Samsung i8910 Omnia HD
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Nisam mislio na office, uvek se može flash-ovati aparat i onda instalirati bilo koja office aplikacija nepotpisana. Mislio sam na glupavi menadžer kontakata koji me je nervirao na 5800 i koji mi jako usporava rad. Kada krenem da tražim nekoga po imeniku, to traje večnost, dok nađeš prvo slovo, pa pauza, pa drugo slovo, pa pauza...
Ima li načina da se ovo popravi, ili instalira neki pametniji programčić.
Inače opera mobile 10 me je oduševila, krstarenje web-om je sada pravo uživanje...
Ima li načina da se ovo popravi, ili instalira neki pametniji programčić.
Inače opera mobile 10 me je oduševila, krstarenje web-om je sada pravo uživanje...
Fak, den aj am di onli madrfaker hu siz dis anojans.
Ajde ljudi, ne zezajte, pa po meni je to mnogo sporo, znači kad uđeš u kontakte, prvo moraš da pritisneš donji bar da kreneš sa pretragom, pa onda nađeš prvo slovo, a slova baš i nisu u qwerty rasporedu, već po nekoj čudnoj abecedi sa sve znacima. Kada nađeš prvo slovo, i pritisneš ga, prođe 1 sec dok ne izađe sledeći izbor, i tako redom. Ne znam, možda sam žešći sitničar, ali mislim da android ima dosta bržu pretragi, pa čak i WinMob...[/u]
Ajde ljudi, ne zezajte, pa po meni je to mnogo sporo, znači kad uđeš u kontakte, prvo moraš da pritisneš donji bar da kreneš sa pretragom, pa onda nađeš prvo slovo, a slova baš i nisu u qwerty rasporedu, već po nekoj čudnoj abecedi sa sve znacima. Kada nađeš prvo slovo, i pritisneš ga, prođe 1 sec dok ne izađe sledeći izbor, i tako redom. Ne znam, možda sam žešći sitničar, ali mislim da android ima dosta bržu pretragi, pa čak i WinMob...[/u]
Pazi kad ja koji koristim verziju softvera koju je imao i Isus kada je obavestio Djordja da je prihvatio njegovu aplikaciju za sveca nalazim pretragu imenika poprilicno brzom, ako ti za pretragu treba vise od 3-4 sekunde onda nesto nije u redu sa tvojim gadzetom. Jeste da pomalo sekira cinjenica da moras prvo da kliknes donji bar, ali to je cena zadovoljstva koju moramo da platimo svi mi sa touch screen telefonima. WinMo mi ne pominji, sa njim moras da pregovaras da bi se smilovao da ti otvori nesto, a Android je jos zelen, tako da smo za sada zaglavljeni sa ovim telefonom kao najboljom opcijom (po mom skromnom misljenju, naravno). LM, pokusaj da ubacis novu verziju softvera, ili uzmi neki WinMo fontele i ubaci Resco Contact Manager i uzivaj, programche je stvarno ubica, steta sto nisu izbacili verziju za Symbian 

markoko,
kao što možeš videti u potpisu ispod, imam poprilično iskustvo sa svim os-ima i kao neko koga ne mrzi da čačka, WinMo mi je fino odgovarao, tako da će mi sledeći uređaj sigurno biti HD2. Ali do tada želim da maksimalno iskoristim Omniu HD, i popravim koliko je to moguće njene nedostatke.
S tobom se ne slažem da za pretragu kontakta treba manje od 5 sec, pa probaj sa nekim da ti meri vreme, a da moraš da ukucaš 4 znaka od imena odgovarajućeg kontakta. Koji god fw da imaš, neće trajati ispod 5 sec.
i drugo, ja sam i pitao da li neko može da mi preporuči neki menadžer kontakata, dakle neko ke je već koristio isti, ako tako nešto za 9.4rel5 uopšte i postoji....
kao što možeš videti u potpisu ispod, imam poprilično iskustvo sa svim os-ima i kao neko koga ne mrzi da čačka, WinMo mi je fino odgovarao, tako da će mi sledeći uređaj sigurno biti HD2. Ali do tada želim da maksimalno iskoristim Omniu HD, i popravim koliko je to moguće njene nedostatke.
S tobom se ne slažem da za pretragu kontakta treba manje od 5 sec, pa probaj sa nekim da ti meri vreme, a da moraš da ukucaš 4 znaka od imena odgovarajućeg kontakta. Koji god fw da imaš, neće trajati ispod 5 sec.
i drugo, ja sam i pitao da li neko može da mi preporuči neki menadžer kontakata, dakle neko ke je već koristio isti, ako tako nešto za 9.4rel5 uopšte i postoji....
Da, evo sad gledam bas kako se potpisujes, hehehehe Xperia X1...
Imao sam i ja "to" i ne mogu da verujem da neko ko je bivsi vlasnik istog razmislja da se vrati na WinMo, ali dobro, ukusi i zelja da se promeni sto veci broj telefona su vec nesto drugo. Imao sam u ruci jos nekoliko novijih telefona sa istim tim OS-om (HTC, Samsung...) i mogu ti reci da im je svima zajednicka osobina da su veliki mislioci. Kada nesto tapnes oni se najpre veoma duboko zamisle da li je taj zahtev korektan sa geopolotickog aspekta i nakon detaljne psiholoske analize, dalje zahtev upucuje Upravnom odboru i, gle - za nepun minut on ti je vec otvorio aplikaciju, folder ili sta si vec hteo.
Da ne duzim, dok ne izbace Windows 17 i ne pocnu da stavljaju cetvrorojezgarne procesore sa par giga rama nemam nameru da se vracam u taj kosmar, brzinu i jednostavnos iPhone-a mozemo samo da sanjamo za sada, ali meni je na primer funkcionalnost bitnija od kozmetike. Proguglaj malo, uz malo srece mozda i popravis prolazno vreme pretrage imenika za par stotinki.

