Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pegasusq+row i uzivaj.
Btw... Sale je izbacio novi NeatRom TW update. Dosta promena i init.d tweak-ova.
Btw... Sale je izbacio novi NeatRom TW update. Dosta promena i init.d tweak-ova.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
levca,
Neznam šta sve podešavaš a u Settings>advanced options>perfomance , možeš podesiti max i min MHz, governor, i/o sheduler.
Neznam šta sve podešavaš a u Settings>advanced options>perfomance , možeš podesiti max i min MHz, governor, i/o sheduler.
Bacom, nije los ovaj Slim saber, ali ima bag prilikom downloada i prilikom uninstalinga, jer mozes downlodovati samo nekoliko stvari i posle restart, jer nece, a isto i sa "uninstaling", a posle restarta ode baterija i po 20, 30%, ostalo je ok
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- bacom
- Mobil manijak
Problem kod downloada nisam imao možda zato što nisam puno koristio. Jeli problem zato što je u malim razmacima ili u veličini fajla? Skinuo sam Neat oko 700 MB i čini mi se da se baterija brzo trošila (oko 20%) što mislim i da je do rutera jer sam ga promenio. Posle nekoliko sati skinuo sam i Paranoid oko 150 MB.
Kod uninstalinga se retko dešava restart i nisam primetio da baterija opada. Baterija je stara oko 1 god. Možda to igra ulogu. Inače taj problem su naveli na prvoj strani u temi. Mislim da nije strašno. Čekaj par dana da se slegne sve pa vidi kako drži i obriši apk koje ti netrebaju.
Kod uninstalinga se retko dešava restart i nisam primetio da baterija opada. Baterija je stara oko 1 god. Možda to igra ulogu. Inače taj problem su naveli na prvoj strani u temi. Mislim da nije strašno. Čekaj par dana da se slegne sve pa vidi kako drži i obriši apk koje ti netrebaju.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 15:23
- :: Samsung Galaxy SII
Opet ja
Ovako, nisam htela da uradim taj tactory reset zato sto sam to cuvala za kraj tj. kao resenje ako nista drugo ne pomogne. Sa telefona sam izbrisala aplikacije koje sam instalirala a nikada ih nisam koristila, malo sam rasteretilai on se od tad vise nije ni jednom ugasio
Medjutim, telefon mi cesto izbacuje da je ram memorija na kriticnom nivou i cesto je oko 80%, sto je jako cudo s obzirom da ja nemam ni igrice niti nista tako zahtevno na telefonu. Posedujem program 360 security koji je ujedno i cistac i antivirus. Telefon se vise ne gasi ali cesto dodje do 90% i tad moram da reagujem i nije mi to neki problem ali me zanima zbog cega je tako. 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Zbog aplikacija koje ti rade u pozadini. Ideš u settings > aplication menager pa onda lepo listaš redom i svaka gde možeš da klikneš na force stop znaj da radi i jede određenu količinu rama.
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Draganica,
Probaj antivirus da promenis, nadji neki koji je laksi za sistem.
Mislim da ti on najvise jede ram memorije, a ti vidi sta jos imas aktivno pa obrisi sve sto ti ne treba.
Probaj antivirus da promenis, nadji neki koji je laksi za sistem.
Mislim da ti on najvise jede ram memorije, a ti vidi sta jos imas aktivno pa obrisi sve sto ti ne treba.
Android 12
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 15:23
- :: Samsung Galaxy SII
Hvala vam na savetima.
Cudno mi je sto su aktivne aplikacije koje nisam ni koristila tog dana i kad ih iskljucim i udjem nakon nekoliko minuta ponovo u app manager one su ponovo aktivne. Koji bi mi antivirus preporucili?

- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Draganica,
Da me ne pogresno shvatis, ali ni jedan ti ne bih preporucio.
Ja do sada nisam video ni jedan virus za android, a samo sam isprobao nekoliko antivirusa i video da od njih imam samo stete.
Ali od svih koje sam samo isprobao i malo cackao najvise mi se dopao Avast - Mobile Security & Antivirus.
To ti je besplatan antivirus, a firewall radi ako ti je telefon rutovan, ima zastitu od kradje...
Evo ako ti treba, mozes ga koristiti, a ako ti treba unapredjena verzija (premium) obrati se nama pa cemo se sbaci nekako
https://play.google.com/store/apps/deta ... rity&hl=sr
Da me ne pogresno shvatis, ali ni jedan ti ne bih preporucio.
Ja do sada nisam video ni jedan virus za android, a samo sam isprobao nekoliko antivirusa i video da od njih imam samo stete.
Ali od svih koje sam samo isprobao i malo cackao najvise mi se dopao Avast - Mobile Security & Antivirus.
To ti je besplatan antivirus, a firewall radi ako ti je telefon rutovan, ima zastitu od kradje...
Evo ako ti treba, mozes ga koristiti, a ako ti treba unapredjena verzija (premium) obrati se nama pa cemo se sbaci nekako

