Zamisli da imas LG G2 a softver ne moze da izgura i isprati hardvet, npr kameru. Da li bi zeleo da dobijes update od LG-ja i da ti omoguce da iskoristis pun potencijal telefona?toda81 napisao:Nije mi jesno zasto su ljudi toliko optereceni nadogradnjom androida ako im telefon dobro radi sa trenutnom verzijom
To je samo jedan od primera. I Samsung ima svojih bisera, npr Note 2 i oficijalni 4.4.2. Da li radi kako treba? Ne. Da li svako od vas zeli da mu srede to curenje rama i bateriju? Da.
Normalno da zelim update i normalno da hocu da bude zvanicni, da imam podrsku proizvodjaca.
Nije poenta i svrha androida da stalno menjam romove. Kad ga menjam to radim jer mi ne odgovara na zvanicnom nesto. A ako mi ne odgovara tj telefon ne radi sa zvanicnim kako treba onda hocu da mi isprave te bagove koje ima. Zato ljudi hoce te apdejtove. Ne vidim apsolutno nista lose u tome. Telefon treba da radi bez trzanja i bez da se razmisljam da li ce mi se nesto desiti kad ne budem pored racunara.
Imao sam S2 i namenjao sam se romova dok nisam nasao onaj koji mi odgovara. Zasto? Samo zato sto je Samsung napustio S2 a da nije izvukao pun potencijal koji je telefon imao i ima.
Sustina price je da je proizvodjac odgovoran za svoje proizvode i treba da im daju punu podrsku. To sto je drustvo poremeceno i sto se sve vrti oko para i profita je neka druga prica, ono o cemu se ovde i radi. Ostave telefone sa hardverom koji mnogi nemaju ni u desktop racunarima i sa bagovitim softverima, ustinu tu i tamo po koju funkciju i nateraju korisnika da kupi neki noviji model da bi imao te neke opcije. A opet ima i onih koji kupuju samo da bi se pokazali u drustvu ili kao neki statusni simbol. E to je pomodarstvo El Laki, a ne zvanicni apdejt.
Prosto bi trebali da malo povedu racuna svi proizvodjaci, pa i Samsung medju njima. Kako Apple to radi, i dan danas, matori iPhone 4 radi na istom iOS 7.1.1 na kom radi i 5s, a na kojem ce sutra i 6 raditi. A razlika medju njima je nekoliko godina. Evo i M$ je krenuo tim stopama, daje WP8.1 na sve uredjaje, a ne samo na top i trenutno aktuelne modele. Google nesto slicno radi sa Nexus linijom.