Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od marko 0401 »

I eto ga moj prvi Android phone, jeee... :)
Kupljen je danas konačno, za sad se odlično slažemo, odgovara mi tel u potpunosti (dimenzije, looks, feels)

Par (početničkih) pitanja:

-tel je došao sa ICS-om 4.0.4, htio bih da napravim back up tog "fabričkog" sistema da mogu da ga vratim kad nešto zabrljam,
kako to da uradim. Dal da ga rutujem prvi pa onda radim backup, čime? Znam da ćete sada da me nagrdite, da je to početničko pitanje i da tražim odgovor po forumu :) , ali ako može brza pomoć :wink:

-do sada sam koristio Nokiu N95 i sve mi je u njoj, da li mogu imenik nekako da importujem u Samsung a da to ne bude da kopiram imena na karticu pa da ih kopiram u telefon. To će biti katastrofa.

-što se tiče karakteristika telefona, pokazuje mi da ima 11.35gb prostora, a da je 10.95gb slobodno.
što se tiče ram-a, kaže da ima 779mb ukupno, 522mb zauzeto 257 slobodno.
šta se dogodilo sa 15gb prostora i 1gb ram-a?

-koji net browser vi koristite, da li njegov default ili instalirate FF, Operu, neki treći?
Da li mogu bookmarks iz kompjutera iz ff-a da ubacim u njegov default browser, ili da instaliram ff pa da onda importujem bookmarks?

Za početak dovoljno... :)

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

Dobro ti nama dosao i sretna ti kupovina,da te fon dobro i dugo sluzi!
1.Moras root pa Nandroid backup.Kada budes citao kako se rutuje saznaces i kako se radi Nandroid backup.
2.Ne znam sto ti je problem kopiranje kontakata na karticu?Poodavno sam napustio symbian pa sam i zaboravio dosta toga,ako si sinhronizovao sa outlukom probaj tako,kazem zaboravi jel moze tako ili ne.
3.Sa memorijom je kod svih tako...jedino kada ga podignes na 4.1.1 ili 4.1.2 dobices 833mb rama.
4.Ako vec na kompu koristis FF instaliraj ga i na fon i trebalo bi da imas bookmarkove sa PC.Ja na kompu imam chrome i imam sve bookmarkove i na fabrickom i na Operi.Ne mogu da se setim da li sam uvozio ili ne uglavnom su tu u fonu.Uostalom otvori fabricki pa bookmarks pa vidi sta se desava.

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

rafaelo, hvala hvala, potrajaće ja se nadam... :)

1. OK, hvala, I'll google it...
2. Ma kopiranje na SIM karticu je katastrofa, jer ako imaš 2 broja za jedan kontakt dobiješ dva odvojena kontakta na kartici, takođe imena (ona duža) nisu čitava, uglavnom moraš poslije 3 dana da sređuješ imenik.
Ali sam riješio ovaj problem ja mislim, skinuo sam KIES i importovao imenik iz Nokia back up-a, sad samo treba da konektujem tel na komp i sinhronizujem. To ću sutra da radim...
3. OK, hvala na infou, sad mi je lakše. ;)
4. Imam i ja i FF i Chrome, sad sam više na Chrome, probaću sa njim sutra. Samo da odradim ovaj backup pa krećem u zezanje... :)

Casting
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jul 2010. 12:15

Post od Casting »

Jel zna neko kako ona aplikacija u mts-u uz profil mega net radi za gledanje tv-a? Jel iskljucivo radi uz taj profil ili moze da se "prosvercuje" i uz neki drugi? Ili prva droid?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Casting, to si trebao da pitas u temi o aplikacijama. Da, Prva droid moze da radi na svim aparatima, samo ti treba prava verzija aplikacije :P A za tu prvu koju pominjes nisam ni cuo tj ne znam kako se zove niti na sta mislis pa da ti mogu blize reci...

rafaelo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 21. Sep 2008. 03:17

Post od rafaelo »

marko 0401 napisao:rafaelo, hvala hvala, potrajaće ja se nadam... :)

