Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
hynic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Avg 2012. 06:12
:: Iphone 11 Pro Max
:: Midnight Green

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od hynic »

Mogu da se pohvalim sa 4.3 , odlicno mi radi.. Uspeo sam da iskljucim sve sto mi je smetalo i jedina zamerka mi je kamera ( stvarno je losija nego na 4.1.2 ali je i ne koristim puno pa mi ne smeta).. Ocekujem mnogo bolje na 4.4.2 u aprilu :) i nestao mi je bug da mi se sporo puni telefon ,sve je u redu sad!! Yee

Evo mojeg stanja , samo se odbije jedno pola sata punjenja! ( 3sata 52minuta ekran ) Slika

Ovako nesto mi se nikada nije desilo na 4.1.2 , telefon mnogo manje koristi baterije u stendbaju , pre mi padne 8-10% za noc sad samo 3-4% :)

Komsija Gerasim
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 17. Dec 2011. 15:41
:: Mate 7

Post od Komsija Gerasim »

hynic napisao:Ovako nesto mi se nikada nije desilo na 4.1.2 , telefon mnogo manje koristi baterije u stendbaju , pre mi padne 8-10% za noc sad samo 3-4% :)
Ja nisam mogao da verujem pre neki dan kad sam se probudio da je baterija ostala na istom procentu kao kada sam ga ostavio uvece. Inace i meni se sporije puni, ali ja sumnjam da je do usb-a jer sam izgubio original pa sada koristim neki obicni.

delija_sever031
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 23. Apr 2007. 12:41

Post od delija_sever031 »

Ja se izvinjavam sto bukvalno trolujem,racunare odrzavam sam sebi i drugima vec 15god ali o androidu veze blage nemam i sramota me s obzirom da imam Galaxy S vec 2god. Pokusavam na netu da se malo informisem i edukujem ali i dalje ne kapiram najbolje neke stvari pa bih molio za pomoc. Pored ovog galaxy S nabavio sam i Galaxy S3 i hteo bih da oba telefona spremim od nule za koriscenje. Ovaj prvi da bih ocistio i dao nekome na koriscenje a ovaj drugi da pripremim samom sebi za dalje upravljanje. Dakle sve sto me zanima je kako da to najlakse odradim a da nesto ne zeznem,nije shodno da se objasni i sta je tacno ROM,Kernel,Rootovanje itd ali kapiram da ja necu tako daleko ici vec samo zelim da uradim reinstall,mogu da proverim i napisem sa oba telefona sta je od softvera instalirano pa ako je to ok samo da uradim resetovanje telefona ili voaj recovery ako je to to. Na S3 sam video da ima opcija update softwer,ako je to najlaksi nacin instalacije i recovery da uradim na S1 i da ne smaram dalje,hvala unapred:)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

delija_sever031 napisao: Pored ovog galaxy S nabavio sam i Galaxy S3 i hteo bih da oba telefona spremim od nule za koriscenje. Ovaj prvi da bih ocistio i dao nekome na koriscenje a ovaj drugi da pripremim samom sebi za dalje upravljanje. Dakle sve sto me zanima je kako da to najlakse odradim a da nesto ne zeznem,...
U opcijama podešavanja ideš na bekap i resetovanje, pa tu imaš vraćanje na fabrička podešavanja (factory reset).
Uradi to i eto ti sve od nule kao što tražiš, ali imaj u vidu da će se izbrisati sve ono što trenutno imaš u telefonu. Ako
misliš da ti nešto od toga treba, onda prvo uradi bekap.

delija_sever031
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 23. Apr 2007. 12:41

Post od delija_sever031 »

Sta se onda desava kada se ode na opciju recovery?

E da,posto planiram da "cistim" oba telefona a na S3 ima opcija update softwer da li to znaci da cu nakon reseta moci da updatujem jednostavno na verziju 4.3 android odlaskom na tu opciju?

Na S1 imam darkyrom da li cu ostati bez toga obicnim resetom telefona?

Naravno,sve sto mi je neopdhodno cu prethodno sacuvati tako da i hocu da ocistim telefone od svega

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Da li je moguce da mi ostane postavke kamere koje nastimam ?
Ovo mi je totalno glupo... namjestim sve.. i kada iduci put udjem u aplikaciju kamere, sve ponovo moram .

