Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Zile995 »

Sve je tacno.
Dodao bih samo da moze i u wipe data da udje pa u clean to install new rom umesto formata svega. Posle toga moze samo install i to je to :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

EFS, da dodam da bi valjalo da napravi bekap efs sa https://www.evernote.com/shard/s301/sh/ ... df05134557
ili nekom drugom apk koja to radi

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
:: SGS2 I9100P

Post od sale82ful »

nightshadow931, zar nece da se obrise sve kad uradim wipe pa i taj zip? ili njega stavljam nakon brisanja? Hocu reci,u kojem momentu se ubacuje rom na sdcard? A sumnjam da cu ubacivati kit kat cuo sam da je nestabilan rom jos uvijek vecina se vratila na 4.1.2 Ako izadje neka stabilnija verzija onda da. :)

Zile995, Meni je ova metoda primamljivija. Bar znam da ce u brisanju ostati i taj zip. Ili to tel zna na neki nacin? :wacko:

bacom,u linku sto si mi dao pise da je onaj program za tel koji imaju neat rom. Nesto sam citao na ovom forumu,jel EFS ima neke veze sa IMEI brojem? Citao sam i to da su znali likovi pogubiti taj fajl pa su navodno s**ali tel.

Mozda sam lupio ali ne zamjerite. Ja android imam tek mesec dana pa jos hvatam izraze i nazive fajlova koji on koristi. :roll: uglavnom sam se prijatno iznenadio kako je sve jednostavno samo treba dobro pratiti. Mada me ponekad povuce nostalgija za simbijanom i mojom N95-icom. :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Noztalgija postoji sigurno kod svih nas koji smo koristili plte prve pametne mobilne telefone, ali je cinjenica da je android ceo milenijum ispred symbiana
Note IV N9100 dual

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

toda81, Da znas da sam znao da ces se javiti u ovoj temi cim neko spomene simbijan :-) Nadam se da se secas pre dve godine ste mi ti i ekipa pomogli da haknem svoju N95? :-)
Veruj mi,da je nisam izgubio jos bi je nosio sad. Znas da sam je kupio novu 2006-te. :-)

Evo da ne bude totalni oftopic,mozda ste vi to davno skontali,ali eto ja jutros cackam preko root explorera fajlove i nadjem one zvukove kamere i pobrisem. I sad gotiva nema onog sugavog zvuka kad okine sliku. Ali ostao je negdje zvuk autofokusa nema ga nigdje. Tj bio je jedan zvuk pod tim nazivom ali sam ga obrisao. I dalje imam zvuk autofokusa.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

Sale82ful,
Radiće NeatEfs Tool, kojeg skini sa Play prodavnice, i na tvom romu. Kod mene je radio na raznim custom romovima. Probaj ga ne može naneti štetu. Napraviće "backupefs" folder gde izabereš ( sd ili extsd). Prebaci i na pc i neku usb memoriju.
To ti je ako slučajno izgubiš IMEI. Pre nekoliko meseci sam čitao na "Neat forumu" kad je čovek molio Saleta da mu pomogne.
Ako neradi ovaj hoće neki drugi efs Tool a ima ih u Play prodavnici.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

bacom, Dobro kazes ne moze da skodi. Nasao sam ja taj efs folder preko root explorera,vidim ima opcija kopiranja na sd i extsd tako da cu prvo pokusati ovako bekapovati taj folder na komp (cisto da vidim jel moze i na taj nacin bez aplikacije) :D
A ako ne tako onda cu skinuti tu app pa odraditi posao ko covek :-)

Zile995
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Zile995 »

sale82ful napisao:nightshadow931, zar nece da se obrise sve kad uradim wipe pa i taj zip? ili njega stavljam nakon brisanja? Hocu reci,u kojem momentu se ubacuje rom na sdcard? A sumnjam da cu ubacivati kit kat cuo sam da je nestabilan rom jos uvijek vecina se vratila na 4.1.2 Ako izadje neka stabilnija verzija onda da. :)
Rom ubacis na internu kad god zelis. Ubaci odmah na telefon pre odlaska u recovery. Ako uradis onako kako je nightshasow931 napisao onda ne moras da brines. Znaci obrisace ti sva podesavanja, aplikacije, kes fajlove i ceo system(rom) a podaci ce OSTATI na internoj memoriji (slike, klipovi, filmovi, android folder itd.)

Kitkat rom-ovi su stabilni, ali nekad se telefoni nenormalno greju i pobrljave zbog fuse daemon bug-a(nekad prestane muzika prilikom slusanja, ne mogu se preneti veliki fajlovi sa interne na externu itd.)
Brzi su kitkat rom-ovi, ali drajveri nisu dostupni. Kamera je losija od samsungovog custom 4.1.2.

sale82ful napisao:Zile995, Meni je ova metoda primamljivija. Bar znam da ce u brisanju ostati i taj zip. Ili to tel zna na neki nacin? :wacko:
Pre svega napravis backup postojeceg rom-a.

