Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od antec »

I ja mislim da će reset rešiti problem. Pretpostavljam da imaš s2 plus čim imaš 4.2.2. Ako je potrebna još neka pomoć oko backup-a obrati se ovde, pomoći će neko sigurno :)

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

Drafer napisao: Ja sam svoj S2 prodao jer nije bilo resenja, moj se nije gasio ali se tako zagrejao po nekad i ispraznio bateriju i nisam vise imao zivaca da se zezam sa njime, mada kod mene je bila verzija androida 4.4.2
Nemoj da ispadne da s2 nevalja. Ne greje se na stock romu i još dosta custom rom (4.2.x, 4.3.x). Greje se na većini 4.4.x romova. Niko te nije terao da koristiš kk rom. Da si bolje čitao šta drugi pišu sada bi na primer koristio SlimSaber Reborn 4.3.1 koji se ne greje i baterija duže traje od stock roma.
Hteo si drugi telefon (čestitam ti) ali nemoj sad pričati za s2 kako nevalja jer vredi svaku paru.
Gledaj koji ćeš custom za N2 a mićemo lako!

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

bacom,
Citao sam sta drugi predlazu, kao na primer Apolo kernel i rezultat je uvek bio isti.
Ja sam u zivotu promenio oko 15 telefona, a samo sa s2 sam imao ovoliko problema, bilo koji rom, nilo koji kernel, sa svakom promenom sam imao nove i nove probleme.
Necu vise nikad koristiti custom rom, to sam isto citao kako svi predlazu, sa stock romom najmanje problema se ima.
A zasto mi ovde pisemo o mojim telefonima? Devojka ima problema i treba joj pomoci.
Android 12

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Drafer,

S2 se kasnije nije grejao ali kao sto nas narod kaze "qurcu i kukuruzu nikada ne treba verovati" a ja bih dodao i ovaj s2 :)[/quote]
Evo šta si pisao za s2.
Ja nepišem o tvom tel. već o s2 modelu. Nemoj plašiti devojku kako ne valja, misliće ne valja i s2+!
A ti napiši koliko si romova koristio na s2. SlimKat i..i držao se njega a i ja sam ti predlagao da ga promeniš.
Ako nisi zaključio da ti se telefon grejao zbog kk roma sada sigurno nećeš! Jedino se slažem da koristiš stock rom. Custom romovi traže dosta znatiželje za novim.

Draganica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 15:23
:: Samsung Galaxy SII

Post od Draganica »

Da,ja imam taj model samsung s2 plus,nisam znala da treba to da istaknem posto mi je prodavac rekao da nema nekih bitnih razlika izmedju s2 i s2+. Na zalost,ja se ne razumem u te romove i u bilo sta sto ima veze sa softwerom :oops: Sinoc mi je baterija bila 15% i on se ugasio, samo sto sam sad otkrila da ne moram da vadim bateriju da bih ga ponovo ukljucila nego samo malo duze drzim dugme on/off. Znaci factory reset je moguce resenje, pokusacu to pa cu se javiti. Hvala vam svima :wink:

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

S2 se ne greje na stock rom-u. Trenutno mislim da je SlimSaber Reborn najbolji "sustom" rom za s2. Sledi NeatRom i par ostalih. Ne razumem ljude koji koriste kitkat... Ja se uzelim kitkat-a, ali kada pomislim na fusion bug, nenormalno grejanje telefona, jednostavno odustanem od flesovanja...

Da imamo sve potrebne drajvere bilo bi mnogo bolje.

Drafer, kitkat nije ze ovaj telefon... Mogao si jednostavno da vratis stock rom i flesujes apolo regular kernel... Baterija bi bila ekstra, barem 4h ekrana. Koliko se secam samo si slimkat kitkat koristio, ostale nisi.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Bacom, kazi mi koju verziju kernela si koristio na Slim Siber 4.3.1, da li vredi skinuti onaj koji je na xda uz ponudu SS-a ili eksperimentisati sa nekim drugim, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Zar treba opet celu istoriju da pisem?
android 4.0.3 stock rom - imao sam obavestenja kada stignu 5 sms poruke, posle toga sam morao da restartujem telefon da bih mogao da primam poruke.
android 4.1.2 stock rom - nije radila rotacija na telefonu, okrene na jednu stranu a nece da vrati na portret
Zatim sam na predlog ljudi presao na custom rom i primetio da je mnogo gori jer ne postoje drajveri u custom romu pa telefon vise nije mogao da snima pozive, kamera losija i ko zna sta jos, ali bitno je da se ima custom rom zar ne? I vise necu nikad ni imati znatizelju da isprobavam custom rom jer nemaju drajvere.