MarkovV
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 07. Feb 2014. 08:04
:: Samsung Galaxy S3

Post od MarkovV »

Pomoć :) Pre nedelju dana sam sa Nokie C7 prešla na S3. Uzela sam nov telefon i na njemu je već verzija 4.3
Međutim potpuno sam razočarana... Telefon konstantno koči, šta god da kliknem treba mu večnost da otvori, a da ne pričam o tome koliko mu treba da izađe iz aplikacije ili programa...stvarno sam jako negativno iznenađena, očekivala sam više. E, sad, interesuje me da li je to generalno tako ili je to do mog telefona. Nov je, nije napunjem aplikacijama, gotovo je prazan, neopterećen! Šta raditi? Nudi mi da ažuriram softver ali ne znam da li je to pametno da uradim! Hvala unapred :)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Uzeo sam juče i9305 , moj generalni utisak je da su i9300 i i9305 nebo i zemlja , jednostavno ne mogu se porediti prosto imam utisak kao da koristim S4 a ne S3 :? , sve je glatko i bez lagova a surf internetom je 3x brži (da dobro ste pročitali) .
Baš sam iznenađen , nisam mislio da je ovolika razlika :)

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

To je dobro jbg. Ja sam bio siguran da LTE verzija bolje radi zbog viška RAM memorije ali baš da radi kao što opisuješ je izuzetno dobra stvar. :)

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

zoreli, sve je to logično ako malo bolje pogledaš specifikacije, jer razlika nije samo u 2GB RAM-a.

Pogledaj ovo....
I9300 HSDPA, 21 Mbps
I9305 HSDPA, 42.2 Mbps

Eto zašto je brži internet, nije 3x kao što kažeš, ali jeste duplo brži.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

3x brži surf je subjektivan osećaj :) , definitivno mnogo brže i lakše otvara aplikacije i galeriju a pogotovo kontakte/poruke .

Android83
Banned
Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 11:41
:: Note 3
:: Note 2

Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Android83 »

1808 napisao:zoreli, sve je to logično ako malo bolje pogledaš specifikacije, jer razlika nije samo u 2GB RAM-a.

Pogledaj ovo....
I9300 HSDPA, 21 Mbps
I9305 HSDPA, 42.2 Mbps

Eto zašto je brži internet, nije 3x kao što kažeš, ali jeste duplo brži.
Jel to hoces reci da telekom izbacuje toliku brzinu u mrezi??? Kod nas je plafon 1.5mbps

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Ne bih rekao ...Slika

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Android83, nisi u pravu za brzinu.. Meni je na nexus 4 redovno download 9-10 mbps i upload 3-4 mbps... Ali sve zavisi od pokrivenosti i jacine signala

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Android83 napisao:Jel to hoces reci da telekom izbacuje toliku brzinu u mrezi??? Kod nas je plafon 1.5mbps
Nisam siguran za Telekom, jer imam ugovor kod Telenora. Kod njih je kako kažu maksimum 21Mbps, ali je u praksi
protok ipak manji, pogotovo kada se koristi njihov proxy. Zato sam u podešavanjima pristupne tačke izbrisao proxy, pa se
ovako može ostvariti veća brzina, od 5 do 10 Mbps download i 3-4 Mbps upload.
Naravno, sve zavisi od mogućnosti telefona i lokacije na kojoj se nalaziš.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

http://www.svijet-androida.com/07/02/20 ... ji-kitkat/
Nisam ocekivao kit kat na prastari SG3
LG G2 Black,16GB

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Pa dobro sad da je prastari, i nije i bilo je sasvim očekivano da ga dobije jer i dalje ima izuzetno konkurentan hardver. :) Ali smatram da će mu to biti zadnji veći update i time će pokriti i period od skoro 2 godine davanja ažuriranja za telefon, dok je npr. za Note 2 postoji mogućnost da izađe još nešto jer je u startu imao JB dok je S3 imao ICS, a ima više RAM kao i jači CPU i GPU. :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Eto baš sam se obradovao što će na moj prastari i9305 stići KitKat :) ... super

... ček stani malo pa imam i ja CM11, Android 4.4 KitKat ... uf sad mi je lakše , već sam mislio da neću moći zaspati večeras od brige :|

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Nije prastar,a odbrojavaju se dani za predstavljanje petice :D
LG G2 Black,16GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Fin je taj spisak uredjaja koje ce nadam se nadograditi na KK. Bilo bi lepo da se to i ostvari, a ne da ostane samo na nivou glasina
Note IV N9100 dual

Odgovori