Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Da li je izašao novi CyanFox? Vidim neke sajtove gde piše" CyanFox 4.4.4 rom"ali nikako da nađem link, ili je to samo reklama..
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Reklama. Rom se jos uvek testira. Uskoro ce izaci. Jos samo da bude brz.
Vratio sam se na 4.1.2, treba mi baterija i stabilnost.
Vratio sam se na 4.1.2, treba mi baterija i stabilnost.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
Da prijavim situaciju sa baterijom... Nije uspelo sa pokusajem kalibracije baterije,
Sve sam postupke do detalja ispostovao. Ali me kopka celo vreme ono sto Zile995, rece u vezi punjaca.
Moram probati nabaviti originalni punjac jer moze lako biti da je do tih pola volta "viska".
Po mom laickom razmisljanju (neka me neko strucniji ispravi i usput objasni) kontam da telefon zbog tog jaceg napona "pomisli" da se napunio do kraja i prijavi da je pun i kad ga istog trena skinem sa kabla taj visak napona se gubi momentalno i zbog toga skoro svaki put padne na 96% (u velikoj vecini 96%) a ako ga ne diram jos bar pola sata nakon prijave da je pun on na neki nacin dopuni i tih 4% mada opet ne kontam,kako se onda softverski regulise prepunjavanje ako tel misli da je pun a on ga i dalje puni do "stvarnih" 100%?
Ne razumem se bas u struju,nego eto nesto kontam jel bi moglo biti tako nesto? 

Sve sam postupke do detalja ispostovao. Ali me kopka celo vreme ono sto Zile995, rece u vezi punjaca.
Moram probati nabaviti originalni punjac jer moze lako biti da je do tih pola volta "viska".
Po mom laickom razmisljanju (neka me neko strucniji ispravi i usput objasni) kontam da telefon zbog tog jaceg napona "pomisli" da se napunio do kraja i prijavi da je pun i kad ga istog trena skinem sa kabla taj visak napona se gubi momentalno i zbog toga skoro svaki put padne na 96% (u velikoj vecini 96%) a ako ga ne diram jos bar pola sata nakon prijave da je pun on na neki nacin dopuni i tih 4% mada opet ne kontam,kako se onda softverski regulise prepunjavanje ako tel misli da je pun a on ga i dalje puni do "stvarnih" 100%?

- bacom
- Mobil manijak
Flešovao Dirty Unicorn (DU) 4.4.4 rom. Za sada ne greje, ima more opcija, radi glatko, prilično brzo (nešto sporiji od CyanFox).
Pokrenuo ART i propale dve" narodne " aplikacije, ostale rade. Vidi se povećanje brzine, još da vidim bateriju i stabilnost?
Pokrenuo ART i propale dve" narodne " aplikacije, ostale rade. Vidi se povećanje brzine, još da vidim bateriju i stabilnost?
Decoooooooo
,jos ste tu. . .ja samo da vas obidjem,cisto da vidim napretke. .
.Ako nesto nekom zatreba,neka pita,bicu ru dan-dva,ili neka Zile pusti poruku na xda.Da ne bude da sam vas zaboravio 

- bacom
- Mobil manijak
Zravo majstore, dobro došao.
Znaš li kada će novi CyanFox?
Mnogo brz a tek na ART-u, ne možeš da pratiš okom.
Znaš li kada će novi CyanFox?
Mnogo brz a tek na ART-u, ne možeš da pratiš okom.
Ja kada sam imao s2 i furao cfox,niko od vas nije hteo.A i ranije je bio najstabilniji kk,a tek sad. . .

- bacom
- Mobil manijak
Evo probam Dirty Unicorn final sa ART-om. Brzina mu je kao cfox bez ART. Stvarno je cf naj brži, nadam se da će i 4.4.4 biti.
Kod ART mi propale 2 pak, tapatalk pro i battery widget reborn pro i više se ne mogu instalirati. Stavio sam free sa marketa ili tapatok.
Dešavalo se na cfoxu da zamrzne ekran kad ja na ART i Apolo kernel. Zile995 kaže da je do kernela jer je rađen za 4.4.4 rom.
Kod ART mi propale 2 pak, tapatalk pro i battery widget reborn pro i više se ne mogu instalirati. Stavio sam free sa marketa ili tapatok.
Dešavalo se na cfoxu da zamrzne ekran kad ja na ART i Apolo kernel. Zile995 kaže da je do kernela jer je rađen za 4.4.4 rom.
- sale82ful
- Redovni učesnik
Nemoj da se hvalis nego daj nam neki koristsan link.Gad81 napisao:Ja kada sam imao s2 i furao cfox,niko od vas nije hteo.A i ranije je bio najstabilniji kk,a tek sad. . .

