Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od janka_88 »

Baraba, jedina fora je što da bi došao do naših prodavnica telefon mora da prođe naše puteve i uz veliki broj rupa vjerovatno se u kamionu izudara roba i izlupa. :lol: :lol: Dok je u EU situacija sa putevima drugačija pa iz tog razloga telefoni i nemaju problema. :lol: :lol:

marebrus
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jul 2006. 19:55

Post od marebrus »

Potpuno se slazem sa Sunrider! Da je vise ovakvih analiza manje bi problema imali...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Posto je se ovde vec suvise otislo u offtopic, a vidim da je pocelo i licno vredjanje ceo set poruka je prebacen u "Djubre". Molim da se drzite teme i pravila lepog ponasanja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Izgleda da nece skoro zvanicni JB na S III...:-(

crave.cnet.co.uk/mobiles/samsung-galaxy-s3-jelly-bean-update-confirmed-for-october-50009150/

Sva sreća pa postoji xda...:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ninolina, ja vec mesec dana na Paranoid JB na sgs3 i meni radi lepo taj rom tako da ti predlazem da probas ako si ljubitelj AOSP/AOKP romova :)

marebrus
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jul 2006. 19:55

Post od marebrus »

Ljudi kako da resim problem? Kada udjem u "logs" i krenem da listam non stop blokira, i secka... Ima li resenje za to?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

marebrus, mozes ako imas root-ovan telefon. Postoji MOD Disable Scrolling Cache. :-)

lesa0208, pogledala sam ga ali nisam ljubitelj takvih ROM -ova. Omega mi odgovara, samo sto nikako da nadjem Kernel sa kojim bih imala dobru izdržljivost baterije. Mucim muku sa tim. Punim ga najmanje 2 put dnevno. Bas me to smorilo. Mnogi se hvale dobrom baterijom ali ja time ne mogu da se pohvalim. Doduše, sličan problem sam imala i kad sam kupila Arc S a sada sam ga sredila toliko da mi na njemu baterija drzi bolje nego nekad na Symbian Nokiji. :-) Nadam se da cu i ovaj S 3 jednog dana srediti. Koliko vama traje baterija i da li ste njom zadovoljni? :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

@Ninolina meni izgura bez problema jedan dan sa ovim paranoidom, mada cekam novu verziju roma i novu verziju siyah kernela. Mada dok sam korisio black star JB edition v3 tako nesto se zvao rom, na njemu sa stok kernelom koji dolazi uz rom bez problema dva dana sam izvlacio, tako da ono za sada ja sam zadovoljan, jedino me nervira slaba podrska zajednice :-( nekako posle HD2 i SGS2 sam navikao na jaku zajednicu.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ninolina, vrati se na stock v4 pa vidi koliko će ti držati baterija sa stock kernelom, titanijumom samo smrzni/izbriši nepotrebne app. Kladim se da će ti duže trajati baterija :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Baraba, ma sve sam to uradila. I probala. Koristim sve iste app kao i na Arc S i baterija mi duplo kraće traje na S 3. Jel koristite neku app za praćenje baterije? Koliko vam troši % na 1h u stand by-u? Kod mene je otprilike 1% na sat vremena kad ga ne koristim. Ali na Arc S troši samo 0,5% na sat vremena. Mislila sam da toliko jača baterija moze mnogo vise da izvuče, ali za sad nije tako. :-(

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Ninolina rekao bih da je to problem sa svim JB romovima, ne znam da li ti imas problem sacurenjem ram memorije?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

lesa0208, nisam jos presla na JB. Napravila sam ICS sa temom i modovima bas onako kako mi se svidja pa cekam zvanicni JB, jer me mrzi da ga svaki dan flashujem jer svaki dan izlazi nova test verzija. :-)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ninolina, probaj Battery Calibration, ali moraš biti na stock romu da znaš da nije problem do custom roma:

Battery Calibration and Other Tips from RealPariah

Folks seem to keep asking a lot of the same questions so I have begun this thread at first to answer the Battery Calibration [Manually] and now I am going to keep adding things I find users keep asking about. Hopefully this will help alleviate the Dev Threads and please feel free to Link here in ROM directions I will try to break up things in to posts so you can link to a certain post for a certain item.

