Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )
Taj LG Health unistava bateriju i zesce usporava telefon. Kolega araphel je imao taj problem na svom G3.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Znam da je araphel pisao o tome, no ako je nekom bas potrebna takva app cisto da zna da postoji i za LG.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ćao drugari. Uprkos onome što ste mislili, živ sam samo eto malo zapostavio telefone. Ajfon otiš'o, HTC u komi k'o Šumaher a ja na nekoj krš Nokijicu X2
Elem skoro da su se skupile parice i nemam nikakve dileme koji telefon pazarim krajem meseca pa se zato i oglašavam ovde. Sve sam oko problema s baterijom koje ste imali, video ali u krajnjem slučaju i jedan rezervna nije toliki dodatni trošak ako je baš neophodno. Exynos vs Zmago - valjda će ta lizalica i 64bitna podrška da mu donesu nešto, posebno što je u 5ici sistemski rešena štednja bolje nego pre, a ovih 910F po oglasima ima koliko i oglasa za posao za direktorski kadar, tako da dilema baš i nije neka. Imaćemo Exyonose pa kako nam bude.
Root bez KNOX tripovanja ne mere i neće ni moći (što je prednost 805ice). S obzirom da uglavnom kupujete domaće verzije skidane sa operatera, koliko se brinete oko garancije i koliko mislite da neki debloatovani ROM može da donese? Kernel? Ne smeta mi TW kolorna paleta i generalni izgled koliko "težina" lounchera.
Kako su vam se pokazali stakleni štitnici ekrana (tempered glass screen protectors) i koliko to u praksi loše izgleda s obzirom na zakrivljenost ekrana na ivicama i nemogućnost da staklo ide od kraja do kraja? Gap? Makro slika toga?
Koje od ovih AliExpress ili nekih drugih maski, sa mogućnošću da se štampaju custom motivi, predlažete?

Elem skoro da su se skupile parice i nemam nikakve dileme koji telefon pazarim krajem meseca pa se zato i oglašavam ovde. Sve sam oko problema s baterijom koje ste imali, video ali u krajnjem slučaju i jedan rezervna nije toliki dodatni trošak ako je baš neophodno. Exynos vs Zmago - valjda će ta lizalica i 64bitna podrška da mu donesu nešto, posebno što je u 5ici sistemski rešena štednja bolje nego pre, a ovih 910F po oglasima ima koliko i oglasa za posao za direktorski kadar, tako da dilema baš i nije neka. Imaćemo Exyonose pa kako nam bude.
Root bez KNOX tripovanja ne mere i neće ni moći (što je prednost 805ice). S obzirom da uglavnom kupujete domaće verzije skidane sa operatera, koliko se brinete oko garancije i koliko mislite da neki debloatovani ROM može da donese? Kernel? Ne smeta mi TW kolorna paleta i generalni izgled koliko "težina" lounchera.
Kako su vam se pokazali stakleni štitnici ekrana (tempered glass screen protectors) i koliko to u praksi loše izgleda s obzirom na zakrivljenost ekrana na ivicama i nemogućnost da staklo ide od kraja do kraja? Gap? Makro slika toga?
Koje od ovih AliExpress ili nekih drugih maski, sa mogućnošću da se štampaju custom motivi, predlažete?

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
gargamel4, dobro se ti nama vratio i da kupis taj telefon i da se ukljucis u ovu igranku opet da vidis kako je zanimljivo skoro pa da poludis a mislio si verovatno da te pustilo ali nije vuce kao droga !
Ja sam ga imao i prodao ne znam sta da ti kazem meni koji sam imao n3 nije bio vredan para ali verujem da ko je preskocio n3 ovo ce biti nesto skroz novo i prebrzo !
Sto se tice rutovanja i knox sa dole nisam stigao ali verujem da dosta kolega forumasa moze tu da pomogne.
Stavi staklo ili bilo sta jer ako volis da koristis olovcicu sitne ogrebotinice mikroskopske ti neginu . Cak se metalni okvir grebucka ali koliko vidim moze da se polira ,auu bozee hehehee

Ja sam ga imao i prodao ne znam sta da ti kazem meni koji sam imao n3 nije bio vredan para ali verujem da ko je preskocio n3 ovo ce biti nesto skroz novo i prebrzo !
Sto se tice rutovanja i knox sa dole nisam stigao ali verujem da dosta kolega forumasa moze tu da pomogne.
Stavi staklo ili bilo sta jer ako volis da koristis olovcicu sitne ogrebotinice mikroskopske ti neginu . Cak se metalni okvir grebucka ali koliko vidim moze da se polira ,auu bozee hehehee

