Samsung Galaxy Note 5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Re: Samsung Galaxy Note 5

Post od Dexter »

@zoreli, 8h SOT sa xda nije fabrika.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa nije, o tome se i vodi prica ovde. Da se moze srediti - moze, samo je pitanje zasto ovi iz Samsunga to nece. Problem postoji, ali postoji i resenje. Uvek bilo i bice sa svakim telefonom, pa tako i sa ovim.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Mislio sam da vise raspravljaju o multitaskingu.

Sto se baterija tice, moze samo biti bolja sa MM. ;)

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Opste je poznato da nijedan Samsung model nije doneo poboljsanje baterije sa novim sistemom ;)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ja ne kažem da ne može da se sredi. Možda i može. Ali 6h sot uz 30h ukupnog korišćenja, a uz to 90% mobilni net... To teško da može mnogo modela uopšte. A Note 5 da to može, ako ništa drugo bar ne bi dobio toliko negativnih ocena po pitanju baterije. Dakle ne izdvaja se iz proseka ni najmanje, pa samim tim ovakvi rezultati kod mene "ne piju vodu".

E sad kako neko to dobije... Postoji više načina, ali nije bitno. Ima ss, lepo reče Zoreli pa ko hoce neka veruje očima, a ko neće ima mozak pa nek veruje istom.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Laki, a taj "mozak" koji spominjes je zapravo ono sto si video na netu ili tvoje iskustvo sa bas tim telefonom? Znaci na tarabi da pise "sladoled", da li bi je lizao ili bi prvo proverio pa se tek onda bacio na posao?

Ne branim nikoga, samo daj malo realnosti. Pusti pisanja na netu i klopove sa YT.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Upotrebio bih mozak, video drvo i eksere i skontao da to nije sladoled. Možda nekim čudnim procesima može da se pretvori (sredi) u isti, ali teško. :)

Elem, ovde kako sam doneo zaključak. Gledao sam 10 recenzija za Note 5, pročitao hiljade postova na razlicčtim forumima, tu je istorijat Samsunga kada su flagship modeli u pitanju, pogledao različite testove i sve se slažu u tome da Note 5 nema ništa posebno jaku bateriju. Neki kažu da je slaba, neki da je prosek. Niko je ne ističe od mase.

E onda, ako je prosek, takve rezultate i očekujem. Koliko danas telefona moze da izvuče 6h sot\30h totalne upotrebe na mobilnom netu? Ni 2%. Da li je to prosek? Nikako. Može li to stock Note 5? Nikako.

Da su performanse ili nešto drugo u pitanju, pa i ajde, da ne komentarišem dok ne kupim telefon. Ali ovo je dosta objektivna kategorija i lako merljiva. Ne može se od nečega očekivati čudo.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Da se i ja jednom slozim sa Lakijem
6h na note 5 pa to je SF nista drugo
Mada me,moram priznati, vise Zoreli iznenadio s obzirom da je odradio masu Samsung modela
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Dobra ova današnja rasprava, dobra. 8)
Skoro dobra kao N5. :D :D :wink: :D :D

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Evindzer, nisam mislio da ću dočekati ovako nešto na forumu, da se pljuje Samsung. :D Nego, 5h sot-a je limit N5 na nekih 30h rada (od toga 8-10 u mirovanju dok čovek spava). Baterija bi bila okej da je softver bolje optimizovan i da je manja rezolucija ekrana. Retko kad može i 5h da izvuče. Prosek je 4 i po sata uz wifi-data 50:50. Složićete se da nema šanse da tokom celog dana imate pun signal, a i to dosta utiče na autonomiju. Po onome što sam video i što mi je ortak rekao, nešto preko 5h sot-a je plafon, i to ne neke prezahtevne upotrebe ili igranja igrica.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Onaj gornji komentar je bio šala, nadam se da se niko nije uvredio. Ja, nažalost, nisam imao N5, tako da ne držim nikome stranu (ja sam neobavešten :D ), ali ću samo reći da bih od svih Androida danas na tržištu prvog izabrao N5, najviše zbog olovke i AMOLED-a, a što se tiče ba(k)terije, dovoljno mi je da traje od jutra do mraka. ;)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

kvaka33 napisao: 6h na note 5 pa to je SF nista drugo
Mada me,moram priznati, vise Zoreli iznenadio s obzirom da je odradio masu Samsung modela
Sad me stvarno teraš da uradim ROOT sa Arter Kernelom pa da proverim tvrdnje o 8h SOT-a uz 30h korišćenja ( kmokhtar79 developera sa XDA :D :) ) ... E to meni već zvuči kao SF - mada danas ništa nije nemoguće.

