Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cure2fast, pa imas na prethodnoj strani. Meni je Mts Wap i Mts 3G identicno. Razlikuje se samo APN.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

izvini nisam pozljivo gledao... :) samo mi reci kad odes na "proxy server",pa odes na "advanced" kako su ti podeseni port-ovi na HTTP-u i Socks-u?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

cure2fast, na "My Wap Networks" HTTP: 172.17.88.198:8080 - daklem port je 8080. Ostalo je nepopunjeno. Na "My Internet" mi je proxy iskljucen.

Win
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Maj 2009. 19:45

Post od Win »

pozdrav...imam jedan problemcic..
kako da ugasim onaj 3G da mi se ne pali automatski kad izgubim signal s kucnog modema???
npr ja odem na net i sve ok kad odjednom nisam vise wi spojen nego preko nekog 3G...pojede mi lovu!?
unaprijed hvala!!!
Samsung SGH i900 Omnia

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Isklucis HSDPA pre "kacenja" na NET.
Start-->Settings-->Connections-->HSDPA-->Disabled.
Ili ides na Start-->Settings-->Connections-->Browser Connection i u Select network izaberes konekciju.
Slika

Win
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Win »

zahvaljujem...stavio sam HSDPA na disabled restartirao tel(trazio je tako) ali gore u alatnoj traci mi i dalje stoji 3G...jel to znaci da nesto nisam dobro napravio ili?
Samsung SGH i900 Omnia

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Mislim da je to cisto obavestenje da si pokriven 3G signalom.
Slika

Win
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Win »

ok zahvaljujem puno!!!znaci sad mi se nece kacit sam kad izgubi signal s kucnog modema???
jos jednom hvala...pojeo mi je cijeli bon!!!
Samsung SGH i900 Omnia

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Win, iskljucivanjem 3G/HSDPA ga neces spreciti da se poveze na standardni GPRS/EDGE. Jedini 100% siguran metod da ga sprecis da uopste pokusa da se poveze na gprs/edge/umts/hsdpa je da iskljucis telefonske funkcije ;-)

Ili probaj da instaliras besplatni programcic NoData koji iskljucjue gprs konekcije po potrebi.

[edit] Upravo sam postavio opis aplikacije u Kaficu u Win mobile - korisne aplikacije

Win
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Win »

tomas.hokenberi, zahvaljujem....vidio sam opet mi se spaja...ovo telefonske funkcije je ono phone off/on kod wi-fi i bluetooth?
Samsung SGH i900 Omnia

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Win, upravo to - ako iskljucis telefon (phone on/off) iskljucio si sve sto se oslanja na GSM/3G mrezu pa i gprs/edge/umts/hsdpa.

Ja bih na tvom mestu ponovo ukljucio HSDPA - za situacije kada bas zelis gprs - i instalirao NoData da iskljucujem konekcije po zelji.

Win
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Win »

tomas.hokenberi, i neka tako i bude....jos jednom zahvaljujem na aplikaciji i pomoci!!!
nadam se da je aplikacija freeware s krekovanim se nisam susretao i ne znam dali bi uspio instalirat
Samsung SGH i900 Omnia

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Win, aplikacija je besplatna. Googlaj za "NoData Windows Mobile gprs" i na prvih par rezultata dobices potrebne linkove.

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

posto su kod nas pustili u rad video pozive potrebno je imati 3G,odnosno na mrezi izabrati 3G (tako su mi rekli iz tehničke službe) ali ja nikako ne mogu da nadem u opcijama da se mreza izabere 3 G ili dual? pomoć?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

jaco otprilike je ovako : Start>Settings>Connections>Wireless Menager>menu>Phone settings>pa izaberes jezicak Bend i tu vidis koje su ti mreze na raspolaganju.

E sad ako ti je mobb podesen na zutomatski rezim onda on bira sam 3G mrezu ili HDSPA tako da bi trebala da imas odmah video pozive. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Nisam video u prethodnim postovima ali da li je neko mozda radio ili zna kako da se odradi debrend omnie ali ne sa tim XP driverima vec za vistu,ispada sada da treba da rusim sistem i da instaliram XP da bi mi radile te sheme koje su opisane na 49 strani?

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

tomas.hokenberi, instalirao sam NoData. Pojavio mi se, izmedju ostalog, mts wap i mts internet. Nisam bas siguran da znam koja je osnovna razlika izmedju ove dve konekcije i da li obe treba da budu ENABLED. 3G i mms to je jasno. Ispravi me ako gresim. Jel wap gprs a internet edge. Da li postoji razlika u ceni naplate. Pitam zato sto sam iz cistog zezanja, koristeci internet radio i TV, a malo i Youtube, za samo jedno pre podne sljustio 800 din. kredita. Znam da se za ove stvari koristi WiFi al trucko me .....

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, nema razlike u ceni. Obe konekcije mogu biti i gprs i edge i umts i hsdpa zavisno od toga sta je dostupno na tvojoj baznoj stanici.

mts wap koristi APN=gprswap i koristi se pre svega za wap surfovanje. Neki programi zahtevaju vezu sa APN=gprsinternet (mts internet). Obe konekcije treba da budu ENABLED (osim naravno kada koristis WiFi - onda ih mozes iskljuciti).

Ako si koristio internet radio i youtube normalno je da si "sljustio" 800 din. Racunica je prosta: 100 KB je oko 6 din. Za 800 din si preneo oko 13 MB podataka sto i nije puno ako si skidao YouTube klipove i slusao radio.

Vazna napomena: mts 3G NIJE potreban da bi se koristio 3G (umts/hsdpa) - mts 3G koristi specijalni APN=3GMondo koji se koristi kada se zeli besplatan pristup sadrzajima na mondo sajtu a inace je potpuno beskoristan.

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

dimi89, nemma ja taj Bend imam imam na network da izaberem mrezu al ima mi samo moja bazicna mreza al pored mreze nama nista 3G,tako da mi kada izadem iz menija u gornjem uglu ima samo slovo G a ne 3G kao sto treba da bude.. neznam jel to do wm jer znam da symbian ima u network da se izabere maticna mreza i pored nje pise 3G. a jeste mreza mi je na automatik trazenje

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

jaca_85,Ovako,Start-->Settings-->Phone-->More-->Band Selection-->Get Settings...
Iz padajuceg menija biras Automatic,GSM 1900/1800,GSM 850/1900 ili WCDMA,odnosno 3G.
Pre toga ne zaboravi da ukljucis HSDPA.
Slika

Odgovori