Thx Demiane
Pitanje uopšte nije DA LI zaštita ili ne, samo koja konkretno. TElefoni su mi ovek kad sam ih prodavao bili maksimalno "mladoliki", jedva da su neku tačkicu imali posle 2+ godine korišćenja.
Iako odlično znam zašto baš ovo hoću, čisto pitanje: šta je toliko dobro na G PRO 2 ili onim Sony Vibe Z2 pro, da vredi prelaska posle Nouta? TW hejt?
Od ovih neozbiljnih maski na koje se štampa moj custom motiv kakvu sam okačio, a glavni kvalitet im je što koštaju dolaripo, u obzir dolaze još i ove ali samo za ove fake Sigen mislim da su dovoljno dobre za svaki dan i 90% vremena. Oni kožni registratori

Pitanje uopšte nije DA LI zaštita ili ne, samo koja konkretno. TElefoni su mi ovek kad sam ih prodavao bili maksimalno "mladoliki", jedva da su neku tačkicu imali posle 2+ godine korišćenja.
Iako odlično znam zašto baš ovo hoću, čisto pitanje: šta je toliko dobro na G PRO 2 ili onim Sony Vibe Z2 pro, da vredi prelaska posle Nouta? TW hejt?
Od ovih neozbiljnih maski na koje se štampa moj custom motiv kakvu sam okačio, a glavni kvalitet im je što koštaju dolaripo, u obzir dolaze još i ove ali samo za ove fake Sigen mislim da su dovoljno dobre za svaki dan i 90% vremena. Oni kožni registratori

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja sam uvek bio za obicne puro furole dok nisam probao jednu silikonku koja nije bila losa, a posle toga sam od jednog dobrog prijatelja sa foruma dobio otter box futrolu koja je nesto najsavrsenije sto sam do sada video. Sanse da se nesto desi mom telefonu kada padne su gotovo nikakve osim ako padne na neki kamen koji je ispupcen i to bas direktno na ekran. Jeste dltwcno da mi je telefon poprilicno robustan sa otter box-om, ali je zato prava zver. Meni se svidja kako izglwda ovaj komplet
Note IV N9100 dual
Možda ovo nekome pomogne jer sinoć videh kod dreamweavera da galeriji treba minut da otvori bilo šta.
A možda neko ima i neki od ovih problema sa TWom - link.
A možda neko ima i neki od ovih problema sa TWom - link.
Sta sve ima insalirano cudno je da bilo sta otvara. Ko jos k9risti razne cleanere i ostale gluposti koje 'ciste' telefon....
Slažem se ali deo testa ArsTechnike za galeriju kod Note 3 je bio:
One of the most shocking blunders in the software department is the Gallery, which is literally unusable with the default settings. In the smartphone world, an app taking one second to launch is considered slow, but the Gallery on the Note 3 takes anywhere from 15 seconds to two minutes-plus to open. Albums take another 10 to 30 seconds to open. While this loading is happening, scrolling and touchscreen input often just don't work. The video below shows how crazy this is.
http://bcove.me/e41lnia4
The issue is that the Gallery on the Note 3 wants to display all the pictures on your phone, plus everything from Google+, plus everything from Dropbox. It just can't handle that many pictures. The device has been synced for several days, and it takes forever even with Airplane mode on, so it's not a data issue. While all this loading is happening, System Monitor shows a light CPU workload, almost no disk I/O, no network activity, and no change in RAM usage. We're really not sure what is taking so long. If you go to the settings, turn off Dropbox pictures and clear data, the Gallery goes from "completely unusable" to just "slow," but at least it will work without a multi-minute delay. I'm only using about 5GB of Dropbox storage, and the Note 3 comes with a 50GB Dropbox storage boost, so it's not like I have a crazy amount of data in my account. Having a quad-core 2.3GHz beast of a phone turn in this kind of performance is kind of sad.
A oni nisu baš toliko nekompetentni.
Ostaje pitanje: root i debloat. Da li se vide neke suštinske razlike?
One of the most shocking blunders in the software department is the Gallery, which is literally unusable with the default settings. In the smartphone world, an app taking one second to launch is considered slow, but the Gallery on the Note 3 takes anywhere from 15 seconds to two minutes-plus to open. Albums take another 10 to 30 seconds to open. While this loading is happening, scrolling and touchscreen input often just don't work. The video below shows how crazy this is.
http://bcove.me/e41lnia4
The issue is that the Gallery on the Note 3 wants to display all the pictures on your phone, plus everything from Google+, plus everything from Dropbox. It just can't handle that many pictures. The device has been synced for several days, and it takes forever even with Airplane mode on, so it's not a data issue. While all this loading is happening, System Monitor shows a light CPU workload, almost no disk I/O, no network activity, and no change in RAM usage. We're really not sure what is taking so long. If you go to the settings, turn off Dropbox pictures and clear data, the Gallery goes from "completely unusable" to just "slow," but at least it will work without a multi-minute delay. I'm only using about 5GB of Dropbox storage, and the Note 3 comes with a 50GB Dropbox storage boost, so it's not like I have a crazy amount of data in my account. Having a quad-core 2.3GHz beast of a phone turn in this kind of performance is kind of sad.
A oni nisu baš toliko nekompetentni.
Ostaje pitanje: root i debloat. Da li se vide neke suštinske razlike?
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
SD Maid i Clean Master su vrlo korisne stvarčice za Android , jer sam sistem je takav da ostavlja gomilu smeća iza sebe.Drakenzen napisao:Sta sve ima insalirano cudno je da bilo sta otvara. Ko jos k9risti razne cleanere i ostale gluposti koje 'ciste' telefon....
Posle mesec dana korišćenja , instaliranja/deinstaliranja raznih programa ...itd zna da se nagomila i do 1GB smeća/fajlova/foldera i masa gluposti .
A za galeriju je tačno , ako se ubaci sinhronizacija slika sa DropBox-a i FB zna da uspori neverovatno , kod mene je to isključeno i galerija se učitava munjevito .
16 godina na forumu MOBILNISVET
Zoreli ja jednostavno sa vremena na vreme obrisem kes memoriju telefona i radi kao sat, obicno to bude okk 800-900 mb. Probacu ove aplikacije, sigurno su ostali neki folderi obrisanih aplikacija koje se vode pod 'raznom' memorijom
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Probaj sa sd maid da obrises glupe foldere i nemoj cesto da brises kes 

