Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Kardinalna greška
Ja ću ovo čudo definitivno da vozim dok ne odapne.

- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Takodje bih i ja mogao ovo isto da napisem, mada ja sam pre par dana rastao a ne bas danasGad81 napisao:I danas sam se rastao od svog s2,prodao,ali navraticu sa vremena na vreme

Ali bicu i ja ovde povremeno, sve je to android i problemi su slicni...
Android 12
Nije greska,vozio sam ga dugo,a vec mi je duze vreme visak,imam n4,pa je ispala dobra trgovina
,ali tu sam za svaku pomoc kome treba ljudi 

- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Znaci ipak si se rastao od s2. [emoji17]
Izgleda da cu ja ovo cudo jos zadrzati. Sad prodas nexus 4 i uzmes g2 [emoji1]
Izgleda da cu ja ovo cudo jos zadrzati. Sad prodas nexus 4 i uzmes g2 [emoji1]
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Moj s2 spada u grupu 2 tako da nesmem skinuti voltažu. Zato je znao da mrzne ekran a postavke iste kao kod drugih.
Kod Reborna se posle instalacije nekad desi da Supersu neradi.. Treba omogućiti "enable root access" u aplikaciji Dev Tools gde se nalazi sekcija za developere u koojoj se omogući root. Moj mali doprinos za nekog ko se ne snalazi.
S2 furam dok traje!
Kod Reborna se posle instalacije nekad desi da Supersu neradi.. Treba omogućiti "enable root access" u aplikaciji Dev Tools gde se nalazi sekcija za developere u koojoj se omogući root. Moj mali doprinos za nekog ko se ne snalazi.
S2 furam dok traje!
- Zile995
- Expert
Maksimum je apolo regular voltaza za tvoj uredjaj koliko vidim?
Znaci zeznuo sam u recovery-u nesto oko internal sdcard.
Formatirao sam je u ext4 da bi cm11 radio brze. I zaista je brzi, ali ne vidi sdcard i kamera ne radi. Posle je svaki rom zezao. Morao sam da flesnem stock i da uradim format usb. Sada sve ok radi.
I da... Gustavo kk ili jb 26/3 je dobar, stabilan kernel, odusevio me.
Znaci zeznuo sam u recovery-u nesto oko internal sdcard.
Formatirao sam je u ext4 da bi cm11 radio brze. I zaista je brzi, ali ne vidi sdcard i kamera ne radi. Posle je svaki rom zezao. Morao sam da flesnem stock i da uradim format usb. Sada sve ok radi.
I da... Gustavo kk ili jb 26/3 je dobar, stabilan kernel, odusevio me.
- bacom
- Mobil manijak
Mogu li da probam Gustavo a da voltažu nediram. Hoće li bolje raditi od Apola i Slim kernela?
- Zile995
- Expert
Meni sasvim lepo radi. Igre mi najbolje rade. Za zivo cudo dead trigger 2 radi na high bez overkloka.
Podesis voltazu preko stweaks-a da bude ista kao na apolo regular verziji kernela.
1.2Ghz - 1225mV
1.0Ghz - 1125mV
800Mhz - 1025mV
500Mhz - 950mV
200Mhz - 925mV
GPU ne diras uopste.
Postavis pegasusq
Scheduler da bude row
Ugasi gentle fair sleepers i to je to.
Vredi probati. Brzi je od apola, baterija je za nijansu bolja kod apolo kernela. Sve u svemu, 3h-4h SOT.
Podesis voltazu preko stweaks-a da bude ista kao na apolo regular verziji kernela.
1.2Ghz - 1225mV
1.0Ghz - 1125mV
800Mhz - 1025mV
500Mhz - 950mV
200Mhz - 925mV
GPU ne diras uopste.
Postavis pegasusq
Scheduler da bude row
Ugasi gentle fair sleepers i to je to.
Vredi probati. Brzi je od apola, baterija je za nijansu bolja kod apolo kernela. Sve u svemu, 3h-4h SOT.
- bacom
- Mobil manijak
Radi odlično. Nek se malo slegne pa će se pokazati u potpunosti
Što se tiče grejanja tel. na kk romu nije bukvalno onako kako sam napisao (e71) da se svi puno greju. Mislim da nije grupa 2 cpu presudna.
Kad sam koristio Paranoid kk 4.2 beta 3 nije se grejao, kao ni Pacman. Čak sam na Pa koristio Apolo Extreme v1 sa smanjenom voltažom (1175, 1100, 1000, 950 i 875) i noop/ zzmoove, max 1GHz.
