Samsung galaxy J5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: Samsung galaxy J5

Post od kutijagreha »

Poslednji apdejt od 120 i kusur mb,definitivno mi je resio problem oko google servisa. Baterija jos duse traje na telefonu

Slika

vuki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 08. Jan 2016. 14:06
:: Honor 20

Post od vuki »

kutija reci mi kada si ti uradio abdejt i imali kakvih razlika jos da si primetio ,brzina jel ista i kako trosi ram memo da li si ispratio ?

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Brzina je ista. I dalje ima problem sa ramom,i dalje izbacuje odredjene programe iz memorije. Baterija je bar za 20% bolja. Ostalo isto. Nista drugo nisam primetio.
Evo ti i verzije apdejta

Slika

vuki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vuki »

kutija koliko ti bude rama slobodno u proseku ?i nisam iskreno upoznat sa tim problemom oko ram memorije koju si sada spomenuo ?Obradovao si me kada si mi rekao da je resen ovaj problem oko prokletih gmail servisa .☺

ovaj abdejt mi je sj... sve programe koje sam delimicno premestio na memo karticu ,uzas ne znam sta da radim da ih sve reinstaliram iki sta ?
Poslednja izmena od zoreli u Pon, 25. Jan 2016. 07:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom , koristi opciju "izmeni" .

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Vuki,nisam to nikad gledao. Ne zanima me to.
Sto se tice problema,najvise je prisutan kod Samsungovog TW-iza
Jednostavno to nece da nameste,a i ne vidim njihovu preteranu zelju da to isprave.
Sto se tice drugog problema,odradi reset jedan,pa opet sve iz pocetka sa ubacivanjem,osim ako nisi napravio bekap aplikacija

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

imam dva pitanja ,gde se podesavaju da svetle tasteri pored home,i gde se podesava ako ima da signalizira propustene pozive i poruke? :) ono led diodica ona sto svetluca?

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

majkon80, moracu da te razocaram. Ne postoje te opcije. Jako korisne,ali ipak nisu ubacene u J5

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25

Post od majkon80 »

auu koliko ovo cudo dobe slike pravi,pa to je strasno :blinky: da se nisu oni zeznuli prilikom implementacije kamere?

vuki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vuki »

kutija da li si cackao mozda neki develo mod kada se u informacijama o telefonu udje pa se 5 puta klikne na pod verziju softvera i onda se aktiviraju neke dodatne opcije ,da li znate sta se time dobija ili desava ?

vuki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vuki »

meni ovi google servisi manje vise slicno uticu na potrosnju baterije kao i pre abdejta,ne znam kako da deinstaliram onal play music ?

liman3
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 28. Maj 2014. 08:54
:: P10 Lite

Post od liman3 »

Ako nije rootovan telefon ne možeš.Ali možeš da ga disable.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Noćas sam prvi put imao zadovoljstvo da malo pogledam ovaj telefon. Prvi utisak je fenomenalan. Sad otprilike znam zašto ga hvalite. Senzorski tasteri ne svetle, istina, ali imaju vrlo lep srebrnasti premaz koji odlično reflektuje svetlost, pa, osim u trenucima jako slabog osvetljenja nisu nimalo neprijatni za korišćenje (bar meni). Telefon je lagan i dovoljno elegantan da bude prijatan na oko, zadovoljavajuće brz (mada ga nisam mnogo cimao, ipak je sestra/vlasnica sletela iz Osla tek pre par sati :wink:), lepo otvara neke uobičajene aplikacije (poruke, Vajber, kameru...), malo me brine 1,5 GB RAM-a na duže staze, ali možda grešim po tom pitanju. Ono što me je najviše oduševilo je ekran: čist, dovoljno jasan, (čini mi se) realnih boja - sve u svemu, sjajan. Iako moj Asus na papiru ima bolji ekran (IPS, FHD, 367 ppi), moram priznati da mi se ovaj Samsungov učinio boljim, ili barem lepšim za oko (Super AMOLED, HD, 294 ppi). Možda je to i do matrice koju ja preferiram, ali možda i nije, jer, recimo, ekran kod S5-ice (kod onih primeraka koje sam imao priliku da držim u rukama) mi je prenaglašenih boja, kao iscrtan voštanim bojicama. Ovde to nije slučaj. Sve u svemu, prvi utisak više nego pozitivan. Videćemo kako će se dalje pokazati, jer će mi biti u blizini u sledeća tri meseca (kad se, zajedno sa sestrom vraća u Oslo :wink:), pa, ako budem imao neku novu impresiju ili neko pitanje i nedoumicu, eto me opet ovde. :wink: 8)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Kazem ti ja Evindzer da je J5 pun pogodak. Kod mene je 3 meseca,i za sada 1.5gb ram-a radi kao doxa. Non stop ga przim,i nemam nameru uskoro da menjam telefon

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Na samsungu je svejedno da li imas 1gb ili 4 svejedno nema multitaskinga :)
Pre neki dan gledam kod drugara ima 250 mb kesiranih aplikacija na s6,kod mene na soniju 1,1 gb :)

vuki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vuki »

Liman ne znam sta se dobija ili gubu ako se to aktivira kada kliknes vise puta tu Pod Verziju softtwera u meniju info o uredjaju, kada kliknem dva puta slucajno on me upozorava ako nastavim aktiviracu neke dodatne opcije ?

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Evindzer napisao:....ali možda i nije, jer, recimo, ekran kod S5-ice (kod onih primeraka koje sam imao priliku da držim u rukama) mi je prenaglašenih boja, kao iscrtan voštanim bojicama.
Kod samsunga u podešavanjima ekrana ima nekoliko već pripremljenih različitih kolornih profila, koje korisnik može sam da odabere po svom ukusu. Zato uvek pogledaj šta je odabrano u tim opcijama, jer dinamički profil izgleda baš neprirodno sa prenaglašenim bojama, dok recimo profil bioskop izgleda pomalo bledunjavo. Ima 4-5 različitih opcija od kojih profi-foto izgleda najoptimalnije i neutralno (po mom mišljenju).

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

1808, da, to mi je poznato, to imaju i neke druge marke u podešavanjima ekrana, mada moram priznati da to nisam proveravao, računajući da je sestra ostavila sve onako kakvo je bilo na telefonu pre vađenja iz kutije. Zapravo, pomislio da je razlika usled unapređene matrice ekrana, budući da je S5 sad već stari(ji), a J5 relativno nov model (bez obzira na razliku u rezoluciiji ekrana).

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Prosto neverovatno koliko je dobar ekran na J5 a ima samo HD rezoluciju i spada u neki nizi cenovni rang. Nisam cackao podesavanja ekrana, vec sam ostavio default vrednost, za sada ekran mi je najprijatnije iznenadjenje na telefonu, zaista je odlican.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

znemanja, daj neku sliku okači, bez manuelnih podešavanja.

vuki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vuki »

drugari koja je fora da se prikaci na komp kada sa usb om prikacim on mi se ne prikazuje na kompu kao device storage nego kao neki foto aparat takva je ikonica i na fonu ima opcija kao media storage ili kamera storage ,hocu Igo da ubacim ali nikako da mi ga prikaze kao obicna memorija da iskopiram igo file ?

Odgovori