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Žile jel mora da se mnogo pazi šta se radi kada se brišu podaci sa tim cleaner-om? Ili pak ti samo klikneš i on automatski briše zaostale stvari?
Ala sam se danas nagledao slika što napravi moj drugar što sam mu prodao n4 , pa sunce ti kakve slike pravi ovaj fon po ovako lepom danu
Sad mi nesto krivo i vrzma mi se svašta po glavi
gargamel4, kakav crni TW on odavno po meni nije nikakav problem na galaxy telefonima a onima kojim smeta pogotovu na note seriji nešto opasno troluju
!

Sad mi nesto krivo i vrzma mi se svašta po glavi

- znemanja
- Moderator
SD maid je odlican, automatizovan je, sve sto treba korisnik da uradi jeste da klikne na Clean button, nema potrebe ni za kakvim podesavanjima same app.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Ne znam, ja sam skeptičan po tom pitanju, strah me je da mi ne obriše neke podatke bitne, kao što se dešavalo nekima ovde. Al isprobaću je, pa ću videti..
Ima li neko pro verziju 

Demiane, koji telefon u poslednje 3 godine nema dobru sliku po danu
Problem je samo malo oversoftware. Detalji budu zamućeni jer isti misli da su šum na slici (tipa tava, lišće.....).
Nego da se vratimo na ona pitanja iz mog prvog posta: garancija posle 0X1, koliko su realno bolji debloatovani ROMovi? Tempered glass zaštite i naleganje? Gap?

Nego da se vratimo na ona pitanja iz mog prvog posta: garancija posle 0X1, koliko su realno bolji debloatovani ROMovi? Tempered glass zaštite i naleganje? Gap?
- znemanja
- Moderator
Opet se obratite meni za pro verziju
Saljem veceras kada budem kraj kompa.

Saljem veceras kada budem kraj kompa.
gargamel4, ja nemam iskustva sa tim Tempered glass za ekran i mene lično interesuje kako bi legao na note 4 ekran jer čini mi se da je ekran kod n4 nekako blago zaobljen kod ivica , pa tako kako bi to naleglo . Da li je to stvarno staklo ili je u stvari pvc folija nekog tipa da li se savija , ako ne biće zanimljivo kako će da nalegne