipe cash partition i onda pritisni Power dugme
4.Potom u meni postavi kursor na reboot system i opet pritisni Power dugme.
To je ceo posao, a traje pola minuta. Posle toga posmatraj kako će se sistem ponašati i da li treba još nešto preduzeti,
jer ova tvoja potrošnja baterije definitivno nije normalna. Jbt, izgubih 10 puta više vremena da ti sve ovo napišem, u odnosu na ovu sitnicu koju ti treba da odradiš.
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Sergius, definitivno nešto nije kako treba. Evo kako je kod mene sa upaljenim 3g non stop, sve sinhronizacije, automatsko osvetljenje i ne greje se uopšte u stanju mirovanja. Nisam ga nešto posebno koristio, ali vidi se kretanje potrošnje.

The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
iKe, i kod tebe nesto nije u redu
Na koliko ti je procenata ekran?

- iKe
- Mobil manijak
Samo 2%, mal preko pola sata, ne znam, opet troše svi ovi procesi, a i 3g signal mi dosta varira. Ovako mi je otprilike uvek. S tim što za dva dana imam otprilike 2-3 sata uključenog ekrana.

The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Google play service ne sme da ti ima tri puta vecu potrosnju od ekrana. Nesto tu ne stima kako treba
Takodje,pola sata ekrana i 70%
Bez obzira sto je telefon bio 15h u stanju ''mirovanja'',za to vreme ne bi smeo vise od 5% baterije da potrosi 
Da li si radio reset?

Takodje,pola sata ekrana i 70%

Da li si radio reset?
1808 hvala ti na objasnjenju odradicu to cim dodjem sa posla pa javljam kako ce se telefon dalje ponasati... A sada evo danasnje potrosnje baterije

- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Ovo vec izgleda sasvim ok..
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
- :: Galaxy s6
sergius Ja sam imao problem sa baterijom. Trosio mi je preko noci po 30-40%, uvek je android sistem bio prvi, on mi je jeo bateriju stalno je nesto radio i kada ne diram telefon...odradio sam reset ali ne iz recovery-ja nego iz podesavanja i nije pomoglo. Posle par dana sam uradio hard reset i wipe cache partition iz recovery i sada je sve ok...mozda i tebi radi nesto u pozadini od tih aplikacija, probaj odradi wipe iz recovery...evo kako da udjes u recovery
https://www.youtube.com/watch?v=pMEPQA-qdlY
https://www.youtube.com/watch?v=pMEPQA-qdlY
Hvala puno MakiRocket odradio sam to malopre ali bez hard reseta pa cu videti kako ce se baterija ponasati ovih dana... Ako i dalje bude troslio puno odradicu i hard reset!
Kako vam se sada cini nisam ga dopunjavao ceo dan 

- iKe
- Mobil manijak
Kutija, radio sam reset, ali u pravu si, mnogo vuku GP servisi. Posle reseta mi je ostala uključena lokacija i još nešto, sad se i ne sećam šta sam sve isključio. Ovo kako je sinoć bilo pre nego što sam stavio na punjenje.

Ike, kolega jel je ovaj rezultat sa non stop upaljenin mobilnim netom? Ali nije mi jasno zašto ovoliko vuku servisi i šta ih drži budnim??
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Meni se cini da je opet mnogo da blizu 20 procenata vuku Google servisi...
Vojkane nema šta da ti se čini, u odnosu na ekran mnogo više vuku i samim tim smanjuju konačan skor baterije. Nešto to radi kada je telefon u snu...
- vojkan85
- Mobil manijak
Jedino da uzme wakelock pa da vidi sta mu se desava. Osim ako mu se neke app ne update-uju same preko noci kada je na wifi ili gprs-u...
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Ike,ne valja tu nesto definitivno oko samog sistema. Probaj hard reset da uradis. Ne sme google sevice da trosi bateriju vise od samog ekrana.
Vojkane,wakelock zahteva root
Kapiram da Ike jos nije rutovao telefon 
Vojkane,wakelock zahteva root

- vojkan85
- Mobil manijak
Ovo je bilo za KK bez root-a, e sada bi trebalo procackati da li ima za lizalicu:
https://docs.google.com/presentation/d/ ... slide=id.p
https://docs.google.com/presentation/d/ ... slide=id.p
- iKe
- Mobil manijak
Uradio sam čak i factory reset, ali izgleda da mi je nakon toga sve živo bilo upaljeno. Čak mi je bila uključena i 4g mreža Najverovatnije je lokacija "vukla" toliko baterije. Od jutros mi GP servisi uopšte nisu među potrošačima.
acamatic, jeste sa upaljenim prenosom podataka.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
iKe, koristi ga par dana,pa okaci ss
Nadam se da sada neces imati tih problema 

- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Naravno zbog lokacija imas problem GP servisa.iKe napisao:Uradio sam čak i factory reset, ali izgleda da mi je nakon toga sve živo bilo upaljeno. Čak mi je bila uključena i 4g mreža Najverovatnije je lokacija "vukla" toliko baterije. Od jutros mi GP servisi uopšte nisu među potrošačima.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0