Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Re: Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Post od marko 0401 »

Ovo sto sam gledao je G2, nije Pro verzija.
Njega nisam vidio u ponudi.
I ne znam na koje operatere mislis Laki...

P.S.
Sto se tice dodatnog komentara, nemoj Laki da si na kraj srca i da trazis dlaku u jajetu...
Ili juris mjesto moderatora na forumu, pa se pravis pametan...

P.P.S
Prastajte zbog spamovanja...

P.P.P.S
Odem moj post u kantu vjerovatno... :grin:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Rekao si da uzimaš uz neki paket g2? Mislio sam da misliš na ugovor kod operatera. LG G Pro 2 imaš u svim prodavnicama u ponudi, a kod operatera nemaš.

Ne pravim se pametan, već spamuješ ovu temu bezveze, sa pitanjem koje nema veze sa s3

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2014. 23:23
:: Samsung s3 Neo

Post od perica100 »

ONo sto ja mogu reci kada se uporede S2 plus koji imam 10 meseci,i s3 neo koji sam koristio 3-4 dana,je da jeste S3 neo brzi pri radu,i otvaranju aplikacija,i da ima veci ram 1 mb prema 1.5 mb,ali recimo meni se cini da se kamera S2 plus mnogo bolje ponasa.Naime 8mp su obe,ali u prakci S2 plus recimo mnogo brze fokusira od S3 neo,iako S3 neo ima quad code mislim da se malo muci kod fokusiranja,pa se desava cak da ne ispadnu bas najbolje fotke.Jedan od najboljih primera je slikanje u mraku(panorama grada sa ulicnim svetlima) tj kada se slika nocna scena bez blica,S2 plus u automatskom modu pravi odlicne fotke,dok se S3 neo mucio cak se desavalo da ispadaju mutne slike.Znam da da on ima i nocni mod ali kod nocnog moda se slika pa se par sek. slika obradjuje i onda je mozes videti.Mozda sve to nije nekome bitno,ali meni je to prvo upalo u oci,pre nego sam naravno ukapirao da se S3 neo greje neneormalno pri najnormalnijem koriscenju i to cak kod dva primerka koja sam dobijao kod prodavca.Neznam,mozda je jedostavavno to moj utisak,ali jeste hardvesrki S3 neo mnogo jaci i ekran je sa vecom rezolucijom ali je i veci ekran,tako da neznam sta da kazem,jer i s2 plus ima superamoled ali manjih dimenzija pa se mozda to toliko i neprimecuje(bilo bi dobro kad bi S2 plus imao rezoluciju ekrana nako S3 neo). U svakom slucaju uz sve ove male vrline i mane verovatno bih zadrzao svoj kupljeni S3 neo da se nije toliko grejao...ovako koristim svoj "stari" S" plus i za sada bar ne razmisljam o kupovini drugog fona....Ako i budem neki kupovao ponavljam,nebih opet reskirao sa S3 neo,pa da imam iste probleme sa pregrevanjem.
P.S. S3 neo kamera iz nekog razloga nije imala makro mod,dok je kod S2 plus ima.Naravno nekome to nije potrebno,ali pomalo nerazumljivo.Inace S2 plus u makro modu i auto prakticno slika podjednako dobro sa blicem jer je ISO 80 u oba slucaja,dok je S3 neo slikao i detalje iz blizine ali sa aut. modom i nije bilo vecih problema takodje.

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Da, ali video zapisi se ne mogu porediti posto s3 s4 i s5 imaju stabilizator pokreta i nema cimanja i trzanja pri naglim pokretima, dok je kod s2 to bilo bas, bas izrazeno. Kvalitet snimka je odlican, ali to trzanje je bilo glavni problem
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2014. 23:23
:: Samsung s3 Neo

Post od perica100 »

Ja sam primetio problem sa trazanjem pri snimanju videa i kod S3 neo,slicno se ponekad desi i sa S2 plus,ali obicno kada je predhodno tel bio nakacen na net,pa ima nesto sto radi u pozadini fb,tw itd.Medjutim ja sma praktikovao da S2 plus uvek restartujem posle punjenja,jer sam primetio da onda brze radi,i tada se ne desavaju ova seckanja pri snimaju videa.A verovatno to ima veze i sa zauzetoscu Ram-a.Inace S2 plus ima pri slikanju efenat protiv drmanja,pretpostavljam da je to digitalna stabilizacija ali ja to nisam koristio jer mi se cini da bez toga fotke ispadaju ostrije.Kod videa nisam primetio tu opciju u podesavanjima i verujem da je nema.
Ono sto me najvise zacujuje da sam kod mog predhodnog tel Sony neo L koji je imao singl core 1 Ghz procesor i 512 Mb rama,imao bolje snimanje vidaea od 720p sto mu je bio max,i zaista se nesecam da sam ikada imao kocenje pri snimanju,sto me u odnosu na Samsunge prijatno iznenadilo.Jedino sto je kod tog fona bilo mali problem ako se tako moze reci je vrlo brz auto fokus kod snimanja videa,sto ponekad hoce da nervira,ali to se jednino po slabijem svetlu vise prmecivalo.
U svakom slucaju opet ponavljam,ne tvrdim ja da je S# neo los uredjaj,on je ustavri verovatno bes buy za ono sto nudi u hardverskom smislu,kamera i ekran,ali primerci koje sam ja koristio su se jednostavno oprevise grejali za moj pojam stvari.Da budem kokretniji,moj S2 plus cak se i vise greje sto pokazuje merac pa i do 80 C,ali to se toliko ne oseti na rukama sto znaci da je konstrukcija samog uredjaja bolje odradjena i da se toplota bolje odvodi. :blinky:

