Samsung Galaxy Note 5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy Note 5
Cooomi, sve radi na koji god nacin oces.
Telefon stize cist.

• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
16 godina na forumu MOBILNISVET
- zoreli
- Moderator
Prvo punjenje, baterija veliko iznenađenje - mnogo bolja nego na S6 . Inače ovo mi je prvi Samsung bez ROOT-a (sve stock) . Od jutros u 7h skinut sa punjača , 6h korišćenja na 3G , MAX korišćenje sve - full , baterija trenutno (13h) na 64% uz 2,5h SOT .
Ja sam max izvukao 5h SOT-a. Ne znam u cemu je fora, ali isto tako je bilo i sa S5. Uvek imam 2h manje od zoreli.
I jedno 1:30h manje od svih ostalih. 

- zoreli
- Moderator
xxdulexx, ili puno igraš igrice ili gledaš puno one "XY" filmove
... šala .
Edit: Stock uz celodnevno korišćenje SOT bez problema 5h a uz štednju (2g+WIFI) i do 6-7h SOT
... mogu zamisliti uz ROOT i kad se deinstalira bloat + Greenify + AppOps ...itd = šampionski
Edit 2: može i bez ROOT-a
Package Disabler Pro
https://play.google.com/store/apps/deta ... rpro&hl=en

Edit: Stock uz celodnevno korišćenje SOT bez problema 5h a uz štednju (2g+WIFI) i do 6-7h SOT
... mogu zamisliti uz ROOT i kad se deinstalira bloat + Greenify + AppOps ...itd = šampionski

Edit 2: može i bez ROOT-a

Package Disabler Pro
https://play.google.com/store/apps/deta ... rpro&hl=en

zoreli, nisam ga root, samo zato sto ako krenem to da radim, onda jako puno vremena gubim igrajuci se sa svim tim stvarima. 
Probacu ovaj Package disabler, bas da vidim da li ce on nesto da promeni.

Probacu ovaj Package disabler, bas da vidim da li ce on nesto da promeni.
- zoreli
- Moderator
Kao što rekoh prvo prijatno iznenađenje u odnusu na S6 / S6 Edge je trajanje baterije .
Ovo je prvo punjenje baterije - Stock ROM , 3G+WIFI , sve uključeno , (70% do 90% vremena surf na 3G - manje više , nisam štopao tačno vreme) .

Ovo je prvo punjenje baterije - Stock ROM , 3G+WIFI , sve uključeno , (70% do 90% vremena surf na 3G - manje više , nisam štopao tačno vreme) .

To je to! Iovako kukam za s6 da mi fali samo malo jača baterija...-.-
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Odlična baterija !
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Da, svi se slažu oko toga. Evo vidi:
http://forum.xda-developers.com/note5/r ... e-t3196493
http://forum.xda-developers.com/note5/r ... 6489/page3
http://forum.xda-developers.com/note5/r ... e-t3196493
http://forum.xda-developers.com/note5/r ... 6489/page3
- zoreli
- Moderator
El Laki, nemoj da se brukaš ovde formirajući svoje mišljenje na osnovu nekih članova sa XDA foruma koji su totalne neznalice.
Masa njih nezna ni šta je S-Pen a kamoli kako da izvuku maksimum iz Note 5 .
I što bre stalno kontriraš ? Jednostavno iznosi utiske o telefonu koji imaš , a nemoj suditi o telefonu koji nemaš na osnovu samo pojedinih mišljenja sa neta .
... i da , sutra ako kupiš Note 5 promenićeš priču za 180 stepeni - kao i obično .
Masa njih nezna ni šta je S-Pen a kamoli kako da izvuku maksimum iz Note 5 .
I što bre stalno kontriraš ? Jednostavno iznosi utiske o telefonu koji imaš , a nemoj suditi o telefonu koji nemaš na osnovu samo pojedinih mišljenja sa neta .
... i da , sutra ako kupiš Note 5 promenićeš priču za 180 stepeni - kao i obično .
- El Laki
- Prijatelj foruma
Kada si se svojevremeno demantovao sa Note 4 trajanjem baterije a ja te argumentovano kritikovao, opet je bilo brisanja postova i upozorenja. Tako da neću dublje ulaziti u diskusiju, da lakše obrišete i ovo. Ali reći da Note 5 uz 90% mobilnog neta može da gura skoro 30h uz 6h sot... Pa mislim stvarno.
Ja sam se samo raspitivao o tome, prvo o eventualnom izlasku note 5 za nase trziste a sada i o tim greskama sa RAM memorijom a sada vidim da ima i dosta glasina o tome i to kod veoma upucenih...
Ocigledno da necu dobiti odgovor, inace raspitujem se za drugara koji se ne razune bas u telefone a zeli note 5...
Ocigledno da necu dobiti odgovor, inace raspitujem se za drugara koji se ne razune bas u telefone a zeli note 5...
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Dobra je baterija na Note 5. U rangu je sa mojim M2 Note. 5h sot-a bez problema izvuče na 30+h rada. Za net: kombinacija wifi+3g da non stop rade 50-50 gura do 5h. Ram nije da je problem, a nije ni da nije. Nikad nije slobodno više od 1,8gb rama. Dosta pojede TW iako je koliko-toliko rasterećeniji u odnosu na starije verzije. Ima i taj lag u multitaskingu.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- zoreli
- Moderator
iLuka, filip11314, niko ne spori taj problem sa reload aplikacijom u RAM-u (a to traje 0,5 sec) ... biće sređeno verujem sa 6.0.1 , mada to upšte nije toliki problem koliko ovde neki naduvavaju . Mada ja stvarno ne znam nikog ko drži 20-30 stalno otvorenih app i non-stop šalta između njih ... mislim stvarno .
- El Laki
- Prijatelj foruma
Kojih 30? 7! Pa postavio sam snimak, samo što je misteriozno nestao. 
Uostalom to je zahtevno korišćenje i jaka upotreba. Za takve korisnike je i osmišljena Note serija i S pen. A ne za pozere. Zato je to tolika ironija kada multitasking model ne može da podnese isti.

Uostalom to je zahtevno korišćenje i jaka upotreba. Za takve korisnike je i osmišljena Note serija i S pen. A ne za pozere. Zato je to tolika ironija kada multitasking model ne može da podnese isti.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Slazem se. Ako poslovni covek ne moze malo vise aplikacija da drzi u pozadini,onda mu i ne treba takav telefon.
Jer zna se,poslovnom korisniku je najbitnije da svako obavestenje instant stigne
Jer zna se,poslovnom korisniku je najbitnije da svako obavestenje instant stigne
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Moji utisci sa baterijom su da odprilike izvucem 4h20-30minSOT i uglavnom izgura od jutra do veceri, ne moram ga dopunjavati u toku dana. Ne koristim battery saver, non stop mi je ukljucen Wi-Fi i mobile data pa sam radi posao. Od aplikacija imam facebook, messenger, viber, whatsapp, skype i jedan mail koji mi rade uvek u pozadini... Jos uvek nisam dogurao na 5h ali smatram da je izvodljivo, gledao sam film juce u putu, 20% mi je skinulo baterije za 1.5h sot, teoretski bi tako izvukao 7.5h...
- El Laki
- Prijatelj foruma
Da ali ne uz 30h ukupno.
- zoreli
- Moderator
El Laki, jel ti veruješ svojim očima ili stalno imaš neki trip / hejt ... šta li
... pa pobogu pogledaj skrin šot par
postova iznad.
- ili bar developere sa xda: (8h SOT - uz 30h korišćenja
)

postova iznad.
- ili bar developere sa xda: (8h SOT - uz 30h korišćenja