Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305

Post od zoreli »

Ne postoji takva aplikacija jer sam Android sistem to ne može.
16 godina na forumu MOBILNISVET

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305

Post od toda81 »

Ali zato android moze da leti ;) Šalim se malo. Kooiko nam pruza android u odnosu na ono sto smo nekad nazivali telefonima se ne moze porediti, tako da češ sigurno lako da pređeš preko tog nedostatka, ako se uopšte može okarakterisati kao nedostatak
Note IV N9100 dual

deana
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 09:14

Post od deana »

Nedostatak jeste velik jer android ždere bateriju, a ja imam fobiju da će se isprazniti.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Nema potrebe da se bojiš, telefon može lagano da izdrži 18h aktivnog korišćenja, pri tome mislim na surfovanje, pozive, poruke, muziku... Sa igricama je drugačije, one mogu mnogo brže da ubiju bateriju. Ja imam s3 i koristim ga srednje aktivno, da tako kažem, i bez problema ide preko jednog dana baterija ;)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

deana, ako misliš da se baterija brže prazni nego što bi trebalo, bilo bi dobro da je ponekad potpuno isprazniš na 0 ili 1%,
pa tek onda staviš na punjač. Kada se baterija napuni do 100%, ostavi telefon na punjaču još neko vreme (recimo jedan sat),
pa ga tek onda skini sa punjača. Ovaj postupak uglavnom daje dobre rezultate (ako je baterija ispravna).

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305

Post od toda81 »

deana, s obzirom da imas telefon sa ogromnim ekranom i sta sve pruza, nije ni cudo da baterija ne moze da izdrzi vise dana. Toliko toga se dobilo androidom tako da jedan dan trajanja baterije nije nista strasno, ali na nekim telefonima je nemoguce da izgura dan kada se intenzivno koristi. Nekad su telefoni imali po 2" i baterija je trajala po nedelju dana, a danas imaju od 4-6" i logicno je da baterija ne moze da gura nedelju dana. Najbitnije u celoj prici je da izgura dan bez punjenja
Note IV N9100 dual

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

^ upravo tako.. Sve dok izgura bar 18h bez punjenja, to je prihvatljivo. Manje bi već bio problem.. Naravno, pričam o aktivnom korišćenju. Mada, ako ti je malo, zašto ne uzeti pojačanu bateriju?

svilaj1
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 01. Feb 2013. 09:09
:: samsung

Post od svilaj1 »

Ima li negdje zadnji tutorial za 4.3.3. Pa da probamo. Popravio sam Ves mašinu preko YouTube, pa valjda se može i ovo. Ne bih ništa dirao da često ne zablokira na 4.1.2

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Stize nam KitKat update pocetkom maja: http://balkanandroid.com/android-4-4-za ... odno-maja/

:roll: :roll: :roll:

Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Pozdrav drugari pre par dana sam kupio polovan s3 nisam ni planirao ali im je uzasno pala cena :shock: ovako zanima me jel treba da stavljam foliju na ekran ili taj gorila glas zavrsava poso i sta predlazete od zastite mada je ovaj moj malo izguljen po ivicama imam neku silikonsku oblogu razmisljam da uzmem neku tvrdju fotrolu nesto kako guma plastika moja trogodisnja cerkica se non stop igra sa njim pa me strah ako joj ispadne sta ce da se desi recimo do skoro sam imao lg l7 ljudi necete verovati sta je sve preziveo :shock: :D i zanima me kako se pokazao ovaj 4,3 android na mom telefonu je bas ta verzija androida koliko da ocekujtem da traje baterija,, i sta preporucujete kako da se steluje osvetlenje ekrana jel je bolje automatski ili manuelno hvala....nadam se brzim odgovorima

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Što se tiče zaštite, preporučio bih ti silikonske futrole, imas i one od 0.3mm koje su ugodnije od klasičnih. Za te plastične i gumene nisam jer pre svega za male pare se ne dobija neki kvalitet, a uostalom S3 je tanak i elegantan telefon, a te futrole umeju baš da pokvare doživljaj jer su glomazne. Ove od 0.3 su od plastike, i rade posao, bar meni.

Što se tiče gorile, po meni je najveći nedostatak što ostaju tragovi od prstiju. Ogrebati je ne možeš lako, ali nije nemoguće. Iz predostrožnosti ja sam stavio mat tj anti-glare foliju, štiti od otisaka i grebanja.

