Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Re: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305
Ne postoji takva aplikacija jer sam Android sistem to ne može.
16 godina na forumu MOBILNISVET
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305
Ali zato android moze da leti
Šalim se malo. Kooiko nam pruza android u odnosu na ono sto smo nekad nazivali telefonima se ne moze porediti, tako da češ sigurno lako da pređeš preko tog nedostatka, ako se uopšte može okarakterisati kao nedostatak

Note IV N9100 dual
Nedostatak jeste velik jer android ždere bateriju, a ja imam fobiju da će se isprazniti.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Nema potrebe da se bojiš, telefon može lagano da izdrži 18h aktivnog korišćenja, pri tome mislim na surfovanje, pozive, poruke, muziku... Sa igricama je drugačije, one mogu mnogo brže da ubiju bateriju. Ja imam s3 i koristim ga srednje aktivno, da tako kažem, i bez problema ide preko jednog dana baterija 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
deana, ako misliš da se baterija brže prazni nego što bi trebalo, bilo bi dobro da je ponekad potpuno isprazniš na 0 ili 1%,
pa tek onda staviš na punjač. Kada se baterija napuni do 100%, ostavi telefon na punjaču još neko vreme (recimo jedan sat),
pa ga tek onda skini sa punjača. Ovaj postupak uglavnom daje dobre rezultate (ako je baterija ispravna).
pa tek onda staviš na punjač. Kada se baterija napuni do 100%, ostavi telefon na punjaču još neko vreme (recimo jedan sat),
pa ga tek onda skini sa punjača. Ovaj postupak uglavnom daje dobre rezultate (ako je baterija ispravna).
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305
deana, s obzirom da imas telefon sa ogromnim ekranom i sta sve pruza, nije ni cudo da baterija ne moze da izdrzi vise dana. Toliko toga se dobilo androidom tako da jedan dan trajanja baterije nije nista strasno, ali na nekim telefonima je nemoguce da izgura dan kada se intenzivno koristi. Nekad su telefoni imali po 2" i baterija je trajala po nedelju dana, a danas imaju od 4-6" i logicno je da baterija ne moze da gura nedelju dana. Najbitnije u celoj prici je da izgura dan bez punjenja
Note IV N9100 dual
- El Laki
- Prijatelj foruma
^ upravo tako.. Sve dok izgura bar 18h bez punjenja, to je prihvatljivo. Manje bi već bio problem.. Naravno, pričam o aktivnom korišćenju. Mada, ako ti je malo, zašto ne uzeti pojačanu bateriju?
Ima li negdje zadnji tutorial za 4.3.3. Pa da probamo. Popravio sam Ves mašinu preko YouTube, pa valjda se može i ovo. Ne bih ništa dirao da često ne zablokira na 4.1.2
Pozdrav drugari pre par dana sam kupio polovan s3 nisam ni planirao ali im je uzasno pala cena
ovako zanima me jel treba da stavljam foliju na ekran ili taj gorila glas zavrsava poso i sta predlazete od zastite mada je ovaj moj malo izguljen po ivicama imam neku silikonsku oblogu razmisljam da uzmem neku tvrdju fotrolu nesto kako guma plastika moja trogodisnja cerkica se non stop igra sa njim pa me strah ako joj ispadne sta ce da se desi recimo do skoro sam imao lg l7 ljudi necete verovati sta je sve preziveo
i zanima me kako se pokazao ovaj 4,3 android na mom telefonu je bas ta verzija androida koliko da ocekujtem da traje baterija,, i sta preporucujete kako da se steluje osvetlenje ekrana jel je bolje automatski ili manuelno hvala....nadam se brzim odgovorima