android 4.3 SlimKat podsetnik nije radio, blokiranje poziva i jos par sitnica (na ovom je jos i najbolje radio)
android 4.4.2 SlimKat, blokiranje poziva nije radilo, bilo kad se zagreje i potrosi bateriju za par sati
Neke romove sam i par puta ponovo flesovao jer je brljavio i hteo sam ponovo, ali nije vredelo, znaci vise od 4 roma sigurno sam promenio.
E onda je usledilo menjanje kernela (gustavo, apolo...)i nista nisam dobio time cak se i brze grejao i praznlila baterija i nisam vise hteo da gubim vreme i zivce.
Eto ova devojka ima stock rom i greje jos se telefon a tvrdite da se na stock romu ne greje, kako to sad?
I ne napadajte me vise, ja vas ne napadam i dok sam ziv tvrdicu da je ovaj telefon djubre!
Android 12

Zile995
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Zile995 »

levca napisao:Bacom, kazi mi koju verziju kernela si koristio na Slim Siber 4.3.1
Mozes da koristis Gustavo_s, Apolo kernel, DorimanX...

Apolo ti je dobar za bateriju
DorimanX za brzinu tj. performanse
Gustavo je nesto izmedju.

Ja sam na njegovpm stock SS kernelu, prvo punjenje, baterija drzi ekstra. Ako hoces jos bolju bateriju onda flesuj apolo.
Drafer napisao:Eto ova devojka ima stock rom i greje jos se telefon a tvrdite da se na stock romu ne greje, kako to sad?
I ne napadajte me vise, ja vas ne napadam i dok sam ziv tvrdicu da je ovaj telefon djubre!

Taj slimkat 4.3 je slimbean. To su sitnice koje nisu radile na njemu.

Na kitkat-u si bio dosta dugo, najvise se grejao telefon zbog nesavrsenosti kitkat rom-ova.

Tvrdimo da se ne greje. Mogu da potpisem ovo. Telefon se na stpcku ne greje! Procitaj malo sta je napisala... Telefon je odradio update, sa 4.1.2 na .4.2.2 bez ikakvog wipe-a. I to je ispravno? Kada prelazis sa nize android verzije na visu, naravno da ce doci do problema ako se ne uradi wipe cache i dalvik. Tako se radi i dirty fles. Kad nisi shvatio zasto joj se greje na stock-u onda mogu da zamislim kako si flesovao rom-ove.

Pitaj je kako ce raditi stock posle factory reset-a i wipe cache-a...
Poslednja izmena od Zile995 u Uto, 26. Avg 2014. 11:01, izmenjeno 1 put ukupno.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Zile995, Kako mozes da zamislis da sam flesovao romove?
Pa napisao sam da sam po nekoliko puta neke romove flesovao jer sam bas brisao kes i dalvik kes po nekoliko puta i vracao sve na factory.
Znam da je to dirty flesh kada se ne obrise kes, dalvik kes i vrati na factory, naucio sam to da radim jer sam mnogo vremena izgubio zbog tog telefona.
Videcemo kako ce joj raditi, ja se nadam da ce joj raditi bolje jer nisam zloban.
Android 12

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Dirty flesh je kada flesujes novi build rom-a, a odradis samo wipe cache i wipe dalvik cache.

Ono sto je tu najvaznije kod flesovanja novog roma jeste /format system. I rom ce raditi bas onako kako treba da radi.

Posto si imao problem na stock rom-u, a na njemu radi sve kako treba, onda je ocigledno da ni custom rom-ovi nece raditi najidealnije. Tebi rotacija nije radila najbolje, sa custom rom-om jeste. Sto je bas cudno. Nesto tu softverski nije valjalo i moglo je da se sredi ponovnim flesovanjem stock rom-a sa wipe data i cache u stock recovery-u. Posle toga ide flesovanje sustom rom-a, sa celokupnim wipe-om. Format system, format preload, wipe cache wipe dalvik, wipe data.