Ovde je dosta korisnika sa S6 (među njima sam bio i ja) koji tvrde da S6 Stock izvlači 3,5-4h MAX SOT i to je tačno , uz ROOT se sredi multi tasking i produži trajanje baterije do oko 5-5,5h (naravno uz različite načine korišćenja)

Tvrdim i uverio sam se da NOTE 5 ima dosta bolju autonomiju baterije od S6 , uz app Package Disabler (bez ROOT-a) gde sam onemogućio oko 30aplikacija da "srču" bateriju u pozadini - tako je i dobijen ovaj rezultat . Od 28 sati korišćenja gde je telefon bio neaktivan 7-8 sati (moram i ja spavati) skinuo je samo 1% baterije . Od tih preostalih 20 sati 14 sam bio na poslu gde nemam WIFI i tu sam napravio oko 3,5-4,5h SOT-a surfom na 3G (a ostalih sat i kusur kući na WIFI) , taj surf se svodio na Tapatalk / FB / Instagram / Benchmark / B92 /Blic ... itd + komunikacije Viber-om , razgovori , sms . Igrice ne igram tu i tamo koja fotka se napravi (e tu dosta troši bateriju) i par odlušanih mp3. Eto to je bilo korišćenje i rezultat kojim sam i ja bio poprilično iznenađen .

Iskljućite: "kartice za trenutno" , u Administratoru uređaja isključite - "menadžer android uređaja" ,zatim "istoriju naloga" i na kraju "Senzor pokreta" , nfc , "pametan ostanak" i auto osvetljenje na 70% uz tamne wallpaper-e = ogromna ušteda baterije . E sad nekom to treba nekom ne - meni ne . Inače i jačina signala znatno utiče na potrošnju baterije .
Eto recepta , nadam se da sam objasnio a možda i nekom pomogao .
16 godina na forumu MOBILNISVET

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Bez želje da ulazim u raspravu, ali kad vidim šta sve treba uraditi na uređaju od 500€
tek onda mi je jasno koliko je WP imao potencijala a koliko ga je MS ukanalio.

I na primeru Samsunga se vidi uticaj reklame na ljude, svi su opsednuti Samsungom a on :shock: .

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Само једно питање (делимични OFF): Да ли и даље важи да се рутовањем и стављањем кернела бесповратно окида чувени KNOX, а самим тим и поништава гаранција?
Својевремено је то био главни разлог због ког сам их баталио (Galaxy Note 3).
ex ivan87

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

U Srbiji da , čim je KNOX 0x1 garancija ne važi , a u EU su doneli odluku (sudski) da Samsung mora da uvaži garanciju bez obzira na KNOX . Inače za Custom ROM mora ROOT a za disable fabričkih aplikacija bez ROOT-a imaš aplikaciju "Package Disabler Pro (Samsung)"

https://play.google.com/store/apps/deta ... rpro&hl=sr

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Više verujem Zoreli koji ima telefon (kao i ostalim članovima ovde), nego bilo kom sa XDA i slično, mada Zoreli je doktorirao po XDA, ko je pratio tamo i video njegovu aktivnost.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ma to Zoreli namerno hvali Note 5 da bi imao spremljen teren da udomi nekom ovde kasnije Note 5
Sala mala :-D :-D xexexe

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Baraba napisao:Više verujem Zoreli koji ima telefon (kao i ostalim članovima ovde), nego bilo kom sa XDA i slično, mada Zoreli je doktorirao po XDA, ko je pratio tamo i video njegovu aktivnost.
Niko i ne kaze nista protiv Zorelija
Nije bezgresan
Samo pricamo li mi o rootovanim telefonima ili ne
Sa rutom ili cak nekim custom romom svaki model je neka druga prica pa i Note 5

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

kvaka33, bez ROOT-a 15-30 sati rada uz 4-6h SOT (u zavisnosti od načina korišćenja mreža / telefona, aplikacija i podešavanja) , uz ROOT i dobar Kernel i ROM lepo je rekao developer sa XDA kmokhtar79 (poznat po AryaMod ROM-ovima) , dobija se (pogledaj sliku) :

Slika

Slika

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Da ,nista se nije drasticno promenilo od s2 ,mislim na root ,karnele ,romove itd
Ja licno ne verujem da N5 ima neku posebnu bateriju ,sem.ako se ne odradi root pogase neke aplikacije bla bla ,znas oncemu pricam
2k ekran se pokazao kao ubica baterija ,kad tu dodas tw eto problema
Ako se bilo koji fon danas koristi sa full potencijalom a od note 5 se to ocekuje nema sanse da nagura 5 h a kamoli vise (jos ako imas nesrecu da je signal slab ,usro si motku totalu )
Naravno ako pogasis sve app koje srcu bateriju tipa ,fb,tviter,chat programe ,sinhronizacije itd ,oboris osvetljenje,ne igras nikakvu igricu ,dobar signal,ne previse price i sms ,imas sanse da dobacis do 5h pa,mozda i do 6h(veliko mozda)
A po meni bolje onda kupis neki jeftiniji telefon
Da se razumemo ,ja pricam o stock romu,bez ruta flesovanja karnela.,custom romova itd,jer realno jako mali broj to zna da radi
Drugo kad kupim neki telefon od 600 i kusur evra hocu da jede sve redom ,a ne da moram se zezam sa njime

Odgovori