1. nacin (Ovo je odlicna metoda): Radi samo na PhilZ kernelu!!
1. Znaci wipe data/factory reset->clean to install new rom-> yes
2. Vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal metodi (ili sdcard0 ako tako pise)
3. Nadjes .zip i kliknes yes i to je to. :)
4. Ako flesujes AOSP rom onda je potrebno flesovati gapps->vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memodi (ili sdcard0 ako tako pise)->nadjes .zip gapps i kliknes yes i to je to. :)

2. Nacin kao sto je @nightshadow931 rekao:
1. Znaci wipe data/factory reset->izaberes prvu stavku ne clean to install-> yes
2. Vratis se na pocetak, ides u wipe cache partitions->yes
3. Opet se vratis na pocetak, pa ides u advanced-> wipe dalvik cache
4. Ides sada u mount&storage-> /format system->yes
5. Ides sada u mount&storage-> /format preload->yes
6. Vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memory (ili sdcard0 ako tako pis)
7. Nadjes .zip i kliknes yes i to je to.
8. Ako flesujes AOSP rom onda je potrebno flesovati gapps->vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memodi (ili sdcard0 ako tako pise)->nadjes .zip gapps i kliknes yes i to je to. :)

3. Nacin je da flesujes u install zip from sdcard->choose zip from internal sd card-> nadjes .zip skriptu koja sama odradi ceo posao umesto tebe(nesto slicno kao clean to install new rom, ali malo detaljnije). Pa instaliras novi rom.

Wipe skripta http://d-h.st/u4G

Flesovanje kernela:
Ako kojim slucajem zelis da flesujes kernel onda moras da pripazis na sledece stvari:

Ako je aosp, dobro pogledaj koje mali drajvere ima tvoj rom(Mali drajveri=drajveri GPU-a.
1. Android 4.1.2 ima mali v1 drajvere
2. 4.2.2 i neki 4.3 aosp rom-ovi imaju mali v2
3. Neki 4.3 rom-ovi imaju mali v3 r2p3 drajvere, a svi kitkat rom-ovi mali v3 r2p3.

JB 4.1.2(popularni): Apolo kernel, Philz kernel, DorimanX 8.43 kernel, Siyah kernel.
KK (popularni): Apolo kernel v7.1, DorimanX 10.44RC3, Gustavo_s kernel.

Flesovanje kernela:
1. Ides u wipe cache partitions->yes
2. Vratis na pocetak, pa ides u advanced-> wipe dalvik cache
3. flesujes u install zip from sdcard->choose zip from internal sd card-> nadjes .zip kernel wipe skriptu.

Kernel wipe skripta: http://d-h.st/Hh1
sale82ful napisao:bacom,u linku sto si mi dao pise da je onaj program za tel koji imaju neat rom. Nesto sam citao na ovom forumu,jel EFS ima neke veze sa IMEI brojem? Citao sam i to da su znali likovi pogubiti taj fajl pa su navodno s**ali tel.
EFS particija je vezana za mrezu, IMEI, Seriski broj. Ako je zeznes neces imati IMEI, ili ce ti IMEI biti promenjen ili ce ti serijski broj biti 0000000... Gubis mrezu i telefon postaje beskoristan. Znaci napravi backup preko NeatEfs aplikacije ili pomocu kTool programa sa playstore-a, sto vise backup-a to je bolje, sigurniji si. Dobices efs.img i .tar fajlove za restore efs-a.Sve to sacuvaj na neki cloud server da ih slucajno ne izgubis.
Ako ti se slucajno zakljuca fon, onda koristi galaxsim aplikaciju. Nikad se ne zna kada ce se ovo desiti posle drndanja sa gomilom rom-ova. Meni se desilo pre 2 nedelje nesto slicno.

Uzivaj ;)
Poslednja izmena od Zile995 u Pet, 19. Sep 2014. 23:08, izmenjeno 8 puta ukupno.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Zile995, Nema sta,detaljno i perfektno jasno. Hvala ti na trudu. Sad sam ja ustvari iz ovog tvog (iscrpnog) posta skontao,da sa ubacivanjem romova ustvari brisem onu memoriju od 2gb? Telefonsku da se tako izrazim... :-) To je dobro.
Podesavanja je lako srediti a od aplikacija imam sve apk fajlove na kompu tako da ni to nije problem. E jedino neznam jel imenik upada na ovu memoriju? U svakom slucaju nije ni bitno,vidim da hvale dosta onaj titanum backup tako da najpametnije odraditi bekap da ne boli glava poslije. :-)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Nema na cemu, tu smo da pomognemo. ;)

Tako je. Ta memorija od 2 gb je data particija i particija sistemskog dela gde se nalaze aplikacije. Znaci ako formatiras kako sam objasnio onda neces obrisati podatke sa interne(16GB). Imenik sinhronizuj sa google nalogom i mozes ih backup-ovati pomocu titanium-a, isto i poruke mozes.