Dosao si u goste "praznih ruku"....

(zezam se ja nemoj uzeti za zlo)
PS: sory na off-u
Ahahahah,Sale,ja sam svoje davno ispisao ovde,sada se bavim vise nekim themingom na xda,a S2 sam prodao,posle dugo vremena
,link,za npr?:)

- Zile995
- Expert
Vidi, vidi... Pa ko je to navratio malo

Sale jel lepo radi viper4android? Jel se bolje cuje zvuk u sluskama i koji si quality izabrao?

Sale jel lepo radi viper4android? Jel se bolje cuje zvuk u sluskama i koji si quality izabrao?
- sale82ful
- Redovni učesnik
Viper me prijatno iznenadio. Prvo sto sam primetio je to sto je neke losije mp3 numere znacajno poboljsao. Pojacao je zvuk bar za 30% u odnosu na ranije. I na vanjskom zvucniku se lepo cuje cak i kvalitetnije. Generalno,sve lepo zvuci. A skinuo sam i onaj dodatak viper XhiFi. Najbolje se preko njega podesi vanjski zvucnik.
A na slusalice kad stavim ne smijem do kraja ni da pojacam.
Hoce bubne opne da mi popucaju. 
A izabrao sam najbolji kvalitet. Citao sam navodno da se baterija brze trosi ali ja nisam za sad to primetio. Danas citav dan slusam muziku baterija se isto ponasa kao pre.
A na slusalice kad stavim ne smijem do kraja ni da pojacam.

A izabrao sam najbolji kvalitet. Citao sam navodno da se baterija brze trosi ali ja nisam za sad to primetio. Danas citav dan slusam muziku baterija se isto ponasa kao pre.
- Zile995
- Expert
Predlazem ti i greenify pro donation aplikaciju i xposed framework aplikaciju.
Adaway probaj i Unbounce apk za wawelock-ove.
Sa greenify gasi sve aplikacije koje odaberes( viper4android npr, jer ostaje u memoriji, facebook, whatsapp, skype itd...) Znace ta aplikacija "prinudno zaustavi" svaku aplikaciju koja radi u pozadini, ali mora biti odabrana u greenify-u. Greenify app produzava bateriju. Unbounce sluzi da ti obrise network wavelock-ove da bi telefon lepo odlazio u deep sleep, dobro za bateriju. Preko xposed-a mozes ceo sistem maksimalno da promenis.
Adaway brise sve glupe reklame u browser-u i aplikacijama, opet dobro za bateriju i brze ucitavanje stranica, usteda MB-a.
Adaway probaj i Unbounce apk za wawelock-ove.
Sa greenify gasi sve aplikacije koje odaberes( viper4android npr, jer ostaje u memoriji, facebook, whatsapp, skype itd...) Znace ta aplikacija "prinudno zaustavi" svaku aplikaciju koja radi u pozadini, ali mora biti odabrana u greenify-u. Greenify app produzava bateriju. Unbounce sluzi da ti obrise network wavelock-ove da bi telefon lepo odlazio u deep sleep, dobro za bateriju. Preko xposed-a mozes ceo sistem maksimalno da promenis.
Adaway brise sve glupe reklame u browser-u i aplikacijama, opet dobro za bateriju i brze ucitavanje stranica, usteda MB-a.
- sale82ful
- Redovni učesnik
Greenify imam,a i adaway. To sam instalirao jos kad sam prvi put rutovao fon. Unbounce nisam probao. Hvala ti na preporukama. Definitivno treba imati ovakve aplikacije. 

