Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
El Laki, ja moram nešto da pitam - Home je ono srednje dugme? 

Poslednja izmena od Ninolina u Sub, 04. Okt 2014. 18:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citirš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš. Pročitaj pravila Foruma.
Rezlog: Nemoj da citirš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš. Pročitaj pravila Foruma.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Da, fizički taster sa prednje strane
El Laki, ok, odradjeno, šta sad ?
Poslednja izmena od Ninolina u Sub, 04. Okt 2014. 18:41, izmenjeno 1 put ukupno.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Jel ti se restsrtovao telefon, traži ona početna podešavanja?
El Laki, Jeste. upravo ga podešavam .
Poslednja izmena od Ninolina u Sub, 04. Okt 2014. 18:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš. Pročitaj pravila Foruma.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš. Pročitaj pravila Foruma.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Prosto rečeno urađena ti je generalka. Sve se vraća na default, briše keš, podaci, aplikacije, itd.
Kad podesiš, ubaci aplikacije (redtsrtuj) i kreni normalno da koristiš telefon. Treba mu malo vremena da se privikne na novo stanje...
Ako bude opet po starom, idemo na root
Kad podesiš, ubaci aplikacije (redtsrtuj) i kreni normalno da koristiš telefon. Treba mu malo vremena da se privikne na novo stanje...
Ako bude opet po starom, idemo na root
hm, i sad mi pokazuje da mi je zauzeto 540Mb RAMa a da je 290 slobodno.....
jel to ok, ili opet nešto ne valja?

jel to ok, ili opet nešto ne valja?
- El Laki
- Prijatelj foruma
Normalno je tako, i meni je bilo 15-20 slobodno. Pogotovo jer imaš fabrički rom koji dosta zauzima. Ne opterećuj se time. Samo ti je bitan rad telefona.
evo još jedno pitanje - čitao sam nešto o sistemskim aplikacijama pa me zanima koje se mogu obrisati a da se ne unakazai telefon i kako? Vidim da preporučuju neki root explorer al nisam siguran šta je to?
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Mogu se brisati samo ako ti je root-ovan telefon. Mozes koristiti, es file, root explorer, titanium backup itd.. Najbolji je Titanium Backup, samo oznacis app koje zelis da brises i podtvrdis. Dobro je sto mozes da obrises dalvik cache koji je ostao posle brisanja sistemskih aplikacija.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
jbga nije mi rootovan - nisam ni siguran šta je to, cenim neka vrsta kreka.
nisam siguran ni da bi to želeo da radim.
nisam siguran ni da bi to želeo da radim.
- El Laki
- Prijatelj foruma
To je neminovno ako telefon nastavi da radi loše, nakon ovog reseta. Ako dođe do toga, daću ti detaljna uputstva kako za root, tako i koje sistemske aplikacije i kako da izbrišeš
da sad sam pročitao - to je otprilike nešto kao krakovanje telefona.
Koliko je to korisno u realnosti? Ili kozmetički?
Koliko je to korisno u realnosti? Ili kozmetički?
- El Laki
- Prijatelj foruma
Možeš uporediti sa administratorom na pc računaru. Kao što na pc neke stvari zahtevaju dozvolu administratora, isto tako i na telefonu. Proces rootovanja te stavlja u funkciji administratora i daje različite privilegije, pristupe, prava...
Jako je korisna i za ubrzanje rada, održavanje ali i estetsko doterivanje telefona. Pogotovo kad neki telefon poput S3 ima jaku podršku (veliki broj developera koji prave različite aplikacije, romove, uputstva itd koji olakšavaju optimizaciju telefona)
Jako je korisna i za ubrzanje rada, održavanje ali i estetsko doterivanje telefona. Pogotovo kad neki telefon poput S3 ima jaku podršku (veliki broj developera koji prave različite aplikacije, romove, uputstva itd koji olakšavaju optimizaciju telefona)
pa onda moram da ga rutujem 
kontam da je to prosto neminovnost, posle nekog vremena, naravno ako si imalo zainteresovan za tehnologiju. ko što posle nekog vremena na kompu prosto moraš da čačkaš registry.

kontam da je to prosto neminovnost, posle nekog vremena, naravno ako si imalo zainteresovan za tehnologiju. ko što posle nekog vremena na kompu prosto moraš da čačkaš registry.

- El Laki
- Prijatelj foruma
To je do tebe. Ako se dobro pokaže nakon reseta, onda nema potrebe. Nije to samo rootovati i kraj. Da bi iole znao šta da radiš, šta da instaliraš, izbaciš, itd moraš da naučiš neke osnovne stvari i pojmove iz Android sveta, pa da čitaš i tražiš po internetu koje aplikacije šta rade, kako ih instalirati, koji rom, kako itd itd. Oduzima dosta vremena zaista
El Laki, sad gledam, sunce ti kalaisano, pa ja pojma nisam imao koliko je ovo razgranato i veliko područje.
majku sad me tek vuče da čačkam, samo moram da sačekam dok ne stigne sledeći telefon, ako ovaj cigliram da imam alternativu

majku sad me tek vuče da čačkam, samo moram da sačekam dok ne stigne sledeći telefon, ako ovaj cigliram da imam alternativu

Poslednja izmena od Ninolina u Sub, 04. Okt 2014. 19:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Hahaha traži neke basic tekstove ovde i po netu čisto da te uvede u svet androida. Onda pređi na teme vezane konkretno za S3, pa polako
ok, da znaš da ću morati da te cimam upomoć - tebe ili nekog odavle - pošto senim da ću haos napraviti.