Da ne duzim, dok ne izbace Windows 17 i ne pocnu da stavljaju cetvrorojezgarne procesore sa par giga rama nemam nameru da se vracam u taj kosmar, brzinu i jednostavnos iPhone-a mozemo samo da sanjamo za sada, ali meni je na primer funkcionalnost bitnija od kozmetike. Proguglaj malo, uz malo srece mozda i popravis prolazno vreme pretrage imenika za par stotinki.
Ma dobra je omnijaHD, nema šta, samo ja nemam strpljenja da se bakćem sa symbian-om, tako da koliko početkom nedelje prelazim na HTC HD2.
Ipak ostaje činjenica da ova kombinacija procesora (i grafike) koja pusta 720p, kamere koja snima 720p, AMOLED kapac.ekrana je prešišala konkurenciju za dobrih godinu dana, i verovatno će neko uskoro ubaciti android ili maemo os na ovo čudo...problem je što ja nemam strpljenja da sačekam tako nešto...
Ipak ostaje činjenica da ova kombinacija procesora (i grafike) koja pusta 720p, kamere koja snima 720p, AMOLED kapac.ekrana je prešišala konkurenciju za dobrih godinu dana, i verovatno će neko uskoro ubaciti android ili maemo os na ovo čudo...problem je što ja nemam strpljenja da sačekam tako nešto...
djurkash
Samsung ima strategiju da u svoje telefone ubacuje sve moguce operativne sisteme, ali za Maemo cisto sumnjam, to je skoro Nokia izmozgala. Kao sto rekoh nekoliko postova iznad, mislim da je i8910 trenutno po funkcijama najbolji izbor na trzistu, ali posto niko/nista nije savrsen/o tako bi i njemu dobro doslo barem malo poboljsanje brzine ali ipak to nije do telefona vec do samog zakrzljalog Symbiana. Puno srece u konzumiranju Lea, javi nam utiske, ja cu jos neko vreme da jasem ovog konja ali definitivno ce mi biti poslednji Syma.
Markoko,
drago mi je da si se ipak složio oko toga da je 9.4 v5 čista glupost, što sam uvideo još na 5800, ali me je hardwer omnie hd zavarao. Džaba što omnia hd ima hardwer koji je neprevaziđen i dan danas, kada to programski nije ispraćeno, a ni zajednica se nešto i ne trudi oko brčkanja po softveru.
Što se Lea tiče, iako osečam malo sarkazma u tvom tonu:
Naravno, javiću utiske, čim ga nabavim po nekoj razumnoj ceni...
drago mi je da si se ipak složio oko toga da je 9.4 v5 čista glupost, što sam uvideo još na 5800, ali me je hardwer omnie hd zavarao. Džaba što omnia hd ima hardwer koji je neprevaziđen i dan danas, kada to programski nije ispraćeno, a ni zajednica se nešto i ne trudi oko brčkanja po softveru.
Što se Lea tiče, iako osečam malo sarkazma u tvom tonu:
neću ulaziti u raspravu pošto sam prvobitni HD koristio 4-5 meseci i bio zaista zadovoljan WinMobile-om, tako da sreća sa tim nema nikakve veze...Puno srece u konzumiranju Lea
Naravno, javiću utiske, čim ga nabavim po nekoj razumnoj ceni...
djurkash
U MTS-u je preskup, 40.000din uz tarifu od 4.000din mesecno (fresh 4000), inače polovan se može naći za 350-400 , ja sam moj dao za 340 pri čemu je bio oko mesec star i mačice sam ga izgrebao
Inače savršen aparat sem u jednoj "sitnici"...da je os android ili winmo eventualno, a ne kilavi symbian, mada očekujem da će neko, kao se7ven ili hyperx uskoro portovati android na njega...

Inače savršen aparat sem u jednoj "sitnici"...da je os android ili winmo eventualno, a ne kilavi symbian, mada očekujem da će neko, kao se7ven ili hyperx uskoro portovati android na njega...
djurkash
na ovoj adresi imate cooked roms sa srpskim jezikom (bulgarian rom) koja je cini se sasvim ok izvolite pa uzivajte :
http://hyp3rx.allroms.nl/language-packs ... _pack_iii/
http://hyp3rx.allroms.nl/language-packs ... _pack_iii/
A N D R O I D