Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Samsung Galaxy S5

Post od acamatic »

Pele90 ako si ispoštovao proceduru koju smo ti rekli, onda neće sigurno pomoći ako već nije pomoglo. To je neki hardverski problem..

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

acamatic, Ja sam odradio hard reset,wipe cache pa flashovao drugi rom sa sammobile-a preko odina i opet hard reset i wipe cache. Ne znam sta drugo da radim... :) Onaj u servisu mi je rekao da flash ne moze da pomogne kao kompletno brisanje sistema... Moze li neko da mi pojasni sta je tacno mislio? koja je razlika izmedju flashovanja i te reinstalacije?
Sta moze jos da bude od hardvera pokvareno,kad su mi zamenili ceo ekran sa dodrinim panelom?
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Čim si ti to sve odradio, ja ti garantujem da to nije problem do softverskog dela, jer bi morao da se sredi ili hard resset - om ili pomoću flešovanja, a pošto nije, onda je problem u hardveru. A šta je problem, ja stvarno ne znam, nije to moja "grana" pa da se razumem.
A to što ti je rekao u servisu , ja mislim da se zeznuo, jer tebi flešovanje sve briše iz telefona..

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

vla-do napisao:El Laki, mene više zanimaju app koje nisu optimizovane, pa da vidim isplati li mi se da apdejtujem. Nema potrebe da sad isprobavaš išta, samo napiši ako imaš neka loša iskustva sa 5.0. :)
Nemam loših iskustava za sada. Jedini nedostatak je potvrda fokusa, da pozeleni krug. Ostalo je sve kako treba, brzo, lepo, precizno. Čak bih rekao da kamera bolje fokusira na najnovijem poljaku nego na britanskom ili baltic lollipopu.

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

acamatic, Rekao mi je da flashovanjem samo nadogradjujem sistem,ili vracam na stari,a neke sitnice,smece tako reci,ostane zakopano u sistemu i to ne brise nista semtne reinstalacije sistema... Zato Vas molim da mi razjasnite dilemu...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Sve jedno Pele90, ako si ti uradio hard resset iz recovery (pomoću tastera se ulazi u taj mode) i to nije pomoglo da se sredi problem, onda je 1000% hardverski problem..
P. S. A i sam ćeš videti u čemu je problem, kada ti budu javili, pa ćeš i nama reći..

more11
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 22. Okt 2014. 19:39
:: Galaxy S5

Post od more11 »

Ugasio sam automatic update, i restartovao telefon, ali opet isto.
Najvjerovatnije da cu factory reset, i sve ponovo, ali odma' cu iskljucit' update, neka bude fabricki 4.4.2, meni je odlican i ovakav sa fabrickim kitkatom, ne trebaju mi nikakvi updati, nisam fanatik za tim

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Videcu kad donesem telefon iz servisa,pa javljam... ;) Hvala svakako... ;)

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

pele90, nisam imao isti, kod mene je bio problem u home dugmetu, upalo je. Proslo je oko mesec dana, mozda malo vise. Prvi put sam cekao 3-4 dana, I nisu nista uradili, kada sam zatrazio novi telefon u telenoru, onda su ga za 2 dana sredili, bio je kao nov.: ) Naravno nisu mi dali nov. :P
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

more11
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od more11 »

Ako uradim factory reset, da li ce izbrisati ovaj update, msm da me vise ne pita hocu li ga instalirat?

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

More11,i da ga ne bude u pocetku vratio bi se posle nekog vremena... Ja ti preporucujem da u podesavanjima ugasis proveravanje za update,a notifikaciju prvobitnu obrises iz padajuce zavese

acamatic
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S5

Post od acamatic »

Ma njegov problem je taj što je on skinuo update i samo telefon čeka njegovu potvrdu da instalira. I sigurno mu na svaki par minuta izbacuje da potvrdi instalaciju. Ja mislim kada bi odradio resset ne bi te smarao za to i ako te smara, samo odčekiraj automatsko proveravanje update-ta i to bi bilo to..

more11
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od more11 »

@artifex, ne moze se izbrisati notifikacija, nazalost
@acamatic upravo to, ali opet razmisljam sta cu, nego ako budem update, ne moram nista nanovo podesavat telefon, msm sve ce radit normalno, google, fb, livescore?

