Samsung galaxy J5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
darkman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 19. Jul 2016. 14:31
:: lgl70

Re: Samsung galaxy J5

Post od darkman »

Pozdrav drugari, imam par pitanja pa ako moze neki savet? Dvoumim se izmedju dva modela telefona, jedan od njih je i J3 ali posto nema tema ili je je ja nisam primetio :shock: pisem ovde posto po specifikacijama se ne razlikuje mnogo od J5 ako se ne varam? E sad' drugi telefon oko koga se takodje razmisljam je K10 razlika u ceni je osam evra? Nisam ljubitelj Samsung telefona, ne mislim da su losi, nego su mi potpuni mainstream :D ali kod ovog me privukla baterija i ekran koji je potpuno ludilo. I zna li neko da li ce J3 (2016) dobiti apdejt za Marshmallow? E da, interesuje me ta jacina zvona, citam da se ljudi zale na istu? Tako da ako moze neki vas savet, bicu vam zahvalan.

P.S. Posto uzimam telefon od operatera, da li da sacekam mozda J5 (2016) ako uopste ima nekih tendencija da ce se pojaviti uskoro?

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Nov 2015. 13:43
:: Samsung J5 2016

Post od bonanza »

kenzoki

Telefon cu uzimati kad dodje vreme u Telenoru ili MTSu , tako da za sada je u ponudi sa 1.5 i 8 , ai relano za jaci necu imati para niti zelim toliko para da dajem za telefon.

Mene je samo konkretno zanimalo oni koji imaju J5 ,kako im sluzi i dal imaju problema sa memorijom .. mogu ja narokati stvari msm pre svega slike na SD to nije problem , msm da i app bolje rade kada su na fonu a ne na SD ,ali me zanima dal ima problema sa mestom .. posto ja niace imam lumia 630 takodje od 8gb i imam slobodno bez problema 1.5gb ,ako je tako moguce uraditi na J5 ,onda sam zadovoljan.

Takodje koliko sam cuo baterija je dosta dobra ,zanima me koliko mu treba da se napuni sa nekih 10-20% do 100%.

Osvajac
Bez uvrede uopste ti nisam razumeo komentar 8)

ps gledao sam klip duel iphone 6 i J5 .. mogu reci da iako je naravno iphone bolji sto zbog kamere(iako su nianse u pitanju) , finger senzora ,stabilizacije slike i par stvari ,sto se brzine tice ,pa bogami tu su ,mrtva trka ,a cak mi je display lepsi/bolji na J5 a da ne kazemo da je J5 ono .. 3x jeftiniji od iphone 6 ,po svemu ovome deluje mi kao da je Samsung napravio pravu azdaju od telefona za male ,rekao bih realne pare jer ono sto Apple radi sa cenama je pokvareno do srzi ,iako bih i ja voleo iphone ali brate mili ...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Bonanza, moja sestra ga ima nekih 5 meseci i kaže da joj radi kao prvog dana, dakle, prezadovoljna je njime. Njena iskustva s njim (i moja, kad sam ga malo čačkao zimus) bila bi ovakva:
ekran: odličan, superAMOLED HD, izgleda bolje od mnogih FHD koje sam držao u rukama;
baterija: odlična, drži joj dan i po do dva dana, s tim da je ona neznalica po pitanju telefona i tehnike, ali ekstremni konzument multimedije i društvenih mreža, kao i svega što je danas mladima popularno, tako da telefon mnogo muči svakog dana. Ne znam koliko se dugo puni, ali mogu da pitam ako ti niko drugi do tada ne odgovori;
brzina u svakodnevnom radu: veoma dobra, još se nije požalila na štuckanje, zaglupljivanje i slične stvari koje znaju (i danas) da pogađaju jeftinije Androide;
kamera: za cenovni rang telefona izuzetna, u odnosu na neke skuplje modele - prihvatljiva, nešto iznad proseka (sjajna pri odličnom svetlu, prosečna pri slabom svetlu, jedva podnošljiva pri skoro mrklom mraku);
memorija: mala, i to je najveća mana telefona. Pokušala je da aplikacije prebaci na karticu, pa je zaglupila telefon (pisao sam o tome u temi za SD katrice) i na kraju odustala, pa na kartici drži samo slike, video i muziku;
materijali i završna obrada: vidljivo plastikaner, ali sjajno uklopljenih delova - realno, mnogo bolje uklopljeni prelazi nego kod mojih Asusa i Nokije. Osećaj u ruci više nego zahvalan, pod uslovom da korisnik ne želi metal ili staklo. Ja lično nemam ništa protiv plastike, i meni je u ruci ostavio sjajan utisak, lepo se drži, lepo se kuca na njemu, klizi iz ruke mnogo manje od nekih mnogo skupljih modela, itd. Za mene velika prednost uklonjiva zadnja maska, ne volim zatvorene telefone - iako sad koristim dva takva.
Dakle, sve u svemu, jedan veoma dobar telefon za relativno malu cenu. Sigurno se niko za njim neće okrenuti u kafiću, ali će svom vlasniku biti dobar za (skoro) sve za šta telefon danas i inače služi.

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Au brate hvala na ovom opsirnom izvestaju :D

U sustini imao sam info kroz klipove na YT i eto u Telenoru cackao uzivo fon i ono sto se kaze .. love at first sight.
Realno imamo osecaj da je fon MNOGO bolji nego sto mu to cena govori.

