Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od Baraba »

Za te pare izgleda više nego ok :)

Novica86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 28. Feb 2013. 10:34
:: galaxy note 2
:: nokia 5800 express m

Post od Novica86 »

Telefon je stvarno odlican....Posedujem ga 3 meseca i stvarno sam prezadovoljan njegovim radom.....Svaka preporuka...Pozdrav.... :D :D :D

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 17. Dec 2011. 15:41
:: Mate 7

Post od Komsija Gerasim »

Vec duze vreme razmisljam da uzmem Note 2, ali me uvek pokoleba to sto je toliko veliki.
Sa druge strane toliko pozitivnih iskustava sa njim govori da je to podnosljivo. Plus njegov hardver koji je fenomenalan. Moja najveca dilema je sta bi mi on doneo
u odnosu na One X, i da li bi imao uopste neke sustinske koristi od njega, u odnosu na HOX.
Zato bih pitao vlasnike cime su najvise zadovoljni, i sta najvise vole kod njega i sta najvise koriste.
Pretpostavljam da vecina najvise voli velicinu ekrana, ali mi se cini da on pored toga moze dosta da pruzi,
i zato me interesuju konkretna iskustva ljudi.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

1. Монструозна батерија
2. Екран

Све остало
ex ivan87

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Nisam vlasnik Note 2 ali mi je takođe često padalo na pamet da zamijenim svoj S3 za Note 2 ali sam ipak uvidio da se ne isplati s obzirom da moram izvršiti doplatu (u tvom slučaju čak i veću). E sad jedina istinska prednost je osim veličine ekrana to što ima nestvarno dobru bateriju (nestvarno govorim jer ima ekran od 5,5") :D. To što ima 2GB RAM nisam siguran da se osjeti u svakodnevnom radu nešto pretjerano. I takođe trebaš vidjeti da li ti amoled odgovara sa jakim bojama poslije One X koje ima, kao što korisnici kažu, prirodnije boje i slabijeg intenziteta. Ja bi prije sačekao Note 3 ili S4 pa vidjeti šta oni nude, ali to sam samo ja. :D

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta

janka_88, Ceftriaxone, apsolutno se slazem da je baterija veliki plus, pogotovo zbog velicine ekrana.
Trebalo bi da drzi dva dana bez problema (nekad i vise). A super amoled je jedina stvar koja mi se ne svidja, ali
bih je "istrpeo" :D . Sto se tice cekanja na Note3 ili S4, slazem se da vredi, samo sto bi tada trebalo doplatiti jos vise nego sad. Mislim da je ovaj Note po hardveru i svemu ostalom dovoljno jak da se nosi sa svima jos dugo. Cak i Note 1 je i dalje skroz konkurentan.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Komsija Gerasim, što se tiče baterije, može da traje dva dana ali da ga ne koristiš.. što je suludo.. ja sam inače jedan od onih što čim ustanu, upale komp, a otkad imam note 2, nemam neku potrebu osim kad radim nešto ozbiljnije.. veličina me nije brinula zato što sam znao da ću se navići.. u početku je malo teže ali sad ga mogu koristiti i jednom rukom.. čak sam i poruke komotno pisao.. boje na ekranu možeš da podesiš na natural, pa ne šljašti toliko.. igrice kao što su need for speed most wanted, nba2k13, gta vice city, modern combat 4 rade savršeno i sve se lepo vidi zbog velikog ekrana, a zbog baterije ćeš biti miran sigurno 5, 6 sati bez prekida.. jednom je izdržala i 9 sa igricama, wifi, crtanjem i ostalim..
Sve u svemu, fenomenalan telefon, još kad skontaš olovku, biće ti još bolji.. Sve pohvale za telefon i moja preporuka a da čekaš s4 i note 3 je po meni glupo, bez uvrede :oops: , zato što će s4 imati malo bolji procesor koji ni neće moći da iskoristi u potpunosti, a manji ekran, a note 3 će imati 6.3 inča ekran što je po meni već preveliko za džep.. ovaj jedva stane, a mogu misliti tek note 3.. :D