Što se tiče 4.3 radi odlicno, uskoro nam stiže i 4.4. Moj ti je savet da ubaciš Boeffla Kernel i klokuješ cpu na 400/1600mhz. Telefon radi dosta dosta brže i fluidnije. Mada mu ni na stock nista ne fali.

Baterija lagano izgura po dan, i više. Zavisno od toga koliko aktivno koristiš telefon. Primera radi, za 10h preko noći u mirovanju, skine mi 4% baterije. Sa 6h rada displeja, baterija ide oko 30ak h. Zavisno od toga šta radiš dok je upaljen displej. Sasvim pristojno.

Staviš osvetljenje na auto, tako je i najlepše i najkorisnije.

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

E to je brz odgovor hvala drugar i meni se najvise svidja ova silkonska toliko je tanka i prijatan je osecaj na ruci da znas da cu te poslusati za ovu foliju jer me ovi otisci prstiju bas nerviraju!!! samo jos nesto da pitam zbog duzeg trajanja baterije wi-fi i gprs ukljucujem po potrebi auto sinhronizacija kao i gps mi je iskljucena sta bih jos mogao da iskljucim da ne vuce bateruju kod lg-a sam ovo sve isto poiskljucivao i bio sam miran da napomenem da sam gomilu aplikacija koje ne koristi disejblovao ,,,

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nema na čemu, tu smo da se pomažemo ;)

Ja wifi držim stalno uključen, 3g tj mobilni saobraćaj samo kada nemam wifi a treba mi. Sinhronizaciju palim po potrebi, jer mi baš retko treba. Ja sinhronizujem na početku šta treba, posle nemam potrebe za tim. Sa tim podešavanjima meni baterija nikad ne traje manje od dana, osim ako ne zaludim za nekom igricom, onda se vek baterije skrati :)

Ako ti je 24-30h dovoljno, onda je to to. Mada, treba imati na umu da je u pitanju polovan telefon kod tebe i da ne znaš u kakvom je stanju baterija. Testiraj je par dana, pa ako nešto ne valja, da dodatno štediš ili kupuješ novu (možda čak pojačanu).

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

I 6h screen on, aj okaci sliku da vidim? Meni S3 nikada 4 sata nije izgurao...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Miloske83, ostavi edge upaljen. 3G vise vuce bateriju. Wifi palis kada znas da ga negde ima. Automatsko osvetljenje jeste prakticnije, ali znaj da trosi vise bateriju jer sto je jace spoljasnje svetlo do i displej jace sija pa podigne osvetljenje i do 100%. Zato, ako ti je do baterije, onda lepo manualno namesti jacinu kako tvome oku prija i nemas brige. Ekran i 3G su ti najveci naprijatelji baterije ukoliko koristis telefon za neke "osnovne" funkcije tipa pozivi, poruke, drustvene mreze i sl.

Igraj se malo sa njim pa ces i sam provaliti sta ti je bitno, a sta ti nije bitno, pa da to ugasis ili smanjis. Podesi ga kako tebi odgovara, spram tvojih potreba.

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Lljudi ne mogu da se snajdem gde mu je opcija za iskljucivanje ikljicivanje 3g-a kod lg-a bese gsm 3g tako nekako..

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Settings > more networks > mobile networks > network mode > pa tu odaberi GSM (to je 2G tj edge). :wink:

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Azimuth napisao:Settings > more networks > mobile networks > network mode > pa tu odaberi GSM (to je 2G tj edge). :wink:
e kod mene je vako wcdma/gsm (automatskopovezivanje) to mi je stiklirano! trenutno!, ima jos i

samo wcdma.

samo GSM .

Jel treba da odaberem samo GSM? jel necu da imam nekih problema sa mrezom ako ovo promenim? hvala

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305

Post od ertz »

Stavi "samo GSM" . Neces imati nikakvih problema sa mrezom.

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

LJudi aj neka mi neko objsani kako funkcionise ova opcija smart stay ili ti pametan ostanak tako pise na srpskom znaci gledam u ekran dok gledam filmic ili citam nesto sklonim pogled i nista se ne desava valjda treba da se to prekine ili ugasi ekran to me malo buni

Odgovori