Samsung i glasine o novim uređajima

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Samsung i glasine o novim uređajima

Post od Evindzer »

A u septembru - ekran od 4K i 6". :wink: Meni bi se to svidelo. 8)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Slažem se da je 4K previše, jednostavno Full HD je savršen za dijagonale do 6 inča pa i preko. Prevelika rezolucija vodi ka većoj potrošnji baterije što nije dobro rešenje.

Što se tiče dijagonale ekrana, mislim da nema šanse da bude veći od 5.8 inča. Sve preko 6 pa i 6 inča je nezogodno za nošenje. Povećanje na 6 inča bi ugrozilo kompaktnost koju imaju Note uređaji. Note serija je neprikosnovena u fablet sekciji, po meni savršen odnos hardvera, preformansi i dimenzija uređaja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

6" bi ih stavilo u situaciju da nema dalje. Eventualno Note 6. Ali 3 modela iz iste serije sa 6" neće moći. Zato će kao u S (4.7, 5.0, 5.1, 5.1) da idu polako 5.5, 5.7, 5.7 i sad je red na 5.8. Ostavljaju prostora sebi. Lg je to kasno skontao pa je već došao na 5.5 prošle godine, ove su ponovili pa sledeće nemaju gde ako G4 Pro bude 5.8".

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Ali zasto bi povecavali ekran? Da nosim tacnu ne mogu da se naviknem. Treba da dimenzije ostanu iste,a ekran ako povecaju jos bolje.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Ja mislim da ce sa obzirom na to da su dobro prosli sa edge varijantom sad raditi na zakrivljenom ekranu, jos boljoj anatomiji baterije i da ce naravno kameru unaprediti
Inace jisu ludi da menjejau dijagonalu od 5.7" zato sto je ona trenutno savrsena, za sve preko tu je tablet a oni imaju najbolje na trzistu

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Mislim da će ići na 5.8". Ipak tri zaredom je previše. Možda kao što reče fannY porade na screen-body odnosu što bih i ja lično voleo. Da bar bude 80% što bi bilo izvanredno. Sve preko 75 je odlično za 5.5". Već za veče dijagonale mora da ide na 80ak.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Slazem se sa El Laki da ce pokusati da malo povecaju ekran, ali opet da stave 4k mislim da to ne vodi nicemu kao sto rece acamatic. Ono sto ja ocekujem licno je da unaprede malo interfejs, mozda stave neke air f-je, mozda ubace iris scan ili scan otiska prsta ali kao kod iPhone-a, da pojacaju malo bateriju, mozda i display i to je to. Nista novo, nista revolucionarno. Mozda 4GB ram memorije, ali to je pitanje.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Metal i staklo će skoro sigurno bigi prisutni kao primarni materijali izrade. Unaprediće kameru i prednji i zadnju. Dijagonala neće ići na više od 5.8, unaprediće s-pen funkciju, dodati još jedan GB RAM-a i to je to. E sada ne znam da li će ekran biti zakrivljen sa obe strane kao na s6 edge. Međutim, s' obzirom da su najavili s6 plus edge, mislim da Note 5 neće imati zakrivljen ekran ili će predstaviti dva modela, jedna sa zakrivljenim ekranom jedan bez.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

znemanja, I opet dolazimo na temu kostanja telefona jer ce sigurno da odvale cifru blizu 1000 evra, a za edge note ako ga bude bilo da i ne pricamo. Malo sminke i milina.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Neće ići na 1.000e bez nekih većih inovacija, a trenutno ne vidim šta bi tako veliko mogli da ubace. Jedino to što će biti ceo od metala. To će malo povećati inicijalnu cenu, ali vremenom će biti u rangu sa Note 4 12 meseci ranije.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Obzirom da su najavili S6 Plus sa displejom od 5,5 inča, onda je sasvim izvesno da će Note 5 dobiti veći ekran od prethodnika, maožda baš 6". Eto njima opet dosta razloga za podizanje cene, pa ko voli nek izvoli.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

1808, Slazem se sa tobom u potpunosti. Mislim da ce N5 do sada biti najskuplje parce metala iz Samsunga. Ako bude metalan.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ma kolege neko moje mišljenje je da sada neće ubaciti ništa novo što nismo videli. Brojke će se povećavati, što je i normalno za naslednike, a za mene te brojke ništa ne znače(iako sebe smatram zaljubljenikom u ovu vrstu tehnike), a tek nekim običnim korisnicima. Sem onih koji će se puvati time, mislim na brojke, a njihove brojke su kamera mpx, ram, interna memorija i tu stajemo.
Izgled moje mišljenje : 5,8-6", biće metala (poklopac), ekran će biti zakrivljen (samo ne znam dal obe strane), očekujem premium olovku(nešto što sada nije viđeno), nadam se xenon-u. Za sada mi ništa više ne pada, a i žurim jer sam na poslu.
Cena 1000 evra, eventualno 50 niže više...
Moglo bi neko glasanje za cenu da izbacimo...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Zar metalno kućište nije dovoljan napredak?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Meni je metalno kućište uvek bilo bespotrebno, bez uvrede. Što se mene tiče, ništa ne fali dobroj, kvalitetnoj plastici, kao kod L1520.
A N5 će sasvim verovatno biti metalan.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

El Laki, Svaki napredak ce kostati, ali sigurno ne toliko papreno kao sto oni mogu da stave i lupe cenu.
Evindzer, Kvalitetna plastika, staklo ili brusen aluminijum, najbolje za telefone, po meni.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Laki, zar određeni Samsung modeli već nemaju metalno kućište, ne mogu tačno da se setim koji a i ne mogu sada da tražim jer nisam kući..
I ako je ovo moje tvrđenje tačno onda nema šta tu da se kaže inovacija kada je već viđeno...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Imaju kompletno metalna A serija. Međutim ona je serija za pipanje pulsa i probu inovacije. Isto kao Galaxy Round, Note Edge, i drugi. Tek kada se to ubaci u premium flagship onda to postaje prava stvar. Kažem opet, mislim da neće biti mnogo razlike u ceni po izlasku između četvorke i petice. Videćemo..

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Da, serija A ima, zaboravio sam pa nisam hteo da lupam.
A što se tiče cene mogao bi neki urednik da sredi u ovoj temi glasanje za cenu pa ćemo videti :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nema sta da se glasa. Cena sigurno nece biti niza nego sto je za S6. Pricamo o cenama u ovlascenim prodavnicama sa dvogodisnjom garancijom. Na oglasima ce definitivno cena biti osetno jaca nego sto je za S6. Mora postojati ta neka cenovna razlika, postojala je uvek, od pojavljivanja prvog Note uredjaja.

Odgovori