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

ne moze 2 dana normalnog koriscenja???
Ako 9 sati on screen nije dovoljno za dva dana onda ne znam sta je ...
bez koriscenja baterija moze da drzi ne 2 nego 22 dana.
ex ivan87

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Ceftriaxone, nisam mislio bukvalno bez korišćenja.. :) da ga ostaviš na sto i čekaš kad će da se ugasi.. Nego, recimo bez igrica, neta, nego samo pozivi i poruke..
Ja pošaljem oko 50sms na dan, imam malo poziva, redovno idem na net da pregledam mail i ostalo ali mi nije uključen stalno wifi, nemam potrebu za tim, skidam filmove i igrice po potrebi sa torenta, igram igrice koje sam naveo kada sam slobodan i uglavnom u proseku izdrži oko 1dan.. :) Ja sam prezadovoljan s obzirom da ga skoro ne ispuštam iz ruku, ali ne verujem da može uz moje korišćenje da izdrži dva dana.. mislim, do sada nije, tako da.. :)

Edit: evo sad mi stoji na 60% baterija, a koristim ga već 19h, s tim što ga nisam dirao 8,9h koliko sam spavao.. :) a nisam ni igrao igrice.. :)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta

vlaki, hvala na ovim informacijama. Olovka je takodje jedan od razloga zasto bih ga uzeo. Nadam se samo da ce imati neku svrhu osim za zezanje :D . Primetio sam da i ja sve vise koristim telefon za stvari koje sam koristio na komjuteru. Sa HOXom mi drzi baterija dan, do dan i po, u zavisnosti od koriscenja interneta. Iskreno, ocekivao sam da je veca izdrzljivost kod note. Inace video sam i ja negde da ce note 3 da bude 6.3 inca sto mi je zaista preterano za telefon, ovo je realna gornja granica za telefon. Na MWC-u su predstavili i Note 8 (zverina :D )koji ima sim card slot...ali sto je mnogo, mnogo je.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Olovka je dobra, ima lep odziv, imam wacom tablu za crtanje za komp, pa mogu da poredim.. :) Može i nešto ozbiljnije da se odradi sa njom, a i mnogo je dobra funkcija za "sečenje" određenih stvari kad pritisneš dugme na olovci.. npr, ne sviđa ti se cela slika nego deo, pa taj deo sečeš... ima funkcija sa njom za brzo biranje koga ćeš da pozoveš, kome da pošalješ poruku, mail itd, ali nisam nešto našao da je korisna zato što mi rukopis nije baš nešto pa ne prepozna baš uvek. :D
Uglavnom, ne znam koliko će ti se isplatiti prelaz sa hox na note 2, ali kad bih ja birao, definitivno bih uzeo note 2 zbog veličine, olovke, dizajna i svega ostalog... :) uzeo sam ga sad u januaru, tako da sam mogao i hox da biram, ali mi se nije svideo..

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Telefon imam oko mesec dana. Pošto nemam vremena trenutno da pišem opširniji utisak, reći ću samo da sam prezadovoljan.

Na veličinu se lako navikava. Posle njega mi je S3 onako baš taman, nekako kad ga uzmem pomislim da telefon baš te veličine treba da bude. Dok pre mesec dana kada sam nosio Galaxy S, S3 mi je bio prevelik. Tako da se sve brzo menja. :) Note jeste malo veći i čudniji u ruci, ali za to što nudi stvarno vredi.

Baterija mi nikad nije trajala 2 dana. Koristim ga intenzivno i nimalo ga ne štedim. Osvetljenje na maksimumu osim kad noću više prija da se smanji na 75%, nijedna battery saving opcija nije uključena a WiFi i 3g non stop rade i smenjuju se u zavisnosti dal sam u zatvorenom ili napolju.

Evo slike baterije:
Slika

Ekran: 2:30h
Video: oko 1h
Muzika (plejer plus striming radia preko 3g): oko 4h
Razgovori: oko 1h
Dosta email i običnih poruka, pregleda web-a oko 2h
Šta znam ima još nekog usputnog korišćenja, ali ovo je ono što bih izdvojio.