Kod stock rom-a je popunjena preload particija, mora i preload da se formatira za custom rom.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Zile995,
Rotacija je kasnije proradila jer sam formatirao tu particiju za flesovanje novog roma, ne znam tacno kako se to zove ali kada se prevede to je to, pobrisao sam sve sto je moglo da se brise po nekoliko puta, kes dalvik kes, factory format...
Evo na ovaj sada Note 2 sam isto flesovao jer nesto nije radilo dobro kada sam ga rutovao i telefon mi radi savrseno.
Tako su i za rotaciju meni na ovom forumu govorili da ne znam da ukljucim rotaciju i da ja u stvari imam s2+, a da rotacija moze da se ukljuci i da je telefon ok.
Naucio sam to da radim ali sam mnogo vremena izgubio dok sam citao i radio to.
Android 12

Zile995
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Zile995 »

Drafer hteo sam da kazem da ovaj uredjaj nije los. Nije bas tako kako govoris o ovom telefonu.

Za tebe jedan video [emoji1]
http://www.youtube.com/watch?v=ym8GkqBvPRg&app=desktop

@levca [img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08 ... 52343e.jpg[/img]

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Zile995,
Pogledao sam video i mogu reci nesto o tome jer se malo razumem u programe.
Nisam rekao da je S2 sporiji od Note 2, telefon do neke granice moze uticati na brzinu otvaranja programa, sve preko te granice same aplikacije ne mogu se otvarati brze. Ta granica je procesor, ram memorija, operativni sistem...
Znaci ti sada mozes imati procesor sa 4 jezgra koji radi na 5000MHz i ja ne verujem da ce raditi mnogo brze nego da imas dual od 1200MHz jer mu operativni sistem ne dozvoljava i aplikacije koje nisu optimizovane, neke stvari ce raditi bolje ali ovo otvaranje i obicne stvari nece raditi brze. Isto i za Windows vazi, mozes kompresovati brze video/audio, konvertovati itd ali obicno otvaranje nece biti mnogo brze.

Zamisli da imas neki dobar auto koji moze da ide 500Km/h, a imas lose gorivo pa ne mozes ici brze od 100 ili 150Km/h
Android 12

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Nisi rekao da je sporiji, ali ja sam hteo da ti dokazem da je telefon perfektan i da nije za bacanje kako bih rekao i nije najvece djubre.
Drafer napisao:I ne napadajte me vise, ja vas ne napadam i dok sam ziv tvrdicu da je ovaj telefon djubre!

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Pa i kod mene je s2 mogao da otvara programe istom brzinom, ali je brljavio i u tome je poenta a ne u brzini, daleko je on bio od savrsenstva, bar ovaj sto je bio kod mene.

A da je taj lik pokazao na pocetku i na kraju testa kakvo je stanje baterije sigurno mi ne bi stavio da gledam :)
Android 12

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Zalomio ti se los primerak i to je to. Da si ga prodao i uzeo isti model mozda se jos uvek ne bi rastajao od njega jer je telefon legendaran kao i HD2.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

levca napisao:Bacom, kazi mi koju verziju kernela si koristio na Slim Siber 4.3.1, da li vredi skinuti onaj koji je na xda uz ponudu SS-a ili eksperimentisati sa nekim drugim, pozz
Izvini bio sam zauzet baš zbog kernela pa se nisam pre javio.
Video si šta je zile995 napisao, probao sam sve te kernele.
Jedino ti mogu preporučiti Slim Kernel koji ide uz rom. Tu nećeš pogrešiti.
Gustavo kod mene nevalja, tel. izgubi vezu, nemogu pozvati ni primiti poziv a kod zile995 radi normalno.
Moguće da je to zbog "grupe" u kojoj ti je CPU. Kod mene je grupa "2" i nemogu smanjivati voltažu cpu i gpu. Zato i Dorimanx sa undervoltom otpada.
Apolo Regular može a kod Extreme ver. dolazi do povremenog zamrzavanja ekrana. Apolo Regular nisam dovoljno dugo koristio da ti mogu reći utiske, ali kažu baterija duže drži.
Znači Slim Kernel a ako hoćeš da eksperimentišeš vidi koji ti je CPU grupa (u STweaksu ) pa ako je 3 možeš čuda raditi sa ovim romom.
Tu je zile995, Antec , Gad81 za Dori i ostali majstori. Pozz

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Sve lepo objasnjeno. :)

I ja dajem glas Slim Kernelu, znaci onom koji ide uz njega. DorimanX otpada, Gustavo takodje... Apolo moze da dodje u obzir. Shvatio sam da je Slim kernel najbolji za ovaj rom.

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Skinuo sam neki KT tuner jer mi za ove koji su na Blackmarketu ili Playstore-u pise "kernel not suported", a podesavanja su na "zzmoove". mozda je bolje na "peqasusq", pozzz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

Odgovori