RealPariah's Manual Battery Calibration Methods

First is just whenever Devine will be how to calibrate on flash of new ROM.

When I talk of charging it is highly highly recommended you use the AC adaptor and charge with phone off for absolute best results.

Calibrate Anytime
-> Charge phone to 100%
-> Restart phone [to be sure it isn't off by some amount (if phone off just unplug AC adaptor for 30 secs and plug back in)]
-> Wait 20 min after you are sure it is 100% (phone should stay plugged in)
-> Boot in to recovery
-> wipe battery stats (advanced)
-> Get ready to pull battery and unplug phone and do so after the screen goes black after tapping restart device (pull AC adaptor first)
-> Wait 30 seconds and replace battery
-> Allow phone to boot
-> run through ENTIRE CHARGE (COMPLETELY DISCHARGE) the battery (whether normal usage or looped media files whatever you have time for)
-> restart phone to be sure it is totally dead
-> Charge fully one more time

You should be good to go!

Just remember it may take several days for phone to generate statistics and for this to fully settle in.

Calibrate Battery at ROM Install
Just be sure you her battery to 100% as above and wipe battery stats right before you flash ROM zip.

Then be sure to fully kill the device and do one full phone off charge

You should be good to go!

as above it takes several days for battery stays to fully generate and settle in!

Hope they helps, and in my multiple tests seems to really make sure you get best performance!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Baraba, hvala ti na predlozima. :-) Medjutim, odavno znam za foru sa kalibracijom baterije i to sam takodje probala. Isto mi je bilo i na stock ROMu cak mi je bolje na Omega ROMu. A koliko % tvoj tel troši na sat vremena u stand by-u?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ninolina, ja bez ikakvih problema dočekam veče (negdje oko 23h naveče) sa oko 30-40% a isključim ga oko 8-9h ujutro pa nekad i ranije. Čak mi zna i 2 dana izdržati ako ne igram igrice i ne ubijam dosadu. :D Ja za praćenje aplikacija koje koriste bateriju imam Android Asisstant i odlično u % prikazuje koliko koja aplikacija troši a isto je ona fabrička aplikacija sasvim ok. Bilo je problema sa nekom fabričkom aplikacijom za GPS koja je vukla bateriju ali nakon restarta se gasi, pod nazivom "gpsd" kad se pogleda u detaljima potrošnje.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

janka_88, koristiš stock rom ili neki kuvani? :-)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ninolina, koristim stock rom iako sam ga rootovao i instalirao par aplikacija tipa CPUSleeper i Battery Saver Pro. Ne znam da li imaju ikakvu svrhu ali mi ne smetaju u radu. Takođe sam neke fabričke aplikacije obrisao ili freezovao u zavisnosti da li je moguće da će mi trebati pa da ih ne ganjam poslije sa instaliranjem i traženjem. :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Ninolina, pa ne bi trebala baterija toliko malo da ti drzi na ICS-u jedino da rom nema neki problem sa battery drain-om.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

lesa0208, ja telefon bas mnogo koristim i to je razlog sto ga punim 2 put dnevno. Normalno mi je da se troši dok ga koristim ali mi se cini da se previse troši u stand by-u. Zato vas i pitam da li znate koliko vam troše na sat vremena kad je ugašena ekran. :-)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ninolina, pa što se tiče toga kad je ugašen ekran moja potrošnja je negdje 1%=1h otprilike a čak i manje moguće ali mi je teško to precizno reći, mada i 0,8% je približno tačno. I da uzmem u obzir da je konstantno povezan na wifi ili na mobilni internet. E sad ima i do toga kakav je mobilni signal jer ne troši isto kad je slabiji i kad je bolji, pogotovo ako se koristi mobilni internet i da li je to wcdma ili gsm.

Odgovori