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

Izgleda da se S3-ojci blizi update na 4.4. da li je realno i kolko, neznam, prosudite sami

http://www.gottabemobile.com/2014/09/23 ... at-update/
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

svilaj1
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 01. Feb 2013. 09:09
:: samsung

Post od svilaj1 »

Već jedno izvjesno vrijeme mi se desava da mi WLAN ne funkcionira na s3. Dok u kući Internet radio preko WLAN funkcionira besprijekorno telefon neće. Pokušavao sam da restartujem ali ništa, nakon izvjesnog vremena recimo pola dana se opet pojavi. Ima li tko iskustva sa ovim ili je blizu rikavela

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

Moras ga flesovati, ubaciti neki od custom romova, pa ako ne ide, onda neki server

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

levca napisao:...ubaciti neki od custom romova, pa ako ne ide, onda neki server
:? :|
16 godina na forumu MOBILNISVET

svilaj1
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od svilaj1 »

Ovaj podatkovni Internet ide, inače telefon je već rotan i na njemu je kit kat

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

Ja sam kod Motorole razr xt910, imao problem slican prilikom ubacavanja kk 4.4.4, gubio se takodje wi fi, pa restart, pa ga ima, pa ga nema, ali kada sam vratio stock rom, sve je proradilo kako treba, vrati na stock, pa prati siruaciju (imas dosta stock custom romova). Nije kk defanitovno jos uvek dobar ni za s3 i s2.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

svilaj1, a jes ti probao da rr ruter? Kod mene recimo kada slucajno opadne napon, ne mogu da se kacim na wifi pre nego sto rr ruter.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

svilaj1
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od svilaj1 »

Vratio na početno stanje telefona i sada sve funkcionira kako treba, medjutim sada kada je na tvorničkom sustavu vratilo mi se da su slova na ekranu mala gdje u sistemu se to moglo promijeniti ali sam zaboravio gdje

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Setings - display - font - font size.
Tako nekako bi trebalo da bude.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

Ili sistemski to promeni preko root explorera, ili skini Nova launcher prime, tu imas podesavanja, a njega imas ovde
http://search.4shared.com/q/CCAD/1/nova ... ?suggested

svilaj1
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od svilaj1 »

Imam nova launcher ali ne nadjoh gdje

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nova Launcher ima opciju da menjaš font ispod ikonica, ne sistemski font. On se menja u podešavanjima telefona, na s3 konkretno: settings - My device - display - font

svilaj1
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od svilaj1 »

Možda me neki nisu dobro razumjeli, ne treba da smanjim ikonu već koplet sliku na displeju, sve mi je umanjeno od aplikacije neke koje otvorim pa do interneta gdje neku stranicu koju čitam je skoro dvostruko umanjena. Negdje ima opcija da se smanji ili poveća rezolucija ekrana ali nikako da nadjem

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Rezolucija može samo uz root da se podešava i custom rom. Na stock romu zahteva dodatne app + root. Šta od toga imaš instalirano?

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Re: Одг: Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Post od Zile995 »

svilaj1 napisao:Možda me neki nisu dobro razumjeli, ne treba da smanjim ikonu već koplet sliku na displeju, sve mi je umanjeno od aplikacije neke koje otvorim pa do interneta gdje neku stranicu koju čitam je skoro dvostruko umanjena. Negdje ima opcija da se smanji ili poveća rezolucija ekrana ali nikako da nadjem
Cekaj... Koji telefon imas? Obican S3? Ako jeste i9300 onda imas custom aosp 4.4.4 rom i root?!

Skini es file i ukljuci root mode.
Idi u /system/build.prop
Otvori taj build.prop fajl preko note editora i promeni

Slika

Promeni samo broj... Kod mene je 240, ako hocu sitnije onda smanjim taj broj, dpi. Sacuvaj promene i posle samo restartuj telefon.
Moras biti na aosp-u.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Odgovori