Za ovaj ekran i procesor, to trajanje baterije je sasvim pristojno. Brzo se puni i ako se uzme još jedna rezervna, mirni ste baš dugo.

Toliko za sad, ako stignem otkucaću detaljnije nekad.

PozZ

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta

Koren, ja sam izgleda precenio njegovu bateriju, jer sam mislio da moze glatko da izdrzi dva dana sa takvim koriscenjem, jer i ja podesim osvetljenje skoro na maksimum. A svidja mi se to sto se brzo puni.
vlaki, ja sam trenutno prezadovoljan, hox-om, imam ga od maja-juna prosle godine. Sa JB radi kao sati sve je na svom mestu. Mislio sam da Note mozda ima neke ozbiljnije sustinske prednosti, ali sam ipak 99% resio da se oprobam sa Note 2, cini mi se da bih mogao da se zadrzim na njemu bar 2 godine, ako me velicina ne smori.
Hvala na savetima.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Baterija je meni trajala oko 8h upaljenog ekrana, najbolja baterija na mob. koji sam koristio. Poredjenja radi, na HOX displej je bio 3,5 sata upaljen. Istim koriscenjem. Ona vidi kolika je razlika u bateriji. Note 2 ima dosta jaci zvuk i slusalici u toku razgovora i dosta glasnije zvono od HOX, jacu vibraciju...

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta

Baraba, to su neke osnovne stvari, ali samo Samsung ih drzi na visokom nivou. Zvuk u slusalici je pogotovo bitna stvar i ne moze da se nadoknadi dizajnom ili lepsim UI.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Pa sigurno će biti i više aktuelan i u trci sa budućim modelima osim ako ne naprave neko čudo od telefona koje će me osvojiti kao sad note 2.. :D
I kamera je mnogo dobra, ima opciju za slabo osvetljenje pa moze da posvetli prostor bez blica, blic je inače savršen, barem za mene što se tiče mobilnog, pošto sam slikao sobu u mrklom mraku i svaki ćošak se vidi a recimo da mi je soba 4 sa 4m.. snima u full hd 1020p i mnogo dobro izgleda kad se prenese na komp..
A i još jedna prednost ovog telefona što opušteno možeš da gledaš filmove u putu, kod kuće i slično..

Pozz! 8)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Komsija Gerasim, upravo te osnovne stvari prvo gledam kod telefona, na note 2 su na najvišem nivou, to kažem iz iskustva jer sam promenio Boga oca od top modela mobilnih. Za klasu je bolje od S3, od HOX je 3 klase bolje. HOX ima bolji mp3 zvuk na sluškama zbog pojačanog izlaza od 1V (najbolji koji sam čuo na nekom mob). Note 2 nikad ne bih prodao da mi se uklopio u korišćenje jednom rukom u situacijama kada mi je druga ruka zauzeta (često mi se dešava na poslu). Najbolji fon koji sam koristio što se tiče gore nabrojanih stvari, onda brzina androida, displej, baterija... sve je odlično. Moja preporuka za telefon ako ti ne smeta veličina.
vlaki, nije baš nešto blic, daleko je od xenona, ali može da posluži :)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Pa dobro, ne menjam tel nešto često, a posle e72 je definitivno bolje.. ali može da posluži za neki žur i ostalo.. :D
Meni jedino smeta što kad pričam sa nekim, čuju i ostali pa moram da smanjujem.. :-)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

vlaki, to nije mana jer smanjiš volume zvuka u slušalici, mana je kada je slab i ništa ne čuješ a pojačan volume do kraja, sa ovim možeš i da pričaš u diskaću bez problema.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Pa znam da nije mana, samo kažem da je dosta jak da me i ostali čuju.. :)
Stvarno je perverzija telefon, nemam reči.. :) Svakom bih preporučio bez obzira na veličinu.. :)

Odgovori