https://play.google.com/store/apps/deta ... rity&hl=sr
Android 12
- bacom
- Mobil manijak
Tako je, nijedan antivirus. Drugo uradi factory reset jer je promenjen os na telefonu pa vidi dali ima problema. Ja dvaput dnevno radim factory reset i menjam romove pa ništa ne škodi telefonu.
Otkad imam s2 (više od 2 godine) nije bilo problema sa ramom i sa virusima.
Otkad imam s2 (više od 2 godine) nije bilo problema sa ramom i sa virusima.
- Zile995
- Expert
Jos nije uradila factory koliko vidim. Factory reset je jedino najbolje i najefikasnije resenje.
Poslednja izmena od Zile995 u Sub, 30. Avg 2014. 23:12, izmenjeno 1 put ukupno.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Bas tako, antivitusi za android su najveca moguca glupost i samo znaju da brisu ono sto ne treba i mogu da naprave vecu stetu nego dobro koje mogu da donesu
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
Ja to nikada nisam koristio, a ni one cistace telefona(foldera, kes-a, ram-a). Sve rucno brisem.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ima bas bezveznih cistaca koji brisu fajlove koji nemaju veze sa virusima, a bez njih pojedine app ne mogu da rade. Takav je slucaj sa iGO app. Npr ccleaner brise neke fajlove i iGO ne moze da radi, ali u ccleaner-u postoji opcija da se odstiklira da ne brise nista iz app koja se odstiklira
Note IV N9100 dual
Pa gde nisi ovo napisao nedelju dana ranije
. Ja sam na moj telefon instalirao "360 Clean Droid" i posle toga probam da pokrenem iGo kad nece da radi. Otvorim da vidim fajlove koji su u iGo folderu i fali mi kompletan folder "content" u kome su izmedju ostalog i mape smestene, hahaha. Koja glupost od cistaca, odmah sam ga izbacio.
Takodje vezano za jednu predjasnju diskusiju, kupio sam neki tamo tablet koji ima punjac od 2A i punio sam moj telefon na njemu. Isprobao nekoliko puta i uverio se da su oni koji su tvrdili da se nece puniti brze bili u pravu
. Puni potpuno isto kao na njegovom mnogo sslabijem punjacu, istom brzinom, pa pretpostavljam i istom kolicinom struje. Steta, propade mi san o punjenju za jedan sat 

Takodje vezano za jednu predjasnju diskusiju, kupio sam neki tamo tablet koji ima punjac od 2A i punio sam moj telefon na njemu. Isprobao nekoliko puta i uverio se da su oni koji su tvrdili da se nece puniti brze bili u pravu

- toda81
- Prijatelj foruma
Pitanje je i koliko bi bilo dobro za sam telefon da moze da se puni nekim brzim punjacem i da se vreme sa npr 2h smanji na 1h punjenja. Mislim da je ovako bolje. Preporucujem da kupis neki note 2 ili note 3 pa da vidis sta je trajanje baterije. Kod mene zna i do 9h upaljenog ekrana da izgura i to od jutra do kasno uvece.
Vecina cistaca su cista glupost na koje se ljudi loze
Vecina cistaca su cista glupost na koje se ljudi loze
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
A primetio sam da kada igram zahtevnu igru i punim telefon... baterija se prazni a ne puni(brze trosi nego sto puni bateriju). To je bilo sa 0.7A punjacem. Sa 1A to je bilo sporije ali teze se puni, ponekad ne mrda.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Zile, i ja sam to primetio u zadnje vreme.
Nije bitno koji je punjac, S2 ce uzeti ~0.6A.
Nije bitno koji je punjac, S2 ce uzeti ~0.6A.
Uzeo sam od sina malo da se igram Motorolu xt 910 i neverovatno da sa tako malo podrske softverske, sve kit kat romove koje sam isprobao (4.4.4) rade mnogo stabilnije nego na S2, ne greje se telefon, baterija odlicno drzi, a nas toliku podrsku ima na svim forumima, a ne moze se naci ni jedan dobar rom 4.4, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- Zile995
- Expert
Upravo tako. Nemamo drajvere... Exynos smdk4210... Nece Samsung da pusti izvorne kodove. Ovako svaki developer krpi ponesto. Hakuju drajvere i slicno. Zamisli... I dan danas koristimo isti kernel za aosp rom-ove (cm kernel), potpuno isti kao kod cm 10.1.3 (4.2.2). Codeworkx je vecinu stvari hakovao. Da bi nesto potpuno radilo kako valja na 4.5(ili 5.0) androidu potrebno je ispocetka pronaci problem u kodu.
Evo sta kaze(sta je rekao) Codeworkx: Before the release of the Samsung Galaxy S II we were promised support and devices. We received the S2sand the whole community was praising Samsung. To me, that was nothing but a good PR stunt, because there has not been even the slightest bit of support ever since. Actually Samsung vehemently refuses to hand out any information or even a single line of code to us. Our contact at Samsung seems to be willing to support us, but gets blocked by his superiors.
Slicno ce i s3 da zavrsi... Msm polako zavrsava. Mada ovu su samo srvari koje ne treba da uticu na prosecnog korisnika.
Evo sta kaze(sta je rekao) Codeworkx: Before the release of the Samsung Galaxy S II we were promised support and devices. We received the S2sand the whole community was praising Samsung. To me, that was nothing but a good PR stunt, because there has not been even the slightest bit of support ever since. Actually Samsung vehemently refuses to hand out any information or even a single line of code to us. Our contact at Samsung seems to be willing to support us, but gets blocked by his superiors.
Slicno ce i s3 da zavrsi... Msm polako zavrsava. Mada ovu su samo srvari koje ne treba da uticu na prosecnog korisnika.