Video na xda, kaže lik preporučio mu Pedestre (str.17,#167).
Zamisli kod takve postavke sam imao ponekad zamrzavanja a grejanja nema. Probaću nekom prilikom opet, nadam se novoj verziji!
Edit:
Ne zvoni tel. kad me neko zove, poredio sam zvono i vibraciju ali nikakvog signala da neko zove. Da nije do kernela?
Što se tiče grejanja tel. na kk romu nije bukvalno onako kako sam napisao (e71) da se svi puno greju. Mislim da nije grupa 2 cpu presudna.
Kad sam koristio Paranoid kk 4.2 beta 3 nije se grejao, kao ni Pacman. Čak sam na Pa koristio Apolo Extreme v1 sa smanjenom voltažom (1175, 1100, 1000, 950 i 875) i noop/ zzmoove, max 1GHz.
Video na xda, kaže lik preporučio mu Pedestre (str.17,#167).
Zamisli kod takve postavke sam imao ponekad zamrzavanja a grejanja nema. Probaću nekom prilikom opet, nadam se novoj verziji!
Edit:
Ne zvoni tel. kad me neko zove, poredio sam zvono i vibraciju ali nikakvog signala da neko zove. Da nije do kernela?
Poslednja izmena od Miškoni u Ned, 24. Avg 2014. 15:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
- Zile995
- Expert
Meni zvoni sve normalno. Ima cpu grupa veze, rekao je lik na xda da se cpu grupa 5 najmanje greje.
Naravno da ti zamrzne telefon kada su preniske voltaze za cpu 2, nisu dobre ni za cpu group 3.
Naravno da ti zamrzne telefon kada su preniske voltaze za cpu 2, nisu dobre ni za cpu group 3.
- bacom
- Mobil manijak
Neće da zvoni ni kad ubacim drugi broj. Menjam kernel, to mi najlakše. Radio sam i Wipe cache&dalvik al neće. Nemogu ni da pozovem, izbaci mi "USSD kod je pokrenut. ." i tako neprekidno vrti krug. Neće ni da se isključi na taster nazad.
Edit:
Vratio Slim kernel i sve radi normalno.
Dali da opet probam Gustavo_s kernel?
Edit:
Vratio Slim kernel i sve radi normalno.
Dali da opet probam Gustavo_s kernel?
Poslednja izmena od Miškoni u Ned, 24. Avg 2014. 15:45, izmenjeno 1 put ukupno.
- Zile995
- Expert
Interesantno, te probleme nemam. Probaj, mozes lako da se vratis. Koristi kernel wipe skriptu, wipe cache, wipe dalvik.
Ja sam radio full wipe rom-a, pa ga fllesovao, pa direktno flesnuo kernel. Mozda mi zato sve ok radi.
Ja sam radio full wipe rom-a, pa ga fllesovao, pa direktno flesnuo kernel. Mozda mi zato sve ok radi.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 15:23
- :: Samsung Galaxy SII
Telefon sam kupila pre sest meseci, u februaru 2014. godine. Sve je bilo ok, telefonom sam odusevljena, jednostavno receno obozavam ga. Medjutim, pre neki dan mi se pojavilo na ekranu nesto kao ikonica u gornjem levom uglu, telefon sa zelenom strelicom. Pisalo je da je u toku software download. Ostavila sam telefon i nisam nista dirala, kad je sve bilo gotovo i kad sam uzela telefon da pogledam primetila sam da su se neke stvari promenile, imala sam nekoliko novih aplikacija i u meniju je bilo nekih izmena ali sve mi je delovalo ok. Trenutna verzija androida je 4.2.2. U toku noci cesto iskljucim telefon zbog baterije, kad sam ujutru ukljucila telefon opet mi je sve delovalo ok. Desilo se to da mi se telefon iskljucio, baterija je bila napunjena vise od 80% i nista mi nije bilo jasno. To se desilo nekoliko puta u toku dana. Hocu da posaljem poruku ili da procitam nesto na netu i krenem da ukljucim telefon stisnem home button kad ono nista, stisnem lock button i desava se isto. Onda moram da izvadim bateriju i ukljucim telefon. Ne znam zasto se to desava i stvarno sam uplasena, garancija mi je istekla pre 10 dana. Ako neko moze da mi pomogne nekim savetom ili ako je neko imao slicnih problema, ja bih vas molila sa mi pomognete.
Hvala!
Hvala!
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Kad upalis telefon, da li nivo baterije bude isti, ili bude drasticno manji?