- Zile995
- Expert
Da, definitivno must have aplikacije
.
Jos nesto... Iskreno.. Ostani na stock rom-u ili probaj NeatRom. Najbolje ce ti raditi, vidim kamera ti nije nesto specijalna zbog loseg kamera modula, a vidim da ti treba jaci zvuk u sluskama i sl. Sve to AOSP nema! Kvalitet zvuka nece biti isti, a o kameri da ne pricam koliko je losija od stock kamere. Jeste da su brzi, ali baterija je na vecini rom-ova slabija nego na stock-u.
NeatRom mi se najbolje pokazao sa apolo regular kernelom. Baterija rekerdno najbolja, ali ja vise volim cist stock kojeg trenutno koristis

Jos nesto... Iskreno.. Ostani na stock rom-u ili probaj NeatRom. Najbolje ce ti raditi, vidim kamera ti nije nesto specijalna zbog loseg kamera modula, a vidim da ti treba jaci zvuk u sluskama i sl. Sve to AOSP nema! Kvalitet zvuka nece biti isti, a o kameri da ne pricam koliko je losija od stock kamere. Jeste da su brzi, ali baterija je na vecini rom-ova slabija nego na stock-u.
NeatRom mi se najbolje pokazao sa apolo regular kernelom. Baterija rekerdno najbolja, ali ja vise volim cist stock kojeg trenutno koristis

- sale82ful
- Redovni učesnik
Da. U pravu si apsolutno to sto govoris. Zato ni necu jos nista da diram. Citam po forumima iskustva ljudi svi se (ili bar vecina) vratili na stock. A meni je bas prioritet kamera i muzika. Za brzinu telefona u razlikama od par stotinki mi nije stalo tako da ovo sto mi pruza trenutno ovaj telefon ja sam zadovoljan.
Jedino me taj modul kamere muci. Nije da sad nesto cesto snimam klipove ali opet,volim da sve radi perfektno.

Jedino me taj modul kamere muci. Nije da sad nesto cesto snimam klipove ali opet,volim da sve radi perfektno.
- Zile995
- Expert
Mislim da i ja imam slican modul. Tacnije postoje 2 modula, sonijev i ne znam koji drugi. Isto imas i za wifi 2 modula. Postavio sam link pre 20 dana za proveravanje. Znaci, najveci problem je sto opadnu framerate-ovi pri prelasku iz tamne u svetlu prostoriju i obrnuto. Najgore je u mracnoj prostoriji.
- sale82ful
- Redovni učesnik
Upravo to. Po danu kad se snima perfekcija od snimka. A ovaj nas modul je fujitcu. Sonijev je onaj bolji. Sad kako sam procitao jedino resenje je menjati kameru. I paziti da ti ne uvale opet istu. Najbolje kod nekog servisera ili kod nekog pouzdanog.
- bacom
- Mobil manijak
Nemoj Zile da se predaješ, još ćemo mi flešovati. Hoće li uskoro CyanFox, munja od roma. Ne bih ga dao ni za jedan NeatRom. On kad tad krahira, pisali ljudi i pre par godina i radije flešovali Omegu i Biftor (bestboy i toda81..).
Ono za stock si dobro rekao Saletu. Ja bi još dodao tvoj spisak za "debloated" pa nek čovek obriše šta ne koristi.
I još ide li FastDormancy sa Unbounce, da koristi obe apk?
Ono za stock si dobro rekao Saletu. Ja bi još dodao tvoj spisak za "debloated" pa nek čovek obriše šta ne koristi.
I još ide li FastDormancy sa Unbounce, da koristi obe apk?
- Zile995
- Expert
Ne koristim fastdorimancy jer koristim telenor karticu/mrezu. Pa ne predajem se, ali ovo predstavlja ludilo, pravu zarazu, flesoholik.
Dobar je unbounce, malo wavelockova brise, ali pomaze na aosp dosta.
I jos nesto... Moj spisak moram da obradim... Ne smeju neke da se brisu.. Neke sam slucajno dodao, nista strasno, 2 do 3 app izbacim iz liste i to je
Dobar je unbounce, malo wavelockova brise, ali pomaze na aosp dosta.
I jos nesto... Moj spisak moram da obradim... Ne smeju neke da se brisu.. Neke sam slucajno dodao, nista strasno, 2 do 3 app izbacim iz liste i to je