Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od tomas.hokenberi »

Upozorenje: Nemojte pokusavati da na S2 (barem ne na onom sa procurelim JB) da koristite aplikaciju "LCD Density Modder". Nesto sam se igrao sa istom i upravo se, kao posledica, spremam za reinstalaciju firmvera :(
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od toda81 »

Hvala na upozorenju druze. Samo da javim da ponovo imam isti problem sa zamrzavanjem ekrana i pocinje uzasno da me nervira
Note IV N9100 dual

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

toda81, nazalost tome nece izgleda nece biti leka dok ne izadje zvanicni JB.

Inace, apropo mog peha, srecom Philz kernel ima Nandroid Backup i Advanced Restore. Bekapovao sam iz CWM-a sve, reinstalirao JB 4.1.2 XXLSJ i odradio "Advanced Restore" samo "Data" dela. I sada opet imam svoje aplikacije, SMS-ove itd.

A dok sam to sve radio iskoristio sam to sto je moj sekundarni OT-992D Dual Sim pa sam bio dostupan na obe mreze.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

tomas bokenberi, nadam se da ce to d abude uskoro jer me polako izdaje strpljenje, a mrzi me stalno da ukljucujem i iskljucujem wifi
Note IV N9100 dual

Igi029
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 24. Nov 2010. 14:24
Kontakt:

Post od Igi029 »

pozdrav drugari, imam jedan neobican problem, koristim na GS2 i aplikaciju za I-mail postu "E-posta", kad se zakacim za svoju mrezu SBB kabl. kuci preko Wifi-a saljem i primam postu bez ikakvih problema, a kad se zakacim na bilo koju drugu mrezu, mogu da primam postu, al nemogu da saljem, javlja mi gresku na serveru, jel neko imao ovakvih problema? :smutny:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

To uopste nije neobican problem. Zapravo se radi o cestom problemu a nekim internet provajderima, odnosno niihovim SMTP serverima. Problem je verovatno u SBB SMTP serveru. Verovatno je podesen tako da dopusta slanje poste iskljucivo ako se pristupa iz SBB mreze.

Pretpostavljam da koristis email nalog koji ti je obezbedio kablovski provajder? Prijsteljski savet: nemoj posto ces imati probleme ovog tipa.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Слобода или смрт

Igi029
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od Igi029 »

Pretpostavljam da koristis email nalog koji ti je obezbedio kablovski provajder? Prijsteljski savet: nemoj posto ces imati probleme ovog tipa.
pa reci mi po tebi, sta je najbolje za primanje i slanje poste na GS2??

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igi029, kada koristis Google Android telefon zar nije logican izbor Google Mail? Svejedno moras imati GMail nalog da bi registrovao telefon i koristio Google Play.

Nalozi koje daju provajderi (posebno nasi) su izuzetno ograniceni, dobijas obicno mali prostor za Inbox,a uz sve to najcesce moras da pristupas iz mreze provajdera da bi slao postu.

Igi029
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Igi029 »

pa koristim i Gmail, al sa njim nemam nikakvih problema :D ok, razumeo sam, od drugih provajdera nemam dozvolu za "outgoing" to jest slanje poste ... hvala jos jednom!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Igi029, neki nasi internet provajderi (npr. Beotel) dopustaju upotrebu njihovih SMTP servera i izvan njihovih mreza, ali vecina to ne dopusta.

Inace mozes GMail da koristis i iz email aplikacije na S2 ako ti to vise odgovara, ne samo iz "namenske" GMail aplikacije.