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Ja ti predlazem da odradis factory reset ako radis update na v5.0.x... Bolje ce ti raditi uredjaj.
Ne moras da podesavas ceo telefon ako nije uradjen factory, sve ce ti ostati. A ako uradis factory, onda mozda moras sve da podesavas, kazem mozda jer zavisi da li ti je backupovao vecino stvari preko google i/ili samsung naloga. Cim se prijavis na google nalog on ce ti odmah ponudito restore aplikacija sa playstore-a... Restore nekih podesavanja telefona.

Jos nesto... Factory reset radi iskljucivo preko recovery-a(ugasi fon, kada se ugasi drzi istovremeno duhme za pojacavanje zvuka+dugme za gasenje+home dugme), a savetujem ti da odradis i wipe cache partitions.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

acamatic
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S5

Post od acamatic »

Pa pazi ako uradiš update, trebalo bi da uradiš resset(iz recovery) , jer tako je neko nepisano pravilo da bi sve leglo i bilo optimizovano. E sad ono sve briše iz telefona, tako da ćeš morati da ubacuješ sve iz početka.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Tutnuo mu ja Lizalicu. :D Sve beše preko OTA i, kao i uvek, ni sada nisam resetovao telefon posle apdejtova. To mi se kosi sa "normalnom" upotrebom telefona. Reset radim samo kada imam problema sa istim. :wink:

Prvi utisak: brži, lepše radi skrolovanje kroz podešavanja, odziv na dodir je bolji/tačniji, tečnije radi, led lampica za obaveštenja radi i kada otključaš telefon, pogledaš obaveštenje (ne otvoriš app), zaključaš i svetlo i dalje blinka :), probao ga zaključati/otključati 10-ak puta za redom, sve lepo odradio.
Kamera radi fokus kako treba (čak mi deluje malo bolje, subjektivno), samo sada umesto zelenog kruga da je uradio fokus, sada krug nestane, ali značenje isto. ;)

Mane bi bile da kada je zaključan telefon i stigne recimo WA ili SMS poruka, blinka led, ali kada otključam telefon (imam pattern), na tom ekranu se vidi oznaka operatera, nigde poruke/oznake WA. Kada otključam pattern, tu je sve normalno.
Senzor blizine zezao par puta, ali posle radio dobro. Čekanje max sekund, ne više, barem kod mene.
Po meni, treba uraditi apdejt, meni se svidja za sada. :)

jelenac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2012. 11:37
:: Samsung galaxy S5

Post od jelenac »

Jedino što me i dalje nervira kod 5.0 je to kašnjenje paljenja ekrana posle završenog razgovora

Tonce86
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 05. Feb 2015. 19:26
:: samsung galaxy s5

Post od Tonce86 »

Jel zna neko kako da sklonim sa trake da azuriram softver jer hocu da ostanem na 4.4.2 i jel postoji mogucnost da se vrati na kitkat ako se uradi azuriranje? Nisam ekspert pa ako neko moze da mi pomogne da mi laicki objasni... Hvala

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ugasi u podešavanjima za ažuriranje softvera, automatsku proveru. A što se tiče vraćanja na JB može, pomoću odiona flešne se starija verzija roma(softvera)

Tonce86
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 05. Feb 2015. 19:26
:: samsung galaxy s5

Post od Tonce86 »

Ugasila sam ali mi i dalje stoji u statusnoj traci da je azuriranje odlozeno. A ovo drugo sto si rekao nista nisam razumela :| uzela sam tel preko mts, znaci sve dolazi u obzir samo da ne gubim garanciju. I da, nije jb nego kitkat :cry:

Odgovori