Ako kojim slucajem flesujes aosp, onda ti je potreban jos jedan korak, a to je instalacija google aplikacija, gapps. Posle instalacije .zip rom-a ide instalacija gapps-a, ali ne treba ti nikakav wipe ili format pre flesovanja gapps-a. Znaci dodao bih to kao 8. Korak.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Da,to za imenik i sinhronizaciju sa google sam vec negde procitao. Veoma jednostavno. Ali sam za svaki slucaj prekopirao onaj tvoj gornji post sa uputstvima i sacuvao na komp,mada u sustini mi je dovoljno bilo da procitam jer dosta toga "vuce na logiku" samo sto,eto,neka se nadje i pisana forma u slucaju da negde nesto zapne.
A i znam kome mogu da se obratim u tom slucaju ;-)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Opet ces morati da prekopiras, update-ovao sam post. Vezano je za kernele ;)

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

8) video sam... Kao da si mi procitao misli...a da znas da sam hteo da te pitam za skripte al mi bio bed vec sam postao dosadan. :oops:

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Nisi dosadan barem sam razumeo sta si hteo da pitas. Ovako sam zeleo da napisem u ovoj temi o flesovanju da ima neko korist od toga. Sledeci ko pita bice samo copy paste ;)

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Zile995, Odlicno,pogotovo za pocetnike poput mene... Imam jos jednu nedoumicu.... Sta je aosp rom i u cemu se razlikuje od ostalih?
Vidim da si posebno naglasio ako budem flesovao aosp rom...

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Android Open Source Project (AOSP).

Prosto receno, sve ono sto ne lici na samsungov rom a lici na googlov cist stock android(nexus) predstavlja AOSP rom.

To sam naglasio jer je samsungov rom jedan jedini 4.1.2 i zna se koje drajvere ima (mali v1)… Ali neki AOSP romovi imaju razlicite drajvere, pa se mora paziti oko flesovanja kernela, inace ne bi radio rom.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Znaci ako sam dobro povezao,kernel mora biti slican sa romom? (moram jos malo citati teme evo vec danima se ne skidam sa ovog foruma) :D Neke stvari su mi malo konfuzne,ali mislim da sam "uhvatio" sustinu svega. Dok se ne poigram malo sa romovima necu nista znati. Ne znam samo jel se ja uvijek mogu vratiti na ovaj stock rom? Znaci samo trebam napraviti bekap i ako ne uspije fles ili mi se ne svidi rom mogu uvijek da se vratim na staro?

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
:: SGS2

Post od nightshadow931 »

Ma bilo koji ROM kad flesujes, uz njega ide odgovarajuci kernel..E, posle ako hoces da menjas kernel, ne mozes da flesujes kernel za 4.1 stock na AOSP ROM npr..nego mora odgovarajuci kernel za njega.. :)
Uvek mozes nazad na stock, ne moras cak ni da imas backup, jednostavno skines stock ROM, i flesujes preko odina.. :)
Ja bih ti preporucio da probas NeatROM AOSP (4.4.4), posto si stock vec probao.
Uporedi pa vidi sta ti vise odgovara :)
Poslednja izmena od nightshadow931 u Pet, 19. Sep 2014. 23:03, izmenjeno 1 put ukupno.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ti ne moras da flesujes kernel jer kernel dolazi uz rom koji zelis da flesujes. Kako kazu kernel je mozak sistema, roma... Poseban deo roma koji sadrzi drajvere za wifi, cpu, grafiku, displej.
Svaki rom ima svoj kernel. Dakle ja sam napisao uputstvo za flesovanje "custom" kernela!!

E sad, postoje custom rom-ovi na xda forumu, tako i custom kerneli. Znacio ono uputstvo oko kernela je vezano za custom kernele i njih flesujes ako zelis da promenis kernel u trenutnom rom-u da bi dobio vecu brzinu, bolju bateriju i slicno.

Mozes se uvek vratiti na stock rom preko odina. Skines sa sammobile firmware(za i9100P!!! ne i9100) i u PDA polju nadjes tar fajl........

Tako je, ako ti se ne svidi rom onda uradi restore(ako si napravio backup) i vratices se na staro.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Aha,onda ok. Mada bi ja ipak napravio bekap jer ne znam bas hocu li biti sposoban pronaci bas ovaj sto imam. Koliko jos sutra hocu da probam neat rom vidim da gaZile995, hvali i to je prvo sto cu sutra ili prekosutra instalirati. U sustini,dobar mi je i ovaj stock,nemam zamjerke ali hocu da vidim sta bre moze ovaj telefon. Koliko sam skontao ovaj sg2 parira i sad pojedinim novim telefonima... :-)
Odgovor je bio za kolegu,ali tebe cu da poslusam svakako,mnogo si mi pomogao,i kontam nema sta da zeznem. Jednostavna stvar,samo treba imati malo osnovnog znanja. :-)

Odgovori