Ja bih ti preporucio da odradis factory reset, pa vidi kako bude onda..
Ako je bilo sta do softvera, factory reset ce srediti, ako ne sredi, onda je nesto do hardvera, i to ces teze popraviti..
Ja bih ti preporucio da odradis factory reset, pa vidi kako bude onda..
Ako je bilo sta do softvera, factory reset ce srediti, ako ne sredi, onda je nesto do hardvera, i to ces teze popraviti..
-
- Slučajni prolaznik
Koliko sam primetila, nivo baterije se nije promenio. Mada nisam nesto specijalno obratila paznju na to. Zabrinula sam se zato sto su problemi krenuli nakon tog update-a, kako se radi taj factory reset? Da li cu izgubiti neke podatke i aplikacije ako to uradim?
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Ugasis telefon skroz, i upalis ga tako sto drzis istovremeno volume up, power i home dugme. Drzis tako par sekundi ta tri dugmeta, dok se ne pojavi ono Samsung Galaxy SII, onda pustis.
Onda ce da udje u android system recovery, idi do onog wipe data/factory reset, i izaberi to, pa idi na yes(gore-dole se pomeras sa volume + i -, a potvrdjujes sa power dugmetom). Onda ce on da odradi to, i to je to.
Samo ides onda na reboot/restart, i to je to.
Sto se tice podataka, neces izgubiti nista sa interne ili eksterne kartice, sto se tice slika, video zapisa, muzike, i slicno.
Samo ces izgubiti sve aplikacije, poruke, kontakte, i podesavanja razna nebitna.
Onda ce da udje u android system recovery, idi do onog wipe data/factory reset, i izaberi to, pa idi na yes(gore-dole se pomeras sa volume + i -, a potvrdjujes sa power dugmetom). Onda ce on da odradi to, i to je to.
Samo ides onda na reboot/restart, i to je to.
Sto se tice podataka, neces izgubiti nista sa interne ili eksterne kartice, sto se tice slika, video zapisa, muzike, i slicno.
Samo ces izgubiti sve aplikacije, poruke, kontakte, i podesavanja razna nebitna.
- bacom
- Mobil manijak
Draganica, ako ti jednostavnije iz telefona idi: settings > backup & reset > factory data reset
Verovatno ste je uplašili malko, polako sa hard resetom. Prvo vidi da li ti je uključena sinhronizacija kontakata u podešavanju za Google account da ne bi kontakti stvarno otišli u nepovrat. Kontam da jeste ali nije na odmet proveriti. Kad uradiš hard reset telefon ti je prazan ali kad ubaciš Google nalog on povuče sve sinhronizovane kontakte sa neta. Ako hoćeš da sačuvaš poruke pretraži play prodavnicu sa sms backup, dobićeš verovatno milion solucija. Aplikacije ćeš verovatno morati da skineš ponovo ako telefon nije rutovan ali to nije strašno.
-
- Slučajni prolaznik
Nisam jos uradila factory reset zato sto sam zelela jos malo da pratim rad telefona. Juce se samo jednom iskljucio. Danas sam napunila bateriju i nisam nesto preterano koristila telefon tako da se ni jednom nije ugasio, medjutim, dopisivala sam se preko fb mesendzera i to je trajalo desetak minuta, cim sam ostavila telefon on se ugasio. Primetila sam da je telefon oko kamere malo vruc ali nista alarmantno ali druga stvar koja me brine je sto mislim (ali na zalost nisam sigurna) da mi nivo baterije nije bio 50 % pre iskljucivanja nego vise od toga. Da li to menja nesto ili resenje i dalje lezi u Facroy reset-u?
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Draganica,
Kada je vruc oko kamere to znaci da se procesor zagrejao.
Ja sam svoj S2 prodao jer nije bilo resenja, moj se nije gasio ali se tako zagrejao po nekad i ispraznio bateriju i nisam vise imao zivaca da se zezam sa njime, mada kod mene je bila verzija androida 4.4.2
Jedino da probas Factory reset kao sto kolege predlazu, ako ne pomogne onda mozda treba drugi android da se ubaci.
Kada je vruc oko kamere to znaci da se procesor zagrejao.
Ja sam svoj S2 prodao jer nije bilo resenja, moj se nije gasio ali se tako zagrejao po nekad i ispraznio bateriju i nisam vise imao zivaca da se zezam sa njime, mada kod mene je bila verzija androida 4.4.2
Jedino da probas Factory reset kao sto kolege predlazu, ako ne pomogne onda mozda treba drugi android da se ubaci.
Android 12