- El Laki
- Prijatelj foruma
Što se tiče zaštite, preporučio bih ti silikonske futrole, imas i one od 0.3mm koje su ugodnije od klasičnih. Za te plastične i gumene nisam jer pre svega za male pare se ne dobija neki kvalitet, a uostalom S3 je tanak i elegantan telefon, a te futrole umeju baš da pokvare doživljaj jer su glomazne. Ove od 0.3 su od plastike, i rade posao, bar meni.
Što se tiče gorile, po meni je najveći nedostatak što ostaju tragovi od prstiju. Ogrebati je ne možeš lako, ali nije nemoguće. Iz predostrožnosti ja sam stavio mat tj anti-glare foliju, štiti od otisaka i grebanja.
Što se tiče 4.3 radi odlicno, uskoro nam stiže i 4.4. Moj ti je savet da ubaciš Boeffla Kernel i klokuješ cpu na 400/1600mhz. Telefon radi dosta dosta brže i fluidnije. Mada mu ni na stock nista ne fali.
Baterija lagano izgura po dan, i više. Zavisno od toga koliko aktivno koristiš telefon. Primera radi, za 10h preko noći u mirovanju, skine mi 4% baterije. Sa 6h rada displeja, baterija ide oko 30ak h. Zavisno od toga šta radiš dok je upaljen displej. Sasvim pristojno.
Staviš osvetljenje na auto, tako je i najlepše i najkorisnije.
Što se tiče gorile, po meni je najveći nedostatak što ostaju tragovi od prstiju. Ogrebati je ne možeš lako, ali nije nemoguće. Iz predostrožnosti ja sam stavio mat tj anti-glare foliju, štiti od otisaka i grebanja.
Što se tiče 4.3 radi odlicno, uskoro nam stiže i 4.4. Moj ti je savet da ubaciš Boeffla Kernel i klokuješ cpu na 400/1600mhz. Telefon radi dosta dosta brže i fluidnije. Mada mu ni na stock nista ne fali.
Baterija lagano izgura po dan, i više. Zavisno od toga koliko aktivno koristiš telefon. Primera radi, za 10h preko noći u mirovanju, skine mi 4% baterije. Sa 6h rada displeja, baterija ide oko 30ak h. Zavisno od toga šta radiš dok je upaljen displej. Sasvim pristojno.
Staviš osvetljenje na auto, tako je i najlepše i najkorisnije.
E to je brz odgovor hvala drugar i meni se najvise svidja ova silkonska toliko je tanka i prijatan je osecaj na ruci da znas da cu te poslusati za ovu foliju jer me ovi otisci prstiju bas nerviraju!!! samo jos nesto da pitam zbog duzeg trajanja baterije wi-fi i gprs ukljucujem po potrebi auto sinhronizacija kao i gps mi je iskljucena sta bih jos mogao da iskljucim da ne vuce bateruju kod lg-a sam ovo sve isto poiskljucivao i bio sam miran da napomenem da sam gomilu aplikacija koje ne koristi disejblovao ,,,
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nema na čemu, tu smo da se pomažemo
Ja wifi držim stalno uključen, 3g tj mobilni saobraćaj samo kada nemam wifi a treba mi. Sinhronizaciju palim po potrebi, jer mi baš retko treba. Ja sinhronizujem na početku šta treba, posle nemam potrebe za tim. Sa tim podešavanjima meni baterija nikad ne traje manje od dana, osim ako ne zaludim za nekom igricom, onda se vek baterije skrati
Ako ti je 24-30h dovoljno, onda je to to. Mada, treba imati na umu da je u pitanju polovan telefon kod tebe i da ne znaš u kakvom je stanju baterija. Testiraj je par dana, pa ako nešto ne valja, da dodatno štediš ili kupuješ novu (možda čak pojačanu).

Ja wifi držim stalno uključen, 3g tj mobilni saobraćaj samo kada nemam wifi a treba mi. Sinhronizaciju palim po potrebi, jer mi baš retko treba. Ja sinhronizujem na početku šta treba, posle nemam potrebe za tim. Sa tim podešavanjima meni baterija nikad ne traje manje od dana, osim ako ne zaludim za nekom igricom, onda se vek baterije skrati

Ako ti je 24-30h dovoljno, onda je to to. Mada, treba imati na umu da je u pitanju polovan telefon kod tebe i da ne znaš u kakvom je stanju baterija. Testiraj je par dana, pa ako nešto ne valja, da dodatno štediš ili kupuješ novu (možda čak pojačanu).
I 6h screen on, aj okaci sliku da vidim? Meni S3 nikada 4 sata nije izgurao...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Miloske83, ostavi edge upaljen. 3G vise vuce bateriju. Wifi palis kada znas da ga negde ima. Automatsko osvetljenje jeste prakticnije, ali znaj da trosi vise bateriju jer sto je jace spoljasnje svetlo do i displej jace sija pa podigne osvetljenje i do 100%. Zato, ako ti je do baterije, onda lepo manualno namesti jacinu kako tvome oku prija i nemas brige. Ekran i 3G su ti najveci naprijatelji baterije ukoliko koristis telefon za neke "osnovne" funkcije tipa pozivi, poruke, drustvene mreze i sl.
Igraj se malo sa njim pa ces i sam provaliti sta ti je bitno, a sta ti nije bitno, pa da to ugasis ili smanjis. Podesi ga kako tebi odgovara, spram tvojih potreba.
Igraj se malo sa njim pa ces i sam provaliti sta ti je bitno, a sta ti nije bitno, pa da to ugasis ili smanjis. Podesi ga kako tebi odgovara, spram tvojih potreba.
Lljudi ne mogu da se snajdem gde mu je opcija za iskljucivanje ikljicivanje 3g-a kod lg-a bese gsm 3g tako nekako..
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Settings > more networks > mobile networks > network mode > pa tu odaberi GSM (to je 2G tj edge). 

e kod mene je vako wcdma/gsm (automatskopovezivanje) to mi je stiklirano! trenutno!, ima jos iAzimuth napisao:Settings > more networks > mobile networks > network mode > pa tu odaberi GSM (to je 2G tj edge).
samo wcdma.
samo GSM .
Jel treba da odaberem samo GSM? jel necu da imam nekih problema sa mrezom ako ovo promenim? hvala
Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305
Stavi "samo GSM" . Neces imati nikakvih problema sa mrezom.
LJudi aj neka mi neko objsani kako funkcionise ova opcija smart stay ili ti pametan ostanak tako pise na srpskom znaci gledam u ekran dok gledam filmic ili citam nesto sklonim pogled i nista se ne desava valjda treba da se to prekine ili ugasi ekran to me malo buni