1. OK, hvala, I'll google it...
2. Ma kopiranje na SIM karticu je katastrofa, jer ako imaš 2 broja za jedan kontakt dobiješ dva odvojena kontakta na kartici, takođe imena (ona duža) nisu čitava, uglavnom moraš poslije 3 dana da sređuješ imenik.
Ali sam riješio ovaj problem ja mislim, skinuo sam KIES i importovao imenik iz Nokia back up-a, sad samo treba da konektujem tel na komp i sinhronizujem. To ću sutra da radim...
3. OK, hvala na infou, sad mi je lakše. ;)
4. Imam i ja i FF i Chrome, sad sam više na Chrome, probaću sa njim sutra. Samo da odradim ovaj backup pa krećem u zezanje... :)
Razumeo sam da sa sd kartice kopiras,a za to sa Sim to znam da je blagi uzas.Ali vidim da si se snasao.Sad lepo sredis imenik pa u "oblacic"i vise nema brige.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

marko,
ako vec imas nokiju najlakse je da odes u imenik, obelezis sve kontakte i napravis bekap na sd. kasnije ili sa sd na comp ili u novi fon importujes kontakte. i to je to. ja sam to uradio pre par dana.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

A zar ti nije još jednostavnije markirati sve i poslati preko BT sa nokie na S3? :D Tako sam ja najjednostavnije moguće prebacio kontakte.

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Ко је узео телефон преко Телекомa и Теленора нека провери. Од јутрос је доступна надоградња на 4.1.2. Вип још ништа.

DjRayp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2012. 00:33
:: Samsung Galaxy S3

Post od DjRayp »

Meni je sam ponudio update,telefon iz Telenora,cini mi se da je bilo oko 170mb necega :)
Ako neko ima spisak sta su to promenili bilo bi lepo da okaci

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

jedno pitanje, samo da potvrdim:
kad mi ponudi 412, napravim bekap, prihvatim fajl, instaliram, a onda hard reset ili samo soft?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

cgmiki napisao:Ко је узео телефон преко Телекомa и Теленора нека провери. Од јутрос је доступна надоградња на 4.1.2. Вип још ништа.
Isti su potpuno :)
Slika
Slika

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Hard ili soft reset možeš, a i ne moraš raditi. Pogotovo ako već dolaziš sa oficijelnog rom-a. Eventualno odradiš root ako ti je potreban. Ako sve funkcioniše bez problema reset ti ne treba. Ja sam prešao sa poljskog 4.1.2 na švajcarski (tržište sa kojeg je mob kupljen) i samo root odradio i nemam nikakvih problema.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

janka,
ne bih jos da radim rooth. nisam neki superuser pa mi nista ne znaci.
hocu samo zvanicni update kad mi mreza ponudi.
zato i pitam da nesto ne prehebem, tj da sve perfektno fercera. :)

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Some of the Enhancements in the new update:
-Android 4.1.2 – JZO54K
-Multi-View (Multi-Windows Multitasking, same as in Note II)
-Page Buddy
-New Gallery App (Same as in Note II)
-Notification Panel (Notification Panel can now be customized)
-Brightness Slider in Notification Panel Can Now Be Disabled
-Smart Rotation (Screen Display adjusts to your angle of sightings)
-Continues Input in Samsung Keyboard (Like Swipe or Android 4.2 Keyboard)
-Paper Artist App
-Group Cast App

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

mrkixxx, al sve bolje legne na svoje ako odradiš reset (ja to iz iskustva) :)

Da li je neko ubacivao zvanični za naše područje 4.1.2? Kako radi? Ima li razlike između njega i ostalih? Meni se dešavalo na Ruskom da mi 3G i H+ lošije rade, treba im više vremena da se pokrenu, valjda što je Ruska verzija osnovnog opsega, cenim da za naše tržište sve radi odlično sa netom kao na 4.1.1 verzijama.

Casting
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jul 2010. 12:15

Post od Casting »

jel poveyujete tel sa kompom pa vam onda javi da ima novija veryija? Meni preko telefona ne daje nista... U pitanju je mts.

jelenac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2012. 11:37
:: Samsung galaxy S5

Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od jelenac »

Mene zanima može li se telefon otključati sa mreže, a da mu se ne radi root, pa da dobija zvanične update? Da ne moram uvek kada izađe novi da nosim u servis da mi ubacuju?! :roll:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

jelenac, može se otključati ali isključivo ako se uradi root, bez toga ne može. :) Naravno to sam mislio u kućnoj radinosti. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

jelenac, što bi ga nosio u servis :o
U Podešavanjia imaš opciju za ažuriranje softvera, mts i telenor su izbacili, sutra će verovatno i vip. Možeš i sam da ubaciš koji hoćeš preko Odin-a, nikakva nauka.

Odgovori