Ja svakako planiram da drzim app na fonu a slike ,po koju pesmu na SD ,nadam se da ce 8gb biti dovoljno.

Elem ,bio bih zahvalan ako bi uradio tu proveru trajanja punjenja baterije ,ako neko vec ne odgovori expresno.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Važi, pitaću je, pa ću ti javiti. ;)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Druže, pitao sam sestru za punjenje i kaže da mu od 0% do 100% treba nešto manje od dva sata. Nikad ga ne puni od 20% tako da ti to ne znam reći.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ja sam vec pisao,meni se telefon puni preko 3 sata,od 0% do 100%

Ali,nemam problem sa time,uvek telefon ide na punjac pred spavanje

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Hvala na odgovorima.
od 0-100 za manje od 2 sata je fenomenalno ali eto sad covek ispod rece da mu traje duze od 3 sata .. mozda bas i zato traje toliko sto se ostavlja preko noci na punjacu.

Jaza Vizantijac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 21. Mar 2013. 12:33
:: LG Nexsus4

Post od Jaza Vizantijac »

@bonanza Samo da znas da je J5 dobio i 6.0 update.Krenuo je Samsung da izbacuje update po zemljama pre jedno 3 nedelje.

Slika

A sto se baterije tice.Ja sam zahtevan korisnik.Pre ovoga sam imao LG G3 i 2 puta sam ga punio na dan.Sad opusteno izvučem 5-6 sato SoT i punima ga samo noću.
Slika
Slika

Što se kamere tiče za ove pare i za 100 evra više,nećeš naći bolju kameru!!!!

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

dejaxy
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Avg 2014. 22:05
:: Lg G2

Post od dejaxy »

I te kako za 100 evra vise ima bolja kamera. Nexus 5X.

Poslato negde iz svemira

Jaza Vizantijac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

dejaxy napisao:I te kako za 100 evra vise ima bolja kamera. Nexus 5X.

Poslato negde iz svemira
Vidi stvarno,nisam ni video da mu je toliko pala cena ima sad da se nađe Nexus 5x za 240 eur!!!!!

Osvajac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 26. Avg 2015. 10:33
:: Lg G3
:: Lumia 520

Post od Osvajac »

Kako da podesim da me uvek pita sa koje kartice uspostavljam vezu kada pozivam brojeva iz imenika? Sada imam mogucnost nakon pozivanja da prekinem poziv i nda mi se pojave opcije da odaberem sa koje kartice mogu da pozovem

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

To je sve od opcjja sto imas,tako je kod mene na J7 isto.

Sent via Xperia Z2
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Osvajac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Osvajac »

Kolega na istom telefonu podesio kad odabere broj da ga uvek pita sa koje kartice. Sad smo gledali i ne moze ni on da se seti sta je podesio :)

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

@ Jaza Vizantijac

hvala , a reci te mi sta se dobija stim sto se uradi update sa 5 na 6 ?
msm jel usporava to telefon potencionalno kao kod iOSa ili je ovde druga prica?
jel oduzme jos mesta na telefonu?

pitam jer ranije dok sam imao android nikad nisam radio update a pitanje je i dal sam mogao lol

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Moj J7 nije usporio od apdejta na sesticu.Jeste da ima nesto jaci SoC od J5,ali mislim da ce i J5 isto raditi ko i sa MM.

Sent via Xperia Z2
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Jaza Vizantijac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Osvajac napisao:Kako da podesim da me uvek pita sa koje kartice uspostavljam vezu kada pozivam brojeva iz imenika? Sada imam mogucnost nakon pozivanja da prekinem poziv i nda mi se pojave opcije da odaberem sa koje kartice mogu da pozovem
Ta opcija se dobija sa 6.0 updejtom.Na 5.1.1 nemas tu opciju!!!!!

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016072 ... be6162.jpg[/img]
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016072 ... d3e38c.jpg[/img]

Jaza Vizantijac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

bonanza napisao:@ Jaza Vizantijac

hvala , a reci te mi sta se dobija stim sto se uradi update sa 5 na 6 ?
msm jel usporava to telefon potencionalno kao kod iOSa ili je ovde druga prica?
jel oduzme jos mesta na telefonu?

pitam jer ranije dok sam imao android nikad nisam radio update a pitanje je i dal sam mogao lol
Nije usporio ni malo.Cak mi se cini da su neki programi bolje rade.Dobices sigurno update ako kupis J5 i ja ti preporučujem da ga odradis.

Samo jedna napomena na J5 SD kartica je obavezna.Jer ima malo interne memorije i to je mana J5.

Osvajac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Osvajac »

Jaza Vizantijac napisao: Ta opcija se dobija sa 6.0 updejtom.Na 5.1.1 nemas tu opciju!!!!!

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016072 ... be6162.jpg[/img]
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016072 ... d3e38c.jpg[/img]

Ima ta opcija,podesio sam. Hvala

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

bonanza
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bonanza »

Jaza Vizantijac

Pa kontam da jedno max 15tak aplikacija nece toliko mesta uzimati da bih imao problem sa memorijom, uz redovno brisanje kes memorije (btw jel postoji opcija da se svim aplikacijama od jedared obrise kes ili mora 1 by 1)

Slike i mp3 svakako planiram da stavljam na SD.

Odgovori