Igi029
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Igi029 »

ma poenta je, sto mi ovaj nalog na SBB-u (imail adresa) aktivnija od Gmail-a! :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Nista te ne sprecava da citas SBB postu, a da odgovaras koristeci GMail nalog.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Bez veze je sto operateri ne dopustaju da se njihovom mail-u pristupa sa drugog servera. Na moju srecu nikad nisam koristio ni jedan takav mail, niti cu ga koristiti. Sta ako nor predjem kod drugog operatera i logicno ond agubim mail adresu koju sam imao kod prethodnog operatera. To je bez veze
Note IV N9100 dual

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Toda81, svi provajderi dopuštaju da se pošta čita sa njihovih servera i izvan matične mreže, međutim mnogi ne dopuštaju da se njihovi smtp serveri koriste za slanje pošte kada se pristupa iz nematične mreže. Standardni razlozi su "prevencija spama", "kontrola protoka" i slični.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

tomas.hokenberi, znaci provajderi iz bezbedonosnih razloga ne daju da se salje mail sa drugih servera
Note IV N9100 dual

Markkoni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 16. Jun 2012. 06:41
:: Samsung Galaxy I9100
:: Nokia 100

Post od Markkoni »

Igi, ja sam imao isti problem sa poslovnim mail-om... Resenje je da u podesavanju mail-a za Outgoing server upises smtp.telenormail.rs za Telenor mrezu, a ako si na nekoj drugoj proveri koji je. U tom slucaju mail mozes da saljes samo kada si prikacen na mobilnu internet mrezu...

Igi029
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od Igi029 »

znaci Markkoni, po tebi bi ja trebao posto koristim mob. MTS karticu da upisem uza outgoing smtp.mts.rs??

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Mozes da koristis mt:s SMTP kada koristis gprs, medjutim kada koristis wifi onda ti taj smtp nece raditi.

Nego, nisam odavno koristio mt:s smtp. Da li su promenili adresu? Nije vise x1.gm.telekom.rs ?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Samsung Galaxy S II JB update detailed, coming very soon
Samsung has kept its promise from last year and has now revealed details regarding the Galaxy S II Jelly Bean update.

In addition to the enhanced performance that Project Butter in Android 4.1 Jelly Bean will provide, the update will also bring features from the Galaxy S III such as Smart Stay, Pop-up Play and Pause while recording video.

Some new applications will also come preinstalled such as Google+, Talk, Play Book and Play Movie (for the markets that support them). Easy mode for new users and Block mode for ignoring phone calls are also included.

The Galaxy S II Jelly Bean update will reduce the phone's internal memory from 12GB to 11GB, using the missing space for system partition. Once released into the wild, the update will be carried out through Samsung's KIES only, as it'll re-partition the memory system and will take around one hour or even more in some cases.

With such details available we can only expect the update to get its release in the coming week or so. Naturally, we'll let you know once it starts seeding.
Samsung Korea posts Galaxy S II Jelly Bean update details
Samsung Korea posted Jelly Bean upgrade details about the Samsung Galaxy SII. The Jelly Bean update by Samsung will reduce internal memory from 12GB to 11GB and the reduced 1GB memory part will be used for system partition, as it will also re-partition the memory system, so this upgrade will take at least 1 hour. This upgrade will only be available through Samsung KIES.

The Samsung Galaxy S II is Samsung’s second best-selling Android device ever. Samsung introduced the Galaxy S II 2 years ago at MWC. The Galaxy S II features a 4.3” SuperAMOLED+ display, Exynos 4210 Dual-Core CPU clocked at 1.2GHz, Mali-400 Quad-Core GPU with 1GB of RAM and an 8 megapixel camera. This is not the first time the Galaxy S II is going to receive a major upgrade. Samsung updated their second best-selling Android device before from Gingerbread (Android 2.3.6) to Ice Cream Sandwich (4.0.4). The Galaxy S II will now receive Android 4.1.2 Jelly Bean upgrade.

Galaxy S II owners be happy!

Major Changes in the new Software Upgrade
1. Platform upgrade Android 4.0 Ice Cream Sandwich → Android 4.1 Jelly Bean
- improved Home screens and improved scrolling performance (thanks to project Butter)
- Improved usability for some applications

2. Preloaded applications
- Add Help
- Add Google+
- Add +Talk
- Add Play Book
- Add Play Movie

3. Newly added/improved functions
- Add Easy mode, Block mode
- Improved Camera functions: function like Pause while recording and more
- Add Smart Stay
- New functions like Pop-up play and more